Jag är vacker eller ful Välj själv

Ibland hittar något som är sådär bra. Ett minne från en nyårsafton fast låten inte ens spelades där. Mitt i Borås, snö som föll på rocken. En buss. Upp till kvinnans kompis som man bara inte pallade med. Som man avskydde. Som avskydde en själv. Meningslösa spel. En ny buss, ny snö på samma rock. Kallt. Kallt, kallt. Utanför den hall där Lennon en gång steg in i stannar man. In i ett hus med en lägenhet som har högt i tak och löjlig hyra. Ett kök. Den vackra kvinnan man älskar i kort kjol, strumpor och det vanliga tysta sättet.

Man försöker. Man gör sitt bästa. Man gör det lilla man kan. Klockan slår midnatt och alla är ute i snödrivorna och smäller och vi som inte smäller tittar.

Buss till centrum av den lilla stad som är vår. In på en kebabrestarurang. Jag bad henne flytta in och här sitter jag nu. Vi var lyckliga en stund. Innan vi lärde känna varandra. Nu är vi bara en lur ifrån varandra men den där nyårsaftonen driver omkring. En son, en sol, en vacker liten människa till i mitt liv. Alla jag behöver har jag.

Så. När jag satt på bussen, ner, då först. Nyår 1995. Så spann den här låten i min skalle.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback