Ett förvånat folk i ett vinterland

Alltså. Ärligt talat. Är det inte väääääldigt märkligt att man i landet Sverige blir så förvånad, förvirrad och förbannad på att det faller snö på vintern? Det gäller inte bara diverse transportbolag eller kommuner med lokaler som har platt tak utan även "gemene man". Alla dessa som redan vid årsskiftet pratade om att nu skulle det bli vår minsan och som är förvånade över att de ska behöva skotta. I februari? För tusan. Blir de ilskna och besvikna över att gräset växer i juli med?

Man svär över att naturen är så dum så dum att den faktiskt gör som den gjort i tusen år med några undantag. Det är vinter i februari och våren kommer inte förrän i mars, april. OM någon nu undrar. Investera i en snöslunga, tagga ner och fundera på vad det är som gör att man blir så arg på något som faktiskt är för det första helt naturlig och för det andra inte går att påverka hur förbannad man än blir.

Vad är det som gör att tågen oftast går som de ska i Ryssland? Vad är det som gör att alla husägare har en gräsklippare hemma men bara en skyffel till snön på vintern? Vad är det som gör att man bygger byggnader med totalt platt tak? Vad är det som gör att jag själv blir förbaskad över att det inte är plogat på gården hela, hela tiden?

En del säger att det är extremt i år, men det är ju inte det. Faktiskt. Jo, om man jämför med de senaste 15 åren är det ju det. Men tänk tusen år bakåt så är det ju bara som det brukar vara.

Själv försöker jag se lite prosaiskt på det hela. Även om jag misslyckas för det mesta när jag ska gå ut med soporna och behöver ta på mig vinterkängor och inte kan gå i sneekers utan att bli våt om lilla foten. För tusan. Det går ju liksom som sagt inte att göra något åt det så att lägga ner en massa energi på att reta sig är ju tämligen korkat faktiskt.

Så, de som har egna hus för "friheten" kanske borde köpa den där snöslungan istället för ännu ett teak-bord till sommarträdgården, bygga en carport, lugna ned sig och komma ihåg att sådana här tider är utmärkta att komma sent till jobbet på.

Man kan ju alltid skylla på snön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback