Trading is for real

Allt blir nog bra ska du se. Även fast saker och ting ter sig mörka. För nog har du mörker inom dig. Inte så att du vill erkänna det. Inte ens tänka tanken lågt. Men visst finns det där inom dig. I det tryggaste, bästa landet i världen mår vi alla lite dåligt. En del mer, en del sämre. Men vi klumpas ihop i köerna till sjukvärden. Kalla det dålig rygg eller slitna knän eller överintag av koffein. Alla mår kass. Varför?

Hur är det ens möjligt att det tryggaste folket i världen kan vara så otryggt? Hur kan det falla sig att vi alla har något att klaga över? Hög hyra, kassa bussar som kommer in i en kass tid. Ett jobb som du egentligen inte vill ha men känner dig tvingad att ha. Som om ett arbete vore en tvångströja. Byt. Byt, byt. Liv, jobb, partner, livsåskådning. Religion eller tanke. Bara byt. Det är inte svårare än så. Fan, byt kön om du nu tror dig vara fast i ditt.

Alla bär på en egen unik historia. Men ingen bär den särskilt vackert nu för tiden. Superlativ på Fejan byts mot gråt hos vänninnan. Skryt byts mot slag mot vännen. Droger, vart vi än kan vinna dem, än kan finna dem, byts mot liv.

Så byt. Det har jag gjort. Det kostar lite men betalar sig än mer. Så byt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback