Önskar jag kunde skapa musik

Jag önskar jag kunde skriva musik. Men det bara går inte. Jag har genom åren försökt så många gånger och har bara lyckats klämma ur mig två låtar. Skriva texter är inget problem (jag sa inte att det blir bra men det blir nått i alla fall), men att skriva musik är som förgjort.

Jag kan sitta med gitarren en hel dag och försöka pressa fram den allra minsta melodislinga. Ibland lyckas jag men så kommer jag på att det där redan är gjort. Visst, det finns många artister som plagierar mer eller mindre öppet. Herr Gessle är ju ett berömt exempel på det. Men han gör det så förbannat snyggt att man inte reagerar och det kräver en satans massa talang för det.

John Lennon hade en gång ett radioprogram där han genom att spela sin egen musik och sedan musiken han snott det från visade på att även ett geni snor när det gäller musik. Men samma sak där. Han gjorde det snyggt.

Nä, jag får nog hålla mig till att skriva. Det kan jag hyggligt i alla fall. Sen tänkte jag börja måla med. Det handlar bara om att få tummen ur och köpa allt man behöver för att måla med olja. Finns bra startkit på Claes Olsson har jag sett. Tänkte köpa ett sånt nån gång och se vad det blir av det hela.

Överhuvudtaget skapa är en skön process. Jag sitter och njuter bara över att skriva detta. Jag vet, det är ingen stor text, lätt att den försvinner bland alla andra bra blogginlägg och andra texter som skrivs nu för tiden men jag mår bra av att skriva så jag fortsätter väl med det.

Förresten, på tal om det, är det någon mer som orkat ta sig igenom mina bokskelett eller blev det för jobbigt att läsa på en skärm eller var det helt enkelt kass? Tacksam för respons.

Nä, lite mer kaffe tror jag det får bli.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Min farsa som är musiker påstår att all modern musik är uppbyggd på tre ackord, som man sedan har satt samman på olika sätt......jag bara repeterar vad han säger, själv har jag inte en susning!!

Hur som: Alla plagierar alla ytterst sätt med andra ord :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback