När datorn är klar

Ok. Nu har jag pillat och donat i flera dagar och nu har jag datorn precis som jag vill ha den, med en ny brandvägg, antisppyware, bägge två fullversioner som jag fick med när jag köpte "Pc för alla" och alla grundprogram är inlagda, som office och Photoshop elements och sånt. Så nu passade jag på att göra en fullständig backup på hårddisken så att det bara är att backa i backupprogrammet (Symantec Ghost) så kommer jag tillbaka till detta läget. Sen gör jag givetvis backuper, av mina dokument dagligen och av hårddisken två gånger i veckan. Men grunden finns kvar som sagt så skulle allt skita sig igen så är det bara att stoppa i Ghostskivan, boota från den och vips är jag tillbaka på ruta ett utan att behöva installera alla förbannade småprogram och uppdateringar.

Nu har jag fått pippi på att jag vill ha en till extern hårddisk. Visserligen finns det ett antal men i den tanken.

  • jag har redan två externa som inte är fulla än
  • jag har egentligen inte råd med en ny
  • jag måste spara pengar till den dubbla hyran som blir i mars om jag får behålla lägenheten.
Men jag sitter på Netonnets sida och dreglar över hårddiskar på en terrabyte.
Fast nu har jag fastnat för en på 640 G för 819 kronor. Det har jag faktiskt råd med denna månaden. Enda som retar mig är att den inte är av samma märke som mina andra två, fast det klart, den ena är svart och den andra grå med fingeravtrycksläsare så de är ju lite olika de med. Men det ser alltid snyggare ut om man har saker i samma design.

Äh. Jag borde verkligne lägga ner tankarna. Bättre att spara de pengarna till nått vettigt. Som sagt, de två externa hårddiskar jag har är knappt halvfulla som det är så vad fan ska jag med en till med.

Men det är min lilla hobbey det där, att pilla med datorn. Det gör att tankarna flyger iväg från ångest till skarp koncentration kring vad man gör för tillfället. JAg har ju faktiskt till och med haft en supportfirma med en gammal jobbarkompis. Vår idé var att istället för att folk ska behöva dra med sig datorn till en firma så kom vi hem till dem istället och fixade problemet i hemmet. Tyvärr så var vi väl lite lata bägge två så vi hade några uppdrag men sen rann det hela ut i sanden, men vi avvecklade inte bolaget förrän förra året.

Jaja, jag får fortsätta dregla över den där hårddisken och tänka vackra tankar om annat som är viktigare att köpa.

Problemet är att nu när datorn är i perfekt skick, med rensat register och allt så vet jag inte vad jag ska göra istället. Städat har jag redan gjort, ingen storstädning på något sätt, men dammsugit i alla rum och vädrat ut all kvalmig luft ur lägenheten. Sen ska jag städa toaletten med, inte för att den är så skiten men det känns alltid bra när kranarna glänser så där som de gör på hotell.

Nä, jag hittar väl på något att göra. Jag var tvungen att ta en dosis lugnande till förut för jag höll på att snurra upp mig så det skvätte om det, så nu är jag lite slö och slapp. Borde passa på att äta någon medan jag är lugn så att jag kan svälja.

Jo, så får det nog bli.

Kommentarer
Postat av: gittan

Nog känns det som att du skulle kunna "unna" dig något Du lägger ju inte en massa pengar på uteliv och kläder Men du vet ju själv vad du har råd med

Fast du är värd det tycker jag eftersom du har det så jobbigt emellanåt

2008-09-03 @ 18:44:46
Postat av: Miss Borderline

Själv så behöver jag faktiskt en extern hårdisk till snart för min är snart full (har 320Gb tror jag), nästa köp blir på 500Gb för dom ligger ju som sagt bra i pris :)



Fasen, kom ju precis på att det var evigheter sen jag gjorde backup på mina (nyinlagda)

foton, så tack för påminnelsen, ska jag göra nu!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback