Jordens jättemörka timma. På en lördag.

Nä nu börjar jag undra så där jag som gör allt som oftas. På lördag mellan 20.30 och 21.30 är det meningen att alla som bryr sig en smula om klimatet ska släcka sina lampor och det känns ju helt ok så där när man först tänker på det. Men. Så läser man i tidningen att en kommun "ska släcka all belysning som inte behövs". Klockan 21 på en lördag. Jo men. Varför är det tänt resten av året vid den tiden på en lördag när de flesta är lediga om belysningen inte behövs?

Om den inte behövs, men så släck lamporna när du går på fredag eftermiddag och låt det vara släkt tills någon ramlar in på måndag morgon igen?? Eller har jag missat nått? Man släcker belysning som inte behövs på en tid när ingen ser det ändå. Så jävla modigt. Slottet ska visst vara släckt med. Inte för att det bor någon där men ändå. Tänk vad mörkt mössen i källaren ska tycka det är och tänk så bra det ser ut i tidningen på söndag morgon, den där bilden på ett jättesvart slott. Jag har faktiskt en smula svårt att knugen kommer lägga sig klockan 20 på lördagen ute på Drottningholm och släcka lampan och vänta på att solen ännu en gång skiner in genom fönstret så att han kan smyga upp i sin pyjamas och dricka lite kaffe. Fast där kan jag ha väldigt fel, det inser jag. Han är en gammal man så han kanske faktist är trött på lördagkvällen efter att ha representerat hela långa veckan.

Nä men ärligt talat. Jag vet att det inte är första året men man börjar ju undra lite vad som händer. Folk skriker sig hesa när bensinpriset går upp men tycker det känns fint att släcka alla (onödiga) lampor en jävla lördag.

Se. Nu börjar jag komma tillbaka till god form igen :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback