Rena händer men snorig nos

Så jäkla knepigt. Jag har sovit som ett barn i flera veckor. Nästan i sträck mer eller mindre. Har jag inte sovit så har jag drömt. Men när jag är hemma så kommer den tillbaka. Sömnlösheten. Ändlösa timmar som vägrar ta slut. Världen är sorgligt tråkig klockan 04.32. Det finns liksom inte så mycket att göra. Så man gör ingenting. Läser morgontidningen en gång till. Stapplar upp och röker en cigarett. Till. Nyser i en kvart och hostar en smula. Drömmer om att få drömma lite.

Sömnens tid är över igen. Kanske ska det vara så. Fan vet.

Men när ljuset bryter fram. Då minsan. Då är det lätt att sova. Märkligt. Just nu funderar jag på att sätta på lite kaffe. Så att jag inte ska sova. Så att jag kan sova i natt. Krångligt. Jättekrångligt.

Egentligen skulle jag vilja lägga mig i en soffa och titta på en bra film. Men jag har ingen soffa. Krångligt igen. Katten har fått mat och sover. Jäkla katt till att kunna sova. I nästa liv ska jag bli en katt. Fast då blir jag väl katt i något land där de äter kattdjur och förvandlas redan i späd ålder till stuvning eller vad man nu gör med kattkött för att det ska slinka ner och mätta.

Svenska folket har börjat tvätta händerna. Man tar sig en smula för pannan, med tvättad hand givetvis. Men kanske är jag yrkesskadad som redan innan svininfluensan tvättade tassarna några gånger om dagen. Jag läste om en skola där de minsan återinfört tvål på toaletterna. De har alltså inte haft tvål på dass. Ungarna har suttit där och pinkat och skitit och sedan inte tvätta händerna med tvål. Kanske inte alls. Sen undrar vi varför vinterkräksjukan brukar bryta ut stort och vackert varje år? Jösses.

Så det där dödshotet som finns underförstått när man pratar om nya influensan kanske gör gott. Folk har börjat tvätta händerna igen. Skönt att veta måste jag säga. Även om det där handspritandet känns väldigt, väldigt märkligt. Återigen, vad är det för fel på tvål? I vården tvättar man (förhoppningsvis) händerna titt som tätt. Även med sprit. Men det är liksom skillnad på att lägga om infekterade sår och att ta i ett handtag på bussen. Hoppas jag. Men återigen. Allt som får folket som duschar två gånger om dagen att även tvätta sig om händerna efter att de torkat arslet är bra.

Skit samma. Jag är förkyld likt förbannat. Måste ha missat att tvätta tassarna någon gång. Eller så har jag kysst mig till det. I så fall var det helt klart värt det. Kyssas är bra. Alltid.

Nä. Istället för att sitta här och gnälla mig trött så ska jag lägga mig och tycka vansinnigt synd om mig själv.

Funkar helt klart bättre som bot mot hosta och feber.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback