När Herrarna svamlar står bollen still

En Herr Bodström och en Herr Ohly kacklar om vilket fotbollslag som är ett arbetarlag. Det de så gärna vill glömma själva är att ingen av de båda herrarna själva är arbetare. De vill vara det. För, det passar deras samveten. Men ingen arbetare med självaktning skulle göra så lite som dessa herrar gör. Kackla och kacka i eget bo. Låtsas bry sig men kvittera ut löner som ingen arbetare kan tänka sig att ens vinna på Lotto. De vill så mycket och gör så lite.

Arbetarlag i fotboll? Eh!. Jo visst. Det är JÄTTEVIKTIGT att reda ut den frågan. För spelarna i de där lagen de smilar in sig hos tjänar ju även de mer än vad som är rimligt för att spela boll 20 timmar i veckan. Så bra att vi kan reda ut det hela på första sidan i våra kvällstidningar.

Men. Finns det ens arbetarklass i vårt land längre? Ingen vill ju vara det, utom några litteraturkritiker och en och anna politiker som hoppas att få jobb med ännu mer betalt genom att säga sig ömma för denna grupp som ingen annan vill vara. Alla vill vara kloka och smarta och jobba med media och framför allt inte bry sig om någon annan. Det finns ju en anledning till att "Nya Moderaterna", som är samma moderater som förut men bara fler, vinner mark allt mer. Att vara arbetare är helt enkelt inte inne. Fram för "Nya Sossarna" och "Nya Vänstern". Eller varför inte "NYA FOTBOLLSLAGET".

Du är din lön. Du är ditt jobb. Har du inget jobb är det ditt eget fel och framför allt så är du då inget alls.

Arbetarlag? I fotboll. Kul debatt och sannerligen livsviktig.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Men dom kanske ändå kan komma överens om att bollen är rund, och DET är ju huvudsaken :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback