MD

Kvällen har tillbringats framför tvns milda ljus. Vi har tittat på "Masdjävlar". Helt klart en "tänkarfilm" eftersom den inte hade något klart budskap, som trycks upp i ansiktet, utan mer får en att fundera på det där med relationer, självbild kontra andras uppfattning och liknande. Helt klart en sevärd film. Typ en 3,5 på en 5 gradig skala.

Vägar som korsas

Knepiga ting sker dagligen. Idag får väl mitt möte med min gamle kompanjon räknas till dem. Jag och hulda makan hade varit ute i Fristad för att hämta min yngste son Alex. Eftrer dettta tog vi en snabb sväng förbi apoteket för att bunkra upp lite i medicinskåpet med inflamationshämmande salva, nässpray och dylika ting.

När vi sedan körde iväg den gamla Saaben vem höll vi på att nästan köra på om inte ovanstående Christian. Knepigt men trevligt. Vi växlade de vanliga triviala hälsningar enligt den ceremoni man använder sig av när man möter goda vänner man inte sett på länge.

Vi sade ,helt enligt protokollet, att vi måste ses snart och att det är en skam att vi inte ses oftare. Fast denna gången kändes det som om det faktiskt skulle resultera i ett möte. Från snack till verkstad. Vem vet. Det vore mycket trevligt iaf.

Nä nu ska ja äta glass, så det så.


Solande fåne

Jo du, gårdagskvällen slutade med en dundernoja de Luxe och natten bjöd på mången mardröm i Technicolor vilka målande beskrev huru hjälten (jag alltså) jagades av diverse skurkar. Så jag vaknade visst med ett skri påstår min hulda hustru, själv vet jag inte men jag litar på den information jag fått.

Men idag är det nya tag och en strålande sol lyser över vår stad och lyfter morgondimman som likt en slöja draperat skogarna kring oss. (fasen va snyggt de blev LoL).

Kort sagt, en kopp kaffe väntar sedaqn skall jag ta i tu med de nyinköpta kablarna och lägga dem tillrätta längs med lister och dylikt. Men först kaffe som sagt.

Dyra ljud

Jaha det där med kablar mellan ljudkort och surround system visade sig vara en intre helt lätt business. På fötrsta stället hade de inte ens en aning om huru man detta skulle lösa. Så jag fick vända mig till alltid lika pålitliga Nordens data i stan. Givetvis löste sig problemet, dock blev ja 4 hundralappar fattigare. Men d kan d vara värt.  Så nu är det bara att lämna tillbaka de första kablarna kvar att göra då. Men d får vi ta i morgon.

I övrigt tog vi en sväng förbi myrornas för att se om de hade något kul, billigt. Vi hittade inget denna gången men ibland kan man ju göra riktiga fynd. Så dock ej denna gång.

Resten av dagen har spenderats allmänt latande i sängen förutom litet meckande med kablarna vilket resulterade i välljud i högtalarna. Och nu när skymningen fallit så får det allt bli fortsatt vistelse på madrassen under täcket.

Forza Elfsborg

emelie

Här ser ni den vackra bild som prydde första sidan i vårt lokalblad i Söndags. Damen till höger är min vackra dotter, damen till vänster hennes kompis. (källa: Borås Tidning 050925).

TelefÅn

Så föll vi in i vår vanliga konsumtionstakt än en gång. Efter att jag hämtat den hulda hustrun från hennes jobb åkte vi till Clas Ohlson där vi inhandlade en väggfast telefon i gammaldags design. Väggfast eftersom vi kommit på att det ibland (rätt ofta faktiskt) kan vara svår t att hitta en bärbar telefon i vår 5 rummare. Hela familjen går och letar efter varifrån det ringer. En sorglig syn. 24242-2
Vi köpte även en ny skrivare/scanner/kopiator. Detta på grund av att det var billigare att köpa nytt än att köpa färgpatroner till vår gamla. Hur nu detta kan hänga ihop. Jag har en klar misstanke att något är grundligt fel i den branchen. Som om vinterdäcken skulle kosta mer än en ny bil liksom.

Vi gjorde ytterligaer en utflykt till Herr Ohlson under kvällen. Denna gång för att köpa kabel till vår ljudanläggning. Så klart blev det fel sort så ja får åka ner idag och byta.Klockan 21.00 var det dags för ryggmasage. PÅ tv visade man då "top model" och medan detta äventyr rullar på i rutan brukar min huldaa fru titta på det och massera min nacke/rygg undér tiden. Ett utmärkt arrangemang må ja säga :-)

Sedan somnade jag så gott så gott....

Skämmes på sig banne mig...

Hör på tvnyhterna att ännu en stackars kvinna som blivit våldtagen skall behöva se gärningsmännen gå fria. Som vanligt nu för tiden var det tre stycken förövare som skändligen förnedrat och utnyttjat en stackars tjej som varit berusad. FAN va trött man börjar bli på detta. Hur tänker vi i samhället när detta sker gång på gång. Att det finns gott om män som vill ligga med varandra men måste ha ett alibi i form av en kvinna mellans sig står ju fullständigt klart. Om inte annat så har ju bland annat våra goa idrottskillar visat gott omdöme och visat sig vara goda föredömen (tänk ishockey).
 
Problemet är väl att ett nej inte ses som ett nej om kvinnan är berusad. Att man inte tänker på att en avdäckad kvinna kanske inte är så sugen att ligga med tre-fyra karlar. Och hur fan kan männen bli sugna på att ligga med en avdäckad kvinna. Vet dom inte om att de har egna händer eller? En skrämmande tanke tar form i min skalle.

Tänk om det verkligen finns en fallande skala och olika förklaring till vad ordet "nej" betyder alltefter hur full man är. Tänk om jag när jag är full inte vet vad nej betyder. Tänk om jag inte vill äta på riktigt när ja vinglar fram i hamburgerkön, utan egentligen vill ja ligga med vem eller vad som helst. Och tänk om ja egentligen vill knulla, helst bli tagen i baken av så många som möjligt om jag följer med en kompis hem för efterfest. För det verkar onekligen som om nämndemän och deras art vet bättre hur det är. tänk va bra ett de vet bättre än jag själv.

"Kritik mot nya sexualbrottslagen

Den nya sexualbrottslagen kritiseras redan för att vara otillräcklig.

Nyheterna har tagit del av flera domar där rätten inte dömt för våldtäkt utan använt den lägre straffskalan, sexuellt utnyttjande.

Gärningsmän har också friats pga att flickorna sett äldre ut än de har varit.

Tendensen bekräftas av Åklagarkammarens utvecklingscentrum i Göteborg, som har i uppdrag att granska den nya lagen.
" (
källa: tv4 hemsida nyheterna"

Bara en enkel fråga. Hur fan tänker vi? För det är ju vi, folket, som står bakom sånt här genom att tillåta det. Fan ja blir så arg att ja måste ta en till kopp kaffe...

Hufhuvärk

Ajajajaj, denna dagen börjar inte så lovande eftersom det känns som om förkylningen tar i med hårdhandskarna. Det har visat sig att denne förkylningen inte ger med sig bara för att man tittar strängt på den så idag föröker jag med en helt annan metod. Jag ignorerar den. Jag tänker som så att om jag inte ger den uppmärksamhet kanske den ger sig av med sänkt huvud och skamsen blick.

När jag i vederbörlig ordning lört min hulda hustru till arbete hade ja en timma på mig att bara fördriva före mitt besök på företaqgshälsan. Så jag åkte omkring litet planslöst med bilen samtidigt som jag ignorerade görkylningen för allt ja var värd.

Efter besöket hos läkaren ringde jag till min gode vän
Crille med förhoppningen att vi kanske kunde ta en gemensam promenad och inte låtsas om våra förkylningar tillsammans, liksom. Men eftersom ja inte fick något svar på min påringning åkte ja hem. Så nu sitter ja här och lyssnar på morgonnyheterna på tv4. Så rullar sakta dagen fram...

Speedos II

En sak till innan ja stupar i badet. En liten återkoppling till tidigare åsikt. Farthinder är till fför att hålla hastigheterna nere eftersom folk inte klarar det av sig själva. De kör glatt i 50-70 förbi en skola där det är skyltat 30. Nu hör man många som gnäller över att de förstör sina bilar över dessa eviga farthinder, att de får ont i ryggen osv osv.

Bara en liten glimtare till er. Sänk hastigheten till laglig fart så hoppar ni inte alls så långt när ni mjukt och fint glider över farthindren. Fast det är väl för mycket att kräva av dessa fartmarodörer, att de skall förstå sig på sådana ting. Snart är väl de enda farthinder som funkar en murad vägg tvärs över vägen. Fast då skäller väl dessa förare på att de får murbruk på bilen när de kör igenom muren.

Kolaknäck

I dag har ja varit nyttig. Städat hela lägenheten (ja utom barnens rum), kört min ömma moder till affären, passade på att handla lite själv, hämtat min hulda fru på hennes jobb, sen köpte vi pizza och tittade på matchen. Så med tanke på att ja vaknade med feber och ont i halsen så har ja hunnit med skapligt mycket idag.

Jag har även vart en snabb sväng på EKO i knalleland där ja inköpte en sån däringa pappershållare som man har på kontor. Kan banne mig inte komma på vad de heter, men man lägger papper i olika buntar med hjälp ev den iaf. (Nej det är inte pärm ja söker).tänkte det var dags att organisera upp räkenskaperna litet.

Men va tusan heter en sån där pryl. Pappersorganiserare kanske. Man kan stapla flera på varandra, skriva "in", "ut" o liknande på dem. Tusan vad irriterande detta var..

Nu vet ja va de heter. Letade upp det på nätet. "Brevkorg" så enket var d. Nä nu har ja bevisat bårde för mig själv och eventuella läsare att ja e slut i kolan för denna dagen. Marsh pannkaka ner i badkaret sedan sömn i den goa sängen.

Avslut på mål

matchen slutade 2-1 till Elfsborg. I alla lägen spelade de ut Sundsvall förutom just det där kenpiga med att få in bollen in i mål... men vinsten är fortfarande en vinst.. 

Inspark

Elfsborg - Gif Sundsvall 2-1 i halvtid och Elfsborg spelar lysande. Mumma mumma.

Resultat av Brainstorming.

"Det löser sig" måste vara dagens bästa text utan konkurens

Städartag

Jaha, frun arbetstränar o ja e ensam för första gången på typ 10 månader :-( Saknar henne redan. Men ja tänkte liva upp mig med trestegsmetoden. Kaffe, musik, städning. I den ordningen. Musiken blev för tillfället Timbuktu "Alla vill till himmelen". Såååå bra.... "det löser sig" som sagt....

Liten blå trehjuling

Måste bara nämna att jag och den hulda hustrun faktiskt tog och flyttade upp den lilla permobilen jag talat om innan. Så nu står den på sin plats igen.

Speedos

Nä, detta kommer inte att handla om de berömda badbyxorna, utom om alla dessa fullståndigt vettlösa förare av diverse fordon som frekventerar våra vägar. Jag är faktiskt imponerad över att dessa månniskor som tror sig stå över livet fungerar.

De ligger gärna precis och slickar baken på min bil när man åker i laglydiga 90 på, låt oss för tillfället leka med tanken att man kör detta på, en 90 väg. De gör helst omkörningar i kurvor eller i backar. Tillråga på allt brukar de ofta bli synbart irriterad om man inte släpper förbi dem, något som jag har för mig att jag själv bestämmer. Ofta är jag inet alls sugen på att köra på vägrenen i, låt oss säga, mörkret.

Problemet jag har är ju att de inte bara riskerar sina egna liv, någor ja fullständingt skiter i, utan även mitt, mina barns och de övriga jag älskars liv.

Dessa bilister kan ju inte gärna vara så väl utrustade i tankens kraft. Dessa bilister sammanfaller gärna även till ett annat problem. Att de för sitt liv inte kan se någon meningsfyllt i den lilla pinnen på ratten. De förstår hur man sätterigång vindrutetorkarna, men de kan absolut inte se den lilla pinnen p åandra sidan ratten, blinkerspinnen även kallad. De kan sitta och prata i mobiltelefon samtidigt som de gör en omkörrning i 120kmh, men d kan inte starta blinkersen. Så sorgligt egentligen.

Som sagt, för mig får de gärna köra ihjäl sig om detta är vad de så hett eftertraktar. Men problemet ärt ju att även om deras bil 'är utrustad upp till tänderna med säkerhetskuddar, bromssystem och färgglada bälten är min kära Saab 900 inte gjord för att möte en av dessa nötter  huv mot huv i 130. Mer viktigt, även om bilen klarar detta är inte jag gjord för detta. Sä snälla sinnesvaga körkortsinnehavarae. Skaffa ett garage så kan ni stänga dörrarna dit och stå o gasa bäst ni vill.

Tröthooooooooost

Tro Fan att man inte kan sova när man hostar sönder lungorna. Blir tokig. Ska försöka igen

Länkarna

Knepigt att ja kunde länka med text så fint nu... Jaha, allt som funkar e ju bra, men ja föredrar när ja vet vad som händer.

Till alla er som trodde detta skulle handla om
Sällskapet länkarna, tji fick ni :-)

Ha, nu blev de sådär rätt igen.. fasen om ja bara visste vad som e annorlunda.. jaja, sova va d ja skulle göra...

McPompeji

Hahah, bara måste kommentera detta. Ehh, folk kanske skulle börja funder på vad det är I hamburgarna som är minst lika farligt mot hälsan. Ujuju, du vår sjuka lilla värld. Men humor är det. Ungefär som att förbjuda tändstickor på Vesuvius för brandrisken :-)

Förresten varför äter folk pappret?

Friska vindar och sjuka spratt

Idag fick jag en stunds härlig slummer på förmiddagen, men klockan 13.30 var det dags att styra kosan till Fristad där jag hämtade min yngste son efter skolan. Sedan åkte jag, huld maka och son till Coop Forum där det inhandlades kläder till oss alla. Själv blev jag stolt ägare av ett par jeans. Knepigt de där med detta byxplagg. Jag vägrade bära dem under många år, ville bara ha chinos eller kostymbyxor, men nu har jag faktiskt 8 eller 9 par i garderoben. Bara problemet att ja inte kommer i de flesta. De verkar ha krympt. Mycket. Så nu fick ja ta i ordentligt när ja valde storlek. Säger inte mer än att Carlzon snart väger 100 jämnt. INTE BRA!!!

Jaja, i vilket fall som helst åkte vi sedan till NetOnNet där vi strosade runt litet. Vi kollar bla på en billig MP3 spelare till min yngste son som fyller 9 år i Oktober. Fast det fick vi göra i smyg eftersom han var med själv. Efter detta så styrde vi Saaben mot Max där vi åt oss mer än mätta alla tre. Nämnde ja att ja väger 100 snart? Vi hann med ett besök på Harald Nyborg oxå och tittade på så vitt skilda ting som klösbräda till katt, kassaskåp, vedklyv och golfklubbor, innan spisandet.

Nu på kvällen har jag avnjutit "Morden i Midsummer" på Hallmark, masserat min hustrus fötter och fått en nackmassage tillbaka. Ja måste faktiskt tycka att för att vara så sjuk som ja e (känner mig iaf) så har ja varit jätteduktig. Tänk bara vad ja kan hinna med en frisk dag. Nä nu skall det badas.

Sa ja att ja snart väger 100 kilo?

Ärligt språkat

Det bästa med denna dagen är väl att jag faktikskt inte hostat upp lungorna som ja vart rädd för ett tag.


Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk

Idag verkar livet hoppa upp och bita mig i näsan. Vaknade med en bultande huvudvärk, skrällhosta, kallsvettig och rejält på kant med livet. Verkar som om förkylingen som legat och lurpassat har brytit ut. Visserligen är ja lite glad att så är, för det förklarar de senaste dagarnas höga nojberedskap. Olusten brukar alltid öka innan ett infektionsutbrott. Men det är väl då det enda jag kan glädja mig åt... Buhuhuhu.

Så nu skall jag först njuta dagens första kaffe (ja fuskade litet innan och värmde upp gårdagsskvätten men de räknas inte) sedan skall jag krypa ner i sängen med min nya bok. Lite nytta skall man väl dra ur en förkylning.

Nya böcker

Bäst idag måste vara att vi efter att familjen återigen besökt biblioteket (dessa tredagars lån kan bli tröttande) för tredje gången denna veckan beslöt att åka till närmsta bokbutik då vi de böcker vi sökt varit utlånade. Väl där köpte vi en packe böcker (pocket böcker och även inbundna börker är ju faktiskt rasande billigt nuförtiden) att avnjutas innevarande vecka. Vi är ju barnfria denna veckan så då får man passa på.

Själv köpte jag mig en Stepeh King bok. De var länge sedan ja läste något av honom så jag ser fram mot det. Anledningen till att ja återupptäckte King är att man på Showtime igår visade alla 6 timmar av  "pestens tid". Så nu skall här läsas med iver. Boken skall dessutom vara en av hans bästa verk (står så på baksidan, och de skulle väl inte ljuga om en sådan sak)."Hjärtan i Atlantis" heter verket iaf.

Stolt fader

Föresten kom min älskade dotter på förstasidan i lokalbladet idag under rubriken som handlade om Elfsborgsdagen. Om lokalbladet hade vett och hyfs nog att uppdatera sin hemsida under helgen kunde ja visat ett vackert kort.. men d gör d inte så ni får tro på mitt ord. Vår scanner är trasig så...  Det var en stor bild på dottern och hennes kompis Becka. De var gulsvart sminkade i ansiktet. Skojsigt. Nu hänger bilden på kylskåpet.

Manlig kvinnlighet

Vi var hela familjen på Elfsborgsdagen på Borås djurpark igår. Ett småputtrigt arrangemang där vi kunde titta på djur i bur och spelare bakom bord. Spelarna satt där för att skriva autografer och vara sällskapliga. Äldsta dottern stalka sin vana trogen spelare nr15. Fasen vad trött karln måste vara på henne hahaha

I det hela en mycket trevilg dag. Men nu til min senaste observerade observation. På djurparken finns det speciella små stugor där man kan grilla korv eller dylikt. Så bra säger ni. Jo säger jag. Men ja stod utanför och försökte hålla ett öga på vardera barn som fortfarande är i den åldern att de behöver ögas på. Som vanligt har jag bara två ögon och tre barn i åldrarna 3,5 och 9. Ekvationen går inte ihop kan jag meddela. Men till saken.

Vi kan ju alla hålla med om att grillning brukar vara mannen i husets uppgift. Av någon märklig anledning är det mannen i familjen som skall stå med stekspaden i högsta hugg och svartsjukt bevaka köttbitarna, grillpinnarna eller folie knytet på grillen. Från kalla mars till ännu kallare September står han där i sitt förkläde och brukar brutalt och omedelbart våld på köttet. Allt medan hustrun/flickvännen/fästmön/sambon/särbon tar hand om avkomman (barnen alltså). Men inte när det gäller korvgrillning.

Är det så att männen anser just korvgrillning för simpelt att ägna sig åt. Är det köttets form som inger ångest att utsätta dem för extrem hetta? Vart jag än såg fanns män, dessa ideliga män som passade barnen, satt, stod eller promenerade omkring. Allt medan de allt för små grillstugorna packades allt tätare med korvgrillande, rödögda (det ryker och osar en hel del i en sådan där stuga) hostande kvinnor.

Man undrar ju varför det inte passar herrarna att grilla just korv.  Själv föredrar jag en god pizza från närmaste kvarterskrog.
Trimmer

Var det någon förutom mig som trodde på att det skulle vara genomförbart att klippa pälsen på en katt bara för att man har köpt en speciell djurtrimmer? Tja nu vet ja iaf att den trimmern inte biter på Lancelots päls. Troligt behövs en kraftigare doning. Typ häcksax eller motorsåg.
 
Vilket fall som helst så lämnade trimmern inga synliga spår i pälsen på sagda katt. Faktískt inga spår överhuvudtaget. Det enda som man kunde se var rivmärkena på mig. För sådana fick ja. Att katten var sammarbetsovillig kan man försiktigt säga. Sällan har så mycket kraft lagts ner på något så resultatlöst.

Det får bli den gamla hederliga saxen även i fortsättningen. så det så.

Katters dolska liv och leverne

Min hulda maka kom nyss hem med ett nyinköp ting. En elektrisk hårklippare för husdjur. Som en vanlig trimmer fast med lite grövre bett och betydligt tystare. Nu vet ju inte jag hur det ligger till med våra katters förmåga att läsa, men jag har alltid gjort det enkelt för mig själv och helt rått räknat bort deras språkliga förmåga och utgått från tanken att de endast pratar kattska. Men nu börjar jag tvivla på att saker och ting är så enkla. Man kan börja tro att katten både kan läsa och förstå vad som står på förpackningen. På engelska dessutom.

För ända sedan trimmern kom in i vår lägenhet, alltså pre den var uppackad ur sin lilla låda, har den långhåriga katten (Sir Lancelot) legat och skickat dolska blickar från under köksbordet. Man kan ju faktiskt tro att han vet vad och vem som kommer råka i närkontakt med denna tingest. Vår korthåriga katt (Chips heter hon. Jag tänkte först att den andra katten skulle heta dipp, men han var redan vederbörligt döpt när han kom till oss, men för att återgå till historen...) bryr sig inte alls. Hon sitter i fönstret och lapar sol som hon brukar. Allt medan Lancelot (som är MYCKET långhårig för att inte säga Väldigt Mycket LångHårig) kryper allt längre in under köksbordets skydd.

Jag misstänker att Lancelot är mycket medveten om att hans päls består till 68% av tovor och att resten behöver befrias från "nästantovor". Jag misstänker även att han kanske inte kommer medverka frivilligt till kommande uppdrag. Ungefär som när han skall ducha. Medan Chips tålmodigf väntar ut intvålandet och ursköljandet så river Lancelot upp himmel och jord och skulle säkerligt ropa på polis, åklagare, brandkår, veterinär och JäMo om han bara kunde.

En spännande dag detta än så länge...

Bananflugor

har vi gott om i köket. Som ett lite moln av pigga och nytra rackare flyger de kring vasken och håller mig sällskap när jag kokar mitt morgonkaffe. Nu är ju jag inte lika lustfylld när det kommer till vår avslappnade samvaro som de verkar vara. Ärligt talat önskar jag deras omedelbara död, eller att de åtminsone hoppar på och överfaller grannen istället för att hemsöka vårt vackra hem.

Jag har en svag misstanke, eller snarare en till vetskap gränsande aning att de små gynnarna har slagit sig ner i vårt kök på grund av de äpple soh banan skal som barnen lämnat litet nonchalant i skräppåsen under vasken. På grund av detta så får jag börja min dag med att slänga skräp. Ingen bra början.. men nu kan det bara bli bättre.

Huvudvärk

Idag kan jag glädja min omvärld med en blixtrande huvudvärk. Så passande på en torsdag. (Tor, åskans gud.. ja ni fattar LoL). Vad detta obehag kommer från vet ja inte. Kan säkert ha något att göra med att gårdagen var som den var. Eller också har det inget alls med detta att göra. Inte vet ja som sagt.

I vilket fall så har vi återigen varit på biblioteket eftersom det endast är tredagars lån på de filmer vi lånade åt barnen förra gången. Och ja kom på en annan knepig grej med bibliotek. Lokalen tycks dra till sig de halta och de lytta.

Man kan alltid finna minst ett eller två "original" på ett biblioteket. Gärna skäggiga män som pratar högt för sig själv. Eller märkligt klädda kvinnor med en doft av äggskal och katturin runt sig.

Det erkar som om dessa sammhällets utstötta finner ro och skydd på biblioteket. Likt en modern kyrka eller något liknande.

Jaj, idag är det fotbll på tv igen. Så har ja något vettigt att göra i minst två timmar iaf.

kasta sig ner...

Tja. vad säger man. Gårdagen började bra och slutade illa. Illa och illa förresten. Den slutade i moll iaf. Såpass mycket moll att ja va tvungen att ta en "bilpromenad" ända bort till vårgårda. Kort sagt så va gårdagen ingen höjdare.

Det är konstigt va lite onyanserad kritik och vettlöst misstroende kan göra. Man blir liksom... tja... brinnande självömkande på något sätt. Det är konstigt hur en del människor anser sig ha rätten att vräka ur sig vad skit de än vill. Att vissa människor orkar ägna så mycket tankemöda åt katastroftänkande. Hur vissa människor tror sig ha rätten att dra sina egna slutsatser utifrån sina egna bristfälliga observationer.
 
Ja, ja låter bitter ja vet. Och till viss del är jag det. Men samtidigt får jag väl acceptera att en del människor har bestämt sig för hur jag är, och inget kan ändra på deras åsikt. Så ja får lägga ner mina försök att korrigera deras skeva bild av mig.  Ven vetr, ja kanske slutar bli sårad av deras tirader.

Kasta sig upp

Att kasta sig upp och ur sängen kan man göra vissa dager. Så verkar det var idag. En kopp rykande hett kaffe och en cigg följd av en snus så e ja på g. Synd för ja kunde haft sovmorgon idag. Eller synd, d va inte så ja menade men... tja...  Det är ju aldrig fel att utnyttja ett tillfälle till god sömn. Men d e ju å andra sidan inte fel att känna livsglädje på morgonen heller. Ah, d löser ja under dagen detta. Nu blev de krångligt :-)


Tihi

ärligt talat. Knallelands hemsida måste väl vara det fulast som setts.. eller?
http://www.knalleland.com/ie/index.html

Vettlös konsumtion...

Kom inte nu o säg att jag/vi inte tar ansvar för att hjulen skall rulla i Sverige. Ja vet inte nån som konsumerar lika mycket som vi. Inte me så lite pengar till förfogande iaf. :-)

Och ny skärmHP L2335 
Skärmtyp TFT
Skärmstorlek 23"
Faktisk bildyta 23"
Rek upplösning1920 x 1200, 60 Hz
Kontrast500:1
Ljusstryka250 nits
Responstid16 ms
Betraktningsvinkel170 grader
Mått (HxBxD) 44,1 x 54,5 x 21,0 cm
Vikt 10,0 kg
ÖvrigtTCO-03, följer VESA-standard. Analog och digital (DVI) ingång (analog och digital kabel medföljer).

Beställt ny datorModellPavilion d4275.se
ProcessorIntel Pentium 4 660, 3,6 GHz
ChipssetIntel i915-P
Cacheminne2048 kB integrerat
Internminne1024 MB DDR2 SDRAM (533 MHz)
Minnesplatser4 st, 2 lediga, max 4 GB
Hårddisk2 x 160 GB SATA (7200 RPM)
Extra löstagbar disk160 GB UATA (7200 RPM) Ansluts via USB både externt och internt, kabel för externt bruk medföljer
DiskettenhetNej
Kortläsare11-i-1, kortläsare för SD, xD, MMC, Memory Stick, MS Pro, Compact Flash, CF II, IBM Micro Drive, Smart Media. MS Duo och MS Duo Pro stöds också och förutsätter användning av den adapter som normalt följer med korten.
Optisk enhet 1DVD 16x
Optisk enhet 2DVD±RW/±R/R9 (2,4x/8x / 4x / 12x / 24x / 10x / 32x max) med Lightscribe-teknik och Dual Layer
GrafikkortnVIDIA GeForce 7800 GTX, PCI-Express (2 st DVI kontakter, VGA adapter medföljer)
Grafikminne256 MB DDR SDRAM
TV-kortTV-tuner med FM-radio, fjärrkontroll och hårddiskinspelning
LjudkortSoundBlaster X-Fi
Högtalare Nej
ModemNej
NätverkskortTrådlöst nätverk IEEE802.11 a/b/g (PCI-kort), 10/100 Mbit/s Ethernet integrerat
Kortplatser2 lediga PCI, 3 upptagna PCI, 1 upptagen PCI-Express x16
Lagringsplatser1 ledig 5,25" (extern), 1 ledig 3,5" (extern), 1 ledig 3,5" (intern)
Gränssnitt2 st IEEE 1394 ("Firewire"), 6st USB 2.0, parallell, 1st RJ45, 2 st PS/2, högtalare, mikrofon samt ljudkontakter på ljudkortet.
TV-utgångS-Video, kabel medföljer ej
TangentbordTrådlöst med snabbknappar och kontroller
MusTrådlöst optisk rullmus
Format (H x B x D) cmStor tornmodell (43,0 x 20,0 x 48,0)
OperativsystemWindows XP Home Edition SP2

pretentiös del 2

Kom på att detta jag håller på med måste räknas till gräddan av "pretentiösm". Släng in hybris och en bild av en männska som tar sig på allt för blodigt allvar så fram träder en bild av den ambitiöse bloggaren. För ärligt talat. Vad är det som får mig att tro att någon överhuvudtaget är ens det minsta intresserad av mina tankar, åsikter eller ens mitt jäkla liv.

Kort sagt faller det hela till slut under humorkategorien.. Igen.

Iiiiiha....

I dag måste "bäst idag" vara att jag såg min gode vän motionera. Att det sedan sammanfaller med humorkategorien gör inte det hela mindre bra.

- Mr E....son, ja flabbar fortfarande! ;-)

pretentiös

Visst är de härligt att få vältra sig i dylik smörja. Få kräkas upp diverse floskler och låtsas att de betyder något. Om man bara står på sig tillräckligt länge så blir man kanske trodd på. Eller är det verkligen så enkelt? Bara man lyckas erbjuda en produkt betyder det ju inte att den behövs. Om nu nån människa tycker att pretentiösa ting är viktiga och fina så kanske man kan leva med att det inte är så på riktigt.

Färgen

Ilskan är kritvit. Kalla fingertoppar, bultande puls. Att inte låtsas om den gör sig inte. Den pockar på, stilla i bakgrunden. Likt ett lock på en bråddjup brunn. Skifta inte läge om taget. Håll hårt i din tanke. Den ljuva tanken på lugnt och annat. På värme, på bräddfull bägare. Vårt enda mål med ilskan kan bara vara att bli ett. Samma tanke, samma mål. Ilskan är kritvit.

rAMlar ruNt

likt fjärilen flyr jag mitt öde, så vackert men ändå en flykt. Likt ensamt och ogiltigt flöde, av vatten, torkat och styggt. Som natten jag pekar mot dagen, med månen som min enda vän, om du vill mig väl ta om tagen, hjäp endast när ja bett om den.

Cigarr....

Jag köpte en cigarr idag. Och en cigarrsnoppare. Äntligen. Cigarren får vila i sitt plåtfodral till en dag med solsken. Men ja snoppade ändå en av de billiga 10kronors cigarrerna ja har liggande och avnjöt på balkongen. Lite besk va den, men va begär man för 10 spänn. Nu fattas bara en humidor. Men var sak har sin tid.

Även om ekonomin fick sig ett uppsving efter att vi kollat över vår skrala ekonomi och gett den ekonomisk första hjälpen med ett nytt lån så har man ju inte råd med hur många exceccer som helst.

Sedan va vi nere i stugan och plockade våra egna äpplen. Gott gott. På vägen hem träffade vi helt plötsligt på en av mina bästa vänner. Har var ute och motíonerade. Ja du galna värld.

Permobil

Det står en permobil utanför på gården. Ni vet en sådan där moped med tre hjul och ett litet tak. Den har stått där så länge ja kan minnas. Nu har någon ovänlig själ puttat ner den för backen utanför porten så att permobilen står med nosen rakt ner i ett buskage.

Kan inte hjälpa att ja lurar på vems den är. Kanske är ägaren död sedan länge. Kanske inte i kondition att åka på utflykter med permobilen längre utan får nöja sig med dagliga,korta, besök av hemtjänsten. Sätet är bortlitet ser jag. Min hulda fru påstår att det varit så länge. Jag tror henne.

Jag lurar på att dra upp permobilen ur buskaget och ställa tillbaka den jämte porten. Men vågar inte. För man kan ge sig 17 på att så fort man börjat dra upp permobilen så kommer någon vän av ordning utfarande och påstår att det är jag som puttat bort den, eller att jag försöker stjäla den. Varför jag nu skulle göra det. Så jag låter den stå, väntar på att vaktmästarna skall ställa tillbaka den, eller låta forsla bort den.

D e synd egentligen. När ja va liten ville ja ha en just sådan, blå permobil. Jag förökte i 10års åldern övertala mina föräldar att de skulle lova köpa en sådan när jag väl fyllde 15. Som tur gjorde de inte det, för när ja väl kommit upp i moppeålder ville ja verkligen inte ha en sådan lytesbil.

Men nu vore d tokcrazy att ha en sådan att puttra omkring i. Så därför tittar ja alltid litet på permobilen när ja går förbi. Men ja gör inget åt de. Som med så mycket annat i livet man låter bli att göra fast man vill.

TisDAG

Jaha. Tidningarna bjuder på en kavalkad av festlige, och mindre festliga, nyheter. Sen vardagliga sörjan av snortande modeller och pinkande statsråd. Nog borde det finnas bättre, renare och högre ideal att sprida. Eller är vår tillsynes vackra värld faktiskt så lumpen? Man kan ju undra.

I övrigt smakar kaffet gott, även utan kolhydrater (jag har än en gång bestämt mig för att byta min något sockerindränkta tillvaro mot en betydligt smalare och smärtare).  Solen håller sig på behörigt avstånd och katterna verkar må bra.

Sååå, en riktigt bra början på en dag kan man tycka. Får vi se om det håller hela dagen. Jag skall strax ringa till Amex för att diskutera den väl tilltagna skuld jag lyckats upparbete där. Tillgångarna är ju inte på topp när både ja o frugan är sjukskrivna,. Hoppas, hoppas att jag stöter på någon med hjärta. Hua...


full tid...

Halmstad - Elfsborg 1-1. Vissa dagar vill det sig inte.. alls :(

Halvtid

Halmstad-Elfsborg 0-0 i halvtid. Men snart MÅSTE ju Elfsborg få in den. Allt talar för att det är så eftersom Efsborg är riktigt, redigt mycket,mycket bättre.

Bibblan

Biblioteket. Stadsbiblioteket. De låter de. Men varje gång ja kommer dit känner ja mig som ett barn igen. Ja liksom kastas tillbaka till 11-12 års åldern när varje steg i biblioteket var ett äventyr. Bara tänk på det en stund. Ett helt hus med bara böcker. Som dessutom är helt gratis att låna hem.

När ja kom upp i 13års åldern tillbringade jag allt för många förmiddager på huvudbiblioteket i stan. Förmiddagar när ja egentligen skulle sitta i klassrummet. Men det var mycket mer spännande att ströva omkring bland alla böcker med okända, nya namn.

Jag har alltid läst mycket, sprang mellan det lilla biblioteket på kommundelen och hemmet redan i 7-8 års ålder. Men det var först när jag upptäckte stadsbiblioteket som det blev riktigt spännande.  Biblioteket lät mig plöja genom författare som Conan Doyle, Woodhouse, Baldersson, Strindberg. Alla de stora författarna, de små författarna, de bra, de dåliga, de tokiga,de kloka.

Sida upp och sida ner. Den där speciella biblioteksdoften. De luktar på ett speciellt sätt, låneböcker. Inte som nya, obrutna, olästa "köpeböcker". Utan en väldigt annorlunda, inte alls illaluktande, doft som genomsyrar alla dessa underbara böcker. även pappret är speciellt. Tjockt, litet gulaktigt, ofta fläckigt.

Jaja, nog om det. Men som sagt, mycket börjar rulla runt i huvudet när ja var på bibblan. Konstigt att en doft kan starta så mycket tankekedjor.


Så skrider sakta dagen

Jaha, så har en dag till gått och lagt sig till ro i kvällens varma famn. Idag har ja hunnit med en hel del. Läst, ätit, tagit mig en tupplur, vart på biblioteket och lånat en massa böcker.

Nåstans i mitten av allt de där ringde min arbetsgivare för att kolla att allt e ok me mej, D e d fick hon reda på.

Nu kommer snart veckans Elfsborgsmatch på tv. Bara en sån sak.

Kort sagt en än så länge hygglig dag.

Krångliga ord..

Bäst idag än så länge får väl vara att jag fick använda ordet "implementera" i en mening. Trodde aldrig det skulle komma till någon användning hahah.

Digiworld?

Första dagen med digitalsändningar på Gotland. Verkar än så länge inte vara någon hit direkt http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,700841,00.html :-) (näe, d där med att skapa klickbar länkar funkar inte någe bra så därför visar ja hela länken istället).

Man häpnar ju när man tänker på att detta med digitala sändningar skall implementeras över hela vårt vackra land. Hur ska detta funka när man inte ens kan få det att fungera på lilla Gotland. Finns viss risk för irritation i framtiden. Minst sagt. Tur man har kabeltv och slipper bry sig. Men d klart, vi har ju tvn i stugan att fundera på. Fast behöver man verklinge tv i sommarstugan på sommaren egentligen? Tja det får bli ett senare beslut. Tills dess skall jag bara luta mig tillbaka och beskåda eländet.


näe...

i dag är inget bäst. Men då kan ju allt bara bli bättre. Och det får väl räknas till det bästa idag :-)

Mellandag

Denna söndagen får jag räkna till mellandagarna. Ingen ro till nånting. Varken till slummer, läsning eller tv-tittande. Bara ett långsam, dovt muller i bakgrunden. Precis som från manskirnummet på en stor båt. Inte riktigt störande, bara närvarande.
 
Men det har jag ju lärt mig, att sådana här dagar är svåra att undvika. De är till för att de andra dagarna skall vara desto bättre. Eller sämre. Man sitter av tiden liksom, väntar på bättre tider. Så jag låter tiden och världen gå. I morgon blir allt bättre. Tror ja.

Humor, ren humor.

Mina vänner, detta måste vara det roligaste som man kan hitta idagens tidningar. Som sagt, humor, ren humor. Hade det inte varit enså tragiskt, bakgrund, så söndrigt så hade det varit ren skrattfest hela veckan. Nu är det bara en fin temperaturmätare på dagen värld och dess rädsla för allt annorlunda. Vem är mest lika alla andra liksom.

Glimmande nymf...

blixtrande öga... I dag ger världen ett intryck av att visa sig från den vackra sidan. Solen skiner lite lagom, vinder blåser åt rätt håll, morgonen bjöd på iskall prakt til morgonkaffet. Inte illa alls. Under dagen har jag hunnit med att både sova middag och ännu en gång hjälpa sv¨ågern med datorn. Som vanligt såg problemet värre ut än det var. Lösningen fanns, som alltid, på nätet och kunde utföras efter en bagatellartad sökning på min gode vän google. Så nu sitter jag och lurar på att ta mig ett varmt, avkopplande bad.

Kanske dags för en snabb kopp kaffe före. fast å andra sidan borde jag nog passa mig för atrt dricka för mycket kaffe, så atrt jag inte åker på en sådan dundernojja som igår. Jag har fortfarande ont i kroppen efter gårdagens anspänning. (får förklara det dår litr närmare snart kan ja tro).

I vilket fall som helst är mina problem aldrig värre än att man kan lösa dem. Tror ja...

dAMm

Dammiga tankar. Sanna tankar. Tomma andetag. Smärtor som kommer hem och hälsar på. Smärtorna sätter sig i min soffa, slänger upp fötterna på mitt nydammade bord. De bosätter sig i mitt hem. Värkande längtan. GÅ, skriker jag. Gå bort. Stick. Du är inte välkommen här. Smärtan grinar mot mig. Skrattar tyst. Jag slår mot dem med tomma händer. Längtan släntrar bort till byrån. Tar min fjärrkontroll till tvn. Jag äger längre ingenting. Smärtan och längtan är kusiner och de har bestämt att de äger mig nu. De tar sakta ifrån mig min tanke. Min själ och mina skäl. Längtan vet så väl hur jag lider. Längtan ropar på smärtan.
- Titta på honom, skrattar de. Titta på hur han vrider sig. Som en mask på en krok. Deras skratt ekar bland mina dammiga tankar. Skramlar runt i mitt tomma bröst som vasslipade nubb.
- Hahahahah, han gick på den lätta. Deras fotsteg har varnat mig. Men de ringde aldrig på dörren. De bara steg på. Längtan kom först. Han gled in medan jag låg i badet. Medan jag låg o tömde hjärtat på tankar länsade han mitt kylskåp, drack upp mina öl och min mjölk, hällde ut jorden från mina krukväxter. Sedan ringde han, med min telefon, sin bäste vän smärta. Lagom till att jag klev ut ur badrummet kom smärta in. Två oinbjudna snyltgäster. De två plågar mig till sängs. De försvinner och jag kan andas ut. Ända tills deras fader mardrömmen kliver upp ur sin grav, stinkande och mörk. Mardröm om borttappad chans.
 
Dammiga drömmar. Tankar som fastnat i en dåtid. Omöjliga drömmar. Otillåtna lustar. Dammiga tankar på ouppnåeliga ting. En känsla i magen. Eller är det en brist på känsla? Är smärtan ingen känsla utan en brist på sådan? Bortdomnat kön. Utan framtid eller lust till liv. Ingen medicin för det inte. Ett torkat hjärta, musvingar som slår i mitt bröst. Världen saknar min lycka. Jag saknar min värld. Dammiga värld.”

kom att tänka på att...

Min kärlek till dig är ingalunda ren. Min åtrå är sällan fri från synd. Min kärlek är uppblandad med svett, synd och stank. Dina länder minner mig om dina kroppsvätskor. Ditt leende påminner mig om vårens dofter. Vätskans doft.  Dina starka bröst jagar mig. Är du allt som livet var? Ser det kalla blodet ut som dit varma kön? Rinner ditt kön i min kropp, i min ande? Hud, avskalad från det nakna köttet. Sprickande knoppar. Du har blivit en sjukdom, livsfarlig för mitt system. Ditt avstånd växer med min lem. Min svaga lem växer på dig, genom dig. Tvätta mitt sinne. Svalka min kropp med din tänkta mun, med din tänkta tunga. Vita tänder mot min hud. Rädda min själ. Bädda min själ. Rädda själ. Rädd själ. Svala lakan. Din röst smeker min dröm. Allt förbi. Du förbi. Ren kärlek. Ren avvund. Avvund till den tänkte näste. Den som finns, men inte just nu. Som sitter, men inte nu. Du och den värme du sparar till denne man som inte är jag. Den kyla du ger mig. Ren kärlek. Smutsig tanke. Min tanke. Jag ger dig min tanke. Det blir din tanke. Jag ger dig min kärlek. Det blir din kärlek

Kvinnor kan...

Det är lätt för en man att vara feminist i en tid när man vet att man själv aldrig kommer påverkas om de vinner, eftersom denna vinst ligger så långt fram i tiden. Så visst är jag feminist. Lika lön för lika arbete, visst. Men rör inte min lön bara.


Katter,,,...har vi två av. Just nu så ränner dom kring i lägenheten och jagar varandra. Är väl någon sorts lek dom ägnar sig åt, för de verkar inte var ovänner på riktigt. När jag ser dem kan ja inte undvika att lura på om det är så att vi människor har lurat resten av djuren på denna jord och att vi står högt ovan dessa arma krakar.

Eller är det helt enkelt att katter och hundar, fiskar och fåglar, kor och getter i smyg småskrockar bakom ryggen på oss. För dom kanek vet att det är vi som blivit blåsta. För det är ju faktiskt människan som är den enda varelsen som är så dum att vi jäktar upp varje morgon oavsett väder eller mörker ute, jagar iväg till våra jobb, jagar sedan hem för att äta och vila så att vi har ork nog att tjäna pengar så att vi kan köpa mat och finna tak över huvudet. Vem är dum i det läget. Rent pseudofilosofiskt. och folkligt, men man undrar bara.


Luften

den höga, klara höstluften måste var det bästa idag.

Min son har varit på Korn...

Detta var hans första. Koncert alltså. I Lisebergshallen. Han har ringningar i öronen, ont i kroppen och är allmänt uppjagad. Precis som de skall vara efter man sett ett liveband. Det enda jag stör mig på är att det var ju bara ett litet tag sedan jag själv var 15 år och gick på min första liveakt. Vad hände? Kan det vara vanligt att tiden går så fort som den gjort för mig. Eller är jag speciell. Kanske tiden går myckt fortare för mig än för andra människor. Fundera på om jag blir lurad p åen massa tid, att alla runt omkring mig vet om det men inget säger. Finns det kanske till och med något fint ord för åkomman? "Tidus plötslicus"?

För det var ju bara några år sedan jag bråkade med hela världen i mina försök att få omgivningen att förstå min storhet. Det var ju bara till nyligen jag kunde, enkelt, dela in världen i vitt och svart. Nu förtiden är ju allt bara gråzoner. Det var inte alls länge sedan jag fick körkort. Eller vänta.. det var 17 år sedan. Jag har alltså snart haft mitt körkort lika länge som jag hade levt när jag tog det. Spoookie, Får nog smälta detta.

Men sonen e nöjd iaf, och det är ju huvudsaken


Mossigt

KAte moss brukar kokain http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,699812,00.html vad paff ja blir...

Äntligen fredag...

Konstigt nog känns det bra med fredag även fast jag är sjukskriven. man kan ju tycka att det inte borde spela någon roll när man är ledig hela veckan men när fredagen kommer smyger den där trevliga helgkänslan på en ändå. Inte mig emot. Jag tackar och bugar eftersom jag är såpass förtjust i den känslan. Att man sen slipper den otrevliga söndagsångesten i slutet av helgen gör det hela ändå bättre.

Mr Presley

Bäst idag måste helt enkelt vara Elvis dokumentären på kanal 1 i kväll. Tror ja.

Dyrköpt huvudvärk..

Hm, sur i magen, svår huvudvärk och gott om finansiella skulder att betala. Kan de vara så att det har ett samband allt det där? Nu skulle d sitta med den där gratisbensinen...


GRATIS bensin

Än en gång hr mina medmänniskr slagit mig med häpnd. I går morse flög ryktet om gratis bensin likt ikaros runt staden. Det var ett välkänt bensinbolag som erbjöd gratis bensin under en timma med start klockan 12.00. Eftersom den aktuella tappen ligger precis jämte vår humbla boning kunde jag se hur människor stod i kö för denna dyrbara gåva. Nu till häpnaden.

Uppgifter i lokalpressen gör gällande att de första köande var på plats redan vid halv 7 snåret på morgonen. Ha nu i minne att jippot startade klockan 12.00 Jag kunde med egna skåda den kilometerlånga kön. Hur kommer det sig att dessa människor så hett traktade efter en full tank bensin. De första stod alltså i närmare 6 timmar i kö för detta. Men.. om d nu har så gott om tid, och så litet att göra. Till vad och vart skulle de senare köra med denna bensin? För om de kan stå i kö i så månag timmar en helt vanlig vardag så kan d väl inte behöva åka nånstans överhuvudtaget. Inte med bil iaf.

Jag vill på inget sätt förringa dessa männskors gärning, deras roll i historien. Men.. ärligt talat. 6 timmar för gratis bensin. Är det värt väntan? Totalt fann, återigen enligt lokalbladet, 189 kunder bilen fulltankad med gratisbensin. Jag vill inte på något sätt heller låta påskina att min egen tid skulle ha större betydelse än dessa tålmodiga själar. Men kom an. 6 timmar i kö. Nämnde jag att det både blåste och regnade? Det är säkert jag som inte fattat något grundläggande i detta upptåg. Men ärligt talat. 6 timmar. För att spara 600 skr. Med en snabb blick på den egna ekonomin finner jag att vi i vår glada familj inte skulle tacka nej till en extra 500-lapp i plånboken. Men inte fasen skulle jag sitta i en bilkö i 6 timmar för att spara in denna summa.Hjälpe denna värld.

sOVIT...

Fasen, sovit bort nästan hela dagen. O jag som hade sådana stora planer för denna dagen. Det var ju idag jag skulle göra allt det där viktiga jag inte gjort andra dager. Som att leta upp mitt borttappade läkarintyg, ringa några synnerligen viktiga telefonsamtal, börja motionera, börja en ny diet, titta på alla filmer jag inte hunnit kolla in än, läsa den där pregnanta, vikiga boken/böckerna. För att bara nämna lite av de saker jag skulle gjort under förmiddagen. Nu blev det inte så.

Eftersom jag satt uppe halva natten och bedyrade min kärlek till min bättre hälft var jag litet nanig i morse, så efter morgon teet lade jag mitt trötta huvud att vila på kudden. Som genom trolleri hade redan hela dagen gått när jag vaknade nästa gång. Där ser man hur kärleken kan ställa till det :-)

Lurat ett tag på att städa upp och sortera på ena datorns hårddisk. Men d får va. Lurade ytterligare ett tag på att sortera dvd-filmerna. D får va. Denna dagen kommer alltså gå till historien som en av d mindre viktiga dagarna när jag en dag summerar mitt liv. Men i morgon, då djäklar skall d bli fart..

I vilket fall MÅSTE jag hitta mitt sjukintyg. Eller helt enkelt ta mössan i hand och be om ett nytt. D blir en fattigt tillvaro för mig o familjen annars.

Brev till min fru

Eftersom jag inte kan sova så satte jag mig ner för att plita ner följande pekorala tonårsbrev till min fru. Visst blev det både platt och tomt, men ärligt talat. Hur utrycker man äkta kärlek utan att det blir krystat. Allt är ju redan sagt genom årtusendena. Från enkla teckningar i grottor, genom historien förbi Platon Sokrates, Jesus, Shakespeare, Gothe, Lord Byron o alla tusen och åter tusen män och kvinnor som sökt utrycka sin ärliga, rena kärlek med ord, talade eller skrivna. Här följer ett av mina försök


Ville bara påminna dig om att jag älskar dig, även om jag inte säger det så ofta längre eller kanske låter oinspirerad när jag väl gör det. Jag älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar älskar

Dig.

Du är allt ja behöver, för första gången i mitt liv fattar jag vad äkta kärlek är. Äkta kärlek är att sakna dig redan efter 10 minuter om du är iväg, att inte kunna tänka sig ett liv utan dig, att med självklarhet få äran att räkna med dig med mig genom livet. Att tänka samma sanna tankar gång på gång efter gång. En gång är väl ett sammanträffande men när det gäller oss måste det vara ödet då vi finner varandra i samma tanke, på samma spår så ofta. Jag tackar gud varje natt för att han sände dig till mig. Utan dig var jag vilse, utan dig var allt bara menlöst. När jag tänker på dig mår ja bra. Utan dig kan jag inte längre tänka mig ett liv ens. Att jag fann dig, eller snarare du fann mig är inte mindre än ett mirakel. Jag vill bli gammal med dig. Klyscha månde det vara, men en sanning i alla fall..


Din egna Jonas

Bäst av d bästa

Bäst idag måste vara Elfsborgs 1-0 vinst mot Gefle, solen och Peter LeMarcs nya version av "mellan dej och mej" på delad första plats. Svårt att rangordna mer än så. Plus att mitt magonda gick över. Nu har ja bara onst i skallen, o d e ju inte så farligt :-)

Knepigt...

att man inte kan somna när det vore det bästa för att få tiden till ett tillfrisknande avkortad. Men då är det bara att ligga o stirra i taket eller ner i kudden som gäller. Men ja ger mig inte. Jag SKALL kunna sova bort magbesvären. D ska gå.... Men ska d vara såhär så hinner jag ju för tusan bli frisk innan ja somnat....

Än så länge...

...får väl det faktum att solen skiner, trots magbesvär, räknas som dagen bästa.

Att ha mage...

För det har jag. Fått antingen magkatarr eller magsjuka.  Vilket fall som helst mår ja tjyvtjock just för tillfället. Man kan väl för att utrycka sig milt säga att jag "utryckt mig" både här o där. Svårt att veta om man ska sitta eller stå så att säga. Så säger ja inte mer. Illa mår ja iaf. Ska föröka tryckaner litet vatten o sedan stupa tillbaka i säng. Synd på så bra väder som vi har idag men vad gör man inte för hälsan :-)

Nyttig

nyttig har jag varit idag minsan. Både planterat buskar med rasande fart och hjälpt svågern med datorn. Inte för att det var något svårt men i vilket fall som helst så fick ja ju gnugga geniknölarna litet mer än vanligt iaf.
 
Idag blev vi barnfria igen. Det är alltid lite svårt att koppla ner till att bara vara jag och min hulda fru från att varit 8 personer i familjen de senaste dagarna. Men men, om en vecka är vi fulltaliga igen förutom min yngste son och min dotter. Nä... upp tidigt i morgon så nu får det väl anses vara en bra tid att krypa till kojs. Natt.

Söndag

Jaha så va d söndag igen. Fasen vad veckorna bara rusar fram. Tycker d känns som om d va söndag senast bara för två tre dagar sedan. Ment rent bevisligen vet ja ju att de var.. tja.. minst en vecka sen senast :-)

Slöa och titta på tv står på schemat. Men först ska ja till stugan för att planera en buske. Bara en sån sak. Så nu e ja på språng...

Sömnbrist

Visst är det konstigt att även fast ja e helt slut i knoppen så finner jag mig själv framför datorn där ja sitter och pillar o petar på min hemsida. Som om det egentligen spelar någon roll. Kul att perfektionisten i mig visar sig nån gång. D va ett tag sedan sist ;-)

Nä nu ska ja släpa mig till sängs för nu e ja trött.

Så d så...

Fam Carlzon

Fam Carlzon

Visst e vi vackra ihop.

Gram Parsons

Joföresten. Love Hurts med Gram Parssons och Emmylou Harris måste väl ändå vara dagens bästa.

familjen

I dag är det bästa med dagen att alla mina nära och kära är samlade i vårt hem. Inte helt vanligt.

Igång igen då...

Jaha, så va man ute i världen igen då. Provade en annan blogg tidigare, men eftersom den segade och dumma sig bytte jag hit istället. Så får vi se hur detta funkar. Tanken är ju liksom att det skall synas vad  man skriver. Fast om jag betänker att min hulda hustru just nu befinner sig i tvättstugan några hus bort känns de som om mina problem med en blogg är kraftigt i den lägre divisionen av möjliga vardagsproblem. Förövrig börjar jag bli en fena på att lyckas undvika tvättstugan. För ärligt talat, finns det något tråkigare än att tvätta. De skulle va diska i så fall, men d har vi ju en sån fin liten maskin till, så det återstår ju bara att plocka i och ur. Nu vet ja ju att man har maskin även till att tvätta (riktigt så länge sedan var det inte jag tvättade senast) men det är så mycket mer som skall till. Sortera, centrifugera, vika ihop osv osv.

Jaja, nog gnällt över det. Min envisa förkylning börjar ge sig iaf. Alltid något att glädja sig år.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


eXTReMe Tracker