Ännu en dag på Motivationsenheten

En varm dag. En mycket varm dag. Jättevarm. Jag började dagen i solskenet ute på grusgården här utanför Motivationshemmet. En cigg, lite kaffe, en smula ro i morgonvärmen. Inte fel på något sätt alls.

Sedan troppade jag av till min dagliga sysselsättning där jag städade och tvättade en balkong åt en gammal dam och desutom gjorde en social instats genom att prata med henne om ditten och datten. Mer jobb blev det inte idag så jag återvände till mitt lilla rum här på rehab.

Sen har dagen liksom bara gått. Jag har varit ute i Svaneholm och hämtat katt och saker och kört dem till min egen lägenhet. Jag lassade upp rejält med mat åt min kära katt Chps och en stor bytta med vatten. Sen i morgon så tror jag att jag sover hemma i min lägenhet för första gången på flera månader. Vore gott att städa upp lite och få lite ordning på stället. Plus att jag ju måste prova på att känna på riktig ensamhet och försöka förstå vad det är som händer i mig då.

En sväng till biblioteket har vi hunnit med också, jag och en av de som bor här. Jag fick punga upp 200 spänn för filmer jag glömt lämna in men vad fasen. Jag får skylla mig själv.

Ikväll är det grilldags och vår egen kock, Vispen som jag kallar honom, rusar runt med grillgaller och påsar med hamburgare och annat. han är en klippa på att fixa ihop käk. Det blir inte lika gott som när kvinnan gör det men nästan.

Men innan det är matdags ska jag masa mig ner i källaren och duscha, raka mig och byta kläder. Efter maten väntar fotboll på tv och sedan så ramlar man väl ner i sängen kan jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback