Städat. Igen.

Det är märkligt vad lite ordning och reda kan göra för själen. Det är så mycket lättare att må ok om man har det städat och snyggt omkring sig och det samma gäller motsatsen, ju stökigare i kringmiljön ju sämre mår man. Eller, jag gör det i alla fall. Nu räckte det med att jag städade iordning i köket och tömde kattlådan för att jag med en gång skulle må lite bättre. Det är inte för inte som en del omvårdnadsforskare, bland annat Watson, betonar vikten av kringmiljön och estetik. Det är helt enkelt lättare att sortera tankarna när det är ordning och reda runt omkring en.

Så nu ska jag bara fortsätta med att dra loss lite med dammsugaren, sen kan jag fira helg med gott samvete. Ett annat litet projekt blir att letar reda på den där tredje delen av Valerio Massimio Manfredis triologi om Alexander den store. Jag är ungefär halvägs in i den andra delen och får ingen ro innan jag hittat den tredje. Hittar jag inte den bland boklådorna som står i den stora garderoben så får jag banne mig köpa den, för jag känner att jag inte har någon lust att hålla upp mellan böckerna utan vill kasta mig på fortsättningen när del två är färdigläst.

Jag har ju ingen ordning på mina böcker som det är just nu. Jag bara packade upp böcker från ett antal lådor som jag valde på måfå och när bokhyllan var överfull så fick resterande lådor ställas in i den där enorma garderoben jag har. Så det blir ett digert arbete att finna den där boken. Men, då har jag nått att göra så det är ju inte helt fel.

Nu ska jag nog, efter att mina sista lugnande börjat verka, ta en kopp koffeinfritt kaffe och sedan åker jag till Apoteket och hämtar ut de medicinerna de hade hemma där. Bättre nått än inget liksom. Sen ska jag försöka samla ihop mig i morgon och ta mig in till Borås för att hämta den andra sorten. Det borde funka, bara jag får ladda upp ordentligt först.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback