Dag 5

Underbart väder med strålande sol och gnistrande snö och is. Lagom kallt. Snöplogen har varit förbi på gatan utanför så att vägen är god at trampa på. Katten och hunden vilar. Själv har jag fått pippi på Buddy Holly av någon anledning. Jag hade fått för mig att han mest handlade om Peggy Sue och inte mycket mer men nog fanns det mycket att hitta. Återigen, tack Spottan för möjligeten att gotta ner sig i okänd musik för ynka hundralappen om månaden.

I natt sov jag som en sten. Somnade på sisådär tre sekunder. Att vakna däremot tog en timma. Men eftersom den timmen innebar att jag bland annat fick gå ut med jycken så var det helt ok. Att höra hur tyst det är när stora snövallar omger oss små människor. Kisa för att solen skiner starkt. Känna värmen i hjärtat när man ser hur svansen vippar av glädje på hunden. Sådana saker som jag glömt bort.

Det är märkligt att sällskapet av en hund kan göra sådan skillnad för en sådan enkel sak som en promenad. Varje gång vi är ute tänker jag att vi bara ska rusa ut och in igen. Menav någon anlending så blir det allt mycket längre än jag tänkt. Jag är rätt säker på att mina kilon kommer rasa efter ett tag och det är ju bara bra.

Just i dessa dagar så känner jag mig märkligt lugn och harmonisk. Även fast ångesten kommer och knackar på dörren mest hela tiden. Men nu har jag både en katt och en hund som kan köra ut den när den dyker upp. En skylt med varning för hunden sitter på min själ.



Hundar har gett sitt absoluta allt.
Vi är centrum för deras universum. Vi är i fokus för deras kärlek, trohet och tillit.
De tjänar oss i utbyte mot  smulor. Det är utan tvekan det bästa avtal människan någonsin gjort

ROGER CARAS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback