Grillar som röker och killar som snusar

Hela gänget på motivationsenheten har grillat i den stora uppmurade grill som står i trädgården. Det hela borde vara en trevlig upplevelse och visst var det så att det var trevligt. Jodå. Förutom att vi alla blev mer eller mindre impregnerade med rök, att hamburgarna smakade rök, att korvarna var allt från frysta till svarta. Ändå hade vår kock donat vid grillen lika tappert som en soldat på stränderna i Normandie på D-dagen. För det var inte helt olika förhållanden.

Vår kock förresten, det är en av oss som har jobbat som kock i tio år och som är en klippa på mat. Men när man slåss mot en motvillig grill så spelar det liksom ingen roll om man är en hejare på att svänga ihop en boilaboise eller vad det nu heter.



Men vi satt tappert där ute under bokträdets skugga och hade det tämligen trevligt. Fåglar sjöng, vinden susade i trädkronorna och att man åt halvrått kött spelade liksom inte så stor roll. Men jag måste erkänna att jag hoppas att det heller inte senare skall spela någon roll. En magsjuka på det här stället vore inte någon större hit kan jag tro. Med små minitoaletter så kan vad som helst hända om man dundrar av en kaskadkräkning.

Nog om detta. Nu är jag rejält trött måste jag erkänna. Men lite fotboll ska jag väl kunna peta in före jag lägger mig och sover den oskyldiges sömn. Och en dusch. En sådan är mer eller mindre ett tvång och ett krav för att jag ska kunna stanna kvar bland alla människor här. Så jag får väl dundra ner för trapporna och tvaga min lilla barnakropp lite kan jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback