Mätt och konsekvent. Det är jag det.

Fasen vad jag ogillar att vara proppmätt. Att vara mätt är en sak, men att vara sådär löjligt mätt så att man mår en gnutta illa och mest känner för att sova är inte trevligt alls. Men i det tillståndet befinner jag mig nu efter att ha ätit blodpudding och bacon och sylt. En överväldigande del av befolkningen säger sig inte tycka om just blodpudding men dessa människor hyser jag ingen som helst förståelse för. Det är ju snorgott ju. Ok, det är blod i den. Men det är det i allt kött man äter med och det är få som protesterar över det har jag tyckt mig märka.

Nä, så jag åt och åt, för en ytterst ringa peng. Så nu sitter jag här med hjärtklappning och stinn mage. För jag får av någon anledning alltid hjärtklappning när jag är mätt. Inte helt bekvämt måste jag erkänna.

Tidigare i dag så var jag och medhängande hund inne i staden där äldsta sonen passade fröken Kita medan jag yrade omkring i Knalleland. Jag måste påstå att Kita inte är en hund som har koll på det där med att uppföra sig. Inte när jag inte är med och inte när hon får för mycket omkring sig som lockar. Men vi kommer så sakteliga frammåt i det arbetet med. Med betoning på sakteliga.

På bussen hem fick hon ett nytt tuppjuck och vägrade lyssna alls. Så då fick jag allt bli en smula tvär vilket till slut gjorde susen. Hård men rätttvis är nog det man ska vara mot henne. Konsekvent med. Det går banne mig inte att vela med den jycken.

Men nu sitter vi och har det gott i hemmet. Båda djuren är mätte de med och nu blir det nog lite allmänt slöande innan kvällspromenaden och sedan ska jag nog svimma i sängen. I morgon väntar bland annat klippning och lite annat.

Man har att göra.

Kommentarer
Postat av: Junie

Matkoma har jag hört det kallas, och nej jag kan hålla med om att det är inte vidare roligt :/

Postat av: WoB

Låter lite som ett namn som kan passa på fenomenet. Helt klart. Kanske skulle man sluta äta? Eller äta lagom? :-)

2010-02-24 @ 23:24:09
Postat av: Junie

Äta lagom är nog bäst haha :) Tro mig, sluta äta är ingen vidare idé ;)

2010-02-24 @ 23:50:42
URL: http://sockeriogat.wordpress.com
Postat av: WoB

Nä, helt sant. Har provat det där och det gick inte så bra :-/

2010-02-25 @ 00:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback