Varmt så varmt

Ok. Låt oss börja med att jag inte har något emot värme. Inte det allra minsta. Inte alls faktiskt. Alltså, om man sitter på en klippa vid havet med en mild bris vinande kring öronen. Eller vid en porlande bäck eller varför inte vid en stilla sjö där barnrop och kluckandet av Coca-cola sveper över nejden. En uteservering under ett blaffigt parasoll och ett glas med isande dryck går för sig med.

Men när värmen kryper in under huden och man sitter i en Ford transit utan att kunna veva ner rutorna och man är på väg att hämta tusen kassar tidningar för att köra till återvinningen. Då tappar en del av värmen konstigt nog sin charm. När byxorna blir våta i baken och nätterna kännetecknas av ett evigt kastande fram och tillbaka på en feberhet bädd. Nope. Inte min grej. Alls.

Idag har varit en sådan dag. Natten dessförrinnan var även det på ovan nämnda sätt. Mitt rum på Motivationsenheten präglades av att ingen som helst luft kom in genom det vidöppna fönstret och jag tillbringade allt för många minuter med att i mitt stilla sinne gråta mig till sömn. När det sen var dags att gå upp så var jag redan helt slut och när jag då fann att dagens arbete skulle innebära en radda av hämtande av skräp och uppsättande av gardiner och piskande av mattor måste jag erkänna att jag förtvivlade.

Men. Dagen har gått och nu sitter jag i min helvetesheta lägenhet och väntar på att första maskinen tvätt ska bli färdig. Sedan ska jag en snabb sväng in till staden för att handla lite och sedan hem, sätta på en till maskin och efter det så är det nog dags att svimma eller nått tror jag. Hade jag inte vetat bättre så skulle jag tro att jag behöver semester. Men men.

Nu börjar det se riktigt hyggligt ut i min lilla lya igen. Katten ligger och flämtar på golvet och sagda golv är dammsugna och moppade. Så jag är rätt så hyggligt förberedd för den slutliga flytten hem från Motivationsenheten nästa måndag eller vad det blir. Kanske redan till helgen. Sen är det jobb mellan 08.00-12.00, dagaktiviteter mellan 12.00-14.30 på Motivationsenheten och sedan är jag fri att leva mitt liv som jag vill på dagarna. Det ska bli skönt att reda sig själv men samtidigt kommer jag nog sakna lite av människorna på stället. Men som sagt, jag ska ju vara där några timmar om dagen så det blir nog bra med det.

Nä. Nu ska jag röka lite och sedan få lite ordning på mig själv innan jag sätter mig på bussen till stan. Jag förminner en viss doft av svett kring mig och den ska jag göra mitt bästa för att bli av med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback