En gay neger är väl kanske någon du vill känna?

Mina tankar är små och grå. Positivt stavas med ett s, bara ett s. Borde det inte vara två? För att ordet är så förbannat positivt. Gay är ett bra ord. Men det beyder inte alls vad det gjorde. Sånger talar om ordet som i betydelse glad. Vad fan. Måste man vara gay för att vara gay? Vad har gett dem, de där rätten att kidnappa ett ord på det sättet? De där, de som inte ens kan bli attraherade av rätt kön kan ta sig rätten att ändra språket på ett sätt som ger de gamla jazzklassikerna ren lyteskomik.

Ska vi ha det på det sättet? Att man måste vara fel för att vara lycklig? Ska man inte vara rätt? Sådär vit, man och medelålders ung? Född i samma land man bor i och med en hygglig inkomst, en fin vit fru som bakar bullar och som dricker vin för att det är gott? Så rätt som KD tycker att man ska vara. Ja och SD med, fast de är ju bruna i själen. SD, KD, det är bara bokstäver. Precis som ordet gay är. Glad. Kan man kalla sig det? "Han heter Sven. Han är glad vettu". För det är ju bara när man är fel som det behövs förklara att man är fel. Man är inte längre sitt namn. Man är sitt fel. Som gay. Eller neger. Man är Rune. Som är neger. Hans granne Oscar är bara Oscar. För han är vit och inte glad. Så då behövs ingen förklaring. Men de andra behöver den där sista twisten. Neger. Glad. Det värsta är en glad neger. Då jäklar. Kan det bli värre? Det tycker inte SD eller KD heller. Förresten tycker inte du det heller. Även om du röstar på ingen.

Det är konstigt det där. När kvinnor spelar fotboll heter det damfotboll. När herrar spelar kallas det bara fotboll. Varje gång man behöver lägga till ett epitet så vet man att något är fel. Glad är fel och svart är fel och kvinna är fel. Är man då en lesbisk neger ligger man totalt fel. De får inte ens kalla sig gay. De är bara lesbiska. Eller flator. en flata är sällan gay.

Hur i hela fridens namn ska vi komma ifrån det där? När de som är fel själva ser fel i andra? Hur ska det bli rätt då?

Jag vet inte. Men min själ är svart, jag gråter ibland och är ofta glad. Alla fel. Får jag ens leva?

Det är bara ord. Inget annat.

Bara ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback