Min nya blogg

På grund av lite ditten och lite datten har jag flyttat min blogg till: http://blogg.expressen.se/wob/ Där fortsätter jag mitt gnäll och gnat. Lika orolig och osammanhängande lovar jag vara där. Varmt välkomna till min nya boning.


Att prata på fyllan

EXPRESSEN.SE/Fotboll: "Jag skrattade då och jag skrattar nu..."

Ok. Det var både pinsamt och oprofessionellt när Andreasson fyllevrålade i tv. Men lite rätt har han när han påpekar att det skedde i ett lyckorus.

Men lite pinigt var det allt. Tycker jag.

Guldlagets nya dubbelvärvning

Aftonbladet: Guldlagets nya dubbelvärvning

Ok. Glöm vad jag nyss skrev. Visst kan man ändra lite i laguppställningen. Men detta gäller bara och endast när det är tal om Linderoth och Bella. Då kan jag tänka mig att gå med på lite förändringar. Men bara då.

Guld i söndags nu kan hjältarna splittras

Aftonbladet: Guld i söndags  nu kan hjältarna splittras

NEEEEJ. Jag vill att Elfsborg spelar med årets laguppställning hela tiden. För alltid. Jämt och hela tiden.

Givetvis blir det inte så. Så klart. Men just nu så skulle jag vilja se laget spela varje dag. Eller i alla fall varannan. Jag vill fortsätta jubla, våndas, sjunga och njuta. Så frågar ni mig så är det inte tal om att släppa en enda spelare. De spelade ju för sjutton hem guldet till Borås.

Världen snurrar

Uppe med tuppen. Vaknade vid halv åtta, inte vet jag varför. Utanför fönstret är det kallt, grått och vått. Hela min kropp skriker åt mig att jag är en idiot som rantar upp mitt i natten när jag kan sova flera timmar till. Men här sitter jag. Yr i mössan försöker jag koordinera alla kroppsdelar, känslor och ande. Det går än så länge inget vidare. Trött som en slutkörd utter försökte jag läsa lokalblaskan men jag kunde för mitt liv inte förstå vad det stod i tidningen. "Och", vad betyder "och?" liksom. Men det brukar lossna någon gång runt tredje koppen kaffe och än så länge har jag bara tryckt i mig två.

Min Vackra Kvinnas yngsta dotter är hos oss idag eftersom hon är sjuk. Så kan hennes fader jobba. Svägerskan kom på besök, så nu sitter hon och Hulda Hustrun och pratar men jag kan inte vara med för jag fattar inte vad de säger. Som jag sade, jag är så trött. Jag kan inte koordinera verkligheten än. Det liksom bara händer saker runt omkring mig men jag förstår inte ett skvatt.

Nä, mera kaffe och lite nikotin.

Förresten, på tal om inget alls, har jag sagt att ELFSBORG TOG GULDET?

Guldboll

boll

Guldbollen som Min Vackra Kvinna lyckades fånga på stora torget i går kväll.

Avundsjukans röst?

Aftonbladet: Det känns om att de varit minst dåliga i år

"– Kul för dom att vinna någon gång också. Annars bryr jag mig inte särskilt när det inte är vi som vinner. Men Elfsborg är värdiga mästare, de har legat i täten nästan hela tiden. Det känns som de varit minst dåliga i år" Tommy Jacobson – ordförande i Djurgården Fotboll AB

Så vresigt. Nu vill man alltså förklara Elfsborgs framgång med att hela ligan var dålig i år. Är det så svårt för de stora lagen att lilla Borås knäppte dem på näsan och vann Allsvenskan?

Nä, sådana tjurskallar vill vi inte ha.

Håll käften på dig!

EXPRESSEN.SE/Fotboll: Elfsborgs sportchef till TV4:s Ekwall: "HÅLL KÄFTEN PÅ DIG..."

Så... onödigt. Jag har alltid varit lite tveksam till Herr Andreassons storhet. På den gamla goda tiden när Elfsborg var ett mediokert småstadslag och Stefan spelade kunde jag tycka att han var klart överskattad. Men övriga spelare och ledare tyckte om karln så jag kanske hade fel om det. När han sedan blev sportchef så gjorde han väl några tabbar, mest på grund av bristande erfarenhet kan jag tro. Men nu är den tiden över och Andreasson ligger personligen bakom mycket av de senaste framgångarna. Det är ialla fall vad som sägs av de som borde veta så jag får väl tro på det.

Visst kan man tycka att karln borde få ta sig en rejäl bläcka, fasen hela världen borde få ta och skapa sig en riktig fylleskandal en dag som igår. Men därifrån till att som en av de viktigaste Elfsborgsprofilerna, faktiskt genom tiderna, stå och fyllegapa, vråla och vara oförskämd i tv... nej, jag vet inte. Här hemma är det bara jag som tyckte att det tydde på bristande omdöme, resten av familjen tycker det är en struntsak.

I vilket fall som helst så är det hela bara en fotnot. ELFSBORG TOG GULD! Så om sportchefen ber hela världen hålla käft så får han väl göra det då. Vi kan väl hoppas att han vrider sig lite av obehag när han äter sin frukostgröt idag.

Guldet lyser upp allt det mörka

Så gott jag sovit. En riktig guldsömn. Får nästan nypa mig själv för att tro att det är sant det som hände i går i vår lilla stad. Elfsborgs guld känns nästan otroligt, som om det inte hänt. Men det hände och jag var där. Otroligt.

Ute härskar färglösheten. Man behöver inte fundera mycket förrän man kommer på att det är november. Mörkret vilar sig bara men snart dyker det upp och stänger av dagen. Men allt det där spelar mindre roll. Man kan ju alltid tända en lampa för att jaga bort allt det mörka.

I vilket fall som helst så är pokalen här i borås och då får det vara hur djäkla kallt, grått och blåsigt det vill.

Elfsborg vann GULDET!!

Aftonbladet: Guld  efter 45 års väntan

VI VANN GULD! VI VANN GULD! VI VANN GULD!

Expressen skriver om det.

Dagens nyheter skriver om det.

GP skriver om det.

Alla skriver om det, pratar om det jublar åt det. Världen snurrat runt Borås. Borås rules. Jag var där. Visserligen var jag tvungen att sätta mig ner på ståplatsen i ca 20 minuter nån minut in på matchen, annars had jag nog svimmat, så nervös var jag. Min panikångest parat med nervositet gjorde att jag fick sitta och andas i fyrkant. Men sen såg jag hela matchen, jag såg hur guldet fanns precis inom räckhåll. Jag skrek, sjöng, jublade allt som minuterna gick. När slutsignalen gick så var jag en del av en väldig masspsykos tillsammans med 17000 andra med klappande hjärtan.

Arenan var center för universum, allt handlade om de männiksor som förenats med enda mål i sikte. Att Borås fick Guldet, SM Guldet efter 45 års väntan. Spelarna ville aldirg lämna planen. De sprang ärevarv efter ärevarv på planen. Fyrverkerier briserade, guldkonfetti sprakade. Allt var lycka, lycka, lycka. Problem fann inte, bara möjligheter.

Sedan åkte hela staden kändes det som ner till Stora Torget där spelarna hyllades än en gång. Bollar sparkades ut bland publiken och Hulda Hustrun lade vantarna på en guldboll. Nu sitter jag hemma och föröker smälta det hela.

VI har vunnit, vi har vunnit SM-GULD

Nerver i dallring

Ojoj. Precis snackat på MSN med en kompis. Han är nervös han med. Matchen, matchen, matchen. Det är det enda som räknas idag. Jag är uppskruvad som en liten hare. Vet att jag borde äta något men jag kan inte. Och ett avslappnande bad kan jag inte heller ta eftersom äldsta sonen ligger och flyter i badkaret. Han brys sig inte ett smack om Elfsborg. Han är den enda i hela stora familjen som inte är Elfsborgstokig. Men det är nog tur att någon kan stå för lite förnuft en dag som denna.

Om ungeför en timma skall vi vara nere på Elfsborgs fästning, Borås Arena. Matchen börjar 15.00 men det är nog bra att vara nere i god tid. Tills dess måste jag hitta nått sätt att koppla av den värsta nervositeten. Nä, här kan jag inte sitta.

Har annat att göra :-)

Guld, guld, guld, guld! Inget annat duger känns det som.

Ok. Den här söndagen har bara ett fokus. Elfsborg - Djurgården. Silver eller guld. Det känns lite, nej förresten, det känns mycket, som om allt annat än ett guld är en besvikelse. Hela staden är liksom inställd på att Elfsborg står som slutgiltig segrare i ligan. Lokalblaskan är full av spelarintervjuver, spakultationer och guldsnack. Själv är jag nervös som aldirg förr. Både för själva matchen men också hur jag kommer att klara av att vara där nere på arenan. Jag som sista tiden knappt har pallat av att gå till affären ska ställa mig bland 16000 andra själar och följa matchen i 90 minuter. Men detta tänkar jag inte missa för allt i världen. Som tur är har jag ju lite farmakologiska substanser att ta till. Så jag kan bara hoppas att allt kommer gå bra. Men det gör det nog.

Solen skiner och på den blå himlen svävar några vilsna moln omkring. Hoppas det håller i sig. Guld kräver solsken för att gnistra sådär vackert som det kan. Nä, nu får jag bryta mitt tankemönster lite. Annars så blir jag galen av nervositet. Och det vill jag ju inte.

Ensam

Här var det folktomt. Hulda Hustrun är på fest, de stroa barnen är ute på äventyr och de små hos sin fader. Så här sitter man som en riktig gräsänkling. Visserligen bara under några timmar men ändå. Ute är det svart som det svartaste sot. Nu skulle jag ju kunna hitta på precis vad som helst. Dansa naken i lägenheten, spela musik jättehögt, titta på porr eller titta på en Jim Carrey film. Min Vackra Kvinna avskyr Jim.

Men, det blir som vanligt. Jag sitter och slötittar på en film på tv, vandrar omkring lite i vardagsrummet och fundera på att äta något. Så förefaller kvällen att gå i det vilosamma tecknet.

Förslag att avskaffa monarkin

Aftonbladet: Förslag att avskaffa monarkin

Som historieintresserad är jag ju medveten om vilken roll monarkin har spelat för landet. Men jag har ingen som helst förståelse för varför vi i våra dagar har kvar monarkin som statskick. Som jag ser det har monarkin spelat ut sin roll för länge sedan. Nu för tiden är ju kungen bara en lustig bifigur som ibland levererar lustiga oneliners utan att själv vara medveten om det hela. Sparvar som flyger och allt vad det nu vart. Att kungen själv ser sig som en arvtagare av en lång och historiskt viktig roll kan man ju inte betvivla. Man kan ju förstå att han inte vill bli känd som kungen som förlorade både riket och härligheten.

Men ärligt talat, vilken roll ska en kung ha i vårt land i våra moderna dagar? Ofta hör man att kungahuset är ett utmärkt varumärke för landet. Men nog skulle det vara rätt och rikitgt att bilden av vårt land i utlandet inte baseras på en familj vars starkaste betydelse beror på vad Gustav Vasa gjorde för 500 år sedan?

Det bär mig emot att skattepengar skall gå till familjen Bernadotts apanage. Skulle man kunna välja betala, ungeför som man kan välja om man vill vara med att betala kyrkoskatten, skulle jag omedelbart välja att inte vara med och betala.

Men det är väl bara att gilla läget kan jag tro. Vi har den kung vi har och inget annat är i sikte än på länge. Men nog tror jag att landet skulle klara sig alldeles utmärkt utan ett kungahus.

Att mäta sin längd

Aftonbladet: De är ju jättelånga och jättekorta!

Wow. Jag är en centimeter kortare än Ben Stiller och två centimeter längre än Tom Cruise. Men man har ju hört att det inte bara är längden som är viktig utan det handlar även om tjockleken. Och tjock är jag så det räcker och blir över.

Guldvittring

Sådär ja. Uppe och igång. Eller uppe i alla fall. Helt klart har jag drabbats av fotbollsneuros. Matchen är i morgon men jag är redan rejält nervös. Ska vi få ett fotbollsguld till Borås? Man kan ju inte annat än drömma om det. Riktigt, riktigt nervös är jag. Vinst i morgon för Elfsborg och hela staden kan jubla. Det är inte lite snack om den matchen i stan. Verkar som om alla har förenats i ett enda stort guldrus. Hua om det inte går vägen. Inget är ju faktiskt klart än. Tänk om det bara blir ett pyttigt silver? Jag vågar knappt tänka på det. Allt annat än vinst är liksom uteslutet.

Nä, nu får jag släppa det lite. Det är ju faktiskt inte förrän i morgon matchen spelas. Fram till dess får jag väl kedjeröka och ägna timmarna åt avslappningsövningar.

Ångest, magsur och elände.

Nä, idag var ingen bra dag. Magsur och ångestfylld. Vet inte riktigt varför jag mår så kass. Legat på sängen så mycket jag orkat under eftermiddagen. Man kan ju tycka att det låter vilosamt men jag har mest snurrat runt och hit och dit på madrassen. Känner mig lite knepig. Kan inte sätta fingret på vad det är men oroligt är det. Nä, det här kunde jag klarat mig utan.

Mitt magsura jag

Magkatarr. Inget att leka med. Hela magen på mig är i uppror. Halsbränna och magknip. Eländes bedrövelse och katastrof. Som det ljudhuvud jag är har jag försökt dämpa allt det där brännande med kaffe och ciggaretter. Gick ju såklart inge vidare. Givetvis talar de på tv om vinterkräksjukan. Såklart så blir jag inbillningssjuk direkt. Men med tanke på att jag knappt träffar någon överhuvudtaget förutom Min Hustru och våra barn så vet jag inte rikitgt vem som skulle kunna tänkas ha smittat mig.

Nä, det är en helt vanlig magkatarr som spökar. Den dyker upp lite titt som tätt och hälsar på. JAg borde givetvis inte röka så mycket. Eller dricka så mycket kaffe. Eller äta på regelbundna tider. Eller ha en vettig dygnssrytm. Eller gå ner en 30 kilo. Tja, som sagt. Det är mycket jag borde ändra på. Men fram tills dess så får jag väl dras med den eviga sura magen. Kan magen ställa till det för mig så kan jag väl djäklas tillbaka. Bara för att jag kan liksom.

Var det någon som sa kaffe? Ja tack.

Helg

Nu har jag sovit i typ hundra timmar. Hela kvällen igår och sen hela natten. Där emellan hann jag med en dunderpanikattack. Vaknade av att jag drömde att jag dog. Synnerligen obehagligt kan man väl beskriva det hela som. Ute skiner solen och fåglar kvittrar i de avlövade träden. Hulda Hustrun springer omkring som ett yrväder och donar med saker. Jag har ingen aning om vad det egentligen handlar om, jag kan bara observera farten så att säga. Troligen har det med att hon ska på fest i morgon. Själv så försöker jag slänga av mig nattens dystra kappa och ta ett litet kliv ut i världen. Det går sådär.

Till räga på allt var jag tvungen att ringa till min kontaktperson för att jag upptäckte att mina sömntabletter snart är slut. Såklart så var jag sent ute nu får jag hoppas att jag inte behöver ta nån extra tablett under helgen. Och jag som redan vet att jag kommer ha svårt att sova på lördag. Det är ju den där lilla matchen på söndag. Guld eller inte guld? Jag vågar inte ens fundera på det.

Nä, en kopp kaffe till kanske gör susen. Så att jag vaknar ur den här halvdvalan jag just nu befinner mig i. Jag måste ner till tvättsugan också. Vad allt ska inte en liten sotarpojke vara med om.

Takdropp

Solen skiner, snön gnistrar och vi lever i den bästa av världar. Ska det nu nödvändigtvis vara vinter så föredrar jag en vinter med snö. Det blir lite ljusare i världen då. Enda problemet med allt det där kalla är att det blir helt omöjligt att njuta av en ciggarett på balkongen. Snarare smyger jag ut på tårna och drar några snabba, snabba bloss för att sedan krypa tillbaka i värmen igen. Katterna kommer rännande med snabba steg men hejdar sig när de når balkongdörren. I vanliga fall brukar de göra allt för att komma ut och ta lite frisk luft men nu sätter de sig i värmen på fönsterbrädan och tittar ut genom fönstret i ställen.

Själv så funderar jag på att göra något. Vad som helst. Men jag kan inte få fason på vad det är jag ska göra. Ena stunden lurar jag på att lägga mig i sängen och läsa, nästa stund så funderar jag på att titta på någon film. Men det blir som vanligt inte något gjort alls. Men jag kan inte säga att det bekymrar mig så mycket. Inte nu, inte i dag. Inte än.

DN - Sport - Hewitt fr hjlp att bli arg

DN - Sport - Hewitt får hjälp att bli arg

Jaha. Det var något nytt minsann. Hjälp att bli arg. Fasen, jag skulle kunna lära ut det på typ 10 minuter. För jag är expert på att bli arg, sur, tvär och allmänt förbannad. Det går hur lätt som helst. Det räcker med småsaker för att jag ska explodera. Skicka karln till mig så ska jag nog lära ut ilska. Jag tar bara nån tusenlapp för besväret. Eller, förresten, tennispelare brukar ha bra med stålar så jag säger några hundra tusen. Men då lovar jag att leverera ilska i omättlig mängder.

No tvätt today

Så har jag varit nere i tvättstugan. Efter att ha slitit och släpat ner den ena av våra två fullproppade tvättkorgar, tvättmedel och sköljmedel ner för trapporna och ner till källaren så fann jag till min bistra förvåning att vi inte har tvättid förrän i morgon. Kul. Så det var bara att släpa upp de smutsiga strumporna, tröjorna och en och annan byxa till lägenheten igen.

Visserligen är det ju skönt att slippa tvätta idag, för det tycker jag då rakt inte om, men då har man ju det bara framför sig. Och roligare framtid kan jag tänka mig.

Typiskt.

Framstormande Djurgårdare betackar vi oss för.

DN - Sport - Djurgården fruktar fansens uppträdande

Ingen rolig läsning. Att matchen skulle avgöras på grund av att motståndarlaget missköter sig vore ju inget skojigt. Ett guld ska man spela sig till. Inget annat. Vi får hoppas att poängen avgörs på plan, så slipper vi en massa spekulationer huruvida Elfsborg själva skapat sina resultat.

Men inte kan det vara på riktigt? Eller?

I väntan på tvättiden.

Jag fick plötsligt lusta att lägga mig i badkaret och flyta omkring i varmt vatten en stund. Men det går ju inte. För om en halvtimma ska jag ner till tvättstuga ju. Såklart. Man hinner då rakt inte att ta ett avslappnande bad på 20 minuter. No way. Vi snackar om någon timma, minst. Så när ja gväl varit nere i tvättstugan kanske jag inte alls känner för ett bad. Inte vet jag, inte än.

Troligen blir det till att sitta på baken i en halvtimma i spänd väntan på att klockan slår tvätt.

Hmmm. Nu har det gått en liten, liten stund. Inte så värst mycket men en liten bit i alla fall. Kanske borde jag passa på att dammsuga lite. Fast det är så bökigt att dra fram dammsugaren. Efter att man väl fått fram den så ska man ju dammsuga med. Men då har jag nog inte tid. Det var ju det där med tvättstugan.

Sekunder som bara tickar på. Jag lovar att jag kommer ångra mig, när jag väl sitter på hemmet och blir matad med passerad sill, att jag inte passade på att fylla tiden med innehåll. Men det är då det. Just nu har jag då rakt ingen lust att tänka på ålderdomen. Jag har fullt upp med att krisa här och nu.

Och tiden bara går...

Att hänge sig åt intet

JAg gjorde ett halvhjärtat försök att komma igång. Jag tömde kattlådorna men sen rann det hela av mig. Finns millioner saker att göra men jag lyckas inte uppbåda någon entusiasm för ens den allra minsta pyttesak. Ute yr snön lite vykortsvackert men jag har inte bestämt mig än om jag tycker om det eller inte. Nä, nu får jag rycka upp mig. Det vore kul att kunna presentera några förbättringar i vårt hem när rHulda Hustrun återkommer från badhuset.  Som att tidningarna som ligger utspridda över soffbordet vore slängda eller snyggt uppradade på tidningsstället som hänger på väggen. Eller att diskmaskinen vore tömd. Eller, ja egentligen vad som helst bara något hade hänt med vår än så länge ruggiga lya.

Men kattlådorna är ju tömda. Alltid något. Så nu får jag ta en sak i taget, en efter en så kanske jag får lite mer gjort. Ska bara röka först. Och dricka lite kaffe. Och så ska jag bara kolla lite snabbt på vad som händer på tv. Och så måste jag ju pinka. Men sen. Då minsann. Då ska Hulda Hustrun få se på bullar. Jajamen. Alldeles strax. Snart.

Vit värld

Låt mig gissa. Det hemliga ordet för dagen är Snö. Hlet plötsligt är världen utanför fönstret precis vit. Det snöar sådär ilsket med små, pluttiga snökorn som flyter omkring i luften utan styrsel. Bilarna slirar omkring och troligen är det kö till ortopeden. Själv sitter jag och tittar mig förvirrat omkring medan min stackars hjärna försöker ställa om sig från sommar till djupaste vinter.

Hulda Hustrun har packat ihop barnen och en av deras kamrater i bilen för att åka till badhuset. Så medan vinden viner kring knutarna så lurar jag på att ta en kopp kaffe eller inte. Eller ska jag ta thé? Svåra beslut såhär på förmiddagen. Igår var det full fart, i alla fall kändes det så, från tidiga morgonen till sena kvällen. Det skulle hinnas med terapi, badhusbesök och mitt i allt så hämtade jag min yngste son som skulle tillbringa dagen hos oss. Summan av delarna blev större än jag nästan pallade av. Det tar på krafterna att vara normal. Men efter en god natts sömn så är jag om inte taggad  så i alla fall på g. Nästan i alla fall.

Nä, en kopp kaffe, eller om det nu blir thé så är jag nog laddad. Kanske i alla fall.

eXTReMe Tracker