Funderingar kring funderingar

Jag tror jag tänkt för lite, skrivit för lite, tyckt för lite. För det bubblar och snubblar en massa ord och halvfärdiga tankar och en hel del spydigheter i mig. Men. Sånt är livet. Man måste lära för att leva och man behöver leva för att lära. Så jag lever just nu. Inte så att jag levt mindre förut. Men annorlunda. Det har varit jag och min katt och mitt snus och min blandning av cigaretter och koffein och alkohol mot världen. Nu har jag ett ansvar. Allt jag gör spiller över på andra.

Fast. Ännu en gång tänkte jag lite för lite för fort. Ansvar. Visst har jag haft ansvar ända sedan min äldsta son behagade slita sig från moderlivet och i blod och fasor ramlade ner i vår kalla värld. Det där ansvaret har jag inte varit utan, inte viljat vara utan. Det kvarstår. Tre små unga männiksor är beroende av att jag gör rätt sak, vid rätt tidpunkt varje sekund av dygnet.

Så. Nu har jag ännu mer ansvar. För att barnen slipper skämmas för sin far, för att jag inte lämpar över livets bördor på dem utan inser att valet att de ska leva är mitt och deras mödrars, inte mitt. För att min katt mår bra och för att Kita, den svarta hunden får gå ut och lätta på kroppen när så behövs. För att kvinnan med de långa benen får den uppskattning och kärlek och ger mig tillbaka.

Så. Samma ansvar bara mer.

Men. Jag vågar inte göra annat än att följa mitt eget, egna, samvete. Världen är totalt jäkla galen, precis som den var för tre månader sedan. Vi sitter här i höga Nord och bekymrar oss för fildelning, A-kassa och socialbidrag medan människor dör varje sekund av svält och krig och eländes elände som vi bara kan tänka oss att orka bry oss om 15 minuter framför nyheterna och då sitter vi ändå i 10 minuter och önskar att kaffet ska puttra färdigt i köket.

Man visar "humorgalor" på tv för man vet att vi inte orkar bry oss om allt det där eländet om vi inte får skratta mesta delen av tiden vi bryr oss. 5 minuters svältande ungar mot 10 minuter gapflabb. Rättvist och sunt. Jag skulle inte ha mage att påstå att mitt samvete är bättre än ditt eller någon annan du känner. Så klart inte. Det vore som att slänga sig frammåtstupa rakt ner i ett cementgolv med händerna bakbundna. Men jag önskar att vi alla tänkte lite mer och faktiskt orkade tänka tanken att tänka en tanke mer än bara fram till "stopp".

Så. Inte många läser. Inte många alls. Men tydligen så sitter det många och tycker en massa om den här bloggen och det kommer endast fram efter en halva vodka klockan halv ett på lördagnatten och då brukar det låta att jag är äcklig eller dum eller elak eller ful eller nått annat som på inget sätt handlar om vad som är fel. Någon sade att jag inte tycker om när man säger emot mig. Såklart jag inte gör. Vem fan gillar att folk bjabbar emot? Men kan man argumentera för sin sak så kan jag tänka mig att lyssna, låta tiden gå och komma på vad jag tycker om det som den andra inte tycker om. Eller vad den TYCKER om.

Jaja. Nu är det nog dags att låta kvällen ta sin ände i den vanliga dosen cigg och ett glas vatten. Sova lite och sedan vakna i morgon och hoppas på mer värme. I världen och i luften.

Kommentarer
Postat av: jupiter

Nejdå Jonas,Vi dricker ingen vodka nu för tiden.Men förr.Herre jävlar.Vi vet hur det går med allt ty vi var samma överlägsna jävlar,Trodde vi var Guds utvalda.Bara för att vi söp dygnet runt så trodde vi att vi var vackrast,inteligentast osv.När vi hade 5 äktenskap bakom oss och ungar som led så tänkte vi om.Vi kanske inte var bäst ändå? Det är bara att hoppas att du klarar dig.Må väl!

2009-05-02 @ 22:28:57
Postat av: Wob

Ah. Ständigt detta Norrköping. Jag anar en viss ironi i inlägget men hoppas att jag har fel, mest eftersom ironi ska vara elegant och om det var ett försök till dito då blev det mest plumpt och bevisar väl precis vad jag sade.



Annars var det en intressant bekännelse av någon som är betydligt mer försupen är jag någonsin varit i närheten av och det där med 5 äktenskap låter jättedyrt.



Jovars. Jag mår väl. Alldeles förtjusande väl, trots att jag håller mig från vodka. Det räcker så bra med en folköl till hockeyn liksom.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback