Ett mycket svårt beslut

Livert rusar på. Jag har skrivit det så många gånger förut, men det känns sannerligen aktuellt just nu. Helgen har varit lugn och skön. Men jag fick en gryende misstanke om att jag återigen höll på att förhasta mig, ännu en gång. Ville jag verkligne skrivas ut på måndagen? Kände jag mig klar med min behandling och tid här på Motivationsenheten? För vem hade jag bestämt mig föra att åka hem på måndagen? Mig själv eller för att jag trodde att det förväntades av mig?

Efter mycket, mycket vånda och gnissel i själen så tog jag upp möjligheten om att få min tid här förlängd en vecka. Det hela var ytterst osäkert, speciellt eftersom jag var ute i sista sekund. Så ovanligt när det gäller mig. Hm...

Tja. Jag mailade min socsekreterare och pratade med peronalen här på enheten och somnade igår kväll i förvissning om att jag tagit rätt beslut, att föröka utöka min tid här. På morgonen var det dags att gå till
Fixartjänst och första dagen på "jobbet". Det hela var helt ok. Lagom mycket att göra, tvätta lite fönster, slänga lite sopor på en skola, kolla lamporna hos en äldre man. Solen sken. Jag hade tagit ett jobbigt beslut men kände mig lättad. De fyra timmarna på jobbet blev fem och sedan återvände jag till Motivationsenheten och där fick jag det glädjande beskedet att jag fått ytterligare en vecka beviljad.

Mitt fönster och del av utsikten från mitt rum här på Motivationsenheten.

Utsikten från mitt fönster på Motivationsenheten

Tanken är att jag åker hem från torsdag kväll då Morissey äntligne kommer till Åhaga här i Borås, stannar hemma över midsommarafton och återvänder på midsommardagen. Då vet jag att jag måste blåsa rent och det kommer bli en god hjälp att stå emot alkoholen på midsommarafton. Om jag kommer vara helt nykter eller inte vet jag inte än. Men i vilket fall som helst så kan jag inte dricka för mycket eftersom jag som sagt ska blåsa dagen efter.

Men. Tyvärr mår min älskade kvinna inte alls bra och känner att jag sviker henne med mitt beslut att stanna här en vecka till. Det hela gör att allt känns ruttet och jag måste få ordning på den saken innan jag kan återigen koncentrera mig själv igen. Om hon mår dåligt mår jag dåligt. Så enkelt är det.

Så i morgon så tar jag ledigt från "jobbet" och åker hem till min kvinna och försöker få någon reda på alla känslor som virvlar runt och som vi inte har kontroll över. Men jag är säker på att vi tar oss igenom detta med. Kärleken övervinner liksom allt, det tror jag i alla fall.

Något som känns väldigt bra är det stöd jag fått från mina kamrater här på enheten och från personalen. Beslutet att stanna var ett av de svårare jag gjort i mitt liv men jag gjorde det för att jag tror att det blir bättre än att jag skulle avsluta behandligen innan den var klar. Men som sagt. Här känns det som om vi är ett jäkligt bra gäng, både inskrivna och personal. Mycket skratt blir det men även en hel del allvarsord och intressanta diskussioner. Helt enkelt en väldigt bra tillvaro förutom att jag saknar min kvinna och verkligen ser fram mot vårt gemensamma liv när alla demoner är i schack.

Så. Nu är det dags att lägga sig och läsa lite för att senare somna och sova gott hela natten, hoppas jag. I morgon har jag mycket att göra så det gäller att orka. Jag bjuder eder därför godnatt eller godmorgon eller vad det nu blir för dig som läser detta nu.

Kommentarer
Postat av: Ann

Inte läst din blogg på ett tag, haft så mycket att göra, men kollade in för att se att allt är ok, man har ju liksom engagerat sig lite under våren. :-) Men det verkar ju skitbra! Kul att se och att det går att förändra sin situation och liv. Fast det vet jag ju också från mig själv.

Men härligt att se att man kan få hjälp från sjukvård och samhälle och inte bara lämnas åt sitt öde!

2009-06-17 @ 20:41:39
Postat av: marizza

det var strongt av dig att ta det beslutet .

jag tror det var hellt rätt .

det kanske gäller att skynda långsamt .

jag avstår att kommentera alko frågan

eftersom jag inte heller tagit beslut eller vet .

men önskar er en underbar midsommar

med mycket sol .

kram marizza

Postat av: Anonym

Blaha blaha, en massa skit men kan inte ens fira en midsommar med den kvinnan som du säger älska, så blaha blaha blaha,,,, sova bort hela dagen o missa allt som hörde midsommaren till, du är duktig på att skita i det mesta

2009-06-19 @ 19:27:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback