Konstnärslön my ass

Man planerar dra in det som kallas för "konstnärslöner" för de aktade konstnärer och kulturpersonligheter som har uppburit denna. Ärligt talat. Det var väl fan på tiden.  Men risk för att reta upp både pleti och kreti och alla deras kusiner.

Saken är ju den att personerna som fått denna inkomst varken är sjuka eller arbetslösa. De säljer sina verk för dåligt. Jag säger inte att de ska sälja sig själva, absolut inte. Men jag ser det som att konstnärer måste bli bättre på att sälja sin konst. Låt då gå för att de får falla in i populasens fåra ibland, det betyder ju inte att de måste ge upp den svåra konsten för det.

Som som säger att den och den inte skulle haft råd att skapa om man drar in lönen verkar inte vara ikapp världen. 1974 är det länge sedan vi sade att året var.

Men. Jag vet. Jag kastar sten i glashus. Inte bara en utan miljarder när jag skriver detta. Glassplitter gräver sig in i min panna och blodet skvalar. För så länge jag får betalt för att sitta här och göra precis ingenting förutom ta hand om mig själv och mina djur så kan jag inte säga så mycket.

Men återigen. Första tanken som far i min skalle när jag läser rubrikerna är: varför?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback