Måste bara få sura lite.

När började vi sluta oss bry om gårdagen, kassera den som om den vore skit och inget värt och koncentrera oss så vansinnigt på det vi inte ha och glömmer på det vi har. När i tidens gång blev det ok att byta mobil varje år för att det har kommit en ny? Varför blev den förra så dåligt för att det har kommit en som har en megapixel bättre kamera? Eller för att man kan surfa en microsekund fortare? Eller bara för att den nya finns?

Vilket märkligt liv vi har skapat oss. I en värld där folk dör för att de inte har rent vatten lägger vi ner tusentals kronor på en apparat som ska ringa. Gång på gång dessutom.

När blev det fult att vila? När blev det så förbannat fel att vila? Alla ska jobba mer, göra mer och när de inte orkar köper de en kurs i mindfullness eller sticker nålar i kinderna eller tar ett piller och sen låtsas de att kroppen inte vet vad den gör. Det fanns en tid när människan lade sig när solen gick ner och vaknade när den gick upp och däremellan jobbade de precis lagon för att kunna äta och få tak över huvudet.

Nu är finns det inget fulare ord än vila. Ingen vilar. Fast alla är dödströtta? Hur fan funkar det. "jag är duktig på att hålla många bollar i luften" är en bra sak att säga. Fast barnen skriker, kroppen värker och livet tar slut vid 55 eftersom man stressat sönder hjärtat trots alla mil på löpbandet.

Nått är så fel så fel. Men inte undra på att det är som det är. "Varför är vi det sjukaste folket i världen trots att vi inte borde"? Så klart fan att vi är. "SJälv är bäste dräng". Vi ska göra allt. ALLT själva. Allt från att jobba, skjutsa ungarna till hockeyträning, motionera, städa, måla om huset och dessutom har hela landet blivit fullt av rörmokare, takläggare, golvläggare och fan och hans moster. För vi har lärt oss att även en idiot kan lägga ett klick-golv vilket fått till följd att just alla idioter lägger de där golven. Hela landet går omkring på sjösjuka golv och blir förbannade när marken utanför inte sviktar och lutar som mark ska göra.

Själv är bäste dräng. Det är det som gör att RUT och ROT avdragen skär så i ögonen på vissa. Inte fan ska man betala för att få det städat. Eller målat, eller bygga en altan?

Förresten, varför bygger alla altaner även fast den ursprungliga arkiteturen hatar och kvider inför den där anskrämliga, alltid, alltid för stora träkonsruktionen? Man borde inte få bygga något alls utan att veta vad man gör. Men själv är bäste dräng.

Låt oss köpa städhjälp, bygghjälp och en privat kock. Ingen tycker det är konstigt att "köpa" barnomsorg. Men barnen är väl kanske inte lika viktiga som den nya bastun som efter två år nästan har ruttnat sönder även fast den bara blev använd 3 dagar.

Fan. Vila, sov så mycket som möjligt och skit i att måla om, städa, köra bortskämda ungar hit och dit. Skit i att bygga en bastu som du inte vill ha, skit i att bygga ett enormt badrum. Du ska bada, skita och pissa där i det där rummet. Hur mycket rum behöver du?

Kommentarer
Postat av: Junie

Ja. Mycket viktigt det du säger. Stress och lugn sköljde över mig om vartannat av att läsa.

Postat av: WoB

Tja, mest var det bara en massa saker som rullade runt i skallen som jag bara var tvungen att få ur systemet. :-)

2010-03-10 @ 14:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback