En nerurotikers svamlande

Att gå till affären eller inte, det är frågan. När jag tittar ut genom fönstret ser det kall och vått och halt ut därute. I de elekroniska aviserna finner jag att bilar åker av banan både här och var. Ska jag då verkligen ge mig ut i allt det där bara för att köpa cigg? Verkar inte det ovanligt dumdristigt?

Men.

Nikotin är nog ett av de allra värsta gifterna. Har jag läst i alla fall. Jag gjorde ett sådant där test häromdagen som ska utröna på vilket sätt man är beroende. Jag är visst mest fysiskt beroende. Hey, jag tror på det. Helt klart. Den där otäcka känslan av att man kanske inte har cigg så det räcker till morgondagen utan att man måste hålla igen på blossandet är fruktansvärd. Den kan få mig att ge mig ut mitt i natten för att åka till en nattöppen butik, även om det är snålblåst och regnar glassplitter. Det suget har aldrig alkoholen gett mig. Tur för mig det förresten.

Så jag vet väl hur det slutar. Jag kommer sitta här och gång på gång räkna cigaretter, räkna timmar på klockan och komma fram till att jag nog får ge mig ut i allt det där våta och hala trots alls.

Men hunden då, du måste väl ändå gå ut med hunden, säger den uppmärksamma läsaren? Jo, men då behöver jag inte gå på den lilla sträng som kallas trottoar med bilar som susar förbi bara decimetrar på vänster sida. När jag går ut me hunden så kan jag välja vilken väg jag vill. Men affären lär inte flytta på sig kan jag tro.

Eller så sätter jag mig på bussen. Fast då kan man ju ge sig faen på att eländet krockar. Visserligen har de trepunktsbälten i de helt nya bussar som börjat trafikera våra trakter. Men ändå. Kanske åker bussen ner i Viskan och då är ju ett bälte bara i vägen.

Som var och en förstår är jag en mycket orolig och neurotisk själ som ser problem i varje liten sak som händer under en dag. Eller natt för den delen. Men just nu har jag inte tid att ändra på mig själv i grunden utan måste bestämma mig om jag klarar mig med de cigaretter jag har.

Fan kunde man inte blivit beroende av att pilla sig i naveln istället.?

Kommentarer
Postat av: urbancat

Japp! Ciggen är svårare att lägga ner, än heroinet! Jag vet... Röker fortfarande & är fett nikotinslav!

Postat av: WoB

jag har läst att det är så och det verkar ju stämma. Men nikotin tar ju inte död på männskan. Allt annat som jag läst om det är bara propaganda :-)

2010-03-03 @ 12:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback