När kraften tar slut

Jag orkar inte längre slåss. Inte nu. När jag var liten, när jag var ung, var jag så arg. Arg på allt. Mina axlar satt precis under öronen. Jag teg i evigheter och sedan flög jag på alla dårar som ville styra mitt liv. De flesta av de där dårarna är vuxna nu. Jag har upptäckt att de hade egna sår som de borde tagit hand om. Men istället petade de i mina gång på gång.

Så jag drack, jag rökte, jag sniffade, jag svalde. Jag slogs, gång på gång. Kastade skiftnycklar på mina vänner och hatade luften som jag drog ner i mina lungor. ALLT var en fiende. Alla var något att bekämpa.

Nu finns inget sådant. Livet är för komplext för det. Mina vänner visar sig vara rasister och främlingsfientliga, fast de själva skulle hata att bli kallade det. De har "bara vettiga åsikter". De är "verklighetens folk". De är edsvurna in i eliten och förlorade för tankar och allt som kan kallas liv. Livlösa zombier följer de andras idéer och lovprisar den fria tanken.

Så jag ger upp. För några sekunder. Men så kommer jag på vad jag lovat mig själv. Att aldrig ge upp. Att aldrig sluta tro på det goda men bekämpa det onda. Fantomen vilar aldrig. Så jag drar på mig mina kalsonger och fäktar mot alla låtsasmänniskor. De som dyrkar påven eller jesus eller en sten i skogen. De som glömt vem de är och tror att de ska finna den förlorade själen hos någon annan.

Är det rätt?

Kommentarer
Postat av: Junie

Oj. Det är starkt att inte ge upp. I denna värld. Men man kan nog aldrig ändra på folk, de vill inte bli ändrade på. Och varför skulle de? Livet är för kort för att bry sig tänker jag ibland.

Postat av: WoB

Nä det är sant att ingen vill bli ändrad på. Men människor borde vara intressrade av att ändra sig. tankens kraft är större än man tro. Fast du har rätt. Livet är för kort. Alldeles för kort för att egentligen bry sig.

2010-01-05 @ 15:41:26
Postat av: Ann

Tänker allt oftare... måste man förklara (saker för folk) så hjälper inga förklaringar. De fattar ändå inte. Man måste kanske upptäcka saker själv? Och vem säger "tack det var bra att du upplyste mig om det, jag ska genast ändra mig". :) Man ska umgås till huvuddelen med människor som ger energi, som själva söker och är intresserade av det. Och det är kanske bättre att ställa frågor som får folk att börja tänka, än att slåss :)

2010-01-09 @ 17:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback