Tankar i skymningen

Jag har aldrig varit duktig på att springa. Inte heller på att hoppa, hänga eller kasta saker långt. När det gäller att göra saker med en boll ska vi inte ens gå in på hur dålig jag är på det. Jag behandlar ofta bollar som om de vore glödande kol, vill få dem så långt från mig som möjligt.

Jag har hela tiden ansett att om jag vill fort någonstans så tar jag väl taxi eller buss. Bollar är kul att titta på när andra sparkar dem och att hoppa högt gör jag bara när jag är full. Det där funkar allldeles utmärkt när man är vuxen, men som barn och ungdom var det inget framgångsrecpet.

Som ung man ska man helt enkelt vara väldigt duktig på allt det där. Annars för man minsan höra hur värdelös man är. De som är bra på allt de där åtnjuter automatiskt populäritet oavsett deras övriga personlighet. Fråga mig inte varför men så är det. Man kan vara ett hur stort arsle som helst bara man kan dribbla en boll. Märkligt.

Men som sagt. Det där går över med åren och nu så anses väl de som är bra på bollspel men inte försörjer sig på det som trevliga individer men inte mer. Är de arslen så är de det oavsett hur fort de springer. Förresten så springer inte folk i min ålder speciellt fort hur mycket de än sprungit när de var 13 år.

Däremot inser jag andra fördelar med att springa. Nu när jag alldeles snart fyller 40. Åren går och man är helt enkelt inte i form. Hur mycket jag än stretar emot så börjar jag inse att jag kanske skulle röra lite mer på mig. Att börja springa är nog inte aktuellt. Det är ju så förbannat tråkigt. Men kanske skulle man börja gå lite mer?

När jag var 20 kunde jag röka och kröka och strunta i att sova och äta skräp precis hur mycket som helst och mådde ändå som en prins. Nu gör allt det där att jag mår pyton. En öl på kvällen och jag får ligga hela dagen efter och lida alla helvetets kval. Att gå uppför trapporna till min lilla lya ter sig mig allt mer som ett omöjligt uppdrag.

Nä. Jag får nog ta en cigg och fundera på det där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback