En riktigt bra bok

Häromdagen när jag var och handlade i stan så köpte jag även Dan Browns nya bok ”Den förlorade symbolen”. Jo då. En riktigt så kallad bladvändare igen. Det går banne mig inte att lägga ifrån sig bokeländet. Nog för att den är en smula stolpigt skriven rent språkässigt kanske. Det kan jag nog tycka. Men vad spelar det för roll när karln är en sån lysande berättare?

Korta kapitel som alla slutar med någon form av fråga som man bara måste ta reda svaret på så fort som möjligt. Man dras in i den där världen och i natt när jag läste så blev jag nästan förvånad när jag för ett ögonblick råkade kliva ur bokens omgivningar och fann mig själv i min egna säng.

Det är väl det där som är skillnaden på litteratur och film. I alla fall för mig. När jag läser en riktigt bra bok kan jag nästan känna de dofter som beskrivs i texten. Tiden bara rinner undan. När jag tittar på film så är jag hela tiden medveten om mig själv även om filmen är riktigt bra.

Man kunde bara önska att man vore en såndär brilljant berättare. Tyvärr ligger det inte för mig. Inte än i alla fall. Kanske en dag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback