När jag nyser

En natts sömn kan ibland läka den allra tröttaste kropp. Efter att ha sussat djupt under natten vaknade jag pigg och glad och helt utan den där värken i kroppen. Efter de sedvanliga kopparna med kaffe och några cigaretter så sitter jag nu ekorrögd och skummande av återhållen energi och surrar runt på nätet.

Snart ska jag ner och duscha och efter det så finns det ingen återvända, jag ska ta bussen till staden för att inhandla lite matvaror och sedan vända näsan mot hemmet. Vädret är totalkass så där har man ingen lycka att vänta, men vad sjutton, man kan inte få allt liksom.

I avisen så finner man samma röra i världen som vanligt. Fågelsång får inte åka till rymden riktigt än eftersom någon lucka har gjort något den inte ska göra. Stackaren. Så han får sitta och rulla tummarna i väntan på att bli en världsnyhet igen. Riktigt vad de är de ska göra där uppe ovan oss har jag inte riktigt kläm på, men det är nog något otroligt viktigt eftersom man är villig att lägga en så förfärlig summa pengar på det hela.

Ted Kennedy har dött och inte trodde väl någon att karln skulle bli hela 77 år. Där ser man.

I sverige är alla jätterädda för den nya influensan. Ja, de är så rädda att de till och med har börjat tvätta händerna efter att de har varit på toaletten. Tänka sig att det behövdes ett hot mot det egna livet för att folk ska vaska tassarna efter att de har varit i arslet och rotat. Rädslan för magsjuka däremot tycks ha varit obefintig före tidningarna började skriva om att man kan bli sjuk i näsan. Otroligt märkligt om någon frågar mig. Men vad vet jag?

Det har till och med gått så längt att en skola har återinfört tvål på toaletterna. Någonstans där tappar jag greppet om verkligheten totalt. Har de alltså inte haft tvål på toan före detta? I ett land där alla duschar minst en gång om dagen så tvättar man alltså inte händerna efter toabesök?

Det hela påminner mig lite om när jag lekte chef och införde att man köpte in riktiga skyddshandskar åt personalen, inte de där platsdito som tidagare infördes. Chefer vrålade sin ilska mot himlen och påpekade att detta tilltag skulle dra ner hela den kommunala verksamheten in i total bankrutt. Men när man kunde påpeka att vi inte hade haft ett enda fall av magsjuka eller ens någon stor förkylsningsepedemi på nått år så tystnade de. Hygien tycks vara något man anser att andra ska ägna sig åt. Mycket märkligt.

Själv är jag inte ett skvatt rädd för den där nya infuensan. Mest för att den de facto är lindrigare än de allra flesta flunsor vi haft i samhället minst en gång per år sedan artonhundrafrost. Men det argumentet biter inte på folk som nyss har lärt sig basala saker som att nysa i armvecket eller att tvätta händerna då och då.

I Israel är regeringen skogstokig och kräver att vår regering ska gå in och detaljstyra vår press. Men det är bäst att inte säga något som helst om det där, för säger man något så är man antisemit. Tydligen. Så jag säger inget. För är det något man inte kan beskylla mig för så är det att vara antisemit. Men om jag skulle säga något om det där skulle jag bli beskylld för att vara det på en enda gång.

Jaja. Världen är galen och jag med. Så den där koppen med kaffe lockar mig väldigt mycket just nu.

Över och ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback