När timmarna har fallit och jag ställt mig upp

Jag är nog inte mycket för det där med jul tror jag. Fast jag alltid inbillat mig att jag älskar högtiden. Men idag har jag inte gjort något juligt alls. Förutom att äta en massa mat, men det kan man ju göra andra dagar med. Men så kommer vi till det där med tv. Göta kanal, med alla gamla fina skådespelare, Grisswalds julfirande. Underbart. Helt klart underbart.

Det är när man tänker på det där som man (jag) kommer på att julfirandet har blivit något helt annat än det var. En gång, för tusen år sedan, firade man midvinterblot. Sen kom jeppen Jesus in i bilden och då firade vi hans födelse. Nu är det "barnens högtid". Ingen vet nog hur det gick till. Men så blev det. De vuxna dricker glögg, snaps, äter kött och fisk. Barnen sitter med sina julklappar och är nöjda med det. I flera minuter. Vi byter saker med varandra. Massa saker. En pepparkvarn mot ett iPod. Ett presentkort mot två.

Så jag är nog rätt nöjd med att inte göra något annat än titta på tv, röka och veta att livet kan ta slut varje sekund. Chevy Chase gör mig glad, men jag saknar "Vilket underbart liv" fast jag har för mig att jag köpt den på dvd så det kanske kan kvitta.

Julafton är över och har gått över till juldagen. Då alla kan andas ut och faktiskt må sådär bra som man förväntas göra redan på julafton. Så jag ska bädda soffan hos kära mor, lägga mig och titta på tv hela natten. Må bra. I morgon kommer mina barn och då ska vi umgås. Ett bortglömt ord. Vi ska umgås och jag ska njuta varje sekund över de där underbara människorna som jag har en liten del i att vara början på. De sover inte längre i pyjamas, de åker inte längre pulka. Men jag älskar dem.

Så återigen. God jul och kanske syns vi någon gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback