Krig har vi. Av någon märklig anledning

Två personer. Soldater har dödats i det krig vi är i. Så oerhört sorgligt att vi behöver stå ut med sådan sorg, att anhöriga ska behöva begrava sina barn och sin make i ett krig som ingen riktigt förstår varför vi är i. För jag gör inte det. Kanke är det bara jag? Jag hoppas verkligen att alla andra förstår.

Vi sänder pojkar ner till en miljö där det är naturligt att dö. För att vi inte ska vika från folket i landets sida? Varför? Finns det något hot mot oss? I ett land där SD har tillräckligt många väljare för att komma i riksdagen ska vi bry oss om talibaner. Jag fattar inte. Alls faktiskt. Skälen är allt för dåliga, för urvattnade. För mig syns det som om lilla Sverige så gärna vill visa att vi kan. Så vi sänder våra barn till döden. För så är krigets verklighet. Att vara i krig betyder att man kan dö mest hela tiden. Så sker hela tiden. Så har alltid skett. Men varför sker det nu?

Så jag förstår inte och blir förbannat mycket lyckligare om någon, vem som helst kunde berätta varför de där männen som sett det som sin uppgift att vakta vårt lands gränser dör så långt hemifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback