Mer krig

Kriget i Gaza fortsätter. Ju mer man läser på om det hela, ju svårare blir det att förstå det hela. Det var jättelätt att tycka att det är fruktansvärt att barn dör. Självfallet så klart. Men så försöker man tränga bakom alla dimmor kring det hela och man fastnar direkt i en känsla av att det helt enkelt inte finns några enkla svar. FN har äntligen fått tummen ur och fördömt hela attacken. Men sen då?

Det är ju liksom bara ännu en repris av vad som hänt i mer än 50 år. När du Israleliska staten lugnar ner sig och slutar kriga, så har vi kvar krigshetsarna i Hamas, som säkerligen inte kommer sluta med sina raketattacker. Så givetvis kommer Israel reagera igen. Dom kan ju inte annat. Men att reagera som de gör är givetvis helt fel och ful och eländigt.

Nä, det verkar inte finnas något vettigt slut på det hela. Alls. Tyvärr. Men just nu så nöjer jag mig att ta ställning för det Palestinska folket. Inte Hamas, inte raketbeskjutningar över till Israel. Men just nu så är det vapenvila som gäller och de enda som kan göra något åt det hela just nu är staten Israel.

Tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback