Min notebook

Jag måste lämna in min dator för lagning. Den har ju slutat att ladda batteriet och då är det inte mycket mening men en notebook som inte kan gå på batteri. Men jag drar mig för att lämna ifrån mig den. Som tur är så har jag ju den stationära numera och den duger gott till att blogga på och liknanden. Men ändå. Dem är min kär min lilla notebook och jag vill helst ha den hemma i tryggt förvar. Så jag väntar lite till med att lämna in den tror jag.

Jag har pippi på datorer. Sedan 1995 har jag ägt ett antal olika i varierande styrka och storlek. Men jag har hela tiden pillat och fipplat med inställningar och hårdvara tills jag kan formattera om en hårddisk i sömnen. Fast nu är det ju så lätt. Det var värre när det bara fanns DOS och Windows 3.1. Då fick man veta lite olika kommandon om man ville komma någonstans med burken. Nu är allt så automatiserat att det nästan är irriterande. Å andra sidan så slipper man många problem.

Det enda problemet med min notebook är att den är kass som speldator. Den har helt enkelt för kass grafikkort och för lite minne. Jag installerade ju mer minne i våras, men den ena minneskretsen sitter tydligen under tangentbordet och öppnar jag det så bryter jag garantin och det vill man ju inte så jag kunde inte uppgradera så mycket som jag ville.För att klämma in ännu mer minne måste jag lämna in den till en auktoriserad serviceverkstad och vem orkar med det? Kanske skulle jag be dem klämma i lite mer minne när jag ändå lämnar in burken på reparation för batteriet? Ingen dum idé kanske. Minne till bärbara kostar ju nästan ingenting längre.

Nä, som sagt. Jag väntar lite med att lämna in den. Sen vet man aldirg hur långt tid det tar innan man får tillbaka den.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

På den tiden man kunde komma in och radera i ALLA filerna i utforskaren så satt jag en gång och glatt tog bort massa mappar som jag bara tyckte tog onödig plats, dom var ju tomma.....öh?!

Stängde av datorn och när jag skulle sätta på den var den död död DÖD, tills min polare till slut lyckades luska att smarta lilla Missen hade raderat bort alla systemfiler, för vad skulle jag med dom till??! ASG.....kan säga att den incidenten har gjort mig ngt försiktigare, men oxå att Microsoft har fattat hur många såna femfemmor det finns i världen, och därför kan idioter som jag inte längre komma in och radera såna för datorn livsviktiga filer hahahaha. Jaja, vi fick ju in en ny systemfil och allt löste sig till slut men inte var det MIN förtjänst....tur att polaren kunde DOS om man säger så.....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback