Elfsborg mot Guld!

0 - 0 blev det. Så om Elfsborg vinner på söndag har de tagit guld. Om jag var nervös idag, så är det väl inget mot vad jag kommer vara på söndag. Biljetten till matchen har jag redan. Så det blir till att peta i isg allt som heter lugnande piller så att jag kan vara där på Borås arena på söndag. För det tänker jag int emissa vad som än händer.

Kan Gais stoppa AIK:s guldjakt?

EXPRESSEN.SE/Allsvenskan: Kan Gais stoppa AIK:s guldjakt?

Halvtid. Ännu leder Elfsborg tabellen. Själv har jag hjärtklappning och svettiga händer. Bara tanken om ett likamed resultat eller vinst till Gais får svetten att rinna nerför ryggen på mig. Hela Borås längtar efter guldet. Och än så länge har vi det inom räckhåll. Detta är tortyr.

Nervös igen

Sa jag att jag är nervös inför fotbollsmatchen i kväll? Snälla, snälla GAIS. Vinn.

Nervös inför matchen

Nu sitter nerverna utanpå. GAIS - AIK. Tänk om det vore så fantastiskt att GAIS vinner över AIK så har Elfsborg fortfarande chans på guld. Hejja hejja GAIS!

Krysset som kan ge AIK guld

Aftonbladet: Krysset som kan ge AIK guld

Jag säger ingenting. Inte ett ord. Förutom det att jag önskar att GAIS spelar bort AIK till långtbortistan.

I övrigt är jag tyst. Jättetyst.

Förresten så dömdes Elfsborgs första mål helt felaktigt bort.

Nu ska jag int esäga nått. Alls!

Panikattack igen.

Så var dagens första panikattack avklarad. Jag skulle föröka äta lite frukost men jag var så spänd att jag inte kunde svälja maten. givetvis trappades det hela upp så tillslut fann jag mig själv liggande i sängen och gjorde föga lyckade försök att slappna av. Det hela varade väl i en halvtimma ungefär. Sedan kunde jag gå upp med bultande huvud och slänga i mig lite cornflakes medan jag var åtminstone lite avslappad.

Jag hoppas att jag får komma till sjukgymnastien snart. Det har ju gott och väl gått tre månader sedan remissen kom in. Min handledare skulle försöka snabba upp ärendet. Det vore skönt att kanske lära mig att slappna av. Jag har lyssnat till avslappningövningarna jag har i datorn. "Lägg dig eller sätt dig så bekvämt som möligt..." Den delen klarar jag. Men resten. Jag får bara obehagliga känslor när jag ligger där och andas lugnt och går igenom alla muskler som skall slappnas av. Kanske kan jag även få nån lindring till min whipplash när jag ändå är där. För det är ju lite där problemet finns. Att jag blir så spänd i axlar, nacke, käkar, tunga så att ibland domnar vänster sida av ansiktet bort, som om det somnar liksom. Jag få ticks i ansiktet, käkarna låser sig. Jag kan inte äta, maten bara rullar runt i min mun men jag kan inte äta. Absolut inte bland folk. Då blir det sju resor värre. Den enda gång jag kan äta normalt är på kvällen efter att jag tagit min somntabletter. Då blir jag lite avslappas så då passar jag på att äta. Äta helt fel visserligen, men jag äter i alla fall.

Det riktigt eländiga med detta är ju att jag skulle behöva äta regelbundet för att kunna må bättre men jag kan inte äta när jag är spänd. Lite moment 22 där.

Jaja. Då får vi se vad dagen har mer att bjuda på.

Mitt dystra jag

Börjde fundera när jag var på balkongen för att röka. Ska mitt liv vara såhär? Vad är meningen med mitt liv? Att ligga i sängen och hyperventliera timma ut och timma in. Att ställa mig bredvid familjen, att liksom inte vara med i matchen. Jag har inget att erbjuda, inget att ge. Dystra tankar på en söndag, jag vet. Men ändå. Jag glider sakta ifrån alla jag älskar. Egentligen skulle jag lika bra kunna bo nere i stugan. Gång på gång på en dag får jag avbryta det jag håller på med för att smita in i sovrummet, lägga mig på sängen och brottas med ångesten som tagit över en sån stor del av mitt liv.

Mitt arbete har ångesten tagit ifrån mig. Min vardag är full av ensamhet och dunkla tankar. Ändå lever jag mitt i livet. Jag har min underbara fru som än så länge står ut med mig. Barnen som bara kan försöka förstå vad deras far håller på med. Det spelar föga roll om solen skiner eller regnet piskar asfalten utanför mitt fönster. Jag har fastnat, min själ har krympt gång på gång tills den nu bara består av en blek skugga. Få saker engagerar mig. Få ting är mig kära. Få solstrålar når mig. Jag vill, jag vill, jag vill leva. Att inte vara rädd för allt och alla. Att kunna lyssna till min kropp och där endast höra frid. Jag har sällan en vilopuls under  90.  Hela  kroppen  signalerar att jag har fullt upp med något svårt, något farligt. Ändå sitter jag bara på en stol och kikar ut genom fönstret.

Rädd för att dö, livrädd för att leva. Som sagt, dystra tankar på en söndag. Men så ser mitt liv ut då och då, när jag vågar tänka tankar överhuvudtaget. Jag vet ju, vis av tidigare höstar att när mörkret kommer och sveper in oss i sin kyla, att jag blir sämre när vi når oktober. Kanske skulle jag må ännu sämre om jag inte hade min medicin? Vintern närmar sig och jag borde kanske gå i ide nångång i september. Sova bort vinterkylan och inte vakna förrän i april. Men det kan jag ju inte. Så jag får hänga med på vinterresan, tillsammans med er andra. Längta till våren, till sommaren nrä allt bli lite lättare. När man kan sitta vid Viskan och titta på ankor som simmar och båtar som puttrar omkring. Känna doften av vatten, sol och nyslaget gräs. Läsa tidningen under ett parasoll. Dricka kaffe i trädgården eller gömma sig från sommarregnet.

Jag får hålla i mig. För det är ju bara ett halvår som skiljer min själ från lättheten av att leva. Bara ett halvår.

Elfsborg

EXPRESSEN.SE/Fotboll: 15.00: Helsingborg känner övertag i guldrysaren i dag

Hua. Jag är redan nervös. Oavsett om tränare och spelare är nervösa eller inte så är jag i alla fall nästan lite vettskrämd. Det är mycket på spel nu. Jättemycket. En vinst  i eftermiddag vore ju fantastisk, men Helsingborg är på g nu och Elfsborg har väl hamnat lite i en formsvacka. Ingen stor sådan, men kanske, kanske lagom stor för att missa guldet. De har ju haft lite svårt att göra mål de senaste matcherna.

Hua som sagt. Hua!

Snö

Det är vinter ute. Eller, det är det ju inte, men det har snöat i natt. Lite, lite. Nästan som frost om man inte tittar närmare på det. Kallt är det med. Fast det brukar det ju vara när det snöat. Vad klockan är har jag bara en svag aning om eftersom vi inte ställt om våra klockor. Vissa, som datorn ställer ju om sig själva så jag får väl lita på att burken har koll på det där. Fast jag är osäker ändå.

Söndag är det med. Jag är helt yr i bollen och har då rakt inte vaknat än. Allt är lite suddigt liksom. Fast det är skönt för då är ångesten fortfarande långt bort. De sista dagarna har jag haft en svår, obehglig ångest. Igen. Jag som tyckte det fungerade så bra med mina nya mediciner känner mig lite smäknäckt av det. Ska det aldrig bli bra? Igår fick jag panikattack på panikattack, de avlöste varandra som om det gick på ett schema. Och återigen är livet sådär smått igen. Jag vandrar mellan datorn och sängen, föröker slå bort ångesten, slå bort de tankar som gör att allt knyter sig. Men det är som förgjort. Allt bara kaosar i skallen. Jag lever mitt liv parallellt med Hulda Hustrun, som om vi vore åtskilda med en mur. Jag på min sida föröker hålla ihop, försöker finna ro i vardagen. Hulda Hustrun på sin sida letar efter en fungerande värld, en där inte min ångest gång på gång sätter livet inom parantes, ett där vi lever tillsammans och inte åtskiljda från varandra.

Jaja, i vilket fall som  helst så är det söndag. Vilodag. Fast det är osäkert om jag kan vila mer än jag redan gör. Tycker jag springer omkring och vilar hela tiden. Avslappningsövningar, sömn, vila. Hyperstressad fast inget finns som kan stressa mig. Men jag skall väl göra ett försök att komma igenom denna dagen med. För ge upp kan man ju inte. För hur skulle det se ut?
Mitt databeroende jag

Jag är helt klart databeroende. Det första jag gör när jag vaknar är att kolla Aftonbladet, Expressen, GP och DN på nätet. Sen följer mailen, lite koll på bloggarna, lite skrivande på min egen blogg och så kollar jag mailen igen. Mailen kollar jag sedan typ tusen gånger på en dag. Likadant med tidningarna. Jag har försökt att hålla mig från datorn i alla fall en stund men det går inget vidare. Jag kan ju missa något viktigt. Eller jag så missar jag något helt oviktigt. Det primära är att jag riskerar att missa nått. Vad som helst.

Mellan varven lyssnar jag på musiken som jag har på hårddiisken eller så spelar jag lite spel. I vilket fall som helst så sitter jag på min allt bredare bak framför datorn en stor del av dagen. Jag förflyttar mig då och då i lägenheten för att äta eller göra mig av med det jag ätit. Men det är bara små korta avstickare i den verkliga världen.

Det är som förnicklat att hålla sig ifrån den där skärmen. Jag borde nog ta tag i det där. Fylla min tid med annat. Få något gjort. Men även fast jag vet om det där så sitter jag likt förbannat framför burken med hela min uppmärksamhet totalt upptagen av den värld som finns där.

Fan, jag borde skaffa mig en hobbie. Eller ett liv. Eller nått.


Ställa om tiden

Ok. Det är dags för den stora tidsförvirringen. Klockan skall bakåt en timma. Vem fasen kom på den otroligt dumma idén? Det slutar ju alltid på samma sätt. Att hälften av hemmets alla klockor går fel. Armbandsuret säger en tid, klockan på väggen en annan och man har inte den blekaste vilken av klockorna som går rätt. Fasen, bara i bilen finns det två klockor. En på instrumentbrädan och en i radion. Sen har man i hemmet videon, dvdspelaren, två tre väckarklockor, köksklockan, klockorna på armen. Dags för ren tidsanarki.

Och varför? För att det skall vara ljusare längre på dagen. Men är det inte lika bra då att låta klockan vara på hösten? För inte vill man ha mer mörker på vintern än det redan finns?

Men det är väl bara att foga sig. Nån tycker tydligen att det är en bra idé att ranta runt och ställa om klockorna. Men jag fattar inte varför.

Att parkera en bil

Aftonbladet: Parkerade bilen mitt på vägen

Stackars, stackars Carola. Så... dum liksom. Eller skiter hon helt enkelt i vad folk tycker om henne? Är det så enkelt? Slapp hon teoriprovet när hon tog sitt körkort? Först ställer hon bilen på ett idiotställe för att sedan ställa bilen på ett annat idiotställe. Skulle carola vara en dator skulle hon vara en gammal, gammal 386:a. Error!

Sovmorgon

Lördag. Helg. Tja, inte spelar det sån stor roll i mitt liv, ledig varje dag som jag är. Ute är det vått och grått. I en salig blandning. Sov länge idag. Knatade inte upp förrän nån gång vid halv 11. Sovit ok. Tror jag. Det är konstigt men jag kan bara inte somna i Hulda Hustruns och min säng. Stapplade omkring helt groggy av sömntabletterna och fann till slut lite ro i en av barnens lediga säng. Det funkar ju denna veckan, men nästa vecka när barnen är här så är ju alla sängar upptagna. Jaj, det är då det. Än så länge så har vi ju 6 stycken sängar lediga.

Hulda Hustrun hade redan hunnit sticka till badhuset för att simma så jag är alldeles ensammen hemma. Det är bara katterna som rör sig, i övrigt är det tomt och stilla. Sitter och lurar på hur jag ska få fason på denna dagen. Borde jag kanske göra något? Som att tömma kattlådorna eller städa upp i köket? Eller ska jag bara låta denna dagen gå och sälla sig till de övriga dagarna som jag levt. Ännu en tom dag? Njae, det låter lite som slöseri med livstid. Komer jag ångra att jag satt så många timmar på arslet och stirrade in i en skärm när jag blir gammal? Troligen.

Robbie Williams skiva går runt, runt i högtalarna. Jag formligen älskar den nya skivan. Helt i min smak. Sen får recensenterna säga vad de vill. Bra musik kan vara det som skiljer en kass dag från en bra. Det gäller att välja rätt bakgrundsmusik till sitt liv. Viktigt med rätt soundtrack liksom.

Nä, en kopp thé och sen kanske jag får upp takten lite. Just nu lufsar tiden omkring helt utan styrsel. Och så vill jag ju inte ha det. Eller?

Herr Svenssons korståg mot fildelning

Alf Svensson på korståg mot pirater - IDG.se

Hur tänker karln? Att fri fildelning skulle vara ett hot mot kvalitetskulturen? För är det inte precis tvärtom? Man gör den "goda" kulturen tillgänglig till en massa människor som annars inte skulle ge sig ut i världen för att leta upp den. Porren och våldet finns ju redan överallt omkring oss och det beror väl inte på fildelningen bara? För är det inte då dags att förbjuda dvd-spelare och tv-apparater, apparater som gör det möjligt att se på och uppleva både våld och porr. Och biografer. Och radio. Och allt som möjliggör att konsumenten får tillgång till eländet.Tvillingbrodern låg i hans mage

Aftonbladet: Tvillingbrodern lg i hans mage

Hua. Så.. gräsligt! Hur kan inte naturen ställa till det. Stackars karl. Hmm, jag har också en stor, uppblåst mage. Kan jag vara säker på att det inte lever en liten bror eller syster där inne? Min magen kanske inte alls beror på min diet utan...?  Hua!

Herr Williams senaste upptåg

Lyssnar på Robbie Williams nya skiva, Rudebox. Om och om igen. Det är en skiva som växer med tiden. Som inbiten hardcore fan kan jag inte säga att jag är objektiv, men i mina öron är det en kanonskiva. Om man väntat sig att karln skulle gå i sina egna fotspår så blir man grymt besviken. För detta är nått nytt, nått annat än det man väntar sig. Det känns skönt att Herr Williams vågar gå sin egen väg. För då kan man ju förvänta sig precis vad som helst i framtiden. Robbie lär överraska även i framtiden.

Förövrigt så tycker jag, efter att jag lyssnat på skivan en 4-5 gånger, att den nya skivan är briljant. Men som sagt, jag är väl kanske inte helt objektiv.

Vilken jäkla storm?

Det pratas om storm. Tidningarna är fulla av stormande rubriker och man kan tro att hela landet är på väg att blåsa hela vägen till Polen. Men här, i Borås, blåser det knappt ens. Har jag missat nått? Rapporteringen stämmer liksom inte överens med verkligheten. Tja, jag får väl tro att det jag ser stämmer överens med verkligheten.

Men konstigt är det.

Elfsborg håller

Så vann Elfsborg ännu en gång. Så vi leder tabellen fortfarande. Men nästa match kan bli en rysare, Helsingborg borta. Och AIK spelar mot GAIS så de borde ju plocka en trepinnars i den matchen.

Hua vad spännande. Det är knappt jag vågar tänka tanken. Men hoppas kan man ju alltid.

Match dax

Uscha vad jag är nervös. Elfsborg - GAIS börjar strax. Nu gäller det att hänga kvar i toppen. Riktigt nervös är jag. Hulda Hustrun är nere på Arenan och tittar på matchen live. Själv känner jag mig för skör för att åka ner så jag får nöja mig med tv-tittande.

Sååå nervös!


Min skolkande son

Min ärade äldsta son har lite svårt för det där med att gå till skolan. Som tur är så har man nu från skolan reagerat på detta och sagt till på skarpen. I går ringde hans ömma moder och berättade att grabben inte varit i skolan på hela dagen. Jag vet intehur många gånger som jag och hans moder pratat med honom om det här med skolan. Det har varit en jäkla följetong ända sedan mellanstadiet. Men idag fick jag tag på grabben på telefon och han berättade om gårdagens diskussion med skolan där hans mentor och rektorn var med. Jag kan bara hoppas att han har fattat allvaret. Han lät lite skakad när han berättade om samtalet.

Man kan inte göra så mycket än att föra en ständig dialog och hoppas, hoppas, hoppas att allt går bra.

Bäst i dag

Kan inte få denna låten ur huvudet. Låten kletar sig fast i skallen på mig och jag kan inte föra något åt det. Helt klart bäst än så länge idag.

Sänkt a-kassa gav inte fler tyska jobb

Sänkt a-kassa gav inte fler tyska jobb - sr.se

Inte blir jag förvånad inte. För hela idén med att sänkta ersättningar skulle ge mera jobb bottnar ju i tanken att människor inte vill jobba. Att de är lata och bekväma. Med sänkt ersättning skall man få människor att bli mer aktiva på arbetsmarknande. Men problemet är ju att snarare att arbetsgivarna söker männniskor som inte finns. Det krävs utbildning för att sköta den allra enklaste syssla samtiidigt som man vill ha unga friska anställda med lång arbetsvana. Vart hittar du en 28 åring med en 50 årings kunskaper?

Jag vet många som gått utan arbete i många år. När jag var yngre jobbade jag på en däckfabrik. Ett rikitgt jäkla skitarbete men lönen var ok. 1990 lade man ner fabriken. Själv var jag då 20 år och skulle göra lumpen på hösten så det var inte tal om att söka jobb. Vem anställer någon som kommer försvinna ett år? För mig gick det ju bra. Jag fick jobb som vårdbiträde nästan direkt efter att jag muckade. Problemen var ju värre för de som var lite äldre. De som arbetat på fabriken kanske i 20 - 30 år. De hade ingen utbildning att tala om och var lite slitna både här och där. En del av dessa stackare har gått arbetslösa sedan dess. För ingen vill ha dem. Tror någon på fullt allvar att de kommer bli mer attraktiva på arbetsmarknaden på grund av att man sänker A-kassan?

Höststormar och den svarta sörjan som täcker mig.

SMHI lovar storm. Tja, eftersom jag bor i lägenhet så så blir jag inte så upprörd. Man är ju inte så utsatt som de som bor i hus på landsbygden. Kan nästa bli lite mysigt. Fast när Gudrun hälsade på så fick vi faktiskt en buckla på bilen dä en gren ramlade ner på bilen där den stod på parkeringen.

Själv har jag sovit länge idag. Hade sådana myrkrypningar i benen i går så jag nästan sparkade benen av mig. Men så fort jag bytt säng så somnade jag som en tröttkörd iller och sov i många, många timmar. Knepigt det där. Känner mig relativt avlappnad. Igår fick jag en såndär dunderpanikattack. Hoppades ju att de skulle vara ett minne blott men inte då. Börjar tro att det inte finns några piller som biter på mig. Det kanske är såhär jag ska ha det i mitt liv? Inlåst i lägenheten, livrädd för att släppa taget om sängen. Det känns lite som att det är lika bra att sluta hoppas. Långt inne i mig, precis där anden i mig bor, viskar en liten röst till mig att jag skall acceptera att mitt liv ser ut såhär. Att det bara är en tidsfråga innan Min Vackra Kvinnas kärlek tar slut och jag blir lämnad ensam i livet. För hur ska jag kunna begär att hon ska ha tålamod att vänta på mig när jag knappt orkar själ.

Dagarna går in i varandra, smälter ihop till en enda stor klump av ingenting. Ljus byts mot mörker och tillbaka till ljus igen. Allt medan jag sitter i min lilla bubbla byts sommarens värme ut mot vinterns knarrade fotsteg. Så jag vaknar varje morgon med nya idéer om hur jag ska leva mitt liv, hur jag ska smita undan från mig själv. Misslyckande läggs till misslyckande till en enda gråsvart sörja som täcker allt det vackra i livet.

Men, sluta hoppas tänker jag inte. Det vågar jag inte.

Tappad poäng

Fy bubblan vad gårdagens match mellan Hammarby - Elfsborg var otrevlig att titta på. Det hela slutade, tyvärr rättvist, med att Hammarby vann med 1-0. Det var riktigt sorgesamt att se på Elfsborg som inte alls var i form. Men, ingen idé att gräva ner sig i det där. Nu blir slutstriden rafflande.

Att hinna med att hinna med.

Åhej vad tiden rusar fram. Hulda Hustrun är på badhuset och simmar. Själv sitter jag här och lurar på vad jag ska göra med min tid idag. Problemet är ju att tiden som sagt bara rusar iväg. Jag har en svag misstanke om att jag borde snabba på beslutsprocessen för om jag inte snart har planerat färdigt så har redan dagen hunnit gå mot sitt slut. Jag är ju inte så snabb av mig. Jag funderar på om jag ska gå ner till källaren med de verktyg som legat i vår hall i en evighet. Kanske skulle jag passa på att städa undan på min sida sängen med. Undrar om jag hinner med att göra bägge sakerna i dag? För det är lätt så att en timma eller 5 springer iväg och lämnar mig pustande och stånkande i bakvattnet.

Jag måste i vilket fall som helst ta mig till apoteket för att hämta lite piller. Givetvis har jag inte gjort det i tid så jag fick klara mig utan ett av pillren i går kväll. Fast då slapp jag förstås myrkrypningarna i benen så jag somnade relativt fort. Alltid nått. Såklart har mitt högkostnadskort gått ut, så nu blir det några gånger där jag får betala en liten förmögenhet för att hålla medicinskåpet fullt. Piller och pulver är dyra.

Ute är det regnigt och småkallt. Det är inte det minsta lockande att bege sig ut i världen. Allt är liksom vått och kallt. Kanske borde jag ge mig ut just därför. Så att man sedan kan ligga på soffan och lukta illa med gott samvete. Jaja, det där ger sig.

Tyra skvatt galen

Ok. Har tyra Banks blivt heltokig? Jag kan inte påstå att det berör mig speciellt mycket men nog är det roande att se damen rulla runt på golvet och skrika som en gris på väg till slakt.

Ännu en måndag, ännu en vecka

I dag är en sån där dag när jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till livet. Spänd och eländig redan när jag knatade upp ur sängen. Och så regnar det ute. Och inget kul på tv. Hulda Hustrun har åkt till badhuset för att simma lite. Jag valde att stanna hemma denna gången eftersom jag inte riktigt har koll på hur jag mår. Ångesten lurar strax under ytan och jag bara orkar inte konfrontera den idag.

Fast det kunde ju vara värre. Man kunde vara brevbärare till exempel. När jag tittar ut genom de regnvåta fönstren ser jag vår stackars brevbärare åka omkring på sin moped. Port efter port. Dörr efter dörr. I spöregnet. Det ser för ledsamt ut. Nä, då har jag det bättre framför datorn med en kopp rykande thé. Lite mysigt med regnet är det. Om man sitter inomhus och tittar ut det vill säga. Ett stilla smatter på fönstret, Sinatra i högtalarna och en katt som slingrar sig runt mina fötter. Kanske är det en rätt ok dag i alla fall. I vilket fall som helst så får jag försöka göra mitt bästa för att den skall vara bra.Julen kommer strax

Aftonbladet: Nu är det jul igen!

Oj. Jag som inte ens har vaknat ordentligt. Hur ska jag hinna med att förbereda julen alla redan? För sjutton gubbar, det är ju bara oktober än. Och vart ska vi hitta pengarna till alla julklappar? Hur ska detta gå? Nu blev jag stressad. Fast å andra sidan är jag ju stressad den mesta tiden i alla fall så varför inte fokusera på något riktigt att bli stressad över?

Sen är det ju midsommar att tänka på med. Och alla födelsedagar. Och namnsdagar. Hua, hur ska detta gå?

Söndagssömn

Jag förstår mig inte på barn. Ändå är jag allt som oftast omgiven av 6 stycken. Men hur funkar de egentligen? Varför rumpar dom upp klockan halv 6 på helgdagsmorgonen när de kan sova hur länge som helst? När de är små alltså. När de blir äldre så sover de precis hur mycket som helst. Hulda Hustruns små änglar, 4 och 6 år har levt om i lägenheten sedan 6 tiden. De har hoppat och skuttat, klättrat på soffan, satt på tvn på vad som mycket väl kan vara högsta volym. Full fart från allra först början.

De äldre däremot, 13, 16 och 16 år sover som stockar. Att få upp min äldsta son till skolan i tid brukar vara ett helt omöjligt uppdrag. Men även han knatade upp ur sägen tidigt, tidigt när han var liten. Det är något som händer där, mellan 6 års ålder och 16. Och jag fattar ingenting. Själv så fastnade jag nog i 16 års ålderna någonstans. För jag kan mycket väl tänka mig ett dygn till sängs. Det är så gott så gott att sova. Förut, när jag fortfarande var en produktiv person med fast arbete så sov jag kanske 3.4 timmar per dygn och när sedan helgen kom så krachade jag totalt och sov bort det mesta av helgen. Jag hade så förbaskat svårt att somna på den tiden att jag nästan blev halvgalen.

Nu, när jag är helgalen så sover jag bättre. Men så har jag 3 sorters sömnmedicin som jag tar. Och inte mig emot. Jag har nog rätt många sovtimmar innestående på mitt sovkonto. Min äldsta som är lite som jag. Han har svårt för att komma i säng på kvällarna. Många timmar framför datorn blir det.

På tal om sömn. Jag tror jag ska lägga mig på sängen och läsa lite. Kanske frå jag sällskap av en katt eller tre. Katter som ligger och spinner så gott och är sådär söta som bara katter kan vara. Då är det rätt lätt att somna till lite. Men det är ok idag. För det är söndag, då ska man vila. Det har gud sagt och inte skall jag snattra emot en sådan makt.Min röda tunga

"Tungsveda

(Glossit)


Författare: För den medicinska översättningen av 2006 års version av Praktisk Medicin (PM) ansvarar dr Olle Lyngstam, Göteborg.Orsak(-er)

Är ett symtom som ses i samband med många sjukdomar: 

Vitamin B 12- eller folatbrist. Blodbrist. Svampinfektion (Candida) t ex i samband med antibiotikabehandling, strålbehandling, cytostatikabehandling, kortisonbehandling. Muntorrhet vid Sjögrens syndrom. Diabetes. Tandprotes. Rökare. Vita fläckar i munslemhinnan (Oral lichen). Defekt i immunsystemet (t.ex. HIV ). Vanligt hos nyfödda spädbarn som smittats från mamman. Allmänt nedgångna, multisjuka patienter med ofta svåra sjukdomar t.ex. leukemi, maligna lymfom m.fl. tillstånd. 

Symtom

Tungan ofta blank och glatt, öm och brännande. Vita beläggningar kan ses på tunga och munslemhinna. Beläggningarna går ej att skrapa bort. En variant av sjukdomen har rodnad slemhinna. 

Utredning

Homocystein (alt S-B12/folat). Blodvärde (Hb). Blodsocker.  

Vid behov görs utredning av annan bakomliggande sjukdom. Då är det lämpligt att bl a kontrollera sänka (SR), vita blodkroppar (LPK), olika typer av vita blodkroppar (Diff) m . 

Behandling

Symtomen kan minska genom att patienten använder sugtablett innehållande Amfotericin B, ett antiinfektivt och antiseptisktmedel, eller kapsel/mixtur flukonazol. 

Protesbärare skall rengöra protesen i vischyvatten. Om detta ej räcker, användes särskild vätska efter direktiv från tandläkare.  

Spädbarn: penslas på tunga och munslemhinna med soda/vichyvatten på bomullstuss efter måltider. Pensla även napparna! Vid behov kan man även pensla med nystatin mixtur. 

Vuxna: Skölj munnen efteranvändning av kortisonsprayer. Är orsaken blodbrist eller vitaminbrist behandlas dessa sjukdomar"


Kul att leta anledningar till min brännande , vackert röda tunga. Det kan ju vara fasen allt tydligen

upp och ner går det.

Så var dagen hux flux redan över. Hur det gick till har jag ingen aning om. Det har varit en dag med stora svängningar. Min yngsta son hämtade jag vid 11 tiden i Fristad etersom han fyller 10 år idag. Det är så skönt när helafamiljen är samlad. Det åts tårta och läsk och var allmänt trevligt. Alex, grabben alltså, var så glad som man bara kan vara när man fyller två siffrigt. Av oss fick han en stor Elfsborgsflagga, en Guligan tröja och en Elfsborgshalsduk. Halsduken hade åldsta dotterns pojkvän designat och det finns bara 100 stycken överhuvudtaget så den var ju lite speciell.

Som sagt, det var så skönt när alla var samlade. Det känns så... mysigt liksom. Så klart skulle jag råka ut för min värsta panikattack på flera veckor, ja nästan flera månader. Det blev väl för bra och känslorna trasslade ihop sig i skallen på mig. Min käre son får ju mämnligen inte sova här hos oss eftersom hans ömma moder har fått för sig att han mår dåligt av det eftersom jag är krasslig och så. Själv tror jag snarare att han mår sämra av att bara träffa mig och de andra i femiljen lite då och då. Han klagar över att han har fått svårt att sova, så gudskelov att inte hans mor kan skylla det på mig i alla fall. Fast känner jag henne rätt så slutar det väl ändå att det är mitt fel. Pojken är lite orolig och ångslig av sig ibland så jag tror att hon tror han kommer bli som jag. Och det vill väl ingen att han ska bli. Det räcker med en neurotiker i familjen. Mem det är jobbigt att sakna sitt barn. Visserligen kommer han ju hit då och då men jag saknar att han inte kan sova här.

Allt detta rullade runt i bollen på mig så jag tillslut inte visste vad som var ångest eller glädje. Jag var tvungen att låsa in min i sobrummet för att varva ner. Det var ju inte så bra när väl grabben har kommit och det är hans födelse dag och allt. När väl den värsta ångesten klingat av så var ju tanken att jag skulle studsa upp igen, men tyvärr somnade jag. Och när jag vaknade hade Alex redan gått. Han skulle till sin mormor och morfar för de skulle till Fristad så då passade det ju bra att han fick skjuts.

Jag ringde honom lite senare för att förklara varför jag gått och lagt mig mitt under kalaset och tårtätandet och han sa i alla fall att han förstod. Så gott som nu en 10 åring kan det.

Tja som sagt, jag slog ihjäl några timmar i sängen. Resten av Hulda Hustruns barnaskara var med Min Vackra Kvinnas far på födelsekalas. Så jag och äldsta sonen hade det så lugnt så.

Och nu så sover de små, Hulda Hustrun tittar på tv i sovrummet och min dotter är vantad hem snart. Äldsta sone tittar på tv. Katterns sover. Tja, det var nog en rätt korrekt berättelse för Huru Familjen Carlzon tillbringar tiden.

Facken rasar mot regeringens förslag

Aftonbladet: Facken rasar mot regeringens förslag

Folk, väljare sägs var upprörda. För vad undrar jag då? Det enda Alliansen gör är ju att infria sina vallöften. För det kan väl inte ha undgått någon att de aktuella förändringarna var en av många som utlovades om/när Alliansen vann valet?

Eller har folk varit så koncentrerade på hårdare tag och minskad skatt att de alldeles glömt bort att det även berör dem själva? Vart kommer förvåningen i från?

Vår stulna moped

Polisen ringde i går på förmiddagen. Jubel och klang i vårt hem. För de hade funnit vår moped och ville nu att vi skulle åka ner och identifiera moppen. Efter att ha dansat glädjedanser i hemmet så att dammtussarna yrde åkte vi ner till polishuset. Väl där kunde vi snabbt konstatera att det visst var vår moped som stod i polisens garage. Av någon märklig anledning hade tjyvarna sågat av backspeglarna och givetvis hade de brytit upp tändningslåset men nog var det vår moped allt. De där skurkarna verkar inte vara de allra smartaste i klassen för en av dem hade det avklippta låset i fickan. Givetvis påstod de att de hittat mopeeden, men det där med att låset hamnat i fiickan bli nog svårt att förklara.

De blev tagna på bar gärning när de höll på med att lasta in mopeden i en skåpbil bara några gator bort. Det var boende på den gatan som tyckte att de såg skumma ut, skurkarna, så det hade ringt till polisen som som sagt dök upp mitt i lastningsproceduren.

Vi har haft sån tur att man knappt kan tro det. Att de boende ringde till polisen precis när mopeden skulle lämna stadsdelen och att polisen hann fram i tid. Den som blev gladast var nog min äldsta son som var den som använde mopeden mest. Nu kan han köra till skolan igen. Tja, som sagt, man kan behöva lite tur då och då.Födelsedagar

Hua vad mörkt det är ute. Jag vaknade vid 7 tiden av ingen anledning alls. De små barnen hade då varit uppe ett tag. När man ramlar ut i vardagsrummet så är de små pysslingarna fullt upptagna med att titta på tv och rita. Det är märkligt det där, men barn verkar tro att deras omvärld är totaldövt. För när de pratar med varandra sker det på högsta volym. Som om de stor på varsin sida av ett stort fält och förökte prata med varandra. När de inte skriker åt varandra så hoppar de omkring som om de brann på fötterna deras. Att dom bara orkar.

Själv hoppar jag inte alls. Det är knappt jag orkar lyfta på öbonlocken tillräckligt för att skönja ljuset från skärmen. Jag har en svag misstanke om att detta tillstånd kräver med än en kaffekopp. Troligen handlar det om en kanna eller två för att jag skall vakna till riktigt. Jag uppvisar tydliga tecken på trötthet. Men är man uppe så är det ju ingen idé att lägga sig med en gång. Bara att köra på liksom.

Idag skall vi till Min Vackra Kvinnas far på födelsedagskalas. Jag har lovat att följa med så vi får väl se hur det går. Jag kan ju bara hoppas att jag inte får fnatt mitt i allt. Med lite tur och hårt arbete så kanske jag klarar av det hela med glans. Jag siktar på det ialla fall. Vid 11-tiden ska jag hämta min yngsta som som fyller 10 år i dag. Så det bli dubbla födelsedagskalas. Knepigt att tänka sig att det redan var 10 år sedan den lilla filuren dök upp i mitt liv. Jag var på praktik i Ulricehamn när gossens moder ringde och berättade att det var dags att åka till förlossningen. Jag körde som en dåre hela vägen hem förutom en snabb cigg vid vägkanten. Jag var tvungen att lugna ner mig lite så att jag inte gick och körde ihjäl mig Jag var nog ingen bra bilist den dagen.

Tja, nu är det nog en kopp kaffe till som gäller. När man ändå är uppe och snurrar kan man lika bra sikta på att vara vaken också.

Putin, våldtäkter och makt.

DN - Nyheter - Putin: Våldtäkter kraftfulla och avundsvärda

Och tänk på att denne man leder det väldiga Ryssland.  Obehagligt med så mycket makt åt en sådan herre. Hua!

Piller, piller , piller

Uscha vad jag känner mig som en usling. En som inte klarar av att ta med min kvinna på en underhållningkväll. Fan, jag är glad om jag lyckas göra något överhuvud taget. Visserligen mår jag jättemycket bättre sedan läkaren höjde min Effexor till 300mg/dygn och dessutom satte in Zyprexa. Det har gjort susen kan jag säga. Men jag möter ångest flera gånger om dagen fortfarande. Men det hoppas jag blir bättre med tiden.

Jag har ju ett och annat piller:
  • Effexor         300mg * 1
  • Theralene  40mg      *3
  • Imovane     7,5mg     1-2 Till natten
  • Propavan    25mg        2 till natten
  • Zyprexa                          1 Till natten
  • Ranitidin vid behov
Så det blir lite piller att ta. 32 stycken allt som allt. Men som jag sagt tidigare så mår jag betydligt bättre nu än jag gjort på många, många år. Visserligen så blev jag vettskrämd när jag läste på om det. Det är ett läkemedel som fungera mot schizofreni och mot manodrepresivitet. Är jag schizo nu med, tänkte jag. Eller är jag manoddebressiv? Det skrattade Hulda Hustrun både glatt och länge åt. Hon påstod ett hon då rakt inte sett det allra minsta tecken på några maniska perioder hos mig. Mer omanisk än mig blir man nog inte. Läkemedlet skulle även ta bort humörsvängningar. Sen pratade min Hulda Hustru, som har jobbat/jobbar på psyk att man kan visst lida av en manoderpresig sjukdom utan att vara manisk.Och det kan ju bli bra. Så nu när jag märker att medicine gör nytta kan jag väl bara fundera över hur det hänger ihop. Måste komma ihåg att fråga doktorn när jag får träffa denna i början på nästa år. I vilket fall som helst så får vi se om det funkar i det långa loppet.

Mitt urballande jag

Hmmm. Det gick inget vidare det där med utekväll. Jag fegade ur så Hulda Hustrun ringde en kompis som skulle följa med henne på cabaren. Jag är så besviken på mig själv. Så nu sitter jag hemma och saknar min Vackra Kvinna så det nästan värker i hjärteroten. Det kan inte vara lätt att vara gift med en sån som mig. Livet blir så begränsat när jag mår dåligt. Det liksom smittar av sig på alla andra i familjen.

Men jag vågade helt enkelt inte riskera att jag skulle få panikfnatt där. Då är det bättre att Hulda Hustrun kan koppla av, äta lite och ha det trevligt med någon som inte sitter och kallsvettas och ränner till dass för att hyperventliera hela tiden. Jag kan bara hoppas att jag kan småsmyga mig ut, lite i taget tills jag vet att jag klarar en sån enkel sak som att vistas bland främmande människor.

Nä, detta var inte kul alls.

Förvantan och ångest. Samtidigt

Så har uppvarvandet börjat. Försöker slappna av men det går sådär. Oroligt för att det ska bli för mycket i kväll. Att ångesten ska hoppa upp lika överraskande som en kanin ur en trollkarls hatt och förstöra hela kvällen för både mig och min Hulda Hustru. Önskar att man hade haft någon livlina. Typ kunna teletrasportera mig hem till lägenheten om det blir för jobbigt. Bara en liten stund. Men sådana livlinor tillhandahåller inte livet. Man kunde ju önskat sig att man hade några piller att ta till. Men några vidbehovs mediciner har jag inte. Bara de gamla hederliga som förresten är många nog som de är.

Äh, jag får väl blunda och låtsas att jag är hemma framför tvn. Det kanske funkar. Ungefär som en del flygrädda gör när de leker att de sitter på ett tåg istället för en milllion meter upp i luften. Tror det börjar bli dags för det där varma badet. Så kanske jag kan slappna av lite. Det blir såhär de dagar jag skall ta mig ut i verkligheten. Hela dagen går åt till att förbereda mig. Man kan tro att jag ska klättra upp på ett berg eller åka raket ut till rymden. Men jag ska bara på cabaret. Och i vilket fall som helst så går det ju över. Som sagt, jag måste erbjuda min Vackra Kvinna ett liv utanför hemmet med. Tja. Vi får se vart det landar.

Det är ju liksom bara att hänga med.

Chuck Berry 80

The Official Site of Chuck Berry

Chucken fyllde 80 i går. Bara 20 kvar till 100 då. En seg man den där Herr Berry. Ett vilt liv har han levt med.Så det är bara att lyfta på hatten och gratulera.

Dinkelspiel blir ny handelsminister?

DN - Nyheter - Dinkelspiel blir ny handelsminister

Jaha. Nya moderaterna har visst svårt att klara sig utan de gamla dito. Tja, Herr Dienkenspiel är ju välkänd och dessutom någorlunda kompetent så det vore ju trots allt ett bra köp. Nu fattas bara Hökmark och några till så kan vi helt ta bort det nya i namnet.

Konstigt att det knappt står ett ord om de övriga partierna i Alliansen. Vad pysslar till exempel Maud med nu för tiden? Hon kanske gömmer sig för regnet med de två andra partiledarna. Kanske dricker de kaffe ihop och hoppas att det skall sluta storma där ute i verkligheten. Troligen är de alldeles jätteglada att de själva inte dragits med i skiten. Än.

Förresten, varför heter alla moderater så lustiga namn. Varför heter ingen Andersson eller Johansson?Lunchsväng

Bäst idag. I alla fall just nu. Det svänger som gubben sa.

Spänning vs avkoppling

Oj då. I dag var det mycket som skall göras. I alla fall med mina mått mätt. Jag har tid hos min handledare på eftermiddagen. Och i kväll skall jag och Hulda Hustrun på schlagercabaret på Grand. Min Vackra Kvinnas mormor hade vunnit det i en tävling. Jag är helt klart nervös. Hur ska det gå? Jag som knappast klarat av att gå utanför dörren en lång period skall nu pröva om medicinen har gjort sådan nytta att jag kan ta ett kliv rakt ut i världen. Jag känner mig onekligen stabilare än jag gjort på länge men därifrån till att ge sig ut i kvällslivet är steget stort. Man kan bara hoppas att det funkar. Mest för Hulda Hustruns skull. Kan ju vara trevligt för henne om vi lever nått som liknar ett normalt liv. Jag har alldeles för mig att det var något anat idag med, men jag kan int ekomma ihåg vad det var. Men det löser sig säkert. 

Ute är det oktober rakt igenom. Grått, kallt och vått. Såg på tv att den första snön redan kommit/skulle komma i norra sverige. Måste erkänna att jag längtar lite efter ett rejält snöfall. Det är så mycket vackrare än de fadda färger naturen erbjuder nu. Lite jobbigare att ta sig fram blir det ju  men eftersom vi bor i lägenhet så slipper vi ju det mesta skottandet. Jag kan berätta att det är rikitgt trivsamt att sinna inne och titta ut på vaktmästarna när det sliter med snöslungor och deras lilla minitraktor. Har man bara en kopp varmt thé eller kaffe så kan man sitta i flera timmar och se dem kämpa på.

Det retar mig att min nya mobil inte funkar än. Jag var tvungen att byta abonemang eftersom mitt gamla kort inte hade 3G. Det nya kortet har redan kommit men det skulle ta upp till 5 arbetsdagar innan det aktiverades. På telefonen står det bara "inaktivt". Vad det nu är som kan ta sådan tid. Ja menar när man köper ett nytt abonemang så brukar ju telefonen funka direkt. Knepigt. Men det ger sig nog.

Nä, nu ska jag nog, kanske, ta mig ett varmt bad för att spänna av lite. Det är typiskt mig att bli ängslig för minsta sak. Men en liten cabaret ska inte skrämma mig ur mitt skinn. Det gäller bara att lägga upp dagen på rätt sätt. En rätt blandning av förväntan och avkoppling. Så vem vet. Kanske jag reder ut kvällen. I alla fall så siktar jag på att stanna kvar i situationen även om jag mår dåligt. Men, som sagt, vi får se hur det går.

Att sova bort en halv dag

Sovit bort hela eftermidagen. Inte så bra :-( Nu blir det nog lite knepigt att somna i kväll. Fast det var skönt att sova, det var det. Fast är det händer att man sover bort en ansenlig tid av dagen brukar i alla fall jag få lite panik. Ska man sova bort livet liksom.

I morgon är en såndår fullfart dag som jag genomgår några gånger per år. Hulda Hustun ska gå på cabaret på kvällen. Blir nog trevligt at komma ut i verkligheten ett tag.Sen kan jag ju bara hoppas att den nedåtgående spiral som påbörjat i mitt inre håller ångesten. Det funkar ju mycket bättre nu änför några veckor sedan. Jag är inte frisk men inte heller mogen för att bli inlåst på psyket.Så vi får de hur det funkar när jag nu väl skall utanför lägenheten.

Före utgången skall jag till psyk så att de får se att jag mår bättre. För bättre mår jag. Jätemycket bättre.Sen kan man ju alltid drömma om att sjukdomen i sig skulle kunna gå att få väck ur min kropp

Tj, nä nu är det läggdags. Igen

Så ser vi ut om 100 000 år

EXPRESSEN.SE/Hälsonyheter: Så ser vi ut om 100 000 år

" Curry förutspår också att mänskligheten om 100 000 år kommer att vara uppdelad i två olika underarter
- Den genetiska eliten kommer att vara längre, smalare, renare, hälsosammare och mer kreativ. Den genetiska underklassen kommer att vara korta, knubbiga, oproportionerliga, ohälsosamma och mindre intelligenta, menar han."

Hjälp! Jag tillhör, redan innan den ens finns, den genetiska underklassen. Jag kan möjligen trösta mig med att detta ju gör mig till en föregångsman. Alltid nått.

Allas vår gubbsjuka Lundell

Aftonbladet: Exfrun rasar mot Ulf Lundell

Är det inte lite synd om Lundell trots allt? Att ha så svårt för att acceptera att åren går liksom. För det kan väl, trots att kärleken ibland tar sig märkliga uttryck, inte vara en slump att karlsloken ständigt omger sig med kvinnor som är hälften så gamla som han själv? Är han verkligen så kissnödig? Tänk att vara de gubbsjuka männens omslagspojke. Det kan inte vara lätt. Jag inser ju att en vacker kvinna är en vacker kvinna oavsett vad min egna ålder är. Damerna blir ju inte fula bara för att jag själv är äldre. Men till att därifrån ha ett förhållande med dem är ju steget rätt stort. Jag växte upp med en äldre far och jag kan då säga att det sällan var kul att farsan ibland var lika gammal som mina kompisars farfäder.

Undrar vad han är rädd för? Sitt egna åldrande och förfall eller att kvinnorna skall vara honom jämlik? Stackars, stackars Lundell. En pojke i en mans kropp.Dyrbara droppar

N24.se: Världens dyraste vatten

Detta måste ju helt klart vara ett bevis på att en del människor har för mycket pengar. Att vatten skulle kunna  kosta mycket i en öken kan jag fatta. Men vanligt vatten, i en vanlig flaska, i ett vanligt Hollywood. Hur fasen går det till? Det är nog så att den siste idioten inte är född än och inte är den fattig heller.

Tjurig

Att det ska vara så hopplöst att somna när jag ligger i min och Hulda Hustruns säng. I natt stal jag yngsta dotterns säng eftersom hon hade kommit in och lagt sig jämte sin ömma moder. Jag hade då vridit och vänt på mig i flera timmar men när jag kom till den andra sängen somnade jag på stöärt. Knepigt värre.

Men nu är man uppe och någorlunda vaken. Ute är det grått, grått och grått. Och kallt. Och så har jag ont i halsen. Därför så är jag på ett.. begränsat humör. Det är begränsat till tjurig. Mer blir det inte. Så jag sitter här, trött, sjuk och tjurig. Bättre starat på dagen kan man ju får. Men å andra sidan kan det ju bara bli bättre i ett sånt läge.

Med lagom dos kaffe kommer jag snart igång. Tror jag.

Nitt fastnande jag

Tvn är livsfarlig. Man sätter sig framför appareten och tänker att man ska titta bara några minuter. 4 timmar senare sitter man kvar och bläddrar mellan kanaler.  Helt hopplöst. Datorn är likadan, om inte värre. En snabbtitt kan ta 6 timmar eller mer. Tanken ikväll vara att jag bara skulle se på nyheterna. Sen fastnade jag. Och när jag väl lycktas slita mig efter att titta på briljanta serien House så flyttade jag på arslet till datorn istället.

Nä, nu måste jag komma håärifrån on till sängs. Nu... Bara kolla in 4ans nyheter först. Men sen så.

Kapten morgonrock

Det verkar hetl omöjligt att komma ur morgonrocken och in i lite riktiga kläder. Jag sitter framför datorn, går ut på balkongen och rökar elelr bara knatar omkring lite allmänt i lägenheten. Hela tiden i min morgonrock. Lite som Hugh Heffner fast utan pengarna eller brudarna. Eller som Falköga i M*A*S*H. Fast det blir liksom inte lika häftigt när jag glider omkring i min rock. Mest bara märkligt. Och så luktar den gammal rök och nått annat som jag inte riktigt kan identifiera.

Nä, detta måste få ett slut. Jag skall hädanefter hoppa i kläderna direkt på morgonen eller efter duchen. Inget mer slackande, inget mer slöande. Ingen mer morgonrock.

I alla fall inte hela tiden.

Tankad på jobbet

Aftonbladet: Glömde bort funktionshindrade på färjan

Eeh? Hur tänkte de två ljushuvudena egentligen? Att bli tankar på en finlandsbåt är ju inget ovanligt. Det hör snarare till kutym. Men att dunka i sig så mycket alkohol att man blir helt vimsig när man är på jobbet. Ingen vidare idé. Man kan ju bara hoppas att de får hjälp. För riktigt friska verkar de inte vara.

Våra komiska ministrar.

Nu får det väl ända ta slut nån gång. Har verkligen borgare så förbaskat svårt att följa landets lagar? Att folk fifflar och donar med svarta löner är ju ingen nyhet. Men man får väl ändå kräva att de vid maktens grytor har lite högre moral än så. Det börjar bli riktigt komiskt det hela. Om det inte vore så sorgligt.

För våra förtroendevalda kan man väl ändå kräva att de är för ett parlamentariskt arbete kring lagar och regler. Nu har de ju fått möjligheten att ändra på de saker de tycker är fel och det är väl kul för dem. De har fått 4 år på sig så de borde hinna med både det ena eller det andra.Men att de leker och kringår våra gemensamma regler är väl ändå oacceptabel? Och då spelar det mindre roll att "alla andra gör så där".

Sen tror jag inte att lusten att betala skatt kommer minska i takt med skatten. För finns det något att tjäna, även om det är en mindre summa, så tar många den chansen. För det är väl ingen som på riktigt tror att man nu kommer anställa målaren eller barnvakten i högre grad bara för att skatten sänks. Nä, de som fuskat tidigare kommer så klart fortsätta med det. Summan av det hela är bara att det flyter in mindre summor från vita tjänster och som vanligt inte ett öre för det svarta.

Allra mest komiskt blir det när själva finansministern inte ens tycker att det är mycket att tala om att han betalat svart för tjänster. Ett skönt föredöme för oss alla. Det är i sådana lägen man funderar på att skriva sig hos modern och håva in bostadsbidragspengarna och underhållen.

En fuskare kan bara inspirera andra till att fuska. Så snälla, ge oss ministrar som inte fifflar, männsiskor som väljer att påverka inifrån systemet. Inte skita fullständigt vad som bestämts.

Jag tycker inte heller om att betala skatt. Särskilt ointresserad var jag när jag jobbade som chef och fick en lite högre lön. Nog svor jag åt skattesystemet som stal mina hårt införskaffade slantar. Men jag betalade snällt. För om jag skulle vilja ändra på det så skulle jag väl engagerad mig på något sätt. Inte bryta mot lagar.


Mitt horoskop

Ok. Jag tror inte mycket på horoskop. Egentligen inte alls. I vårt hem är det Hulda Hustrun som står för den saken. Men jag kollade på skoj upp mig på Expressen där Heikki Vesa  (vem det nu är) har pysslat ihop lite horoskop. Döm om min förvåning när jag fann att nästan allt stämde på mig som tydligen är en Oxe."Sådan är du som Oxen
Du är stabil och flyttar ogärna. Du kan tycka om och få fin behållning av längre resor, fast egentligen finner du dem ganska så jobbiga och bäst är ändå att få vara hemma hos familjen. Att ha det gott och äga kapitalvaror är viktigt för dig, såväl föremål som vad gäller aktning och kärlek. Du älskar god mat och är en duktig kock, som tillreder måltiden så att den tilltalar både smaklökar och öga. Du reagerar på dofter och vackra kläder, musik och färger. Ja, allt av livets skönhet. Du äger sunt förnuft och löser dina arbetsuppgifter på ett mycket lätt sätt. Du är både praktisk och teoretisk och detta gör dig till en vinnare. Du är konservativ till din läggning och nästan omöjlig att få till att ändra uppfattning. Du kan lätt bli irriterad och får du då kritik så har du svårt att svälja den, som riktig, även om det är du som har haft fel. Du tycker om att ta det lugnt och vill gärna ha det mycket bekvämt runt om dig.
Dina bästa chanser
Din bästa färg bör vara blått och grönt. Din bästa sportgren bör vara schack, rodd, tennis och ledarskap. Din bästa metall bör vara koppar. Din bästa blomma bör vara vallmo och syren. Din bästa juvel bör vara diamant eller safir. Men även en smyckesten som karneol kan ge dig lycka. Ditt bästa träd bör vara äppel- eller körsbärsträdet."

Man kan ju inte gör annat än fundera. Men som sagt så dtämmer det skrämmande mycket. Och så djäkla svävande är det ju inte så att man kan finna förklaringen att var och en skulle kunna finna sig själv i varje horoskop. Knepigt. Finns säkert en bra förklaring till varför jag tycker det stämmer så bra. Men konstigt är det. När jag kollade upp hur jag och Hulda Hustrun som är tvilling skulle passa ihop så blev det knepigare. Jag kan för mitt liv inte förstå hur vi skulle ha ett gemensamt intresse i bilar. Och det där med fäger och stenar och träd verkar märkligt. Jag som inte ens vet vad en karneol är för något.

Tja, knepigt är det i alla fall.

Ont i halsen

Så tröttsamt att var förkyld. varje gång jag ska svälja så känns det som om jag äter rakblad. Huvudet dunkar lite käckt rytmiskt, dansar som om det vore ute på en egen tripp på krogen. Fast blir det int evärre än så här så går det ju att stå ut. Försöker ladda batterierna till datamusen men det är lögn i helvete att få in kontakten till laddaren i eluttaget. Vi har en såndär klump med flera uttag. Jättepraktiskt om man bara fick in några kontakter i den. Klumpen är petskyddad så till den milda grad att man inte får in en kontakt innan man har slitit med eländet ett bra tag, svurit minst 5 gånger och svettats floder. Så helt plötsligt då glider kontakten in, som om den inte haft den allra minsta svårt att sätta sig till ro. Petskydd i all ära men man skall väl i alla fall kunna sätta i en kontakt?

På torsdag skall jag och Hulda Hustrun på schlagercabaret. Det var Min Vackra Kvinnas mormor som vunnit biljetter. Det gäller att passa på att göra något kul ihop, jag och Hulda Hustrun, nu när jag mår rätt ok.Man vet aldirg när jag kan ramla ner igen, men just nu känner jag mig rätt stabil. Ångesten hålls i någorlunda schack av medicinen. Så då passar det ju bra med en liten festkväll.  Men det är på torsdag det. Först så gäller det ju att jag har kuretat förkylningen tills dess. Eller i alla fall inte är allt för sjuk.

Elfsborg vädrar guld

Aftonbladet: Mesarna har blivit män,  då vinner Elfsborg allsvenskan

Det är så underbart det som händer här i Borås nu. Doften av guld finns överallt. Det sipprar ut rent guld ur gatstenarna, det rinner guld utför husväggarna och Borås Arena lyser i höstmörkret. Elfsborg spelar som om inget kan hindra dem. Inget. Det slits och släpas i varenda match. Man vägrar vika ner sig, även när det ser hopplöst ut, även när spelet haltar. Elfsborg plockar på sig poäng på poäng och guldet finns inom räckhåll.

Vi skall väl inte ta ut något i förhand. Men man kan väl i alla fall få drömma om den totala vinsten.  Elgsborg som de senaste åren legat placerad runt mitten med övervkt åt botten leder nu allsvenskan. Igen. Det är några mycket viktiga matcher kvar. Men det ser bra ut. Det gör det.

Avgå Billström ropade de ut i natten

Aftonbladet: M-toppar: Avgå nu, Billström

Det har kört ihop sig för vår nya regering. Och det har definitivt trasslat till sig för vår nya statsminister. Han verkar har rekryterat ministrar på samma sätt som man anställer sommarvikarier till ett fik. Lite sådär med ena handen liksom. Mygel och elände finns väl i alla partier. Sossarna har ju haft sin beskärda del av personer med märkligt beteende. Sägar bara Freivalds, som satte foten i dragspelet så fort hon öppnade munnen. Men detta måste väl ändå vara någon form av rekord?Halsont!!!

Skåden en ond hals. Min hals. När jag vaknade så fann jag att det gjorde ont när jag svalde. En snabb titt i halsen med ficklampa och spatel visade att jag inte inbillar mig. Hel halsen är röd och vacker och dessutom svullen. Så nu har den där förkylningen som legat och puttrat så länge äntligen brutit ut. Det är då fasen också. När förkylningar sätter sig på min hals brukar jag bli rejält sjuk. Kul. Där får jag äta upp att jag önskade mig själv en liten förkylning för att jag skulle på lite sympati av min omvärld.

Min hals är min ackilleshäl liksom. Ond hals brukar följas åt med hög feber, ont i skallen och allmänt elände. Fast just nu mår jag rätt ok. Förutom att det känns som om jag käkar taggtråd i halsen då.

Ute är det kallt och grått. Så passande. Barnen har fått stanna hemma från dagis och skola idag eftersom även de har blivit sjuka. Yngsta dottern skall upp till öron eftersom hon verkar ha öoninflammation. Hon har visserligen rör i öronen men vi misstänker att ett av dem har ramlat ur. Så temat för idag är "sjukdom".

Nä nu ska jag försöka mjuka upp min stackars hals med lite kaffe. Man gör så gott man kan.

Våra sjuka ministrar

EXPRESSEN.SE/Första sidan: Tobias Billström sjukskriven

Tredje man till rakning. Men ska verkligen en minister sjukskriva sig för att det är jobbigt på jobbet? Speciellt som de inte har någon karensdag: " Migrationsministern blir dock inte sjukskriven. Även om statsråd blir för sjuka för att jobba så kan de inte sjukskrivas. Han slipper därmed lönebortfall på grund av karensdag"

Vilken härlig dubbelmoral. Jag förutsätter att han inte är sjuk utan bara är lat. För det förutsätts ju mot oss som av en eller annan anledning är arbetsoförmögna. I viket fall som helst så får vi väl hoppas att han är rejält sjuk. Så att ha inte fuskar liksom. Kanske är han ledesn för att de andra barnen i sandlådan inte gillar honom? Som när Billström fick urinvägsinfektion. Skulle alla kvinnor stanna hemma från jobbet för en urinvägsinfektion blev det inte många kvar. Jag säger inte att det inte är förenat med ett visst lidande vid en UVI, men det finns gott om kvinnor som lider av det men som minsann inte kan stanna hemma.

Så, nu vill vi ha ministrar som tål en snuva. Och det är även önskvärt att de följer lagar och regelverk i landet.Det luktar guld i Borås

Aftonbladet: 45 års guldväntan kan snart vara över för Elfsborg

Det känns så bra, det känns så fint. Kvällens match mot Kalmar var väl ingen höjdare precis med Elfsborg fann och det är det viktiga. Det är gott att leva. Både jag och Hulda Hustrun satt och vred oss i sofforna medan matchen spelades. Det kändes inte tryggt. Men nu känns det toppen.

Att runka en bil

Ok, på tal om absolut inget. Jag tittade på "pimp my ride" på MTV. Det är ett program där man pimpar till gamla biler till riktiga lyxåk. Det hela var någon sorts internationell variant så de som donade med fordonet hade inte engelska som modersmål. Det gick lite knackit med snacket och blev väl si och så med uttalet. Men vem har inte de problemet när man ska spika englesk.

En utav hantverkarna hade till jobb att förbereda bilen för omlackning och det var nu det skojig var. För han pratade om hur viktigt det är att göra ett bra grundjobb. Sen sa han: "nothing beats a good handjobb" .

Eh, det skulle väl vara ett blowjobb i så fall.

Sånt tycker jag är kul.

Tunggung

Bäst idag än så länge. Jag förstår inte ett skvatt av texten men det svänger grymt. En liksom ettrig rytm som äter sig in. Kanon.

Tokiga dieter

Jag tänkte jag skulle bli lite modern. Hulda Hustrun har köpt grönt thé, som skall vara så nyttigt. Jag som dricker oceaner av thé tänkte att man får ju inte fega ur så jag bryggde en kanna med det där thét. Jag lade redan från börja märke till att påsens innehåll sluktade lite skumt. Det var uppblandat med citrus och det tog sannerligen överhand. Sen fanns det nån biton som jag inte kunder placera. Smart som jag är så drog jag slutsatsen att den där bitonen var själva thét. När kannan puttrat fördigt hällde jag upp en kopp.

Hua vad läskigt det smakade. Som... ja ja vet inte. Som grönt thé misstänker jag. Vet inte riktigt om jag orkar lägga ner tid på att föröka lära mig att tycka om det hela. Jag har druckit svart thé i alla år så jag är liksom inkörd på det. Det här blir ingen lätt match. Men nu har jag en nästan full kanna med thé att göra vad jag vill med. Dricka upp det är väl förstahndsvalet kan jag tro.

Det finns så mycket märkliga saker nu. Man ska inte äta pasta om den inte är av fullkornstyp. Allra helst skall man visst äta nått som heter dinkelpasta. Vad är det för fel på våra hederliga makaroner? Om man av någon anledning skulle känna för en smörgås ska man äta knäckebröd. Men den dagen knäckebröd kan ersätta en skiva god limpa eller en spröd fralla lovar jag att äta upp min hatt. Kort sagt så har mat blivit livsfarlig. I alla fall god mat.

På tv ser man hur en galen tant slänger Skara Berts telefon i toaletten samtidigt som vi får veta att Berts bajs sjunker som en sten i toaletten. Bajs skall tydligen flyta. Tänk, jag som skött mina toalettbesök helt utan att lägga märke till hur min avföring sköter sig i vatten.

Kaffe får man absolut inte dricka. Samma gäller alkohol. Snart blir det bara vatten kvar att dricka. Den skall visst vara varmt när man dricker det. För att rensa ut massa slaggprodukter och öka förbränningen, vilket jag är kraftigt skeptisk till. Nån ordning får det väl ändå vara på tokigheterna. Vore det så bra med varmt vatten så borde ju varje kaffedrickare vara smala och vackra. Visserligen fulla med farligt koffein, men smala i alla fall.

Nä, jag får väl ge det där gröna thét en chans. Annars har jag ju det gamla hederliga svarta att ta till.

En ministers bekännelser och vådan med att skylla på andra.

Aftonbladet: Cecilia Stegö Chilò avgår.

Kul drag. Skylla på att radiotjänst och transportarbetarfacket motarbetar henne från att göra rätt för sig. Hjälp! Den enda man kan kalla det hela är väl att hon är rätt kreativ i sina bortfinter. Märklig figur må jag säga. Mycket märklig figur! Ska hon fortsätta att skylla på andra när det går emot henne så vill snart inga barn leka med henne i sandlådan.Kulturministern avgår

DN - Nyheter - Kulturministern avgår

Det var väl inte en dag för tidigt. Sådär ja, två avhoppade och vi har bara sett början. Tur man inte är Reinfeldt i dessa dagar. Nu kanske vi kan få en kulturminister som faktiskt uppskattar kultur. Bara en sån sak. Och är det sen en person som faktiskt tycker om den politik statsministern säger sig vilja föra så blir det ju ännu bättre. Eller det kanske det inte blir. Moderaters inställning till konst och kultur är väl enligt schablonen att konst gör sig bäst på väggen i vardagsrummet, om den är dyr att köpa det vill säga. Men man vet inte. Kanske det blir bra. Vem vet.

Sjukintyg från första dagen

Aftonbladet: Sjukintyg från första dagen

Hjälp. Har de genierna som står bakom detta huvudlösa förslag själva försökt få tid på en vårdcentral de senaste åren? Det är ju nästan stört omöjligt som det är ju. Ska sedan varje person med rinnsnuva och halsont vara tvungna att träffa en läkare för att få ett intyg på en tredagars förkylning så brakar väl hela systemet ihop. Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara stört omöjligt att få en läkartid på vårdcentralen vid första kontakten. Det brukar sluta med att de skriver upp ens namn och ber en att återkomma dagen efter. Då kanske man kan få en tid, när de ser att man sökt redan dagen före.

Eller är det tänkt att akuten ska fyllas av människor med hosta och feber? Det är ju svårt som det är att få träffa en läkare. Nä, detta kan aldrig sluta väl. Speciellt som man nu för tiden pratar om sjuknärvaro på arbetsplatserna. Alltså att folk går till jobbet trots att de är sjuka. Jättebra om man jobbar i vården tillexempel. Så praktiskt att personalen knatar omkring och sprider bakteriet och virus till redan sköra människor. Vill du har en snörvlande sjuksköterska som tar prover på dig? I värsta fall så kan ju faktist det sluta med att personalen smittar gamla och sjuka personer så att de dör i till exempel en lunginflammation som följer på en för en frisk person vanlig förkylning.

Nä, detta blir nog inte bra. Alls.Zlatan spottade

EXPRESSEN.SE/Sportnyheter : "Zlatan spottade"

Denna avige Zlatan. När ska karln växa upp? Är det nödvändigt att pyssla med sådana här saker? Borde itne den unge hjälten koncentrera sig på att spela fotboll, speciellt nu när det går minst sagt knackigt. Zlatan är en oerhört begåvad och skicklig fotbollsspelare. Eller var kanske man ska säga. För det går ju inte så bra just nu, oavsett i vilken tröja han spelar. Och han verkar inte tillhöra den sortens personer som växer med motgång, snarare blir han allt mer sorglig, barnslig och tjurig ju mer tiden går.

Synd på så rara ärtor.
 

Vinnarna: de rika

Aftonbladet: Vinnarna: de rika

Ok, med risk för att låta tjatig och missunsam så måste jag ändå säga det: "Vad var det jag sa?"

Anna Sjödin tar time-out

EXPRESSEN.SE/Första sidan: Anna Sjödin tar time-out

Äntlgen har polletten ramlat ner. Märkligt att männskan inte förstått att man inte kan ha en ungdomsförbundsledare som kallar folk svartskalle. Resten hade kanske gått att lirka sig igenom, fyllan och bullret som sedan följde. Men det där med att kalla folk för svartskalle håller inte.

Fast jag undrar hur länge den där timouten kommer att hålla. Sådana där typer brukar återhämta sig rätt snart. Nu fattas bara avgången. För det är väl itne tal om annat eller? Eller är damen så korkad att hon tror sig sitta kvar på sin post? Den som lever får se.

Ministern baktalade Reinfeldt

Aftonbladet: Ministern baktalade Reinfeldt

Har sagt det innan men jag upprepar det gärna. Reinfeldt har det inte lätt just nu. Det verkar som om allt går fel. De nya moderaterna är förvillande lika de gamla. Blått är blått är blått. Ju mer tiden går desto mer tycker jag att man känner igen moderaterna. Lite fernissa över det hela hjälper inte. Man kan inte kalla sig själv för ett arbetarparti om man omger sig med de personer som står upp för ett parti som behåller sina värderingar sprrungna ur rätten för den rike att behålla så mycket pengar som möjligt för sig själv . Kalla det klasskamp eller vad tusan du vill, faktum kvarstår, det är väldigt svårt att bogsera in skutan på nya vägar när det ligger vassa rev längs hela färdvägen

Fot på villovägar

Aftonbladet: CHOCKBILDEN

Sådär ska en fot inte sitta. Fasen, jag får onta bara jag ser det hela. Jag har inte brytit något förutom ett nyckelben en gång men jag kan tänka mig att det gör megaont, förutom skräcken att titta ner på sina fötter och se att den ena pekar åt hellsefyr.

Aj!

Snus och sånt

Lite segt att vakna idag. Det susar i skallen och helst skulle jag väl lägga mig och sova igen. Har inga speciella saker på dagens schema. Morgonkaffet fick avnjutas utan njölk eftersom nån unge har varit uppe och druckit den sista slatten. Toppen för min mage som skriker magkattarr lång väg. Tror det beror p åatt jag snusat vanligt snus nån dag. Tanken är ju att jag skall sluta med rökandet men då snusar jag mer. Så hur man än gör så är summan av lasterna konstant.

Ute är det grått och kallt. Så jag sitter så bra här inne framför datorn. Jag kan bara konstatera efter att slängt ett getöga på dagens nätupplagor av de stora tidningarna att man kan vara glad som int eär Reinfeldt. Han har nog för tillfället fullt upp med att lösa alla de problem som dykt upp. Så egentligen ska jag ju absolut inte klaga.

Men det retar mig att vi inte hade mjölk hemma. Trots det så ska jag nu ta en kopp svart, rykande kaffe. Bråkar magen med mig kan jag bråka tillbaka.

Sondag i Hemmet.

Så det blev en sovdag av denna söndagen. Lite harjag väl donat och pysslat med, men inget som skulle platsa i Guinnes boken i all fal. Min yngsta som var uppe på en svänk. Han fy´ller ju 10-år om en vecka. Men det enda han kunde kläcka ur sig var att han vill få en tv på tummet. Men det känns lite konstigt att köpa något som han sen ska ha hemma hos sin ömma moder. Här har han ju tv på rummet. Känns lite som om det problemet får moderm att lösa..

I övrigt har inte så mycket hänt. Medierna verkar har full uppmed våra ohederliga ministrar. Tja det där löser sig nog allt. Så att man kunna titta på ochsäga "vad var det jag sa" Problemet ligger nog i att förändra ett parti. Så även om Reinfeldt har helt ärliga planer så känns det som att det känns lite som att man börjar känna av borgarna igen, Skatt är till för att inte betala. Tycker man inte om programen på tv så betalar man ingen tv avgift. Dunkla pengavägar och hus ägda av nån annan.

Nä, skit idet. Det är ju en ny dag imorgon då får vi se hur det fortsätta rulla på.Bloggaren som fällde Borelius

Aftonbladet: Bloggaren som fällde Borelius

Vad var det han sa nu, Guillou? Att bloggar är totalt ointressanta? Så fel så fel. Jag kan tänka mig att bloggandet blir ett allt skarpare verktyg för att skapa oppinion. Hela fenomenet ligger ännu i sin linda. Ge det tid och jag tror att det kommer bli en viktig kanal för åsikter, fakta och en viktig spegling av samhället.


Att sova elelr inte sova. Det är frågan.

Burr vad kallt det var ute. Morgonciggen var snabbt avklarad kan jag säga. Det fanns liksom ingen anledning till att vara kvar på balkongen i kylan. Sovit hyggligt har jag nog gjort. Tror jag. Men det är inte alltid jag som märker när jag sover dåligt. Oftast är det Hulda Hustrun som berättar att jag legat och sparkat och vevat på nätterna men själv har jag inget minne av att jag skulle har rört ens en den allra minsta fena på nätterna. Snarkar som ett sågverk gör jag med. Så till den milda grad att äldsta dottern med pojkvän har vaknat av mina nattliga koncerter. Så det är inte att undra på att jag är trött när jag vaknar.

Söndag. Då är det dags för regimskifte i familjen. För idag kommer barnen till oss. Fullt hus. Så det gäller att samla "lugnpoäng" innan dess. För sedan är det full rulle i en vecka. Nå, så då ärdet väl bara att varva upp maskineriet. Eller så väljer jag att knata tillbaka till den varma sängen och sova någon timma till. Svåra beslut att ta. Full fart eller apati. Men en man måste göra det en man måste göra.

Men först en kopp kaffe till. Så får jag lura på mitt svåra val så länge.

Reinfeldt: Maria Borelius avgår

Aftonbladet: Reinfeldt: Maria Borelius avgår

Nån som blev förvånad? Tja, första försöket funkade ju inge vidare så nu är det bara att jaga upp en männska till ministerposten. Förhoppningsvis en person som känner igen moral när den ser de. Kanske nån som betalar skatt skulle passa?

Gårdagen

Djäklar i min lilla låda vad jag var i farten i går. Vi började dagen med att åka till badhuset. Där var det lite simning, bastu, bubbelpool och avkoppling. Perfekt sätt att börja en dag på. Det bästa är att rygg och axelvärken ger med sig lite ett tag efteråt. Det där med simning är nog mitt i prick för mig. Mjukar upp mina stackars axlar och ger lite blodflöde i ryggen. Efter det så var det full fart hela dagen. Eller, jag kanske ska påpeka att det var full fart med mina mått mätt. Andra kanske skulle tycka att det var rätt lojt tempo men jag hade fullt upp.

Nu mobil införskaffades i går, en
Sony Ericsson W850i. Perfekt telefon att ha med sig på promenader.  Om jag nu skulle få ett ryck och börja promenera det vill säga. Och så var vi i stugan och tittade till den. En sväng förbi min ömma moder hann vi med också. Mycket blev det för min lilla stackars skalle. Jag hann inte ens ta min eftermiddagslur. Bara en sån sak. Idag bli det nog lite lugnare. Är så djäkla trött. Men ångesten höll sig borta nästan hela dagen i går och det är ju inte mig emot.  Idag bli det lite lugnare tempo.

Tror jag i alla fall.Mitt sovande jag

Jag får sluta upp med att lägga mig på sängen under dagen. Det räcker att jag blundar med ena ögat så sover jag så vackert sen. Medicinen gör mig trött, men så djäkla trött att man somnar vareviga eftermiddag kan jag väl inte bli. Det är jag och 90 åringarna som nanar eftermiddag. Inte konstigt att jag tycker dagarna går fort när jag sover bort 25% av dem.

Nä, i morgon skall jag vara produktiv hela långa dagen. Eller kanske en liten snabb tupplur bara. På en tre timmar kanske? Räcker det tro? Jo, det borde det göra. För det är ju så gott att sova på eftermiddagen. Men som sagt. I morgon, då minsan.

Anna Sjödin dömd till böter

Aftonbladet: Anna Sjödin dömd till böter

Tja.  Återhållsamhet med alkohol är väl något vi kan begöra av en ungdomspartiledare. Oavsett vad som hände så var ju männskan ju kanonpackad verkar det som. Ut med baken före bara. Rensa ut, ta bort och börja om. Om hon nu uttalade de smädelser som påstås så skall hon ut ännu mer. Krogkvällar är skojsigt och jag har nog själv åkt ut från krogen både en och annan gång. Men jag leder inte ett ungdomsförbund. Och jag har inte heller visat mig vara en rasist, ens när jag varit som mest berusad. Man kan inte heller skylla på ungdomligt oförstånd eftersom det har skett helt nyligen. Om 10 år kanske det ligger bakom damen men hon har för tillfället uppvisat ett kraftigt bristande omdöme. Och sådana vill vi väl inte har som ledare.

Ut, bort och börja om.

Värre start kunde regeringen knappast ha fått

EXPRESSEN.SE/Anders Jonsson: "Värre start kunde regeringen knappast ha fått"

Säga vad man vill om vår nya regering men underhållning bjuder de på i all fall. De fuskar, ljuger, snubblar väl inte så mycket mer än vår förra regering, men de gör det klumpigare, med mindre finess. Uppenbara lögner eller halvsanningar typ, "jag hade inte råd", "jag gillade inte programmen" faller ur deras munnar så fort de öppnar läpparna. Känns som om "Nya moderaterna" har lite att göra här framåt. Etikkurs kanske.Som jag sagt förut, blått är blått, vad du än väljer att kalla det.Billström: Tyckte inte om programmen

Aftonbladet: Billström: Tyckte inte om programmen

Ok. Jag håller med om att mycket av det som SVT visar är deprimerande. Hem till byn med en massa gråa ansikten som säger gråa saker i ett grått landskap. Men problemet ligger ju inte på det planet. Det handlar om att det helt enkelt är så att man måste betala licensen oavsett om man gillar det eller inte. Jag gillar inte heller tv-licensen. Jag avskyr tvånget kring det hela och skulle jag få bestämma så skulle man slippa eländet.

Men det är ju inte så. Att bryta mot lagen kanske går an för Svenne Banan som vill vara lite upprorisk, men när det gäller våra politiker är det helt annorlunda. Eller snarare precis så. Politiker bör väl rimligtvis vara föredömen. För de är ju dom som har makten att ändra på hur vi lever vårt liv tillsammans i landet.

Jag tycker inte om licensen men till och med en enkel människa som jag betalar trots allt eländet. Helt enkelt för att det skall göras. Vill jag ändra på det får jag väl propagera för det, samla opinion eller se till att vara en av våra folkvalda. Men tills den dagen licensen avskaffas får jag vackert betala den.

Så enkelt är det ju.

Mitt simmande jag

Ojoj vad jag har varit duktigt i dag. Jag och Hulda Hustrun åkte till badhuset direkt på morgonen. Så nu har jag simmat några längder, suttit i bubbelpoolen och bastat. Inte nog med att jag känner mig ren, jag känner mig duktigt med. Och det onda i rygg och axlar har gett sig lite. Det var nog första gången på länge som de hade någon blodgenomströmning.

Lurar fortfarande på det där med att köpa moped eller mobil. En mobil blir ju liksom bara till mig så det känns lit eonödigt. Speciellt som jag fatksit redan har en som fungerar alldeles utmärkt. Men jag är på "villha" humör. Ochjag har fortfarande en massa semesterdagar jag kan ta ut som lön. Jag var en svägn på EKO för att kolla om de hade kvar de mopeder de sålde för ett tag sedan men det var alldeles tomt på mopeder där.

Nä, det är nog bäst att strunta i det där och ta ut pengarna till jul i stället. Vi har ju det rätt knapert liksom så det verkar ju nästan inte klokt att fundera på att köpa något överhuvudtaget. Om man tänker lite. Fast jag gillar inte att tänka när det gäller pengar. Tja, det blir väl som det blir. Nu ska jag njuta av en kopp thé och ta det lugnt. Med gott samvete för en gångs skull

Källstöm kan han med

Aftonbladet: Festfixaren

Ok. Jag tycker att Källström är grovt överskattad. Jag håller på Svensson i alla lägen, inte bara för att han är Elfsborgare, men ävenför att jag anser att han är en bättre fotbollspelare. Men jag får trots det ta av mig hatten och buga. Är det bara jag som tycker att landslaget har höjt sig nåra snäpp? Kanske fungerar det bättre utan våra (forna) fixstjärnor. I viket fall som helst så ärdet som sagt bara att tacka och ta emot.

Sverige rules"

Flygplan kraschade mot skyskrapa i New York

DN - Nyheter - Flygplan kraschade mot skyskrapa i New York

Visserligen tala s det om att det troligtvi handlar om en olycka, men nog börjar fantasin mumla i bakgrunden att det är ett nytt terrordåd.

I viklket fall som helt så är det en tragedi.

Lata ungar

Oj vad ruggigt det var ute. Tog en sväng på balkongen och rökte en cigg men det blev till att snabbröka för det var kallt ute. Men vart är alla människor? Man har vant sig vid att det är tusen ungar på gården och en och annan vuxen med, men nu var det bara lite ströbarn på patrull. Ska inte ungar vara ute och leka även när det är kallt? På med mössorna bara och ut och bygg kojor eller vad det nu är barn gör. På min tid minsann fick vi vara ute hela dagarna. Det var på den tiden som man fick sitta i en park när man var i skolan. Hundraarton mil var det till skolan och man var tvungen att gå dit på händerna. Det var tider det minsann.

Nu är barnen bortklemade med leksaker och tv-spel. Sånt bygger inga rustika spänstiga kroppar. Se bara på mig och min ömkliga kropp. Resultatet av många års neglekt. Det räcker att jag skall lyfta på hakan för att jag skall pusta av ansträngningen. Stackars barn som kommer växa upp till en sådan som mig.

Hemhjälp sökes.

oupps. Jag som bara skulle lägga mig och vila ögonen en stund. Somnade som om jag fått något riktigt hårt i skallen. Så sprang en och en halv timma bara sin väg. Nu får jag liksom börja om från början igen, med att vakna upp alltså. Som om det inte räcker med en morogn per dag. Tidningarna är fulla av artiklar om svart hemhjälp, fusk med tv-avgiften och allt vad det är. Att de bara orkar. Jag brydde mig i några minuter, men det känns så... överarbetat liksom. Att människor på högerkanten har en lite nonchalant, för att inte säga nedlåtande, hållning till skatter och avgifter är väl knappast någon nyhet.

Näsan kliar förresten fortfarande om nån undrar. Men det blir liksom inget mer av det. jag har inte bestämt mig än för om det är bra eller dåligt. Halsen harklar den med. Men inte mer än så. Det är nästan irriterade när förkylningen liksom bara hänger i luften och inte slår till. Man hukar sig och bara väntar på febern och skrällhostan men det blir bara lite kli av det.

Nä, det får nog bli lite badkarsliggande. Vi sköt upp badhusbesöket till i morgon så nån bastu blir det int eidag. Så lite varmt vatten på den onda ryggen kan ju inte vara så fel. Sen ska vi kanske till stugan för att röja upp inför vintern. Jobbigt sånt. Kanske borde man hyra en svart hemhjälp till det där. Sjuk och krasslig som man är. Nån glad polska som nöjer sig med 50 spänn i timman och plockar reda på ens tomma ölburkar, kalsonger och dessutom har en glad polsk make som kan röja i trädgården. Låter inte helt fel. Fast jag har aldrig fattat var man får tag på sådana människor. Det är ju inte så att man går till arbetsförmedlingen och anmäler att man har ett jobb ledigt. Kanske finns det någon speciell förbedling som jag har missat. Eller så kanske sådant löser sig på rotarymöten?

Nä, här kan jag int esitta och hänga. Badkaret var det.

Koffeinabstinens, semester och moppar

Nått knepigt med vädret är det. verkar som om sommaren fått spatt och spader och vägrar ge upp. Solen skiner som om den hade betalt för det och ute ser man folk som knatar omkring i bara t-shirt. I oktober. Tja, inte mig emot. Bara att tacka och ta emot. Idag vaknade jag återigen lite tidigt. Men efter lite kaffe och nån cigg så piggnade jag till. Har suttit och bläddrat på nättidningarna, lyssnat på Sinatra och myst lite allmänt sådär. Hulda Hustrun sover den oskyldiges sömn. Tanken var ju att vi skulle till badhuset i dag på förmiddagen, innan jag hunnit snurra upp mig så mycket att det bara blir ett enda lidande att vistas bland alla dessa okända människor.

Sitter och funderar på att ta ut några av mina sparade semseterdagar i pengar. Jag har en 30 sparade eller nått sånt. Pengarna skulle gå till en ny moped nu när den förra blev stulen. Men samtidigt funderar jag på en ny mobiltelefon. Eller kanske ska jag bara strunta i det hela. Alla pengar vi får in behövs egentligen för att betala skulder och räkningar och annat sånt tråkigt. Det där med att vara sjuk ger inget direkt klirr i kassan.

Nä, får nog lura på allt det där. Kasnke skulle jag helt enkelt krypa ner i sängen bredvid Min Vackra Kvinna. Nu när man kan liksom. Konstigt nog brukar jag bli trött efter några koppar kaffe när jag vaknat sdär tidigt. Som om jag vaknar av kaffeabstinens och sedan när jag fyllt på med koffein kan jag gå och lägga mig igen.

Inte helt vanligt, men jag är inte helle rså vanligt så det passar väl rätt bra kan jag tro.

Hon struntade i tv-licens i 16 år

Aftonbladet: Hon struntade i tv-licens i 16 år

Det går inge vidare för Reinfeldts ministrar just nu. Är det inte svart hemhjälp så är det annat. Tja, det visar väl bara att det inte bara är sossar som fixar och donar. Verkar vara legio att fuska och fiffla bland våra politiker.

Visserligen tycker jag ytterst illa om tv-avgiften eftersom man är tvungen att betala den vare sig man tittar på SVT eller inte. Lite väl mycket tvångsavgift för mitt tycke.  Men likt förbaskat ska den betalas. Och har jag råd med den så har de flesta det.

Stackars Reinfeldt. Han har baken full med att reda ut röror som hans ministrar skaffat sig istället för att leda landet. Och så har han Bildt som uttalar sig åt höger och vänster. Ibland tvärtemot vad Reingeldt sagt själv. Det verkar lite rörigt minst sagt.

Myrkrypningar

Att det ska vara så förnicklat svårt att somna. Jag har visserligen alltid haft svårt för att somna men vän av ordning kan ju tycka att jag borde har det lättare med det där sen jag började med sömnmedicin. Och det också gjort. Men sedan jag fick min nya medicin hr jag plågats av kraftiga myrkrypningar i benen. Och medicinen jag fick mot det funkar nog inge vidare. Inte på mig i alla fall och inte i den dosen.

Så nu sitter jag uppe fast jag är så trött att jag nästan ramkar ur stolen. Och givetvis smet Lancelot, vå ena katt, ut på balkongen och upp på förnsterblecket jämnte balkongen så nu kan jag inte bara knata iväg och lägga mig, jag måste vänta in katteländet.

*SUCK* vad trött jag blir. Eller är till och med. Ska nog ta ett bloss och sedan gjöra ett nytt försök att gå och lägga mig. Det är ju natten nu ju.

Badhuset

Så nu har man varit duktig och varit på badhuset. Tyvärr fick jag tuppjuck redan i bastun så det blev inte så mycket av det. Lite bastu, en stund i bubblepoolen sen upp och ut. Panikångesten lurade mig igen. Men nu har vi sagt att vå åker dit på förmiddagen i morgon stället. Jag brukar vara lite stabilare på morgonkvisten. För simma ska jag göra. Och jag vet ju att det ofta bli lättare när man upprepar det svåra några gånger. Men jag är lit ebesviken att jag inte klarade av det hela bättre, nu när medicineringen har gjort så gott när jag håller mig hemma. Men ut i världen är lite svårare.

Jaja, det är bara att mala på liksom så kanske det släpper på riktigt. Mankan ju alltid hoppas.

Mitt feta jag

Jag måste vara det mest otränade som går i ett par tofflor. Min fysik är då verkligen inget som bör visas upp. Jag rosslar och stönar bara jag går upp för de få trappstegen till vår dörr. Snart är det dags att jag köper skor utan snörning för att knyta skorna är inget som går lätt. Jag böjer mig framåt men redan när jag böjer nacken stockas blodet i skallen på mig så att jag blir mörklila i ansiktet. Mina stackars händer viftar i luften någonstans i knähöjd och jag pustar och stånkar som om jag bar hundra kilo i var hand. Än så länge kommer jag tillslut ner till skohöjd med händerna, men det är precis det.

Trots detta, eller snarare just därför, lurar jag på att börja träna något. Vet inte vad än bara. Springa är ju så megatråkigt. Och så får man ont i knäna med. Promenad kanske? Tja, men snart är det vinter och jag känner på mig att jag kommer att balla ur vid första bästa snöflinga. Cykla kanske. Vi har en såndär cykelmaskin stående i sovrummet men den har vi mest som klädhängare. Simma vore nog nått. Men då måste man ju visa upp sin stinna buk på badhuset och det är frågan om jag vill det. Tanken är ju att jag och Hulda Hustrun skall dit idag för lite rekreation. Kanske borde jag passa på att simma lite. Längs med kortsidan liksom.

Det kostar på att vara fet. Det är inget jobb för den late kan jag meddela. Prova själv att knata omkring med en 30 kilos packning vart du än ska gå. Jag vill nästan gå så långt som att vi feta sliter mer än de som tränar hårt. Eller, nja, kanske inte. Äh, glöm det. Bara jag som föröker lura mig själv. Nä, jag får nog lura på detta lite till.

Vår stackars fattiga handelsminister

Stackars Handelsminister Maria Borelius som hade så krasslig ekonomi att hon var alldeles tvungen att betala barnflickan svart. Och dåligt minne tycks hon lida av med. Det kan väl inte vara så lätt att vara minister när media är så dumma så att de gräver upp sådana här små missöden. Lite skatt hit eller dit liksom. För det kan väl inte vara så illa att det hela beror på bristande moral?

Tråkigt också att hon lever med en man som inte tar något som helst ekonomiskt ansvar för sina barn är väl ännu mer beklagligt. Och någonstans såg jag att "hon ju inte haft en tanke på att bli minister". Nä just det ja. Så då är det ok att fiffla? För jag har heller ingen tanke på att bli minister. Så då kan väl jag få småsnatta lite som jag vill eller?

Tur man inte har sådana inkomster att det skulle vara aktuellt att anställa någon överhuvdtaget. Det verkar tryggast så.

Chockhöjning av avgift till a-kassan

N24.se: Chockhöjning av avgift till a-kassan

Jag vet inte så noga. Är det bra eller dåligt? Fast alla de som röstade på Alliansen ville ju ha mer egenansvar, mindre skatt. Varsågoda.

Aftonbladet: Hugh Hefner slutar med sex

Aftonbladet: Hugh Hefner slutar med sex

Jag vet inte, men det känns lite som om även "flickvännerna" föredrar att spela domino.

Uppe. Trots allt.

Vet int eriktigt vad jag gör uppe så här dags. Vaknade av en mardröm och är väl inte helt klar i skallen än. Kanske borde man gå och lägga sig nån timma till. När man nu kan menar jag. Ute är det mörkt fortfarande. Och kallt. Nä, detta var inge vidare. Eller så är det perfekt. Man kanske skulle passa på att njuta av världen, nu när det är så lugnt liksom. När jag kikar ut genom fönstert ser det ut som om hela världen ligger och sover fortfarande. Det är bara gatlamporna som lyser med svagt sken och ett och annat fönster som är upplyst. I övrigt är det precis tyst och stilla.

Tänka sig, detta hade jag väl aldirg trott på när jag jobbade. Att jag skulle knata ur sängen vid denna tiden. Men uppe är jag. Tror jag ska ta en kopp kaffe till så kansek allt klarnar. Min Vackra Kvinna och jag pratade i går kväll om att gå till badhuset idag.  Ingen dålig idé. Fast jag fasar lite för att knata omkring i badbyxor offentligt. Är itne så vansinnigt sugen på att visa upp min kropp med dess 30 kilos övervikt. Lite stolthet har man ju. Kanske ska jag ta med ett lakan och svepa in mig i. Kan ju kanske framhålla religiösa skäl. Nja, kanske inte min bästa idé i dag än. Som sagt, det funkar lite segt i skallen än så länge. Krävs nog mer koffein kan jag tro.

Eller så knatar jag tillbaka till sängen och sover någon timma till. Se där, en mycket bättre idé.

Att släcka en cigg

Varför är en del ciggarettet så förbaskat svåra att fimpa. De bara ryker på oavsett vad man gör. Nu pratar jag om halvrökta cigg. Sådana som man sparar till senare.Vanligtvis så fimpar man pinnen och lägger på något smart ställe. Men så dyker de där svårsläckta upp. Man fimpar och fimpar, men de glöder för fullt hur man än gör. Häromdagen hade jag lagt en cigg på ciggpaketet och gått och lagt mig för att sova. När jag vaknade på morgonen fann jag en askpelare och ett filter på paketet. Ciggeländet hade inte varit släckt när jag gick därifrån utan legat och pyrt. Man kan ju hoppa ur byxorna för mindre.

Nyssens var det en såndär cigg som vara vägrade slockna. Jag drog spetsen fram och tillbaka på fimpburken men det rök hela tiden fårn något ställer på ciggen. Livsfarligt. Till slut gav jag upp och slängde rökverket i burken. Då slocknade eländet. Men det var bra mycket kvar på ciggaretten. Slöseri med pengar. Eller snarare ännu mer slöseri med pengar. Det är ju inte så ekonomiskt att röka precis.

Nä, det är dags att gå över till snus igen. Lite billigare och så slipper man åtminstonne lungcancerisken.

Bush: Vi kommer att agera

Aftonbladet: Aftonbladet telegram: Bush: Vi kommer att agera

Hm. Låter som om det kan bli farligt det här. Fast ärligt talat så vet jag inte riktigt hur jag skall ställa mig till detta. Om det nu är så att de har kärnvapen så måste ju världen reagera på något sätt. Och Nordkorea är ju inte känt för att bry sig om diplomatin direkt. Fast USA har ju en svaghet för att reagera väl mycket.

Hua, det är en otäck värld vi lever i idag.

Vad vår hjälte fördriver tiden med en måndag

Det kliar i min näsa. Precis hela tiden. Jag gnuggar och gnugar men det enda som händer är att det kliar ännu mer. Ska jag behöva ha det så här? Finns det ingen rättvisa i världen? Kliande näsor är inget att leka med. jag är rädd att om jag gnuggar mer ramlar hela snoken ner på tangentbordet ochjag får klara mig utan näsa hädanefter. Och det vill jag ju inte.

Det kliar i halsen med. Fast den kan jag ju inte gnugga. Det blir till att harkla sig. Mycket harkel blir det. Kli, kli, kli. Lurar på om det inte är förkylning på gång. Inte vidare sugen på en sån. Kan jag gott klara mig utan.

Resten av tiden, när jag inte kliar mig eller harklar mig, spelar jag Age of empires III. Slöseri med tiden kanske vän av ordning tycker. Men något ska man ju göra. Fast jag får stryk hela tiden. Undrar om det inte är fel på datorn. Jag brukade ju vara en klippa på Age. Byggde farmer och hus med rasande fart. Nu hinner jag inte ens skapa en fiskmås innan fienden är på mig och djäklas. Den här dagen suger. Ont i skallen har jag med. *SUCK*. Och så mitt i allt kommer jag på att moppen är stulen. Som om det int eräckte med kli, harkel och virtuellt stryk. Nä, det får bli en kopp thé till och sedan ska jag sänka min lilla barnakropp i ett varmt bad.

Olofsson tar Bildts parti

DN - Nyheter - Olofsson tar Bildts parti

Hmm. Ska det redan börja gunga i leden? Det är väl nog svårt att få den här soppan att hålla ihop. Ska man sedan börja med sådana här utspel så får man snabbt bilden av en regering som kanske inte är fullt så enig som de påstår. Det är ju nu de ska upp till bevis. För visst är de rörande överens om det mesta? Var det inte så? Vem var det nu som var statsminister, Bildt eller Reinfeldt?

Sur som satan

Fasen vad det retar mig att mopeden blev stulen. Bara så ni vet. Hoppas att de bryter benen av sig de som stal den.

Tyst, dimmigt och koffein

Det är precis tyst här hemma. Det enda som hörs är datorns surr och barnskrik från gården. I övrigt är det lugnt och stilla. Alla barnen försvann hem till sina alternativa hem i går. Hem till pappor och mammor. Så nu är det bara Min Vackra Kvinna och jag plus katterna hemma. Hulda Hustrun sover så jag är den enda människan som är vaken här. Det är skillnad mot de dagar när vi har barnen här då de brukar skutta omkring och föra liv vid denna tiden.

Ute är det dimmigt värre. Kallt är det med. Så det återstår att se vad det blir för väder idag. För tillfället gör jag ingenting. Bara sitter här och bläddrar mellan tidningarnas nätupplagor och försöker vakna till. Inga planer, inga åtaganden. Gott så. Får se vart denna dagen för mig. Lika spännande varje dag. Man har inte den blekaste aning om hur man kommer att få summera dagen framåt kvällen. Visst kan man ha en svag aning men oftast så vet man inget alls. I vilket fall som helst så får jag börja med lite kaffe och en cigarett till. Man måste ju tänka på att äta en bra frukost så jag räknar kallt med minst två koppar till och tre cigg innan jag kan börja dagen officiellt.

Jul?

Det är jul snart. Jo, jag lovar. Ena dagen är det oktober och 2,5 månader till jul och sen helt plötsligt är det den 22 december och man har inte köpt en enda julklapp. För de som tycker jag är väl tidigt ute med att yra om julafton och julklappar, kom ihåg vad jag sa när ni panikrusar genom varuhusen på jakt efter pryttlar att ge bort. Tiden liksom bara rusar iväg. Den är närmare till jul än det är till förra midsommar. Och det var ju bara nyssens man satt i trädgården och drack öl och käkade sill och potatis. Herregud, det var väl bara nån vecka sedan eller? 4 månader går fort, fort.

Men först ska man genom det mörka men vackra oktober och det ännu mer mörka och inte alls vackra november.  Så, jag håller med er, så djäkla bråttom är det inte. Inte än. Men snart. Ack så snart.

Putin-kritiker mördad i hiss

Aftonbladet: Putin-kritiker mördad i hiss

Eftersom jag har lite rötter i Ryssland så blir jag väl inte så förvånad. Det är ett tydligt ryskt mönster som stammar från urminnes tider att göra sig av med obekväma röster. Det är så sorgligt att hela samhället verkar leva kvar i djupaste medeltid. Det är ju inget nytt precis. Makthavarna i Ryssland har gjort på detta sättet sedan Ivan den förskräcklige och tidigare än så. Många förväxlar mentaliteten kring detta och tror att det handlar om kommunismen, men det är väl snarare att redan de gamla tsarerna  använde sig av samma metoder som sedan kommunisterna gjorde. Putin och han sanhang verkar i en urgammal idétradition där man kräver total lydnad av folket.

Vi hade besök av ryska släktingar precis i samband med tjernobylolyckan. Det var trevliga människor, men de vägra de tro på att olyckan skett. De var övertygade, på riktigt att det bara var propaganda från väst. Det var helt hopplöst att diskutera det hela med dem för de trodde behårt att allt som stod i tidningarna om detta var lögn och förbannad dikt.  De var även helt faschinerade över att jag och min dåvarande flickvän kunde bo bara två peroner i en etta med kokvrå och duch i huset bredvid. Själva bodde de 7-8 peroner i en lika stor lägenhet. När de sedan besökte min kusin, som då bodde i en helt vanlig villa blev de nästan förbannade för att de tyckte att han var på något sätt outtömligt rik och givetvis var han då i deras ögon en förbaskad skurk som inte delade med sig. Kort sagt hade de mycket märkliga tankar om hur ett samhäller ska fungera. Fast detta var ju 1986 eller nått.


Oavsett vem som gjort detta fruktansvärda eller står bakom det hela är det återigen ett trist besked om hur det står till i det väldiga landet i öster.

Supersvenskarna i landslaget

Matchen Sverige - Spanien igår var otrolig. Det var som ett nytt lag spelade. Vi gjorde allt rätt. Som ett skolexempel på hur fotboll ska spelas. Och "våran" Anders Svensson visade med önskvärd tydlighet varför han ska spela från start. Det var enna som vackert att se. Kan det vara så enkelt som att nu när några av de stora stjärnorna är borta ur leken, jag tänker då på Henke och Zlatan, så lyfter sig de övriga spelarna i håret och börjar prestera. För det var väl knappas någon som saknade Zlatan i går?

Om Sverige spelar så här så kan det ju gå hur långt som helst. Man kan bara hoppas på att det håller hela vägen. Eller i alla fall långt nog.

Vad göra?

Det verkar bli en bra dag än så länge. Jag är lite småspänd men det kan jag klara av. Oron har inte visat sig än i alla fall så jag hoppas påen bra dag. Igår var det lite si och så med ångesten. Tror att det där med mopenden gjorde sitt till. Det behövs intre så mycket för att jag ska snurra upp mig. I förggår hade jag en liten, mini panikattack, men den gick liksom bara över av sig själv efter ca 2 minuter så det var väl rätt ok. Medicinen verkar göra sitt jobb och jag hänger liksom bara med. Har ju inte så mycket val.

Ute lyser solen men det är rätt kallt. Själv lurar jag på att krype ner i sängen med en god bok och slå ihjäl några timmar. Eller kanske kolla på nån film. Eller bada kanske. Ja, friheten kan vara överväldigande ibland. Man lurar på att göra än det ena än det andra och så blir det inget av något. Får fundera på det där.

Efterlyst, vår moped.

Nån har snott vår moped. Trots att den var låst med en kätting och ett rejält hänglås. Det verkar som om de har gjort det på morgonkvisten för Hulda Hustrun har för sig att hon såg den på morgonen. Sen var den bara borta. Man blir så förbannad att orden inte räcker till. Vi lär ju inte ha råd att köpa nån ny moped. Nu får min äldsta son gå till skolan igen. Och jag som tänkt plocka isär motorn nu i vinter för att renovera den. Att folk inte kan låta saker vara. Och att folk vågar. Den stod ju faktiskt precis utanför på gården. Nästan nedandför våra fönster åt det hållet.

24242-85


Så, är det någon i Borås trakten som sett vår moppe hör gärna av er. Det är en Honda MT5 med tejpad sadel. Lämna ett mess på bloggen om ni sett till den.

Söndag

Full fart från första början. Det blir så när man har en fyraåing och en sexåring i hushållet. Barn har av någon anledning fått för sig att man ska gå upp mitt i natten och börja leva om. Sätta på tvn på högsta volym, hoppa, skutta och bete sig allmänt störigt. Så att sova i detta oljud är bara att glömma. Men lika bra det kanske. Nu är jag uppe i alla fall. Igår städade vi lägenheten. Jag och min äldsta son fick vadragsrummet på vår lott och vi hann nästan klart. Det ska bara våttorkas på golvet och lite sådana småsaker. Och så ligger det en samling verktyg i hallen som skall ner till källare. Lite lagom små pyssel på en söndag. Men först då är det nikotin och koffein som gäller. Jag har redan hunnit peta i mig lite men det krävs högre dosis för att vakna till ordentligt.

Ungarna skall till badhuset med Hulda Hustrun och deras fader. Så då blir det lugnt här hemma. Inte helt fel får jag väl erkänna. Då kan jag passa på att spela lite Quake 4. Man får inte glömma barnet i sig. Själv mår jag sisådär. Sovit dåligt, men så har det varit fullmåne med. Vet inte vad jag ska tro om det där. Men faktum kvarstår att jag brukar sova sämra vid fullmåne, vare sig jag är medveten om att det är fullmåne eller ej. Igår var jag lite nojigare än jag varit de sista dagarna, men det får man väl ta. Man kan inte vara på topp jämt.

Tja, dagen väntar. Bara att köra igång då.

Två stjärnor i samma båt

Aftonbladet: Storbråk - på en gång

Blir man förvånad? Nä. Två karismatiska, verbala ledare ska fungera ihop. Det gick ju inte så bra förra gången. Det oroar lite, även om man är införstådd med att A-bladet givetvis letar efter de allra minsta tecken på att de två tjurarna har svårt att samsas i hagen. Men faktum kvartstår. Bildt är inte känd för att hymmla med sina åsikter. De stora rubrikerna i tidningarna handlar om personen Bildt. Han är helt klart en politisk stjärna i landet. Att denna, till ledare född, man kommer att utmana Reinfeldt om spelutrymme är nog inte en allt för långsökt slutsats. Det ska bli intressant att se hur detta går. För hur man än resonerar i politiken är det viktigt att regeringen håller ihop och det blir nog svårt nog att hålla de fyra olika partierna på rak linje. Att man sedan har en sådan klart lysande stjärna som Bildt, som är själva sinnebilden av de "gamla" moderaterna i ledet gör inte det hela helt lätt.

Som sagt. Det ska bli intressant att se hur det går.

Piller, pullver, piller

Den där förkylninge jag har jäckar mig. Den bara ligger och bullbar liksom. Den vägrar bryta ut. Vet inte vad som är värst. Kanske borde jag vara tacksam. Men nog bli man lite låg när man har en infektion i kroppen. Inte helt lätt att vara på topp precis. Idag fick jag ett nyttläkemedel att hämta på apoteket. Det var en medicin mot de mykrypningarna jag får av en annan medicin. Nu är läkemeldesskåpet sprängfyllt. Varje dag tar jag 7 olika medikamenter. 33 piller om dagen, men då räknar jag med mina vitamintabletter. Inte så illa. Nästan så att man blir mätt på bara pillren. Så egentligen borde jag vara friskare än de flesta. Men nu har det alltså börjat med att jag får piller som skall vara mot andra pillers biverkningar. Vad kommer härnäst?

Oj så arg man kan bli

Oj vad arga folk blev. För att jag skrev att Carl Bildt är moderat eller vad det nu var som retade upp dem. Lite sans och vett är inget man kan begära när det gäller politik tydligen. Själv blev jag utnämnd till idiot eftersom.. tja jag vet inte egentligen.  Tänka sig att folk kan vara så arga. Att dom bara orkar. Sen kan man ju ha ett och annat att säga om sossarna. Jag var väl inte heller helt nöjd med resultaten de visade upp. Men därifrån till att kalla folk idioter är steget långt.  Sen var det nån som pratade om utbildade ministrar. Finns det ministerutbildning? Visste inte jag.

Jaja, i vilket fall som helst så är det som det är med politiken. Alliansen regerar och vi kan väl bara hoppas allihopa att det går bra. Lite knepigt blir det väl att lära sig alla nya namn, så man vet vilka man ska skälla på menar jag. Fast det är väl lättast att fortsätta som vi alltid gjort. Skälla på statsministern. En sådan får nog stå ut med att få skäll för det mesta verkar det som. Om man bygger hus är man en skurk, för att inte tala om alla stackare som inte har flickvänner. Det borde Reinfeldt gjöra något åt. För så kan vi väl inte ha det. Det må vara långsökt att finna ett samband med regeringen och flickvänner, men vissa individer drar gärna märkliga slutsatser i sina liv. Allt går inte att skylla på regeringen vet ni.

Men som sagt. Det är som det är. Lycka till Fredrik.

Mitt oförstående jag

Katterna smög runt fötterna på mig hela förmiddagen. Jag kunde inte förstå vad det som fattades dem. Jag klappade dem i tur och ordning, rensade kattlådorna och pratade vilsamt med dem. Inget fungerade. De samlades i en liten miniklunga och blängde allt mer på mig. Det var Min Vackra Kvinna som påpekade att de knappt hade någon mat i skålen. När maten hälldes upp så var alla tre snabbt framme och slukade i sig. Där ser man hur mycket koll jag har. Vet inte om de har förlåtit mig än. Jag menar, om jag är hungrig spelar det ju ingen roll om toaletten är ren eller om någon klappar mig på huvudet. Jag är hungrig ändå.

Allt ska man ha koll på. Jag som knappt klarar att fixa käk till mig själv. Det fodras en kvinna till att förstå katter. Helt klart.

Carl Bildt blir utrikesminister. Hoppsan.

Aftonbladet: Carl Bildt blir utrikesminister

Jaha. Det första "nya moderaterna" är att sätta in den främste av de "gamla" moderaterna på den tunga posten som utrikesminister. Smart drag. Nu är ju Bildt en erkännt duktig värlsman, men blir det inte knepigt med en gammal statsminister som minister i en ny regering? Blir det inte lätt lite dragkamp mellan chefen Reinfeldt och minister Bildt? Tja, det lär vi ju märka. I vilket fall som helst så visar ju detta att det klarblåa knappast gått ur våra moderater. För ingen tror väl att Bildt lär bli arbetarnas röst i världen?

Meteorism och träningsvärk

Jag har fått träningsvärk i vänster sida. Men bara i vänster sida. Och jag har inget som helst minne av att jag utfört något som helst kroppsarbete med vare sig vänster eller höger sida. Eftersom jag är kraftigt allergisk mot att ta i så skulle jag definitivt komma ihåg om jag gjort det. Vänster lår värker och ömmar å det grövsta. Var kommer det ifrån? Har jag varit uppe på natten och tränat? Bara vänster sida? Låter inte troligt. Alls. Men faktum kvarstår. Jag har ont.

Min Hulda Hustru påstår att det är träningsvärk efter att jag släppt ut flatulens. Fisigt på svenska. Hon påstår att jag ligger och släpper väder på nätterna. Smattrande, knallande brakare som får putsen att ramla från taket och Min Vackra Kvinna att vakna. Jag kan inte tänka mig att jag kan ägna mig åt sådana vulgära sysslor ens i sömnen. Men Hulda Hustrun är påstridig.

Mycket som är märkligt idag. Nattlig meteorism, träningsvärk utan att träna. Vad kommer härnäst? Märklig dag. Mycket märklig.

Det perfekta paret ben

Aftonbladet: Aftonbladet telegram: Det perfekta paret ben

Skönt att få det utrett. Jag har väntat länge på att vetenskapsmännen ska ta tag i det problemet. Man vill ju veta liksom. Så nu ska jag bara mäta Hulda Hustruns spriror så att jag vet om jag skall vara attraherad eller inte. Jag är ju en "legsman". Tuttarna spelar mindre roll, de får man ju på köpet liksom. Men ett par snygga ben. Gottigt.

Avsnitt 1489 varvid vår hjälte reser sig ur sängen och myser

Det spöregnar ute. Kallt regn. Oktoberregn. Hulda Hustrun och småbarnen försvann ut i det där blöta på väg till dagis och skola. Själv drar jag mig för att ens gå ut på balkongen för ett bloss. Man sitter så gott härinne i värmen när man kan lyssna till regnet mot rutorna och känna sig alldeles varm och go. Lite tidningsläsning. Lite kaffe. Lugn och ro. Idag skall äldsta dottern och hennes pojkvän på begravning. Pojkvännens morfar skall begravas. Hua. Hoppas att jag själv slipper sånt på länge, länge. Sorg är inte trevligt. Det är rent av obehgligt. Jag har gått på några begravningar genom åren. Morfar, mormor, min far, en morbror. Sånt klarar jag mig utan. Man får vara lycklig som har sina nära och kära kring sig.

Idag rä det ju fredag. Igen. Förutom att tömma kattlådorna har jag inget speciellt på mitt schema. Gott så. Senare idag kommer min ärade dotter för att vara hos oss i helgen. Det är så gott när hemmet är fullt av våra barn. Hmm, det verkar som om jag fått en släng av "mysfarbror" i dag. Fattas bara en länstol, en pipa och ett glas med god cognac så skulle jag passa in i vilken mysklubb som helst. Inte helt ofel känsla.

Tja, då är det väl bara att köra igång då. Har en dag att fördriva.

Katter, nästan fullmåne och mitt fula jag.

Tusan. Jag som skulle gå och lägga mig för att sova den oskyldiges sömn får stanna uppe en stund till. Jag var ute på balkongen för att ta ett snabbt bloss. Det är kallt kan jag berätta. Precis när jag skulle in smet Lancelot, vår hankatt, ut och hoppade elegant upp på fönsterbläcket precis balkongen. Där brukar våra stora katter ligga och spana titt som tätt. Men nu ville jag ju stänga balkongdörren och krypa till kojs. Nu får jag vackert sitta uppe och vänta på att höge herrn krafsar på dörren för att bli insläppt. Visserligen kunde jag ju föröka locka in honom med ljuva ord, men det brukar aldirg funka på honom. Han bara tittar på en som om man är dum i huvudet och ligga kvar. Lancie kommer när Lancie vill.

Så nu sitter jag här och är jätte trött och väntar på ett kattkräk som luftar sig lite. Hur kul är det? Man kanske borde passa på att få något gjort. Sortera filer eller nått, men jag bara orkar inte. Min stackars lilla barnakropp vill nana och jag får liksom bara hänga med. Ute är det kolsvart och fullmåne. Eller nästan fullmåne. Det är visst på lördag som månen är helt och hållet full. Men den är rätt stilig redan nu.

Så, nu bestämde sig katten för att knata in och då kan jag stövla iväg till sovrummet för lite skönhetssömn. Gud skall veta att jag behöver det. Man vinner inga skönhetspriser precis.

Mitt psyksjuka jag

Jaha. Så har man varit på psykbesöket då. Det låter det. Jag satt i väntrummet och funderade på hur det egentligen låter. "Jag går på psyk". Låter som om man är farlig liksom. Som om man skulle studsa omkring och hota folk med kniv på löpande band. Men när man sitter där bland de andra som av någon anledning också sitter där så slås man av hur vanlig alla ser ut. Till och med jag som själv lider av psykisk ohälsa, som det heter nu för tiden, har förutfattade meningar om hur en psyksjuk ser ut, beter sig och lever. Men de jag har sett verkar rätt normala. Förutom då att några sitter och pratar med sig själv. Men vem har inte gjort det nån gång. En tjej som satt där såg utormodentligt bra ut. En toppenpingla. Inte vet jag vad hon lider av. Men jag kan lova att vad det än är så skulle hon skrämma vilken kille som helst på flykt om hon berättade att hon behandlas på psyk. Det låter så dunderfarligt. Och ändå är vi så vanliga. Och mestadels ofarliga. Precis som alla "normala".

Jag är ju ett svårt fall. Det säger de i alla fall. I vanlig fall brukar panikångest vara relativt lättbehandlat. Men inte jag inte. Jag är som vanligt ett undantag. Sjuksköterskan berättade att hon funderade på behandlingshem förra gången jag var upp. Då var hela mitt jag uppfyllt av en gastkramande ångest. Nu, bara några veckro senare så är jag toppenpigg. Väl så. Men jag känner mig ju helt normal. För jag är ju normal. I mitt liv är det normalt att vara ångestladdad. Men trots det så känns det lite skämmigt att berätta för folk att man varit inlagd på psyk, eller att man går på behandling på psyk. Och jag räknar mig ändå till de "upplysta", alltså att jag inte har så många förutfattade meningar. Man är ju sjuksköterska för tusan. Fil. kand. i vårdvetenskap.

Nä, det är laddat det där. Och ändå så är vi så många som mår dåligt och som behöver hjälp. Jag vägrar skämmas för vem jag är. Sånt får andra sköta.


Mitt förkylda jag

Så har även jag blivit småförkyld. Jag beklagade mig ju häromdagen över att alla andra fick hosta omkring och tyckas synd om medan jag kantar omkring alldeles kanonfrisk. Så fick jag äta upp det med. Äldsta dottern var hos läkaren häromdagen och blev insatt på antibiotika eftersom hon hade nån bassilusk i halsen. Igår var jag uppe på apoteket för att hämta lite medikamenter och plockade samtidigt ut hennes piller. Som jag satt där och väntade på min tur så kände jag hur det kittlade i halsen. Och idag har jag en alldeles egen hosta, kill och kli i halsen, huvudvärk och lite allmän sjukdomskänsla. Så går det när man beklagar sig över sin hälsa.

Fast kanske har jag tur och slipper de allra värsta symptomen. Kanske blir det bara en liten miniförkylning? I vilket fall som helst så spelar det föga roll eftersom jag mår så bra i övrigt. En förkylning fäller inte en 36-åring i första slaget. Så kom an bara, hosta, snuva och heshet. Immunförsvaret står och väntar på er och ska plocka er en efter annan. Fast kanske kan jag plocka några "tycksynd-poäng" under tiden. Fast med tanke på att de andra i familjen är krassliga de med så tvivlar jag.

På rätt väg

Sitter och väntar på att tiden skall gå. Klockan 14.00 ska jag vara på psyk för ett besök hos min kontaktperson. I vanliga fall när jag väntar på något sånt så är jag hysteriskt uppskruvad och nervös. Nu är jag lugn som en filbunke och låter liksom bara tiden gå. Det är nog ett udner som skett trots allt. Jag har i flera dagar varit så onervös att jag nästan blir nervös. Så här bra har jag inte mått på år. Det är så att jag bara väntar på bakslaget. Men det kommer inte. Än i alla fall.

Så, det glädjer mig att kunna rapprortera till min kontaktperson att jag mår bra. Kanon. Toppen. Vanligtvis brukar jag sitta och hyperventliera och beklaga mig å det grövsta när jag är på sådana där besök. Nu lurar jag på att slå en vacker stepp när jag kommer upp. Hmm, det kanske int är så smart att steppa på psyk. Då lägger de väl in mig för evigt. Det verkar ju inte klokt att steppa menar jag. Nä, jag nöjer mig nog med att le glatt.

Fasen, jag till och med känner för att göra saker. Vad som helst. Jag är liksom på väg ut ur dvalan jag befunnit mig i flera år när jag inte vågat göra något eftersom det kan varva upp mig. Jag har alltså lagt mig platt och bara väntat på att klockan skall bli lagon för att sova för natten.

Vet inte om detta är sant. Känner mig.... glad liksom. Trodde jag totalt glömt av hur det känns. Jaja, ingen idé att ta ut något i förskott. Jag har blivit bättre tidigare för att senare ramla ner i mörkret igen. Men så här lung har jag inte varit på, ja hur länge sen som helst.

Ute lyser solen mellan varven men mest regnar det. Inte så konstigt, det är höst. Då ska det regna. Det är visst rätt kallt har jag mäskt när jag varit ute på balkongen för att röka, inte ens katterna skuttar ut. De sätter sig i dörröppningen, nosar lite sen går de tillbaka till värmen i lägenheten. Själv värmer jag själen med thé och glada tankar.

Skolkande ungar

Min äldsta son skolkar. Han går första året på gymnasiet och kom in med ren tur kan man säga. Han sov sig igenom hela högstadiet och nu verkar det som om han kommit in i gamla vanor igen. De veckorna han skall vara hos oss tillbringar han dagarna hos sin moder och tvärtom vilket gör det lite småknepigt att hålla koll på honom. Han försöker nog, men han försover sig gång på gång. Idag såg Hulda Hustrun att mopeden stod parkerad utanför pojkens ömma moders hus när hon skulle hämta barnen på dagis. När jag ringde honom svarade han inte. Så jag messade honom och efter en stund ringde jag igen och det var då han förklarade att han försovit sig. Och jag har ingen aning om hur jag skall göra. Man är helt lost när man har barn. Från dag ett så skall man bestämma, vägleda, hjälpa, stödja en människa genom livet och ingen manual finns det. Man får gå på känn hela tiden och gång på gång kör man i diket.

Så nu gäller det att styra upp grabben innan han blir utsparkad från linjen. Skälla funkar inte, då slutar han sig som en mussla. Föreläsa? Nope, provat det helt utan resultat. Föra en dialog? Jo, det är ju en idé. Om han bara ville medverka. På min tid, för 20 år sedan spelade det ju ingen roll om man fortsatte på gymnasiet eller inte om man bara ville ha ett jobb. Det var bara att söka jobb och börja jobba. Nu för tiden är ju kraven löjliga på en del arbeten. Utan gymnasiekompetensen är man ju chanslös.

Tja, jag för gåra som jag gjort de senaste 16 åren. Prova mig fram. Kanske slår en tanke rot i tonårskallen. Vem vet. Man måste ju prova i alla fall. Igen.

Ångestfri???

Gårdagen var underlig. Märklig på ett fantastiskt sätt. Jag kände inte den allra minsta ångest. Ingen överhuvudtaget. Det var som om någon plockat bort den där lilla surrande motorn från mitt inre. Inte ens när jag riktigt kände efter fanns det någon ångest där. Inte på hela dagen. Är det medicinerna som funkar? Det var nog den första dagen på åratal som jag var lugn, samlad och mådde bra en hel dag. Ja, jag kommer inte ens ihåg hur det kan vara, när man inte är ständigt upptagen med att brottas med ångesten.

Idag har det börjat bra i alla fall. Lite mer spänd än i går, men inte på något sätt farligt eller störande. Har en dundrande huvudvärk men vem bryr sig om petitesser. Är jag äntligen på rätt väg? Efter alla dessa år med ångest, oro och elände. Visserligen tog läkaren i så han nästan spräckte sig själv när han komponerade min senaste medicinering, men kanske var det det som behövdes. Just nu känner jag mig redo för allt. Men jag vågar inte tro att det håller. Ja menar efter 16 år med en sjukdom så tar man inte ut några vinster i förhand. Men som sagt. Det är som om en bit har försvunnit från min själ, en rutten och eländig bit. Hoppas, hoppas, hoppas.

Skivbutiker bojkottar Scissor Sisters

DN - Kultur - Skivbutiker bojkottar Scissor Sisters

Tja. Vad ska man säga. Är inte USA det fria ordets fyrbåk? Påstår de i all fall gång på gång. Men att ett band sjunger om att skivpriserna är för dyra blev visst för mycket för skivföräljarna. Man skrattar sig ryggen i krok.

Import/export på morgonsidan

Så var det helt plötsligt dags att börja om igen då. Tisdag. Ute är det blåsigt och mulet så där finns inget att hämta. Jag har småpysslat sedan kan hoppade upp ur sänge med ett leende. Eller snarare vältarade jag väl mig ur bingen med rätt grining ansiktutryck men ändå. Sedan jag formaterade datorn så har adressboken försvunnit. Jag trodde den var med i backupen jag gjorde men ack så fel ha hade. Men kontakterna i Outlook är kvar så nu försöker jag desperat exportera allt till adressboken. Det går inte något vidare.

Det enda som står på schemat idag är att jag och Hulda Hustrun skall till terapin. Sen är det bara att hitta på alldeles själv vad som skall göras. Tror jag ska leta upp den där gamla videokameran som jag började fundera på igår kväll. Eller så ska jag inte göra det. Det blir som det blir.

Mina klena fotbollsnerver

Mina nerver är sannerligen inte vad de skall vara. Jag pallar inte ens att titta på fotbollen på tv. Jag får gå och röka, titta på nätet, knata omkring och allmänt vara oroligt. Inte för att jag inte följer matchen, men jag fixar inte att sitta stilla i soffan medan jag gör det.

Det är en djäkla pina att följa händelseförloppet på tv. Elfsborg har haft en och annan bra målchans som de tyvärr inte satt. Och det är väl ok. Men det värsta är att Öster skapat några riktigt vassa målchanser och dessutom pressar på rätt bra. Halvtid och inga mål än så länge. Allt medan jag har hjärtklappning, kallsvettas och är så nervös som man bara kan vara. Det är nog tur att jag inte är nere på arenan i dag. Hade nog bara slutat med att jag fått gå hem eller stått på toaletten och hyperventlierat. Hemma kan jag ju alltid gå och lägga mig om det blir för oroligt.Analog till digital

Det börjar mörkna ute. redan. En del yrar om myspys och levande ljus men jag föredrar solen vilken dag som helst. Fast eftersom det är som det är så har jag inget emot myspys och ljus. Man tar vad man haver och sånt är så gott som annat när det nu ändå är så förbaskat mörkt. Barnen, de små alltså, ligger i sina sängar, Hulda Hustrun är på match, äldsta dottern likaså. Min äldsta son sitter väl i mörkret i sitt rum och gör vad han nu kan tänkas göra. Katterna sover. Och så har vi mig då. Jag sitter här och väntar på att tv-sändningen av matchen skall börja.

Funderar lite på vart den gamla videokameran kan tänkas vara. Och alla banden. Kanske skulle göra något nyttigt för en gångs skull och föra över de där gamla analoga banden till datorn. Kan man ju passa på att redigera filmerna också. Jag gjorde ett tafatt försök precis när den nya datorn kom, men eftersom jag inte listade ut vart sladdarna skulle in så struntade jag i det. Vår nyaste dator har mängder med kontakter, men vilka som går ut eller vilka som går in är höljt i dunkel. Nu tror jag att jag har fattat poängen så nu skulle jag vilja försöka igen. Men det var ju det där med vart sakerna finns.

Tja, det är sånt jag funderar över när jag inte har annat för mig.

Fotboll i soffan

Match i kväll då. Elfsborg -  Öster. Vi har en biljett som Hulda Hustrun tänker utnyttja. Själv är jag för nervig för att våga mig på att föröka åka ner till arenan. Tänka sig att det bara är 3 månader sedan jag stod på Ullevi tillsammans med 60 000 andra männsiskor och titade på Robbie Williams. Det skulle aldrig gå nu. Sedan dess har jag blivit alldeles för nervig och nojjig för att ens ta mig utanför dörren vissa dager. Men, jag väntar på att medicinerna skall hjälpa mig så skall det nog ordna sig. Jag gör mitt jobb och medicinerna sitt.

I vilket fall som helst har vi ju reda två biljetter till säsongsavslutningen i november så fra till dess måste jag vara bli bättre. Men idag får jag nöja mig med tvsoffan. Rätt skönt det med. Fast live är ju alltid bättre.

Matchen? Tja, 2-1 till Elfsborg kan jag tänka mig. Det borde ju gå deras väg. Men det blåser ju alltid på toppen, där där Elfsborg än så ligger i tabellen.

Räddad - av silikonbrösten

Aftonbladet: Aftonbladet telegram: Räddad - av silikonbrösten

Inte så illa. Tänk vilken glädje sådana där kuddar kan vara till. För hela familjen liksom

Klassträff? Sällan, aldrig och nej

Jag fick för några veckor sedan ett vykort med posten. Det var från www.klassfesten.com som påminde mig om att det är 20 år sedan jag slutade 9:an. Det var en inbjudan till en återförening. Hahah. Som om jag skulle gå på en återförening med mina gamla klasskamrater från den tiden. Jag gillade inte 85% av min klasskompisar på den tiden och jag kan inte förstå vad som skulle kunna få mig att gilla dem 20 år senare. Jag har varit förskonad från kontakt med de allra flesta under alla dessa år och jag längtar definitivt inte efter att prata minnen med dem nu. Min strategi på den tiden var att undvika dem så gott jag kunde och det gjorde jag genom att helt enkelt inte gå till skolan. Det funkade så där. Av någon märkligt, för mig otrolig, anledning fick jag såpass hyggliga betyg så att jag kunde forstätta på gymnasiet där jag lika märkligt fick nog med betyg för att senare läsa på högskolan. Men det beror då rakt inte på de männsikor jag tillbringade altl för mycket tid med på slutet av 1980-talet.

Jag var den enda zyntharen på hela skolan. Bara det gjorde att jag hade lite svårt att umgås med folk på en skola med 99,9% hårdrockare. Men det är nog så jag funkar. Lite bak och fram liksom. Ska alltid var lite egen. Man vill ju inte passa in i mängden. Fasen vad stryk jag fick vissa dagar. Inte av min aklasskamrater men av de lite äldre eleverna. Min aegna klasskamrater hade väl vänjt sig vid mig under låg och mellanstadiet. Jag stod alltid lite utanför.

Men för att göra en lång histora mycket kort. Jag har ingen som helst lust att ens se de där jönsarna. Jag är inte det minsta nyfiken på vad de gör, om de lever eller är döda, bögar eller styrelseordförande. klassfest.com får klara sig utan min inbetalning.

Katt med DAMP

Jag misstänker på goda grunder att våra kattunge, Smulan har DAMP eller något liknande. Hon är helt hysteriks den mesta av sin vakna tid. Far som en dammråtta fram och tillbaka på golvet, hoppar och studsar fram och tillbaka medan hon slåss med inbillade fiender. Hon anfaller de stora katterna utan ens ett uns av fruktan. Detta trots att de ilband får nog av henne och lappar till henne med sina stora tassar så att det riktigt dundrar. Den enda effekten på kateländet är att hon lägger sig ner och väser. Men bara en sliten stund. Sen är hon uppe och skuttar igen.

Vi männsikor går inte hellre säkra. Helt plötsligt som man vaggar fram över golvet så far en liten grå histora fram från sitt gömställe och anfaller fötterna på ett mycket kännbart sätt. Den stackars katten har ett antal gånger fått en fot eller två på svans eller dylikt men hon verkar inte förstå sambandet med sin egen placering och möjliga oavsiktiliga sparkar. Hon river i blommkrukorna, river ner lampor, skuttar och hoppar i sofforna, river i allt hon hittar, klättrar i gardinerna. Den sista grejen hon gjorde var att pinka direkt ner i golvbrunnen i duschen. Förvissa lite praktiskt med en katt som gör så, om man bara kunde få henne att  spola av efteråt, men det är väl för mycket att begära.

Kost sagt är katten lite till besvär. Hon är så söt, så söt när hon är lugn. Men när man vaknar med ett skri eftersom hon har anfallit ens fötter bäst som man sov så blir man lite... irriterad kan man väl säga. Man får bara hoppas att hon lugnar ner sig lite med ålderns rätt. För ärligt talat så är ju barnen inte så glada på henne när hon anfaller deras fötter och ben när de trampar fram här i lägenheten. Jag har för mig att jag läst i en kattbok om vad man ska göra just när katten anfaller fötter. Ska nog leta fram den boken och kolla vad man kan göra.Förvirrad

Hej vad det gick undan. Tillslut somnade jag och sov väl rätt ok. Så ok att jag inte vanknade förrän vid 12 tiden. Hulda Hustrun lät mig sova och det kan jag ju inte klaga på. Men det var värst vad mycket av dagen som redan gått sin väg. Så nu sitter jag på blanka eftermiddagen och föröker hitta tillbaka till mitt vakna jag. Till och med katterna tittar lite anklagande på mig och ser ut att tycka att jag slösar med viktig tid. Eller så är det jag som bara inbillar mig. Men jag är ju duktig på att just inbilla mig så vad som är sant har jag ingen aning om. Som vanligt.

Ute skiner solen samtidigt som det regnar. Skumt. Tänker strax, precis nu faktiskt uppsöka balkongen för ett bloss. Då får jag ju reda på mer om vädret. Så bra. Nikotin var det.

Har någon sett John Blund?

Som vanligt. Jag är hypertrött av sömtabletterna men så kan jag bar inte somna. Myrkrypningarna i benen tar knäcken på den allra minsta lilla sömn som jag föröker nå. Och idag kan jag inte byta säng eftersom äldsta dottern har återtagit sin egendom. Så, nu har jag rökt lite och sen får det väl bli att jag uppsöker sängen igen för nya försök. Det brukar ju ordna sig på ett eller annat sätt.

Go natt

Våga vägra!!!

Jag vägrar. Vad som helst vägrar jag. Jag tänker uppgradera vägrandet till en konst. Att vägra ska bli ett mott o för alla de tusen och tusen åter som bara för sina liv inte kan säga nej. För det kan inte jag. Jag lovar och lovar. Hela dagarna går jag omkring och bara lovar vitt och brett. Man kan inte ens finna mig en enda gång på ett dygn utan att jag lovat bort mig på något. Lägga tak, passa barn, blanda drinkar, agera lockbete för natoinspirerade feminister, bära basker i Belgien, steppa naken inför PROs damkrets, hoppa hage med politiker eller äta orm. Allt , allt , allt lovar jag. Sen kan jag inte hålla ett endaste av mina löften. För de är ju så många liksom. Om jag börjar rota i ena änden av alla löften så faller den andra änden tveklöst och utan att ens låtsas något annat i spillror. Och mitt i allt detta står jag och har dunderångest eftersom jag bara gör alla besvikna eller gör saker jag inte själv vill.

Jag vet inte hur många gånger jag lovat saker allt medan jag tänkt "Neeeeeeej, jag vill inte". Ändå är det som om munnen lever ett eget liv. "Jojemen, det går så bra så", hör jag min mun säga. Som om det inte spelar någon roll att hela själen bara inte vill vara med. För jag kan bara inte säga nej. Det är som om min kropp inte är till stånd att samla de muskler som behövs tillsammans med lungornas utblåsning av luft för att säga ett klart och tydligt nej. Möjligen att jag kan vrida mig som masken på en krok då och då, skrapa med foten i gruset och pressa fram ett dunkelt "njjaaa". Men inte något nej inte. Sen kan jag berätta att de allra flesta tycks tolka "njjaaa" som ett högt och värlformulerat "ja".

Men nu ska jag vägra. Tvärt av. rakt av bara. Som inget annat vore aktuellt. Jag tänker till och med vägra även fast jag vill göra det jag vägrar. Jag kommer att bli stencool. Eller helfet som ungdomarna säger. Fetvägra, tänker jag göra. Inga mer mesig "javisst". Bara jättehäftiga NEJ!

Jajamen. Så ska det bli. Tror jag.

Mitt friska jag

Alla är förkylda. Alla utom jag. Det är inte rättvist. Jag vill också vara sjuk. Få ligga i sängen och hosta lite sprött och försiktigt. Dricka varmt thé med honung och vara aktsam om bröstet så att jag inte får lunginflammation. Men jag är alldeles frisk. Som en nötkärna och de sägs ju vara synnerligen friska. Inte ens den allra minsta snuva har drabbat mig, allt medan resten av familjen går onkring med skrällhosta, rinnande näsor och dunkande huvudvärkar. Det ligger snorpapper överallt i lägenheten och allt som hörs är mumlande röster som ber om nåd från denna eländiga sjukdom.

Fast inte jag. Jag ber inte om någon nåd minsann. Tänk att det ska vara så förnicklat svårt att bli lite förkyld. Fasen, jag lyckas inte ens bli snuvig ens om jag stoppar näsan i en lök. Men på sommaren. När alla andra är friska och nytra, då. Då blir jag sjuk minsann. hejdundrande, sensationellt, sprakande sjuk. Febertoppar, torrhosta och muskelvärk. Alltihopa blandat med känsla och eftertanke. Jag får ligga i min sjukbädd och med bedjande ögon titta ut på den prukande sommaren och lyssna till barns lek. Då passar det minsann.

Jaja, jag skall väl inte klaga. Men det hade varit lite trevligt att vara i fas med omvärlden liksom. Typ få höstförkylningen på just hösten och inte i Juli. Men det är väl inget att hoppas på. Jag kommer säkerligen att genomlida både höst och vinter alldeles frisk och kry medan jag kan se fram emot en riktigt ordentlig infektion framåt midsommar.

Saker och ting är liksom bara som de är.

Vart tog hösten vägen?

Det är något mysko på gång. Solen skiner och det är 20 grader varmt ute. 1/10. Hur skumt är inte det? Men jag klagar inte. Alls faktiskt. Jag föredrar sol framför regn vilken dag som helst. Förutom på julafton när det skall vara kallt och snö. Men dit har vi ju inte kommit än. Om det är detta som är växthuseffekten så inte mig emot. Dags att ställa bilen på tomgång och bara njuta liksom. Tror till och med att jag hörde nån stackars fågel drilla. Hösten är helt ok än så länge. Det enda som signalerar höst är att träden börjat spraka i all världens färger och bladen faller sakta på den gröna gräsmattan.

T
ill och med väderproffsen häpnar. Fast jag delar ju int eriktigt den där oron. Jag är mer... tacksam liksom.Ska det vara såhär så är det bara att hänga med. Som sagt, inte mig emot.

Mitt sentimentala jag

När jag satt på balkongen gick en pappa med sin lilla son förbi. Helt plötsligt, helt från ovan drabbades jag av ett anfall av kraftig nostalgi. Jag kom ihåg hur jag om min äldsta son, som nu är 16 år, gick ut på små promenader. Det var på den tiden den lilla mannen var liten, nästan pytteliten och jag inte hunnit med att göra alla de fel som jag sedan gjorde. Det brukade roa mig att se hur han härmade allra minsta gest jag gjorde, varje rörelse studerade han vaksamt och sedan försökte han imitera. Vi brukade gå till skogen, eller ner till stugan. Jag har lite av det på videofil, men det mesta finns bara kvar upp i skallen på mig. Han själv har troligen glömt av alltsammans. Det nästan värker i hjärtat på mig när jag tänker på att den tiden är borta. Försvunnen. Nu rör han sig som han själv vill. Han är lång, finnig och långhårig och jag har svårt att veta hur jag ska nå honom.

Det var så länge sedan, ändå var det bara nyss. Han hade kepsen på sniskan och gillade att titta på Skurt på tv. Hans jeans var små, små och han han hade ständigt en pinne i ena handen och nån leksak i den andra. Och jag kan bara sakna den tiden. Någon väg tillbaka finns inte. Och alla fel jag gjort ligger mellan oss som en stor, tjock sten som ingen av oss kan rubba.

Det gäller att passa på att njuta av livet medan det pågår. För i efterhand finns bara längtan och en tanke om att man skulle gjort annorlunda.

Mitt mardrömmande jag

HJälp. Huvudvärk. Har drömt mardrömmar som vanligt i natt med. Denna gången var jag i ett fängelse med en massa elaka vakter som slog på en bara man andades. Otäckt värre. I går kunde jag som vanligt int esomna, men det blev bättre när jag bytte säng. Vi sover ju i en gammal bäddsoffa som vi fått till skänks sedan vår vattensäng gått hädan. Det knakar och brakar i den där bäddsoffan bara man rör sig det allra minsta. Hård och obekväm är den med. Så jag knatade iväg till äldsta dotterns säng. Innehavaaren är ju i Norrköping tillsammans med sin pojkvän så det passade bra. Väl installerad i sängen somnade jag på stört men som sagt så sov jag som vanligt oroligt.

Nu har jag alltså en dunrande huvudvärk och axlarna sitter uppe strax under öronen. Undrar vad en drömexpert skulle kunna säga om min adrömmar. Det handlar oftast om att jag är maktlös, får stryk, försöker göra något som är helt hopplöst. Varje morgon tar det nån timma att skaka av sig de där drömmarna. Men men. Nu är jag ju vaken så nu är det bara att köra på. Söndag har det blivit då. Hulda Hustrun är på badhuset tillsammans med de små barnen och deras fader eftersom yngsta sonen går på simskola på söndagar. Snart blri vi invaderade av barn i alla åldrar. Trevligt.

Ute lyser en blek sol och det är hyggligt varmt, i alla fall om man tänker på att det är den förste oktober. Så, banan är sopad och det är bara att köra igång. Låtom dagen komma till mig och jag skall söka fylla den med mening.

eXTReMe Tracker