Fördelen med att var sjuk

Jag tror mig ha förstått vad som gör så ont i axlar och nacke och rygg. För jag fryser och har feber. Grattis mig. Inte det allra minsta ont i halsen, ingen snuva men likt förbannat sjuk. Sicket elände.

Det där onda i axeln har spriditi sig till allt som sitter mellan hjässan till bröstryggen ungefär. Låter jag gnällig? Yeps. Känner mig dundergnällig. Oerhört gnällig. Men jag misstänker att det som vanligt inte tjänar något till att gnälla så jag håller mig i sängen och läser. Om jag ligger med morgonrock och täcke på mig och inte rör mig det allra minsta så känns det nästan som vanligt. Bara en sådan sak. Inget att skriva någon bok om men ändå. Nog så intressant i min lilla värld.

Fast återigen. Det är rätt så mysigt att ligga nedbäddad på det där sättet. Men jag har blivit så totalt godissugen. Ett problem jag inte brukar få brottas med men nu är behovet av en stor godispåse enormt. Jag får väl ge mig ut i världen i morgon och råda bot på det där.

En rätt lockande tanke. Ligga i bädden och läsa och vräka i sig snabba kolhydrater i rasande fart. Man kan tänka sig hur jag befinner mig inne i den där kokongen medan snön faller där utanför mitt takfönster. Kanske kommer katten lite närmare och vill bli klappad. En kopp varmt the, en cigarett. Fasen, det låter ju nästan underbart att vara sjuk. Märkligt.

Men än så länge får jag nöja mig med thé och bok.

Men återigen. Ligger man bara stilla så känns det bara helt underbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback