Bara vara bra

Så var det helg igen. Det fullkomligt spöar ner helger på våren har jag förstått. Är det inte påsk så är det Valborg eller nått annat som ska firas med vederbörliga åtgärder. Äh, säger jag då. Orka när hela livet är en enda stor festhelg. Så jag gör som jag brukar göra nu för tiden. Jag besöker den heliga treenigheten, bolaget, apoteket och ICA. Sen blir det att somna lycklig och vakna trött och surögd.

Inatt har jag vaknat och somnat och vaknat och somnat hela jäkla tiden. Ett enda elände det hela och jag är lite trött i själen medan solen steker sommarvarmt och grannen städar balkongen. Men det hela kommer väl snart att rätta till sig kan jag tro. Lite kaffe och lite nikotin och lite fågelsång så är jag nog redo att ta tag i livets alla aspekter igen. Man är inte längre ung och kåt. Bara en smula upphetsad och fladdrig i anden. Men det är helt ok det med.

Så, jag ska vaska upp mig lite, klä på mig lite lämpligt tyg och sedan är det väl bussen in till stora staden som gäller. Sedan får denna vackra dag gå lite som den vill. Jag kommer medverka på alla de sätt jag tycker rimliga och njuta av solen, dagen, kvinnan och livet. Sorg och elände och ont i själen tar vi en annan dag. Det gäller att finna sig själv i tiden, finna alla andra i livet och låtom världen vara precis så lycklig och i avsaknad av olycka och smärta. Att vattna ansiktet med tårar gör vi en annan dag. Lite som att gjuta en bubbla av skimrande glas och styrka av betong och krypa in där och bara vara.

Bara vara. Bra vara. Bra.




Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Sorg och elände och ont i själen tar vi en annan dag. Det gäller att finna sig själv i tiden, finna alla andra i livet och låtom världen vara precis så lycklig och i avsaknad av olycka och smärta. Att vattna ansiktet med tårar gör vi en annan dag. Lite som att gjuta en bubbla av skimrande glas och styrka av betong och krypa in där och bara vara.





Tack för dom kloka orden!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback