Del ett

Vilken oerhört lång dag. Jösses. Den började redan på morgonen och det är jag inte van vid. Jag tumlade ur sängen när väckarklockan rang och riktigt studsade upp. Beredd på att världen är mitt ostron och att del där anglofilierna hittat på.

Så klart funkade inte kaffekvarnen, så klart orkade jag inte med det, så klart blev jag sur. Men säg det som inte går att ordna med lite hederligt hat. Bank, bank, bank så var kaffet klart.

Väl ute så var bussresan hygglig. För jag blunde och låtsades jag satt på ett tåg till Paris. Men det gjorde jag ju inte. Så klart. Det bara var en sån dag när man inte gör det. Istället hoppar man av bussen vid Södra torget i Borås och hoppar på en annan buss och blir likt förbannat lika blöt på den lilla promenaden som om man badat i Genesarets sjö. Länge.

För att, lång, kort, historia. En ny doktor. Tusan vet om det var han eller jag som behöver hjälp. Varför är alla psykiatriker så knepiga? Inte psykologer, för en sådan har jag faktiskt inte stött på än, men just psykiatriker. De som kan skriva ut mediciner åt varandra liksom?

Tja, vi kom överrens om att jag är på rätt väg, han skrev ut de sedvanliga medikamenterna förutom en ny liten rolig sakt att leka med, Melatonin. Jo, kroppens egna bla bla bla.

Kan funka.

Varför inte?

Sedan dess har jag gått ärenden åt min mor, gått ärenden åt mig själv. Blivit dyngsur på kuppen. Det regnar. jhar jag sagt det?

För den som inte bor i Borås och som gått på den gamla myten om att det alltid regna här kan jag säga att ni har fel. Förutom idag. För hejaduleda vad det regnar. Hela tiden. Tunga droppar som letar sig bakom kragen och in i näsan.

Så jag är nöjd med att vara hemma nu. I värmen. Men min nya favorit, Miles Davies. Löjligt rock och roll. Vem i helvete trodde jag skulle ens orka fatta meningen med jazz? Hade du sagt det för tio år sedan hade jag tagit livet av mig i förtvivlan för den framtidsutsikten. Men här är jag och jhösses vad bra det är.

Jaja. Dags att röka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback