Rojalistisk yra minsan

Rojalistisk yra i landet. Det ska ske bröllop minsan. Verkar klokt. Bröllop är kul. Det kan ingen säga annat. Att själv gifta sig var igen höjdare eftersom man var så nervös att håret nästan ramlade av, men att gå på bröllop är ju toppenskoj. Så nu väntar jag på inbjudan.

Men är det inte nått snett här? De där två, tösen från slotten och pojken från landet har varit ihop sedan 2002 om jag läste rätt. Under den tiden så har inte karlsloken ens fått fira jul med sin kvinna. För att??? Jag har en svag aning om att en massa folk bakom gardinerna på Stockholm slott har sagt ditten och datten om att en blivande drottning ska gifta sig med en bondslok. Mest verkar knugen ha haft att säga om det hela. Och är det så som jag tror så är det så förbannat sorgligt att man bara vill gråta när man tänker på att det finns människor som är så ofria i det här landet att de inte får gifta sig utan att pappsen och regeringen säger att det är ok.

Tänk, bara ponera, att Vickan sa till pappsen över en kopp kaffe, "du kära far, vi vill inte ha ett stå stort bröllop. Förresten vill vi gifta oss borgerligt". Men det är liksom inte på listan. Det finns inte. Det ska vara stort, tv-sänt och i en kyrka. Är medlemmarna i konungahuset något annat än moderna livegna? Bundna till tradition och tidens vingslag. Dom får inte ens yttra sig i eller om politiken. Jag får göra det. Du får göra det. Hassan i korvkiosken får göra det. Men inte kungen. Vad är det för mening med att vara kung om man inte får säga vad man tycker? Om man inte får betämma nåt.

Alltså. jag skulle vilja ha deras pengar, deras semestrar och deras förmåga att trassla sig igenom utbildningar som måna andra bara kan drömma om trots att de läser en bok om året. Men resten av de där liven som de lever verkar verkligen sorgliga.

Nä. Bort med eländet. Låt Vickan och Daniel köpa en våning på Östermalm och sedan leva lyckliga resten av sina liv utan att vara fjättrade. Som sagt. Ett konungahus på 2000-talet???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback