En glad stund

Jag är en erkänd klant. Slarvar jag inte bort minaglasögon i parti och minut så trampar jag på mina hörlurar. gång på gång. Sista gången köpte jag ett par snordtra sådana, för att jag inbillade mig att de skulle ge bättre ljud än billigare dito. Dessutom kan man ju alltid hoppas att de ska hålla bättre om man ställer 95 kilo Jonas på dem. Visst var det bra ljud. Men det där med att ställa sig på dem och trampa på dem var en lika dålig idé som om de hade varit jättebilliga. Så nu är det bara för mig att traska till affären och införskaffa ett par nya lurar. Vem ajg nu tror jag lurar när jag gör det. De kommer väl snart hamna under mina vilsna fötter igen kan jag tro.

Så det är ungefär det jag ska syssla med idag. Det och åka hem till katten. Där ska vi sitta och ha det sådär bra som bara en husse och en katt kan ha det på en tisdag. Kanske titta på någon film, äta en sill, spela spel eller bara sitta och prata i all förtrolighet.


Jag har även planer på att bära upp mina sängar till lägenheten. Det har ju bara tagit ett och ett halvt år innan jag ens börjat tänka på det så det projektet kanske jag inte ska beteckna som avslutat riktigt än. Inte ens påbörjat när jag tänker på det förresten. Men tanken är god.


Hör flyger kvinnan i huset omkring och gör sig iordning för att fortsätta arbteta. Det är då rakt inget jag tänker göra eller ens lägga mig i. Nä. Lugn och ro hade jag tänkt mig. En lagom styrfart genom livet och tillvaron. Tids nog är det min tid att arbeta igen och då ska det bli fart på mig. Då alltså.

Jag fick ett sådant där käckt brev från försäkringskassan där de undrade om jag fortfarande kände mig krasslig eller om jag var sugen på att börja arbeta lite så smått igen. De bad mig även att ringa dem å det snaraste, men bara det liknar arbete så mycket att jag måste ladda upp för det hela lite. Fast sanningen är ju att jag förutom alla andra konstiga diagnoser har skaffat mig "myndighetsskräck" och "telefonskräck". Det betyder att jag måste ladda upp i flera dagar för ett såntdär enkelt samtal. Jag irrar omkring i köket och röker en massa cigaretter och blänger dolskt på mobilen, som om det skulle skrämma denden tilräckligt för att sluta fungera så att jag har något att skylla på. Men det fungerar aldrig.

Så kanske ringer jag idag. Men bara kanske. Fan, bara det borde räcka för att de ska förstå att jag då rakt inte är redo att börja arbeta igen. Men nog ska jag vara i farten i maj 2011 när min sjukskrivning går över. Så har jag tänkt det i alla fall. Vad jag ska arbeta med har jag inte riktigt räknat ut än. Bokstöd kanske? Men bara om jag får sitta upp. Stå är så väldigt jobbigt.

Nä. Nu ska jag göra mig iordning för att bege mig ut i världen. Den väntar på mig serru.

När regnet faller i sovrummet

En grå dag. Himlen är grå, vattnet är grått, hunden är grå. Men i mig så lever alla färger precis som de ska. De exploderar i mitt hjärta och översvämmar mitt bröst. Själen dansar och ler. En prövning har visat sig vara just det. Så får och skall det vara. Mina försök att göra saker rätt failerar gång på gång, men ta mig tusan om jag tänker ge upp.

Igår var en dag full av intryck och händelser. Efter en natt som inte var en natt utan en ren plåga där mardrömmar och eviga uppvaknanden avlöste varandra så fann jag mig till sist där jag känner att jag borde vara. Vid min kvinnas sida. Fast det gick inte så smidigt som det borde. På sovrumsgolvet fann vi en stor, jättestor vattenpöl. Den kom sig av att elementet läckte. Men det var kanske inte det värsta. För även grannen därunder fann samma vatten, fast den här gången mest på väggar, en gnutta på golvet och det allra mesta i kupan till taklampan. Kul.

Så. Kvinnan fick ringa runt för att en yrkesman skulle komma och kunna konstatera det vi redan visste. Det hade läckt vatten. Min lust att ringa på hos grannen därunder och fråga om vi fick låna ett glas vatten var mycket stor kan jag säga. Fast jag insåg snabbt att det där lätt skulle kunna missuppfattas som en provokation. Men lite kul hade det varit.

Sen förflöt kvällen. VI blev ovänner eftersom jag gjorde fel och skevt och dumt. Det där med att tänka först och handla sen ligger liksom inte för mig. Jag går för det mesta på första bästa intryck vilket är som gjort för att göra bort sig. Så jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kan förlåta mig.

Men just nu är allt som det ska. Hon har rast och ligger och vilar i sängen och jag ska fjäska med en massage när hon vaknar. Nått måste man ju göra för att försöka vinna tillbaka hennes gunst.

Under tiden så sitter jag här och smattrar. Regnet faller därute. Ett sådant där tunt, tråkigt regn som man blir dygnsur av bara genom att titta på. Så sorgligt att det ska behöva regna en dag när man sitter här och är lyckig och glad. Lite hungrig är jag så det kanske jag borde råda bot på. Jo, det borde jag nog.

Men först ska jag ta en kopp kaffe och lyssna till hennes andetag när hon sover. Klappa lite på hunden och hoppas att allt blir som det ska snart. Jag har inte råd att göra fler misstag.

kanondag

Vilken dag. Gårdagen ramlade på i maklig takt. Lite ditten, en smula datten, lite hit & lite dit. På det hela en kanondag. Idag är inte en sådan dag. Den är snarare rätt grå och eländig. Men det får jag väl ta tag i.

Lysnar inte på dig

Hon säger åt mig att skriva. Men jag har inget att skriva. Bra leva. Elvis. Cigaretter. Vitt vin och en kropp som vill ha mig. Tja säger du. Ännu en gång. Samma samma. Likandana hål fast jag tror att de är andra. Men.. Jag är på toppen av berget. Just där sten möter himmel. Där finns jag. I hennes trosor. Hua säger du. Yea säger jag. Innanför. I doften av hav lever jag.

Vad sa du?

I feel fine

Ännu en vacker dag. De står som spön i backen nu för tiden, de där vackra dagarna. Inte mig emot. Alls. En skinande sol kan man liksom inte bråka med. Förutom att jag desperat behöver dammsuga lägenheten så är allt bara fin fint. Ja, så var det den där huvudvärken då med. Och så har jag rätt ont i ryggen. Maten är slut. Men annars så. Helt ok.

Ärligt talat så skiter jag väldigt mycket i onda skallar och ryggar och dammtussar som spelar fram över mitt golv. För solen skiner, Bealtes sjunger för mig och jag ska träffa min kvinna inne i staden om några timmar. Så hur i hela fridens namn ska jag kunna vara trumpen idag?

Dessutom så ramlar pengar över mig idag med. Så jag ska köpa ett axelband och en sladd till gitarren, mat att fylla kylskåpet och något läckert för katten att smaska på. Bland allt annat jag ska införskaffa. Min son ska få tillbaka de där 500 kronorna jag i min armod lånade av honom och jag ska försöka hitta något åt min dotter som inte har fått sin födelsepresent av mig än.

Livet liksom knastra och sprakar och glimrar en dag som den här. En sällan skådad glans som skiner i ögonen så att jag nästan får kisa mig runt i världen. Kanske är jag en smula vacker till och med? Allt som kan stämma stämmer och dessutom så är jorden rund och jag med. Vem fan behöver åka till rymden när man befinner sig i himlen? De där astronauterna har missat hela poängen med livet. Åka så långt för att upptäcka det som finns precis här. Så dumt.

För att vara en höstdag är den här dagen ovanligt vårig. Jag brukar ju ramla ner i förtvivlans djup vid den här tiden på året men än så länge känns det inte som om det där djupet finns ens i närheten. Gott så. Känslan av att vara älskad och att älska räddar många själar och har sannerligen blivit min egna privata frälsning.

Som en mycket klok kvinna nyss sade, en del letar förtvivlat efter kärleken och jag vandrar rakt in i den gång på gång. Fast riktigt så lätt är det ju inte. I 3 år var jag ensam och bedrövad och ville verkligen inte veta av kärleken. Jag såg den som sticksig och obekväm och kvävande och förstörande. Så jag satt här inom mina fyra väggar och hatade kärleken och livet och mig själv så mycket jag bara orkade. De dagar jag inte nådde det där himlastrormande raseriet eldade jag på det hela med att dricka allt som kunde ge dårskap och glömska.

De där dagarna är nog över tror jag. För tillfället i alla fall. Amorösa känslor har tagit över. En lust att behaga och behagas. Mannen på kullen har stigit ner och funnit att det svalkande vattnet finns i dalen. Så jag passar på att bada och dricka så mycket jag kan. Utan att drunkna.

Så. Nu ska jag dammsuga, för det harjag bestämt mig för. Sedan ska jag in i duschen och göra mig så ren som möjligt för min kvinna, ta på mig rena kläder och bege mig ut i solskenet och låta livet skölja över mig.

Helt rätt känns det som.


En underbar dag

Helt klart en Sinatradag. Absolut och tydligen. Allt som kan falla på plats faller precis just det, på plats. Så idag ska jag bara göra underbara saker. Kaffet jag dricker ska vara det underbaraste godaste kaffet som finns. Vattnet jag släcker törsten med ska vara porlande och sprudlande. Mina händer skall vara extra mjuka när jag klappar katten och rösten jag talar med skall vara mjuk och len och bara goda ord skall falla från mina läppar.

Så får det bli. Helt enkelt för att det måste vara på precis det sättet. Inget annat sätt är möjligt. Visserligen är himlen en smula grå där utanför mitt fönster. Men vem i hela fridens namn bryr sig om en himmel en dag som denna? Kanske skulle man börja sjunga lite för sig själv när man ändå är igång. Dumdelidum.

I morgon kommer mitt konto fyllas på med reda pengar med. Då ska jag slösa dem på vackra ting. Ja. Så får det verkligen bli. För livet är en märklig sak, något att ta hand om. Just idag ska jag ta hand om det lite extra. Som tack för att jag får vara med. Kunde jag skulle jag köpa en bukett röda vackra rosor till livet. Men jag har inte adressen och dessutom så räcker inte pengarna till det. Men tanken känns god.

Så. Nu ska jag läsa en underbar tidning på min underbara säng och vänta på min underbara brud. Det får räcka så länge.

Fatta

Förresten är jag kär.
Har jag sagt det?
Ok. Om du missat.
jag är kär.

Det jag inte förstår

I dessa dagar är allt enkelt. Så klart det är. Alliansregeringen genom Reinfeldt har förklarat att pengar som inte fanns just nu finns. Så de ger en massa pengar. Till de som har. Men helt mot sina tidigare regler så ger de en smula stålar till de som inte har. Till pensionärerna till exempel. Nä, nu talar jag inte i egen sak. Min mor började jobba när hon var 14 och slet hårt i vården och har skit till pension. Skit. Inget mer. Dessutom har landet tagit ifrån henne sina svårt inarbetade pengar genom de senaste åren. Nu får hon en smula tillbaka. Pengar som är hennes. Som hon slet hårt för. Som hon avstod när hon arbetade. Jag hoppas hon jublar.
Själv är jag lyckligt lottad. Jag har jobbat hårt i några få år och har dubbelt så mycket innan skatt än min mor. Fast vi är i samma "utanförskap". Att jag sedan har fogden efter mig får jag och bara jag skylla mig själv för. Jag och min före detta fru. Något är fel. Totalt fel.
Pengar som inte fanns finns helt plötsligt. Ett underskott som vid förra valet var ett överskott skall nu räcka till mer fast det för 6 månader sedan inte räckte till något och skall dessutom inte ens finnas. Nä, det ska inte finnas så mycket så att det skall räcka till skattesänkningar. Förlåt mig som är kass på matte. Men. Men. Ett lands penningar är väl liksom summan av inkomsten minus utgifterna. Så om summan är minus och man ökar utgifterna men tar bort inkomsterna blir väl summan.... mindre? Fast det där förstår jag mig väl inte på.
Nä. Låt den egna plånboken bestämma. Rösta för den som ger dig mer, din mor nått som liknar mer och betala mer när du blir en smula sjuk. Din son som inte får jobb kan väl studera? Alla ska studera. Till något. Vad som helst. Statskunskap kanske?

Språket

Jag var rädd. Jag hade böjt och vridit språket till något bara jag kunde förstå. Upprepning på upprepning.

En dag, precis som vilken månad som helst. Det var inte svårt att vakna, men obegripligt att jag somnat. Hur. Hur? I köket fanns allt jag letat efter. Men det jag letat efter fanns inte i köket. Nä, Inte ens i vardagsrummet fann jag en väg ut.

Sluta, tänkte hon när jag vandrade vägen som vägde mer än någon annat till det ställe där man väger av sig varje morgon. Köket tänker du. Det tänker inte jag. Jag tänker bara på att vara något som jag inte var igår. Men de andra, de som jag känner, tänker på att jag borde vara något jag inte var i morgon. Så vi kan väl mötas i mitten av allt det där som är en hall mellan köket och vardagsrummet.

Hej hå siilver tänkte en kopojke. Amerika är inte vad det var. För böhfelen, det är inte ens var det borde vara.. it.


Så. Sov gott alla andra.

Ni ser. För mig ger det njutning att prova vart man kan ta det. Men det gjorde mig vilsen. Nu vet jag hur jag ska göra. Rakt från levern ska jag skreva.

Puss på allt som är ditt. Helst din fru

En dröm om det vita

Jag väntar på snö. Jag tittar ut genom fönstren och letar efter snö. För att jag vet att när den kommer så blir jag tyst. Så tyst. Andäktig. Tunga snöflarn som faller och gör hela världen tyst och vit och vacker och ljus. Jag längtar efter snön. Allt det kalla som faller in genom fönstren när man öppnar dem. Katten som hoppar upp i mitt lilla fönster i sovrummet, stelnar till, vänder sig och hoppar tillbaka till värmen i rummet. Jul. Advent. Bilar som åker ljudlöst förbi. Gatlampor som fäller gult ljus i vida ringar. Väntan på morgonens frost. Den som fryser allt till en ögonblicksbild.

Men framför mig finns gula oktober och svarta november. Jag fäller en tår. Lyfter blicken och tänker på varma brasor. Ihågkommer gamla dagar när borden var dukade med ost och skinka och sill och lådor. Allt detta vill jag ge. Till kvinnan jag lever, inte för men med.

Hon sade till mig: "jag har inga vackra händer, du tycker om vackra händer". Så visade hon mig vägen till sig själv. För hennes händer är inte vackra. De är underbara. De ger mig vila och njutning. Nu måste jag bara visa henne att så är fallet. Att bli stolt över sina händer. Över att vara underbar.

Men innan dess. Före det. Så kommer snö falla. Regn kommer piska och vind kommer vina. Dörrar slås upp och igen. Allt jag önskar har jag gått.

Hm.

Nu måste jag bara ge allt jag önskar få ge.

Skapelseberättelsen

Jag har en god vän. Troligen min bästa "vuxna" vän jag har. Ni vet, en sådan som kom när man redan var färdigvuxen och klar (Chrille, Sergej, ni är annorlunda vänner det vet ni). Han sade en gång "jag kommer inte att störa dig, du kommer när du är redo". Det var strax efter att han och en annan vän varit med och lämnat av mig på psyk för avgiftning, en gång för länge sedan när jag var farligt nära den där döden som jag alltid varit så rädd för. Kvar i mitt hem var en kvinna som gett allt men som fått inget tillbaka.

Min vän har levt sitt liv i alla år. Jag har hört av mig, sporadiskt. Men aldrig varit redo. Bara viljat höra en trygg skånsk röst som pratar om absolut inget. Nu vill jag söka upp honom igen för nu är jag redo. Eller, så redo jag kan vara. Men jag vågar inte. För jag vet inte. Jag kan inget lova. Kanske faller jag i morgon. Kanske föll jag redan igår.

Min kvinna. Henne jag älskar, är inte redo att lita på mig. Det ska hon inte vara. Någonsin. Min sjukdom är livet. Den går inte över förrän den dagen de gräver ner mig. Då kan alla andas ut. Innan dess tvingar jag dem att andas i min takt. Inte för att jag vill. Inte för att jag vill. Men för att så är det. Jag är gift. Farlig.

Men jag kan bara be er. Min kvinna. Min vän. Min andra vän som gett upp hoppet om mig. Min släkt. Mina barn. Min mor. Ge inte upp. Jag lever mitt bland er. Jag ber er inte fånga mig när jag faller. Men snälla, finns där när jag går på egna ben.

Så hon sade att hon älskade mig. Jag vet inte vad jag ska göra med alla de känslorna jag får av det. Ni tycker jag är ett svin som byter från en till en annan. Kanske är jag det. Men jag gör det. Denna kvinnan, min hemlighet, hon som ber om att få vara ifred från er, älskar mig. Jag vill vakna bredvid henne. Somna bredvid henne. Tjaffsa med hennes son, leka med hennes hund. Åka i hennes bil. Ge henne allt jag har och sedan kämpa för att fånga mer så att jag kan ge henne det med.

Ingen piedistal. Bara marken bredvid mig, en filt, en eld, en sång, en kyss, ett grepp runt de vackra höfterna. Vara med henne, vara i henne, vara för henne.

Men inte glömma mina vänner, inte glömma mina barn, min mor, min släkt, min musik. Inte glömma det jag vill med mitt liv. Ge av det som jag kan ge. Skriva något som äntligen spelar roll för någon. Bli en röst för någon stum.

JaGäLsKaR!. Sinatra vet. Sinatra kan. Elvis är kung, Lennon är Jesus och Sinatra är Universum. Allt detta är jag, jag är allt, min kvinna är inte min utan sin egen och jag vill vara hennes men min egen. Allt är VI. Inte OSS utan VI:

Allt jag behöver

Du finner mig galen. Så klart. Men idag sade jag det. "Jag älskar dig". Spänd tystnad när blodet stannade och slutade pulsera. Närmast väntade på att börja ruttna och förtvina och stinka. Mina öron hörde ljud som inte fanns. I dem sade rösten: jag tycker om dig med. Men det jag hörde gjorde mig bäst. Främst. Först och allra vackrast. Hon sade: jag älskar dig. Vi var snabbt överrens om att allt gått vansinnigt fort. För så går mitt liv. Fort och vackert och ibland svart. Just nu är det blått fast hon inte tycker om blått. Jag älskar blått. Det är min färg. Som hennes lila hemlighet.

Hon gav mig mer igår än någon gjort. Allt jag drömt om. Hon plockade delar av varje kvinna jag älskat och gjorde det till sitt. Tog det till fånga och gav mig allt. Hon fick mig att dö för några sekunder. Själv gav jag inget. Men jag lovade mig själv att ge tillbaka. Så fort jag kan.

Hon får mig att vilja börja motionera. Att vara vacker för henne. Att orka. Jag vill kunna springa mil efter mil för att återkomma hem till henne och vila i hennes famn. Hon har förändrat mig på bara några få dagar, veckor, sekunder. Min saga. Kanske är det dött om två dagar. Inte för att jag vill men för att livet är så. Så jag ska börja promenera för hennes skull. Inte för min. För henne. För att jag vill.

Så klart är allt för mycket just nu. Allt kommer bli normalt och vanligt igen. Den första tiden är alltid så underbar och jag byter lakan i sängen för att jag är rädd för att hon ska tycka jag är fel. Men jag har en svag aning om att hon kommer vara kvar när lakanen måste tvättas desperat. Sur men kvar.

Så jag sade det. "Jag älskar dig" och hon svarade "jag älskar dig med". Behöver en man mer? Allt ligger framför mig. En vacker mörk kvinna på Motivationsenheten lärde mig att lyssna till mig själv och en vacker mörk kvinna i livet lär mig att lyssna till universum. Så jag lyssnar och finner att jag hittat mitt språk igen. Min son fikade med mig idag, min andra son lyssnar till Sinatra och min dotter är kär.

Behöver en man mer?

Hälsning

Jag vet inte varför hon fortfarande läser. Hon som talade om allt men menade inget. Förutom sig själv och sin egna smärta. Jag finner henne på min läslista och vet inte varför. Vad är meningen? Live and let die. Jag har fått tag på den där postern som hon rev sönder. Hel. Bara min. Den ska bakom glas och ram och jag ska veta att den är min, från mitt minne och att ingen som river sönder får riva i mitt liv.

Jag har någon som får riva min rygg. Sönder och samman och tillbaka igen. Bita och slita och morra. Klä sig i lack och nylon eller intet och binda ris för min rygg. Be mig om allt och mer därtill. Mörkt hår och mörkt skratt.

Så lev och låt dö. Plocka en svamp, rid en rygg, gå en promenad. Men låt mig vara ifred.

Anna Anka. Hahahha.

Jösses. Tv tycks ha tappat alla regler och spärrar. Tydligen visas det en serie om några fd Svenska kvinns som nu lever i USA och som är rika. Gott så. Att vara rik är bra. Men så öppnar en människa som heter Anna Anka munnen. Ärligt talat. Namnet. Anna Anka. Kul. Jättekul. Jag har inte sett programmet, måste jag erkänna. Men hon har skrivit på Newsmill som jag sporadiskt följer. Vilken sörja. Så sorgligt. När man läst det så var man ju tvungen att läsa på mer. Ännu sorgligare. Så synd så synd. Anorexi. Dumhet. Hon är en fitta på två långa rangliga ben och är omåttligt stolt över det. Hon talar om att mannen är allt och barnen en del och hon inget. Men hon vill vara en förebild. För just det.

Hon är gift med en man som skrev My Way och nått om någon Carol. En liten man i peruk och stelopererat leende. Hon själv ser ut som en mumie med blå kontaktlinser och tycker att hon tar hand om sin man genom att skälla på barnflickan och suga av honom om han vill. Jösses. Jässes. Jusses.

Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Kanske är hon lycklig. Lite som att en sten kan vara glad över att vara en sten och inte en... tja.. annan sten. Men ändå. Hon tycker att män som byter blöjor är fån. Men själv byter hon inga blöjor. Stackars barn. Mamma, pappa, alla är borta på party och äter inget men ler för att de inte kan annat.

Nä då är jag fan hellre fattig och blir avsugen av en kvinna som faktiskt vill suga av mig och som vägrar om hon inte vill. En kvinna som kan skratta åt annat än andra och som ÄR en förebild.

Kärlek som spegeln för rädslan

Sällan har jag varit så här lycklig. Jovisst har det skett. När mina barn föddes. När jag tog min kanditatexamen som sjuksköterska. Då och då när jag skrivit något som faktiskt spelat någon roll. Kanske den där dagen när jag körde ut min första bil ur garaget. En Toyota Corolla, metallicblå. När Frank Sinatra sjöng "That´s life" för mig första gången. På min bröllopsdag. Men det har bara skett då och då.

Idag är en bra dag. En riktigt bra dag. Jag har fikat med min yngsta son på Tant grön här i stan. Vi gick och pratade och jag dummade mig. Som alltid. Så jag älskar mina barn. Jag tog kort och han är finnig och vacker och en smula längre än mig. Jag kommer ihåg hur han brukade släppa allt han hade för händerna när jag hämtade honom på skolan efter jobbet. Nu vill han inte kramas. Men jag vet att de dagarna kommer åter. Min äldsta son kramar mig. Om jag är nykter, inte annars. En klok man. Min dotter är ögonbedövande vacker och jag kramar henne med bävan. För att inte göra sönder något inom henne.

Nu, precis just nu, är allt perfekt. Jag har hittat tillbaka till mitt språk. Jag har underbara barn som jag tyvärr inte kan ta någon som helst styrka i att ha format själv. Det kan däremot deras mödrar. De har gjort ett bra arbete. För det mesta. En slarver som jag ska inte ha glädjen i sina barn men det har jag blivit välsignad med. Fan vet om jag inte för en microsekund tror på en gud. En liten en. En svart kvinna som ler mot mig.

Sen har jag ju henne. Eller. Jag vet inte om jag har henne. Kan man ha någon överhuvudtaget? Men jag är hennes och nu vågar jag säga det. Även om jag är livrädd för att hon ska tycka jag är för intensiv, för snabb, för mycket. Jag älskar och fan vet hur det gick till.

Den uppmärksamma läsaren säger: men du älskade ju en annan nyss? Jo. Jag vet. Men detta är något nytt. Troligen med en betydligt större chans att hålla. Hoppas jag. Jag vill vara med henne alltid. För hon låter mig sova när hon går upp på morgonen eftersom hon sett att jag varit uppe och inte kunnat sova när hon finner tidningen på köksbordet. Så hon låter mig sova, rusar in i några få sekunder när hon fått tillfälle och kysser mig vaken. Mer kan jag inte önska. Allt det vill jag ge henne tillbaka.

Så. Jag älskar. Kanske säger hon att hon bara tycker om. Så får det väl vara så då. Jag älskar och det tänker jag fortsätta med. Så länge jag kan och orkar. Så länge hon tillåter mig.

Livet är perfekt och min katt ler. Själv är jag bara så förbannat lycklig igen.


Att skriva en lögn

Jag har tappat mitt språk. Efter att ha töjt det, experimenterat med det, provat alla vägar jag funnit, har jag gått vilse. Allt faller platt och beyder inte alls det jag vill säga, det jag tänker. Det jag känner kan jag inte måla upp på allt det vita på skärmen. Kanske är jag rädd för att låta allt komma fram. Troligen.

Kvinnan har kört hem mig och hennes filter till spisfläkten renas i min diskmaskin. Hur mina tankar ska bli rena har jag ingen aning om så jag tar en kopp kaffe till. Klappar katten och tröstar henne, ber om förlåtelse för att jag återigen har lämnat henne ensam här hemma en natt. Jag är rädd för att hon någon gång ska sluta lita på att jag kommer tillbaka, glömma mig. Att hon inte ska komma springande när jag öppnar dörren, inte stryka sig mot mina ben och följa med mig ut i vardagsrummet när jag sätter på musiken som jag alltid har på för att döva alla tankar.

Men än så länge litar hon på mig. Att jag alltid ska komma tillbaka, eller i alla fall ta med henne när jag försvinner. Att jag ska se på henne när det är dags att äta och att hon ska behålla rätten att väcka mig på morgonen med en bestämd tass på min näsa. Hennes ögon följer mig när jag går omkring. Jag trivs med det. Det är så det ska vara. I evigheters evighet.

Men hon ser att husses hjärta är fullt av annat. Att det breddar över, svämmar och plaskar av det allra rödaste blod, rött som den vackraste ros. Hon ser att husse är rädd. Livrädd för att även detta ska visa sig vara en chimär. Att oasen i livets öken är en hägring framkallad av själens törst. Varje ord jag säger till kvinnan väger jag på våg. För att inte säga fel, göra fel. Tänka fel. Vara fel.

Så. Jag har tappat språket. Mitt språk. Det som ett tag var det enda som var mitt och bara mitt. Nu talar jag någon annans språk. Vart det kommer från vet jag inte. Men en kopia är det. Så jag letar och letar efter det där ursprungsspråket jag hade, då innna jag började ta det på en resa som slutade i intet.

Så klart kommer det fram igen. För det är en del av mig. Men just nu låtsas jag bara.

Innan tågen går

Inget är som väntans tider, sägs det. Skitsnack. Väntans tider är slöseri med tid. Själv sitter jag och väntar på att damen ska komma hem. Så lagom kul. Man tittar på tv och finner Thorsten Flink som sitter och svamlar. Patrick Swayse eller vad karln hette har dött. Regeringen delar ut pengar. Ute skiner solen och jag väntar. Men allt är precis som det ska vara. I min värld alltså.

Jag sitter i hennes morgonrock som är alldeles för liten och allt medan tiden går så brinner blodet i mig. Jag har druckit kaffe och rökt sedan klockan 08.00. Typiskt. När man har chansen att sova precis hur mycket som helst så att man slipper vänta för mycket så vaknar man, pigg som en liten kvittrande lärka och studsade upp ur den breda sängen.

Inget är som väntans tider. Jodå. Närvarons tid är så mycket bättre. Fast å andra sidan är det nog väldigt bra att man inte är närvarande precis hela tiden. För hur skulle det se ut? Livet kan inte alltid explodera. I bästa fall så kan man hålla det ifrån att implodera. Falla in och äta upp all glädje och endast lämna kvar ett grått pulver av sorg.

Men nu finns ingen sorg. Inte som jag känner i alla fall. Snarare en massa färger och stjärnor och heta drömmar. Jag är ju en sorgfri själ, sade mannen vid datorn. Det är du inte, svarade tangenterna. Fingrarna hamrar ord som jag inte kan kännas vid, inte vill kännas vid. Men i mina ögon finns en feberglans som ska vara där. Så jag väntar. På allt det där som är så gott och skönt i livet och fan i mig om jag inte trivs förbaskat bra just nu.

En blomma i asfalten

Jag fick nyss ett sådant där sms som gjorde att alla tankar på att livet kan vara svart och grått och lila försvann. En underbar uppfinning det där. Att mitt i livet kunna få ett litet kort meddelande som lättar upp den cementgrå himlen och får en (mig) att dansa en smula fast jag absolut inte kan dansa.

Tvätthöger ligger där den alltid har legat. Men i morgon ska jag leva sådär normalt och tvätta alla lakan och kalsonger och skjortor så att de doftar gott och lösa upp alla fläckar som jag gett dem i motvillig gåva. Men det är lätt att tvätta när man gör det för att man vill var en smula vacker för någon. Det är lätt att raka sig på morgonen när man vet att man inte vill riva någon på kinden.

Men idag ska jag inte göra något av det. Alls. Jag ska sitta med min gitarr och spela och vänta på ett tecken från närmsta mobilmast. Ännu ett sådant där tecken som gör att alla andra tecken förbleknar och förtivnar. Låt alla svarta katter i världen spatsera framför mig, jag ler åt dem och önskar dem all lycka i livet. Vintern sänder hela tiden tecken på att den är på väg men jag har vår och sommar och sol i själen. Vem behöver element och raggsockar i de dagar när hjärtat glöder`

Inne, djupt i min klena skalle, viskar en liten röst :försiktigt nu. Rusa inte iväg. Så jag hejdar mig. Inte för att jag vill men för att jag inte vågar annat. Det är nog bäst så. Sägs det. Men å andra sidan så känns det totalt omöjligt och framför allt dumt att göra som andra vill att man ska göra. Jag måste vara mig, jag kan inte vara någon annan.

Det är sådana här dagar som är farliga. När man tror att bara en öl skulle kunna svalka hettan i mitt inre. Men det är just den ölen som är den farliga. Så jag tuktar mina lustar och läser tidningen istället. Dricker nymalt kaffe och röker en cigarett. Allt för att inte falla handlöst utan att falla med fallskärm.

Det är som det är med livet. Enda stor röra av saker och intryck och bokstäver och ljud och skog och asfalt om vart annat. Mitt i allt det där har jag funnit mjukt kött och len hud.

Den tanken är oerhört vacker för mig.

Kärlekens alla val

Helgen har varit underbar. Fantastiskt normal om man säger. Det var länge, länge sedan jag var normal. När det föll så föll även de normala helgerna. Det känns som en lisa att veta att livet kan var sådär lågmält normalt utan execcer och dunkaden skalle och ångest upp över väggarna.

Jag vet inget om framtiden. Alls. Jag är för härdad för att våga tro på något nu längre. Vet gör jag ännu mindre. Men jag vet vad jag vill. Fast en sådan sak är inte bara upp till mig. Sakta, sakta. Ett steg i taget. Lära känna varandra, prata och leka och laga mat ihop. Dricka kaffe under spisfläkten utrustade med var sin cigarett. Prata med barnen, två ovanligt trevliga prickar. Leka lite med hunden. Be en stilla bön om at detta inte bara är en kort tid i livet utan kan vara något som håller en smula längre än några sekunder.

Vi har gjort normala saker. Gått på promenad till affären. Ätit gott. Visst drack vi lite rödvin, men lusten att hälla i mig är borta, i alla fall just nu. Det finns inget att döva. Inget att fly från. Möjligen är det så att jag flyr till något. Men det kommer jag väl på så småningom.

Vi pratar om att gå på föreläsningar och diskutera det vi upplever. Hon har sagt att hon inte vill bli "nån kändis". Det gjorde hon efter at jag berättade att folk ibland stannar på mig gatan och säger att "du är ju den där bloggaren". Än så länge har ingen varit otrevlig, men den dagen kommer säkert. Men jag vet att kvinnan inte vill dras in i det där så jag kommer hålla det strikt.

Men en sak är säker. Jag kan inte låsa dörren till det faktum att jag är kär. Det är en allt för stor del av mitt liv för att jag ska kunna låtsat att det inte finns.

Det finns många anledningar till att skriva. jag gör det för att överleva. Jag gör det för att jag bara måste. Jag har alltid skrivit, innan datorer och internet på små lappar, anteckninsblock, skrivmaskin. På servetter och kvitton. Inne i skallen skriver jag hela tiden. Leker med ord och tankar.

Jag påstår på inget sätt att det jag skrive är bra och absolut inte viktigt för någon annan än mig själv. Men just för mig är det livsviktigt. Hur ska jag annars få ordning på alla tankar jag har? Jag vill ge de jag älsk.... oj, nu sade jag det nästan en det är för tidigt att använda det ordet i alla fall här på nätet. Allt för mycket är oklart och förvirrat.

Men jag vet att jag längtar efter henne. Det är inte det att jag vill vara med henne hela tiden. Bara den tiden som hon vill ge mig. I all den där vettiga vansinniga vanlighet. Dricka the på kvällen, sitta och småprata. Lära känna de som hon känner.

Vem hon är kommer jag inte avslöja på något sätt. Jag respekterar hennes önskan. Men jag vill berätta för alla att det finns en vacker, balanserad kvinna i mitt liv och mitt hjärta hoppar och skuttar på det där gamla välkända sättet. I själen känner jag ett lugn. Denna gång är det inte total passion från första sekund. Snarare något mycket vackrare, något som inte brinner så varmt att man inte kan vara i närheten, snarare en eld som ger värme och brinner vackert med röda, gula och orange lågor.


Förövrigt vill jag varmt rekommendera Marcus Birros nya blogg som skall handla  om hans privatliv och framför allt om kärlek. Underbart att han inte ger sig för näthatet. Han är den bloggaren som jag kan tycka behövs mest i det här landet. Ett underbart språk och en mycket klok man. En man som så ofta säger det jag skulle vilja säga och skriva om jag bara vore en bråkdel så begåvad och driven.
Ni finner den här Missa inte något underbart.Förövrigt helgen i kort resumé


Jonas Carlzon | Skapa en profillänk


Mitt bland alla val

En underbar morgon hörrni. Solen skiner, luften är hög och klar. Katten studsar omkring och jag mår som en liten tjock kung. När jag öppnade alla fönster så ven en kylig vind igenom lägenheten och lyfte allt damm mot högre nejder. Ett väldigt effektivt sätt att dammsuga.

Idag ska jag... tja, något. Hela dagen ligger öppen och vid framför mig. Allt är möjligt. I helgen så passade vi på att hämta min elgitarr hos min son och jag tror jag ska fixa till en lödning som har hoppat ur led. Sen jäklar i min lilla låda ska här spelas. När jag får pengar den nittonde så ska jag köpa en ny kabel med så att jag slipper allt glapp som annars plågar mina försök att leka Leadbelly.

Mina elaka försök att banta katten börjar ge resultat. Hon har börjat att få sådana där plötsliga ryck som en glad katt ska få. Nu när hon orkar. Helt plötsligt studsar hon omkring som en litne guttaperkaboll, trasslar till mattan och hotar välta hela lägenheten. Det känns helt rätt måste jag erkänna. Trots att jag känner mig elak som bara ger henne litet mat. Så nu väntar vi alla bara ivirig på att även jag ska börja leva lite hälsosammare. Fast den dagen kommer nog inte.

Nä. Som sagt. Eftersom jag kan göra precis vad jag vill så ska jag göra det. Precis just nu.

Kungen är i köket

Allt är precis så lagom varmt som det ska vara. Som att leva i en solstråle. Bo under blå himmel och bland grönt spirade gräs. Porlande vatten, porlande vattenfall i mina vener. Jag som alltid trott mig vara någon som är dömd till att aldrig finna eller finnas av en vacker kvinna för mer än ynka sekunder i livet känner mig obeveklig i min försesats att finnas vid hennes sida så länge livet ger mig möjligheten.

Så vad gör jag då? När allt känns varmt och mjukt och kyssarna smakar honung och mjölk, när mjuka händer smeker mitt hår och en hund skäller för att matte kramar farbrorn. Jag fortsätter drömma. Som alltid. Tankar som spelar sitt vanliga obegripliga spel i skallen, känsor som lägger sig till ro i mitt inre. Gott så. Drottningen är död, leve drottningen. Kungen är i köket och röker, hunden spelar med en fotboll och himlen är röd som blod när den lägger sig till ro.

I natten ger vi varandra små presenter. Suckar och stön. Min panna blänker av svett och hjärtat hotar att falla ur bröstet på mig. Att somna ihoptrasslade, som två garnnystan som katten lekt med, omöjligt att veta vart hon börjar och jag slutar. Ett täcke som är för varmt, okända ljud i natten. Precis så som livet borde vara hela tiden.

Vi trevar oss fram. Försöker finna varandra i tankarna såväl som i själen. Pratar om allt, snattrar om intet. Äter röker dricker kaffe ihop. Allt är vi, vi är allt. Förutom alla andra så klart. Den stora världen utanför det varma täcket. Så många att träffa, så många att skratta med, så många att titta på. Lyssna med.

Jag är på väg. Som en raket, som en ljusstråle. Snabbare än tiden. Lyckligare än den jag var i förrgår. Olyckligare än den jag kommer vara i morgon. Trasig och en smula rädd. Men varje blick från henne är som balsam på såren. Varje kyss läker. Mörkt hår och mjuka händer. En massa energi och empati. Allt det jag saknar. Ying och yang. Svart och vitt. Plus och minus och en summa som blir perfekt.

Så. Jag längtar efter att röka en cigarett. För att jag vill. För att dämpa hoppet och för att komma ner en smula på jorden, så att jag inte än en gång rusar iväg och slutligen finner att jag rusat så fort att jag åter är ensam och fel.

Livet är märkligt. Som tur är

En vinnares försvartal

Jag måste erkänna att livets möjligheter förbluffar mig. För en människa som spenderat så mycket tid med att stirra in i evigheten så känns det väldigt märkligt att livet rusar på som mest när man stannar upp. Så jag stannar väl upp då. Far fram genom livet som en komet, helt stillastående.

Allt går upp och ner. Det ska nog vara så. Olycka blev lycka, ensamhet blev något annat och jag har fortfarande lite svårt för att hitta till toaletten i den här lägenheten där kärleken bor. Hunden som ser ut som en leksak är av kött och blod och följer mig med blicken, långt, långt där under all den lurviga pälsen. På tv visar de "här är mitt liv" och jag har funnit mitt precis här.

Kanske kommer allt falla itu, någon gång. Men det skiter jag högaktninsfullt i just nu. Solen skiner sådär septembervarmt, vinden far genom trädtopparna och tåget som går precis utanför väggarna skrämde slaget på mig de allra första gångerna men nu hör jag det inte.

Jag har lärt mig att inte utropa seger allt för fort. Men just nu känner jag mig som en vinnare. Vinnaren. Den som vunnit. Snubblande nära det som kallas seger. Men återigen törs jag inte säga att allt är som det ska. Man vill ju inte utmana livet.

Men bara mellan dig och mig, var snäll och berätta inget för någon: jag är lycklig!

Så slog kärleken till igen

Ännu en dag som gått. En dag som började i en främmande säng, fortsatte i en rasande fart ocn nu ska jag lägga mig i samma säng igen. Men nu är den inte så främmande längre. jonascarlzon@gmail.com

Mellan två galler

Hej och hå vad det rusar på här då. Jag borde ha kommit in i duschen, jag borde ha hunnit hämta tobaken på "posten", jag borde ha kommit iväg till stan. Vad gör jag i stället? Städar kylskåpet. Så klart. Gör inte alla det på en fredagseftermiddag?

Så nu är jag superstressad. Men det får lägga sig. Så. Bara lägga sig. Jag har inte tid att vara stressad.

Pust och stånk och stön vad det rullar på.

Hej då.

Hejhopp och ...

Hejhopp och det ena med det andra. Trudelutt. Tänk så mycket lättare allt blev när man fick lite medkamenter, solen skiner, man har sovit som ett barn och förkylningen har gett sig av med svansen mellan benen. Kärleken sprakar och banne mig om jag inte är på väldig gott humör. Lysande.

Hela världen sitter på FB. Märkligt hur något kan ta över tid och liv på det där sättet. Nu är det inte barnen som man får säga åt att gå ifrån datorn, det är snarare barnen som får säga till sina föräldrar. Strange days indeed.

Dagen har varit mycket bra. Väldigt bra till och med. Lugn och skön och jag har mått bra hela dagen. Visserligen lånade min kära son ut 500 kronor till mig så jag kan kvittera ut den där tobaken jag beställt. Men ändå. En bra dag.

Sen körde det ihop sig. Jag har som en del redan förstått redan träffat en spännande kvinna och det ser väldigt lovande ut även om jag på intet sätt kan säga att vi har något förhållande eller så. Men i morgon ska jag hem till henne och hennes barn för att äta taco och umgås och det måste jag erkänna att jag ser väldigt fram mot.

Problemet är ju bara det att en anna person som varit en väldigt kär person för mig har ballat ur totalt av detta. Jag förstår ingenting eftersom hon själv hade ett förhållande redan dagen efter att vi gick isär. Logiken haltar minst sagt.

Men men. Det där är inget jag varken kan eller orkar bry mig om. Jag har ingen som helst lust att leva lite totalt ensam för att någon som har en egen partner inte kan acceptera det. Så det blir som det blir.

Men nu ska jag sova lite. Det blir en spännanden dag i morgon som jag ser väldigt mycket fram emot.

Puss på er alla.

Från en kärlekskrank man

Så jäkla underbart. Efter att ha loggat in på apoteket.se tusen gånger så fann jag att mina recept hade kommit. Ännu bättre blev allt när jag fick skjuts in till stan för att hämta ut dem. Vi det laget så var yrseln fruktansvärd så att åka buss hade varit knepigt. Men efter en snabb bilfärd så fann jag mig själv på apoteket och kunde hämta ut läkemedlen. Så nu är allt ok och som det ska. Dessutom är jag nu trött som ett barn efter att ha tagit mina sömnmediciner och kommer sova som ett barn  i natt.

Lite förkyld är jag fortfarande, men vad fan. Det verkar vara på bättringsvägen. Mat i kylskåpet och skafferiet, mina mediciner. Allt är hur bra som helst. Dessutom är jag kär. Men det är en annan historia. Det får ta sin tid, inget att stressa fram, men det känns jäkligt bra. Det är väl så livet är. Man faller och är tvungen att resa sig upp igen.

Så nu ska jag sova, drömma om kyssar och dessutom vakna gott i morgon och veta att det är en ny dag att ta tag i.

Man är inte så smart.

GaAAAH!! Willie Nelson. Smart att lyssna till Willie när man lider av galloperande ögondusch. Tog ungefär tre sekunder innan jag satt och hulkade och kände mig som en vansinnigt ensam cowboy.

Jösses Amalia säger jag bara. My name is kopojke, Jonas Kopojke.

Jösses.

Blue eyes crying in the rain.

Inte så smart.

Ärligt talat jag är så trött.

Näe. Nu är jag lack. Riktigt jävla sur. Dundersur. Dessutom har jag för en gångs skull anledning att vara det. Det är inte bara det där med den jäkla förkylningen. Fast det är rätt mycket den där jäkla förkylningen. Mest den när jag tänker närmare på saken. Äh. Det är nog bara den kanske. Fan vet.

Men förutom den då? Tja. Mn hjärna skriker efter mina antideppressiva små fina kapslar, men inte har det ramlat in något recept på apoteket än inte. Nu har jag knatat omkring utan de där kemiska kornen i 5 dagar eller något sådant. Borde ju egentligen funka bra, jag menar de flesta klarar sig rätt så bra utan sådan kemi. Men i mig studsar känslorna helt utan rim eller reson. Det finns liksom intet vettigt sammanhang att hänga upp allt på. Fan det räcker att jag tänker på små kattungar och solnedgångar för att jag ska börja lipa som om mitt liv hängde på det. Otroligt irriterande.

Det är ju en sak att vara svår och obegriplig och låtsasdeppig, men att börja störtgråta för att Birro har skrivt ännu en briljant text i tidningen går över mitt förstånd. Speciellt jobbigt blir det att försöka hejda både tårar, hosta och skvättande nysningar medan hela kroppen fylls av de där eländiga "elstötarna" som blir när man tvärt slutar med Effexor. Som att hela tiden smaka på ett 9-volts batteri. Inte speciellt behagligt.

Uppskruvad och hoppig och förkyld och trött och sur och jävligt trött på att det ska vara så. På en och samma gång. Katten tittar oroligt på mig där jag sitter och börjar gråta för att jag kom på att älskar henne. Hon, Chips, tror nog att nu har fan husse blivit tokig på riktigt och inte bara sådär avantgardiskt svår som vanligt. Teardropps in my coffe. Vem fan behöver salt till kaffet?

Dessutom är jag innerligt trött på den här varelsen som bloggen blivit. Samma samma, dag ut och dag in. Skriva om absolut inget. Ett allt mer krångligt språk för varje dag, eftersom jag vill ta det någonstans. Men jag kommer fan inte en centimeter. Funderar på att lägga ner hela grejen, öppna en ny blogg någon annanstans eller i alla fall med ny adress. En blogg som inte är så förbannat navelskådande och tröttsam och tråkig och krånglig. En blogg som gör som jag vill och inte som den själv vill.

För det har blivit lite så märker jag. Eller fel, det har blivit mycket så. Märker jag. Man sätter sig ner och helt plötsligt har man fyllt servern med ytterligare något totalt obegripligt. Jag som vill vara brilljant och lysande och skarp och smart och rolig är mest allt som inte är just det. Kanske verkligen dags att ta en lång paus tills jag verkligen har något att säga. Skriva på de där böckerna som jag alltid funderar på att fortsätta med men som det inte blir så mycket av eftersom jag fyller tiden och skrivandet med ingenting på blogg.se istället.

Det är en sak att säga att man har talang, en helt annan att visa det liksom. Fråga vem som helst så kan man ge sig fasen på att de skrivit minst en bok. Eller planerar att skriva en. Eller skriver på en. Alla utom jag. Jag bara pratar om det. Sitter och stirrar på skärmen innan jag ger upp för dagen och skriver om hur jäkla illa jag mår fast jag egentligen mår hyggligt. Mest som de flesta tror jag. Men de pratar inte om det. Det är inte fint att säga att man inte vaknar upp varje morgon och brinner av kärlek till livet och dess möligheter. Märkligt enligt mig, men det mesta är märkligt i min lilla värld.

Se där. Nu börjar jag igen. Samma samma. Gång på gång. 4644 st inlägg än så länge. Alla mestadels mörka och bara intresserande för de närmsta sörjande. Eller egentligen bara för mig.

Nä. Som sagt. Sur. Får kolla om de där recepten kommit in än. Innan jag lipar över något som jag inte fattar att jag lipar över. Nästa gång tårarna faller blir det väl för att jag tänker på döda sälungar eller något.

Lack.

Nä nu säger jag snart upp mig

Näe. Nu går det inte alls bra. Inte kunder jag somna förrän vid 9 i morse. Inte har jag fått några recept på mediciner än. Jag är förkyld. Maten är slut här hemma. Katten gråter. Väggarna skriker och krymper och banne mig har jag inte lite ont i naglarna med. Det är egentligen absolut inget som funkar. Alls. Men det får väl vara så då. För ett tag.

Det största problemet är egentligen att jag inte kan se skuggan av recept när jag loggar in på Apoteket.se. Nu har jag varit utan de flesta av mina små kapslar och piller, de som ska göra att jag trallar hela vägen från dag till natt, i några dagar och det börjar verkligen kännas. Snurrig i kolan, svårt att sova, ännu svårare att koppla av ens en sekund. Håhåjaja. *Host*

Det mesta, ja mer eller mindre allt, tyder på att jag återvänder till sängen och bara nyser och snörvlar och tycker vansinnigt synd om mig själv.

Jo. Jag gör så.

Jag och Obama

Förresten är det lite kul att Obama nyss varnade ungdomarna i USA´s skolor för att lägga ut för mycket på Facebook. Precis när jag själv funderat på hur klokt det är att skriva för mycket just där.

Fan. Jag lär aldrig bli president i USA. Frågan är om jag ens kommer få ett vanligt jobb med tanke på allt jag skriver :-)

Revolution No 9

Äsch. Jag kom på en sak till jag retar mig på, precis innan jag skulle lägga mig. I morgon, eller idag om du läser detta i morgon, alltså 090909 så kommer Beatles skivor ut. Igen. Pressen skriver spaltmetrar om det hela och skivorna är redan slutsålda. Sånt retar jag mig på.

Man har "rengjort" musiken minsan. Alltså tagit bort bandljud till exempel. Alltså de ljud från själva banden man spelade in på som kunde höras om man bara ansträngde sig oerhört mycket för att höra. Själv måste jag erkänna att jag efter tusentals timmar framför högtalarna med de där skivorna inte en enda gång har retat mig på de där ljuden. Jag visste inte ens om att de fanns måste jag erkänna. Nu vet jag det.

Så man ger ut de där skivorna på nytt och vips får den ivriga samlaren köpa sagda skivor än en gång. Sånt retar mig. Oerhört. Alltså att man gör en så stor sak av det hela. Samma låtar, samma musik men än en gång. "Som det var tänkt att det skulle låta", säger man. Jösses. Jag trodde att det skulle låta som det lät.

Nä, det där lär jag inte lägga några stora summor på. Däremot vore det trevligt om Beatles tog steget in i den nya världen och hittade in på Spotify. Så att folk som inte riktigt vet vad det handlar om kan lyssna och häpna.

Men så enkelt funkar det väl inte kan jag tro.

Mitt publika jag bugar djupt

Näe. Nu vet jag snart inte vem jag är längre. Man är fan överallt. Bloggar och Facebook och hit och dit och mest hela tiden. Ändå vet jag ju så klart vem jag är. Alltså, på riktigt. När jag inte är WoB. En rätt glad skit som gillar att göra saker som anses vara "ingenting". Som så klart inser nyttan med att motionera (vettigt), som skrattar väldigt ofta och som tycker att Tre män i en båt är den allra bästa boken som finns i hela världen.

Så klart vet jag att det är korkat att röka och att jag sannerligen borde sluta med alla former av alkohol, dricka mindre kaffe och att det är bra att spara i alla fall några av sina slantar för de dåliga tider som alltid dyker upp lite då och då. Men det är ju så rasande roligt att raljera om det där.

Det är en märklig känsla att vara så totalt utan några som helst "hemligheter" som jag är. Men allt är ju bara ren terapi. Självslig onani. Det är inte alls så pjåkigt att vara dyster och ful och all det där på nätet. Så att man kan vara glad och gilla att kamma sig i verkligheten. För det här är ju inte verkligheten. Så klart är det en del av verkligheten. Men så långt från det riktiga livet att man funderar på om det ens är möjligt att det är samma universum.

Det är väl kanske att göra självmål att låtsas att ens hela person är bara en liten del av sig själv. Men vad fan.

Livet är för kort för att inte retas då och då.


En gubbes försvarstal

Jag har blivit gubbe. En bitter gubbe till råga på allt. En bitter gubbe med ringar på fingrarna för att jag bara vägrar förstå att jag är gubbe. Fast det klart att jag vet att jag är gubbe. Därav bitterheten.

Dagens ungdom är inte som på min tid. Fan, de kan ju inte ens ta på sig ett par byxor på rätt sätt. Underkläder har blivit allt för väl synliga och alla dessa unga män går omkring som om de just har lagt av en brakare som blev bra mycket blötare än de trodde.

Dessutom är många, inte på långa vägar alla, men många, jättearga. Hela tiden. Fast de vet inte på vad. Det där kan jag visserligen känna igen mig på. Men inte kastar jag en massa sten på poliser eller brandmän eller ambulanser. Oftast vill de ha ett "ungdomens hus" eftersom det "inte finns något att göra". Tror de att alla vuxna sitter i ett "de vuxnas hus" och har en massa roliga saker för sig hela tiden? Inte vet jag. Men de lär väl komma på att saker blir vad man gör dem till. Fan, gå på bio eller nått vetja. Titta på tv. Läs en bok. Engagera er i nått som är viktigt. Lite som man får göra när man är vuxen och uttråkad och kanske känner att man skulle vilja kasta en sten eller tolv.

Skriv en helt meningslös och deprimerande blogg.

Fast jag var säkert lika obstinat och oengagerad och småkorkad när jag var 17. För tusan, jag är det ju fortfarande. Men jag låter ambulanserna komma fram när någon blöder.

Nä. Att bli gubbe och utråkad och veta att man själv får hitta på något att fylla sin tid med är inte så jäkla fel. Alls. Dessutom så kan jag ta på mig byxorna utan att misslyckas på halva vägen.

En dag när det mesta funkar. Trots allt.

♥♥♥ Livet är rätt så trevligt just nu. Fast jag är syld. Jättesyld. Inga större moln på min himmel.

Ändå har jag letat och letat efter dem.

 

Skulle det bli en massa moln lyser solen alltid bakom dem ändå

 

Annars får man tända en lampa i mörkret

 

Katten vilar

 

Man kan spela lite gitarr

 

Eller ringa någon

 

Kanske kamma till sig

 

raka sig

 

Tvätta är inget jag planerar att göra. Idag heller.

 

Man kan istället ligga och läsa

 

Eller bara skrota omkring i sin morgonrock och vara förkyld

 

Allt funkar en dag som denna. Bara så ni vet ♥♥♥

 


En lysande ide från febemörkret

När man är sådär vansinnigt jättesjuk som jag är just nu, har man tid att komma på geniala saker. Nu har jag kommit på det utlimata. Nu har vi ju lärt oss att låga skatter och högre avgift till a-kassa och sånt skapar mer jobb. Jo men det vet vi ju. Se på USA till exempel. Där finns det ju nästan ingen aretslöshet alls. Snarare har ju folk kanske 4 jobb. Bara en sån sak.

Så. Varför ska vi ha skatter alls? Ta bort den så klart. Alla får jobb, alla blir glada och vips har jag löst problemet. I
SvD kan man läsa att socialbidragen ökat 16% i förra kvartalet. Min lösning är att ta bort dem med. Så klart. Det håller bara folk hemma och då går de och drar fötterna efter sig och röker cigarr hela tiden. Ta bort skatterna så finns det inga pengar till socialbidrag ändå och allt är löst. Varför i hela fridens namn har ingen kommit på det innan?

Konstigt att man skulle behöva få feber för att komma på det. Samma som med skola och barnomsorg och äldreomsorg och sjukvård och sånt elände. Sånt för väl folk sköta själva? Ta bort skatten, så att alla kan jobba och har råd att köpa tjänsterna på den öppna marknaden. Vips har vi skapat ännu mer jobb. Fan, jag är helt klart något på spåret här.

Såna som mig blir ju ett litet problem. Fast jag har löst det med. Inga skatter skapar ju så klart en massa jobb som även en slöfock som jag kan sköta. Kanske kan man ha mig till enklare ärenden? Fast jag kan ju spela gitarr så jag kan föresten sätta mig och roa folket på något torg eller nått. Med alla dessa som har jobb och pengar borde jag ju kunna få en spänn eller två då och då.

Jaja, man kan raljera om det där hur man vill. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan. Jag tror verkligen inte heller på att höga skatter är något bra eller att det löser en massa problem. Även jag tror på en arbetsmarknad där alla får plats. Men just nu så finner jag, hur jag än försöker finna svaret, att pengarna i samhället bara har omfördelats. Tyvärr så är det ju inte så enkelt som att alla blir friska av att de får mindre pengar i plånboken och helt plötsligt kan jobba.

Återigen. Jag är djupt tacksam för att jag har förmånen att leva i ett land där jag får tid på mig att läka. För det är ju det jag vill. Läka och återgå till arbete. För att ha arbetskamrater, fan så mycket mer pengar att röra mig med och för att jag tycker mitt jobb är förbannat roligt. Men som det är nu så går det bara inte. Jag har fullt upp med att fixa enkla saker som att gå till affären och handla mjölk.

Men den bittra sanningen är att även om jag skulle bli totalt utan inkomst, om jag vore tvungen att bo under en buske skulle jag fortfarande inte kunna jobba hur mycket jag än skulle vilja. Jag förstår att det ibland kan verka jättekonstigt för de som själva känner sig totalt slut och trötta på att jobba 40-timmar i veckan men ändå kämpar på.

Så jag hoppas att vettet återvänder till alla och att vi kanske kan inse att livet inte är så där lätt som de som själva har fri sjukvård och hög lön vill säga åt oss att det är.

Fast troligen är det bara febern som talar.


Rena händer men snorig nos

Så jäkla knepigt. Jag har sovit som ett barn i flera veckor. Nästan i sträck mer eller mindre. Har jag inte sovit så har jag drömt. Men när jag är hemma så kommer den tillbaka. Sömnlösheten. Ändlösa timmar som vägrar ta slut. Världen är sorgligt tråkig klockan 04.32. Det finns liksom inte så mycket att göra. Så man gör ingenting. Läser morgontidningen en gång till. Stapplar upp och röker en cigarett. Till. Nyser i en kvart och hostar en smula. Drömmer om att få drömma lite.

Sömnens tid är över igen. Kanske ska det vara så. Fan vet.

Men när ljuset bryter fram. Då minsan. Då är det lätt att sova. Märkligt. Just nu funderar jag på att sätta på lite kaffe. Så att jag inte ska sova. Så att jag kan sova i natt. Krångligt. Jättekrångligt.

Egentligen skulle jag vilja lägga mig i en soffa och titta på en bra film. Men jag har ingen soffa. Krångligt igen. Katten har fått mat och sover. Jäkla katt till att kunna sova. I nästa liv ska jag bli en katt. Fast då blir jag väl katt i något land där de äter kattdjur och förvandlas redan i späd ålder till stuvning eller vad man nu gör med kattkött för att det ska slinka ner och mätta.

Svenska folket har börjat tvätta händerna. Man tar sig en smula för pannan, med tvättad hand givetvis. Men kanske är jag yrkesskadad som redan innan svininfluensan tvättade tassarna några gånger om dagen. Jag läste om en skola där de minsan återinfört tvål på toaletterna. De har alltså inte haft tvål på dass. Ungarna har suttit där och pinkat och skitit och sedan inte tvätta händerna med tvål. Kanske inte alls. Sen undrar vi varför vinterkräksjukan brukar bryta ut stort och vackert varje år? Jösses.

Så det där dödshotet som finns underförstått när man pratar om nya influensan kanske gör gott. Folk har börjat tvätta händerna igen. Skönt att veta måste jag säga. Även om det där handspritandet känns väldigt, väldigt märkligt. Återigen, vad är det för fel på tvål? I vården tvättar man (förhoppningsvis) händerna titt som tätt. Även med sprit. Men det är liksom skillnad på att lägga om infekterade sår och att ta i ett handtag på bussen. Hoppas jag. Men återigen. Allt som får folket som duschar två gånger om dagen att även tvätta sig om händerna efter att de torkat arslet är bra.

Skit samma. Jag är förkyld likt förbannat. Måste ha missat att tvätta tassarna någon gång. Eller så har jag kysst mig till det. I så fall var det helt klart värt det. Kyssas är bra. Alltid.

Nä. Istället för att sitta här och gnälla mig trött så ska jag lägga mig och tycka vansinnigt synd om mig själv.

Funkar helt klart bättre som bot mot hosta och feber.

Tråååååkigt. Host, nys.

Nä. Någon flunsa har jag inte fått. Bara en förbaskat urtråkig förkylning. Näsan rinner, halsen ömmar, huvudet bankar lite hemtrevligt och jag är på ett rasande dåligt humör. Jag blir det av förkylningar. De är i vägen. Ställer till det. Men nu har jag beställt lite mer inhalationer och slemlösande på apoteket.se. Så vansinnigt bra, att kunna beställa sina mediciner på nätet. Det enda som behövs är en e-legitimation och ett recept. Båda har jag så det var bara att beställa. Det gjorde mig på lite bättre humör.

Nu väntar jag bara på att mina andra recept kommer in till apoteket så att jag kan hämta ut dem. Inte kunde jag sova igår. Inte en chans. Jag slocknade inte förrän vid 8-tiden i morse efter en evig natt som aldrig tog slut. Som vanligt då igen. Jag hoppas att läkaren är snabb på att skriva recepten på mina sömntabletter så att jag slipper en sådär bedrövlig natt igen. Läkare brukar vara snabba så det ser bra ut än så länge.

Givetvis försov jag mig när jag skulle till sjukgymnasten. Givetvis. Förkyld, trött och försovd. Allt elände på en och samma gång. Sa jag att jag är på taskigt humör? Får gå ut och sparka mig trött på en sten eller något.

Det är en såndär krånglig dag. Mobilens kontantkort var slut och jag hade svårt att komma ut på nätet för att fylla på kortet. Jag måste låsa upp den nya mobilen så att jag kan använda mitt abonemang på den. Den gamla mobilen har jag ju tappat en gång för mycket så att den fungerar inte. Eller, man kan ringa med den om jag kopplar den till datorn, men displayen är sönder. Fan vad rörigt detta blev ser jag. Äh. Det bara är en sån dag.

Host och nys och förlåt att jag sitter här och troligen smittar ner hela världen om jag går ut. Jag får hålla mig hemma. Fast då kan jag ju inte hämta ut mina mediciner. Ojojoj, vad krångligt allt är. Vart jag än tittar så blir det svårt.

Tror jag ska lägga mig och bara nysa mig till sömn.

Fan vad det är trååååååkigt att vara förkyld.

Där allt vaket blir sömn

Äsch. Jag borde sova. Katten har fått mat, jag har fått mat, livet har fått näring. Så då borde man väl kunna lägga sig till ro för några timmar. Hade jag haft några hade jag tagit en sömntablett. Men inte ens det har jag. Men jag har ont i halsen och är en smula orolig för att bli sjuk på riktigt. Jag har inte tid med det nu. Det finns annat jag vill ägna mig åt än att dricka varmt honungsvatten och Alvedon. En trivsamt kaos bubblar runt i skallen på mig. Vad ska man tro om livet egentligen?

Jag som har vant mig vid att inget fungerar fungerar alldeles utmärkt. Dessutom har jag knappt några tomburkar kvar och tänker inte heller samla på mig några nya. Så är det tänkt i alla fall. Fast det är ju inte det allra lättaste har jag märkt. Men det får gå.

Nä. Jag måste sova lite. Sömn är bra, sömn är gott. Glass är gott med och jag önskar att jag hade en bytta eller fem så att svullnaden i halsen kan lägga sig lite. Fast det är ju jag som ska lägga mig. Äsch. Dumheter. Sitta och gnälla över att halsen är en smula öm och att jag inte vill lägga mig. Dumheter. Humbug.

Katten vaknade när jag tänkde lampan i köket. Hon är ju som hon är den lilla pälsbollen och nu har hon fått för sig att hon ska ligga på köksbordet. Det får hon inte. Men det vet inte hon om eftersom jag underåter att meddela henne det. Men hon fattade hinten när jag tände lampan. Sömniga ögon som blängde på mig. Men det biter inte på mig det där. Hon får vara hur sömnig hon vill. bordet ska hon inte sova i alla fall.

Asch. Jag borde sova. Så jag lägger mig väl då.

När en stackare blir en kung

Fasen. Allt som man sitter och tycker så där vansinnigt synd om sig själv eftersom man faktist har en bra anledning så får man ändå vara glad. Bara för att livet är sådär märkligt trivsamt att leva. Fast det är rätt synd om mig, ont i halsen som jag har.

Här har jag suttit och raljerat om fläskhostan och pratat om hur dumma alla är som oroar sig. Jodå. Det funkade alldeles utmärkt tills jag själv fick en gnutta ont i halsen och lite ont i ena benet. Första tanken som slog mig var så klart att nu jälkar, nu är det över. Jag kommer ligga och dö här i Viskafors alldeles ensammen och katten kommer att äta upp mina stackars kvarlevor. Ungefär så tänkte jag. Så dumt.

Förutom att ha ont i halsen har jag även haft besök. Vansinnigt trevligt sådant. Dessutom fick jag äntlige hjälp med att bli av med alla de tomburkar som legat i min klädkammare och gett mig dåligt samvete bara jag gått förbi dörrhelvetet. Men nu är de flesta pantade och borta. Lite om jag själv. Fyra stora sopsäckar tror jag det blev och då har jag fortfaraden några ICA-påsar kvar. Om jag fattat saken rätt så blev två unga män en smula rika på kuppen. Själv blev jag lycklig medan de pantade. Gott när man kan kombinera saker på det där sättet.

Men för att återvända till min hals så gör den ont. Har jag sagt det? Jätteont minsan. Stackars stackars mig. Håhåjaja. Så jag får väl lägga mig till sängs alldeles ensammen och sova bort det sjuka. I morgon ska jag till sjukgymnasten för att börja nysta i det där onda i ryggen som jag har gått och haft i sisådär 15 år.

Så på det hela taget har det varit en vansinnigt bra dag. Förutom då att jag har ont i halsen. Bara så att ni vet. Jätteont.


På randen av en förkylning

En ny dag. Jag har sovit till och från. Ingen riktigt bra sömn, men vad tusan. Sömn är bra även om den är dålig. Idag måste jag ta tag i städningen här hemma. Det var värst vad det har sunkat ihop. Men det går väl lätt och fort kan jag tro, bara jag kommer igång.

Jag har satt stackars Chips på diet eftersom hon har gått och blivit väldigt fet. Hon är inte glad på mig. Inte alls. Troligen tycker hon att jag är ett arsle som sälv sitter och äter medan hon bara får pytteportioner. Men jag får stå ut med hennes ogillande.

Men innan jag gör något som helst, ska jag nog lägga mig lite till. Jag vaknade i natt av att halsen var precis tjock och att det gör ont i den. Första förkylningen på en evighet. Så det var väl inte helt oväntat liksom. Bara att se glad ut. Borde funka.

Så en liten stund till under täcket blir det allt.

Sova tråkigt

Jag lyssnar till Beatles. Jo, det har hänt någon gång innan. Allt hände innan. Yellow submarin-skivan. Ärligt talat. Vilken jävla skit. Så jäkla fel. Så totalt kass. Men även giganter måste få göra fel. Sen finns ju Hey bulldog med. Det förlåter allt. Som vanligt måste Lennon rädda allt. Resten är så embarmligt dåligt att man skäms å deras vägnar. Ett bevis på att LSD inte gör någon som helst nytta. Hua. Fast All you need is love är med. Ännu en räddning av Lennon.

Så jag byter till Brittan. Spears ni vet. Hon sjunger, om man kan kalla det så, om Cirkus. Jag avskyr cirkus. Så jävla tråkigt. Folk som skuttar omkring och clowner som ska vara roliga. Clowner är så jävla tråkiga. En röd näsa är inget jag skrattar åt. Brittan skrattar jag inte heller åt. Drömmer om henne kanske. Men inte skrattar jag. Wominizer. Kul

Så natten kommer. Mitt hjärta klappar så hårt. Brist på det röda. Men allt måste ha ett slut. Så jag får väl försöka leva mitt liv på det sätt som det är tänkt på. Hey bulldog liksom. Att vara rädd för att vara en smula lycklig. Ljuset i mitt liv är mörkt. Smakar gott och doftar ännu bättre. Cigg brinner ut och det är dags att rulla en ny. Eller att sova. Troligen sova. Allt är vackert när man blundar. Till och med jag. Fast då får man blunda hårt.

Strax sover jag. Hoppas jag.

Vad säger du?

Det gör ont att andas. Jag är väldigt rädd. Vansinnigt rädd. För att vakna i morgon och sakna något. Att sakna är dåligt. Alla tror att de är viktiga när de ler, när de skrattar. Ingen är viktigare än dem. Jag gråter. För att jag måste. Så tårarna faller, gång på gång, som stenstatyer. Tungt och hårt. Norrland är långt bort. Som tur är. För jag är Norr. Vissa dagar är jag söder. Ibland en smula grå. Mestadels ljus i sorgen. Hänger du med? Det gör inte jag. I en tid när alla skrattar är gråten ful. För en man ska vara vit. Låt mig spela på min gitarr och lämna mig där jag sitter. Som du alltid gör. Alla tillsammans. Hela tiden.

Hur många ord finns det? Jag vet inget men jag vet allt jag behöver. Jack Sparrow är Keith Richards son. Visste du det? Nu vet du det. En avkomma av en missbrukare. Om Keith vore jag så skulle han vara död. Men han byter blod med någon och blir ny. Jag är inte ny. Jag har samma gamla blod som jag hade igår. Bara lite smutsigare. Men rött som vin.

Nog om det. Hur mår du? Varför? Vad saknar du? Varför?

Nog om dig. Jag orkar inte. Det här är mitt i livet och jag är här. Mitt i livet, i veka livet. Det gör ont när man får ett slag men det låtsas jag inte om. Ett slag i veka livet. Mitt veka liv.

Så det så.

Hey bulldog.

Tunga tankar om lätta saker

I don't want to spoil the party so I'll go I would hate my disappointment to show There's no...  så kan man sjunga. För att man vill. När hon inte är här. En smula borta. En gnutta hemma. Festen lyser men jag är mörk. Sjung om det. Sjung. Själv dansar jag inte. Men det vet du redan. Melinda dansar, sansar, fransar. Mörka. Fina. Så jag dricker en kopp gammalt kaffe och undrar varför jag är ensam. Letar. Peggy Sue. Jag vill inte förstöra festen så jag går. Vill ha dig. I wont you. I want You so bad. Men kaffet är gammal och Peggy Sue gifte sig.

Så jag får väl nöja mig med att klappa katten och ägna mig åt själslig onani. Tänka på mig själv. Runka i motvind. Det är ju så popuärt att satsa på sig själv. Littorin ler i tidningen och folket gråter. Skolan är betyg och inget annat. Att lära sig är inte aktuellt, däremot är det vansinnigt viktigt att lära sig rätt. Det som sägs att man ska lära sig. Tänk fel och du slutar med ett IG. Det vill ingen ha för det leder ingenstans. Alltså lär vi oss att lära oss rätt. Som det är tänkt. Som det är sagt. Jesus lever i din själ och strax ska vi välja de fagra människor som ska bestäma över vår folkkyrka. Tro rätt. Vet rätt. Tänk... rätt.

Så jag sitter väl här med mitt feta IG och tänker fritt. För att jag köpt mig tid och liv. Katten är sur, jag är kär och livet är som det alltid varit.

Tänk... rätt. Annars får du skämmas. Helst ska du sluta tänka och bara veta. Du ska veta att rätt är rätt och fel är rätt och fel är fel och att ett fel rätt kan bli rätt om bara tillräckligt många säger att det är så. Eller att rätt personer säger att det är rätt. Runka i motvind och smaka din egna sperma. Allt annat smakar dåligt. Du är du och har all rätt att vara rätt. Det är de andra som är fel. Fel är fel och kan inte bli rätt. Inte ens om det är rätt.


Never said goodby

Hur kunde en söndag bli så vacker? Lennon frågar mig om jag vill dansa och jo. Det vill jag gärna. Men jag är en smula för tung för att dansa så jag fortsätter bara vilja. Allt annat är opresentarbart, om det ordet ens finns. Det gör det nog inte men jag är liksaså. Opresentarbar. Men livet har gett mig ännu en sån där sak att hålla fast vid. Vin är rött och jag är svart. Himlen är grå, solen finns inte och Gud ler i sin himmel. Saker man ser. Det är bara saker man ser.

Katten är sjukt sur. Hon avskyr mig. Jag har svikit henne. Tycker hon. Tusen frågor kommer att komma. Ingen vill jag svara på. Att bli rörd, berörd är vackert. Chuck Berry skrev någon om att alla katter vill dansa med en söt 16-åring. Jag dansar inte. Alls. Bara går mellan pissoaren och baren. Public bar. Pub. Får jag gå? Snälla låt mig gå. Snälla stanna. Snälla stanna.

Men alla går. Mellan baren och pissoaren. De som dansar är de lyckliga. Jag är vacker men har skeva tankar. Precis som Chuck Berry. Förresten är jag hungrig och min lägenhet är ett slagfält. Jag föll. Så djupt. För bilden av en rygg framför mig och smaken av en mun. Alla säger att jag inte ska bli en dåre. Men jag är en dåre. Faller hela tiden. Gång på gång. Det som har varit är borta. Det som är finns i vackert minne. Melinda. Ge upp. En syndare. Ett djur. Att prata engelska när alla andra pratar om inget. Längtar till Wales. Men Wales kom hem till mig. Wales är galen och jag älskar galna länder.

Min Peggy Sue lever och är mörk. Kramar om mig och säger att jag är något att spara. Så jag sparar mig själv, för jag vill och kan och måste. Att vara kass men vacker är mitt recept på att leva. För det är jag. Snygga Melinda dansar. Jag dansar inte. Jag går mellan.... I en loop. Ett engelskt ord com betyder att man återvänder gång på gång. Men loop låter bättre. Loop. Jag är en loop.

Kan man sjunga med stängd mun? Jag gör det. Sjunger. Med stängd mun. Faller så djupt. Vinet är rött och rätt och mitt blod sjunger i sin röda färg. Allt är vackert och jag är ful. Liten. Så liten. Så ofattbart liten. Men jag sjunger. Litet. Det är som det är med saker och jag är totalt nöjd med det. Ännu en gång har jag funnit något att klamra mig fast vid. Något att gå upp ur sängen för. Något att ligga i sängen för. Något, någon som jag... nått. To hold her is to... her. Maken till makan är naken. Jag är liten och naken och dansar inte.

Så jag forstätter finnas till eftersom jag inte kan annat. Peggy Sue är naken och Wales finns i mitt blod. Jag fanns i Wales. Utan nylon men med en vacker rygg. Min rygg är ärrad av ungdomen och hårt arbete. Värken lever jag med. Det är bara när jag känner den som jag vet att jag finns. Det ska göra ont. Så är det bara. De vackra dansar och jag pratar. Skriver. Andas. Melinda finns någonstans och hon är syndfull. Peggy sue låter när jag rör vid henne. Hon låter vackert. Så vackert. Som musik. Så jag vill dansa. Till musiken, men jag är inte vacker. Så jag går i loopen.

My baby left me och jag är en drömmare. Vinet är rött och katten är vit. Fast inte min katt. Hon är av alla färger som smakar gott. Så sur. Så arg. Så galen.

Dags för en kopp kaffe. Och vänta. Bara vänta på nästa sekund av lycka.

Summering

Så vidunderligt livet är. Så märkligt. Så knepigt och konstigt och otroligt allt är. Igår stod jag på en gata och pratade men några förvirrade engelsmän. Inte för att jag ville men för att jag måste. Att gömma sig för mörkret. Ducka. Allt var vackert och drömskt. Jag var en smula vacker och världen var skinande. Nu dricker jag kaffe och försöker finna samma ljus men finner bara tankar på tork. Så ska det väl vara tror jag. Just nu.

En kvinna, en liten kvinna, så underbart vacker, sade att jag var något annorlunda. Jag kanske är det. En bild att sudda ut och återskapa. Gång på gång. Någon som är allt som behövs men inget att spara. Kvinnan lockar mig. en mörk röst, lika mörkt hår. En kropp som gjord för att...

Jag pratar med mörkret. Studerar det, inhalerar det. Svart. I tidningen kan man läsa att Zlatan frälste landet. Precis som han skulle göra. Precis som han lovat. Jag gör aldrig som jag lovat. Eller i alla fall sällan. Folket jublar. Så som folket tycker det är värt. En av Rosengårdarna har sparkat en sten i mål och vi andra drar andan i rädsla. För visst är vi en smula rädda för Zlatan? Jag är det i alla fall. En man som håller vad han lovar. Det är mer än vad statsministern gör. Alfons Åberg leder landet och hans pappa är rik. Full men rik och det är det enda som spelar roll. Vi fattiga, fula, skeva får stå med mössan i hand och låtsas att vi är rika vi med. Men Zlatan skrattar åt oss. Åt dig. På dig. För dig. Någon måste skratta.

Kaffet smakar kaffe, cigaretten smakar tobak och jag smakar svin. Folkets favoritmåltid vid jul. Svin. Svinets röv. Smaka på den.

Nä. Dags att ta tag i livet. Eller den bild av livet som jag har.

Ett meddelande just till dig

Hej då. Bara hej då.

Fuck off.

Annelie

Allt Engeskt i min värld är bra. Jag har just pratat med den vackraste kvinnan jag vet. Nä, det är inte du. Hon var fel men alla ville ha henne. Då. När allt spelade rolll. Hon är så vacker nu. Så fånigt vacker nu. Så klok. Hon bad mig sova en gång.

tack. mED LITEn BOkstaV.

Mitt liv ...

Mitt liv håller på att ändra sig. En stilla suck. Brisen från pamfletten du tog hem från resebyrån. Den där alla färger är blå. Doften av sand och dött hav. Varje sekund är värd en stilla tanke. För det är så. Jag är lycklig och jag är det på grund av musik. Hur en lat man kan förvandlas till en ZLATAN. På en sekund. Lennon gav mig Nilssom och Nilsson gav mig lycka. Som vanligt får jag tacka Lennon. Elvis ler. Han vet att han gett en simpel människa rikedom. En melodi som spelas gång på gång. Som jag blir lycklig av. Sprittande lycka. Sån som man drömmer om. Som får en att dricka. Peta piller. Knulla. Knulla kvinnor man inte möter. För att de har fräknar. Mörkt hår. Vacker rumpa eller helt enkelt betalar ölen.

Vackrare blir inte livet än den här låten. Den får mig att hoppas. Att sluta gråta, att skratta. Att dansa i min morgonrocken. För att den är så vacker. Inte undra på att Lennon söp med Nilsson.


Bättre blir inte doften av världen

Livet är underbart. Jag har funnit det perfekt stället. Just här. När Nilsson sjunger den perfekta låten. Den perfekta låten. Den som vi alla letar efter. Inte undra på att Lennon söp med Nilsson. Jag är på jakt efter någon jag letar efter. Den här låten får mig att dansa, att skratta, fast texten är sorglig och jag är fel. Jag dansar i min morgonrock och funderar på intet alls. Den sprätter och spelar. Toner som dansar och som får mig, tvingar mig att dansa.


Det kan inte bli bättre. Det finns ingen möjlighet. Alls. Detta är den totala lyckan och Lennom (sic) visste det. Så jag dansar och hoppas. På fräknar och lycka. Kanske kommer allt till mig för att jag är värd det. Jag har funderat på att bli vackrare men kom på att det inte är möjligt. Jag blixtrar med toner, bland texten som är så fel. Jag är en smula vacker men inte så ful som du är när du svartnar i att jag erkänner att jag är det vackraste jag vet.

Lyssna. Dansa. Finns. För en sekund.


En drottning presenterar sig

Man kan sjunga om Jesus. Kalla sig Amerikan. Leva med tron att allt är dukat och att ta. För man sjunger om Jesus. Den där fattiga mannen som var en judisk blatte och som pratade om kärlek och om att månglarna skulle ut från templet. Fri att vara ofri. Rätten att ha en pistol i lådan. Rätten att dö. Vi säger att vi inte ska ha samarbete med Kina. För de har dödstraff. Tänk på det nästa gång du vandrar in till bollhavet på McDonalds.

När jag var 14 blev jag olyckligt kär. I en Walesisk servitris. Med det vackraste mörka hår du kan finna. Den perfekta kvinnan. Själv var jag redan då operfekt. Imperfekt. Nonperfekt. En lugg och två melerede ögon. Som tyckte att livet borde levas. Som alla 14-åringar. Hon gav mig pommesfrittes på en tallrik och jag föll. Så djupt föll jag. En man på puben, public bar, hade varit med i en tv-serie och ville så gärna berätta det. Jag följde kvinnans ben med blicken och visste att jag skulle söka de där nylonindränkta benen resten av livet.

När kvällen föll skrev jag i min dagbok om henne. I tältet berättade jag för min yngre kusin att jag funnit kärleken och svor henne att inte berätta något. SÅ klart var det första hon berättade på morgonen att jag var kär. Min moster smålog och frågade om servitrisen inte var lite för gammal för mig. Troligen hade hon rätt. Jag var 14 och den dyrkade säkert redan 16. Men jag kan fortfarande leta efter henne. En Walesisk drottning. Catherin Zeta Jones på en public bar. Som gav mig flottiga pommes frittes. Det heter chips där. Chips är crisps och inget är som det ska.

Men jag jagar hennes doft. Den där oerhört pirrande känslan någonstans djupt mellan mina ben när hennes hår föll över barmen. Tanken på att livet är perfekt i en pub i Wales. Där alla pratar obegripligt och alla är som de borde vara.

Kanske lever hon någonsans i världen i detta nu. Jag hoppas det.

Men hennes minne kommer säkerligen aldrig att dö i mig. Långa ben, draperade i mörkt nylon, fräknar och mörkt vackert hår. SÅ vill jag dö. Med hennes korta minne i mitt sinne.

En gay neger är väl kanske någon du vill känna?

Mina tankar är små och grå. Positivt stavas med ett s, bara ett s. Borde det inte vara två? För att ordet är så förbannat positivt. Gay är ett bra ord. Men det beyder inte alls vad det gjorde. Sånger talar om ordet som i betydelse glad. Vad fan. Måste man vara gay för att vara gay? Vad har gett dem, de där rätten att kidnappa ett ord på det sättet? De där, de som inte ens kan bli attraherade av rätt kön kan ta sig rätten att ändra språket på ett sätt som ger de gamla jazzklassikerna ren lyteskomik.

Ska vi ha det på det sättet? Att man måste vara fel för att vara lycklig? Ska man inte vara rätt? Sådär vit, man och medelålders ung? Född i samma land man bor i och med en hygglig inkomst, en fin vit fru som bakar bullar och som dricker vin för att det är gott? Så rätt som KD tycker att man ska vara. Ja och SD med, fast de är ju bruna i själen. SD, KD, det är bara bokstäver. Precis som ordet gay är. Glad. Kan man kalla sig det? "Han heter Sven. Han är glad vettu". För det är ju bara när man är fel som det behövs förklara att man är fel. Man är inte längre sitt namn. Man är sitt fel. Som gay. Eller neger. Man är Rune. Som är neger. Hans granne Oscar är bara Oscar. För han är vit och inte glad. Så då behövs ingen förklaring. Men de andra behöver den där sista twisten. Neger. Glad. Det värsta är en glad neger. Då jäklar. Kan det bli värre? Det tycker inte SD eller KD heller. Förresten tycker inte du det heller. Även om du röstar på ingen.

Det är konstigt det där. När kvinnor spelar fotboll heter det damfotboll. När herrar spelar kallas det bara fotboll. Varje gång man behöver lägga till ett epitet så vet man att något är fel. Glad är fel och svart är fel och kvinna är fel. Är man då en lesbisk neger ligger man totalt fel. De får inte ens kalla sig gay. De är bara lesbiska. Eller flator. en flata är sällan gay.

Hur i hela fridens namn ska vi komma ifrån det där? När de som är fel själva ser fel i andra? Hur ska det bli rätt då?

Jag vet inte. Men min själ är svart, jag gråter ibland och är ofta glad. Alla fel. Får jag ens leva?

Det är bara ord. Inget annat.

Bara ord.

Alla pratar.... Inget sägs.

Så vackert så att jag får svårt att andas. Får ta en cigarett till så att jag får luft.

När munnen talar tiger tanken

En kockosnöt är bara en kockosnöt. Se där en av livets alla sanningar. Fan ta livet. Eller, förresten, den har han ju redan gjort. På toppen av berget är det kallt och rått och rätt. Själv är jag lugn och fin i dalen. Där har jag vattnet och värmen och en luft som gå att andas. De som klättrar på berget kommer att vara lika döda som jag om hundra år. Så klart. Så de får se livet ifrån ovan, det gör inte jag. Men så ser jag ingen mening med att se allt det där som de säger sig se i syrebristens tidevarv.

Ute regnar det. Precis hela jävla tiden. Inte ens för en sekund stillar det sig. Det vräker ner som om det inte fanns någon annan sanning. Jag fundera på varför de visar landskampen i herrfotboll på kanal 8,den som ingen har. Kanske gör sig Zlatan bäst då. För det handlar ju om honom. Allt handlar om honom. Det är dit han strävat och det är där han är. Jag får inte se undret och kanske är det bäst så. För tänk om Zlatan faller? Tänk om inte Zlatan vinner. Tänk vad arga alla ska bli på honom och bara honom. Jävla blatte som inte ens kan vinna en fotbollsmatch. De andra 10 kan smita ut bakvägen och gömma sig men han har ingen bakväg att gå. Så sorgligt.

Så jag får väl sätta mig framför radion och lyssna till hur Zlatan springer. Mitt eget lag, Elfsborg, vinner så klart guldet i år. Igen. Så klart. Något annat finns inte. Inte i min värld. Även om de inte vinner det så har de redan vunnit mitt hjärta för länge sedan. Något annat finns inte.

Fotboll är en vacker konst. Inte som hockey som är en kvarleva från istiden. Där våld löser det allra svåraste och krossade tänder är ett tecken på framgång. I fotbollen är alla tänder rena och vita. En vacker konst. Så svår för många, så lätt för ett fåtal. Vi andra tittar på och våra hjärtan klappar så hårt och tryggt. Så är det i min värld.

Jag lurar på att ta en cigg till. Bara för att reta någon. Jag vet att jag måste sluta, för jag vill inte dö så. Inte med den ångest som hunger på luft och hopp ger. Men än så länge röker jag för att retas. Det ger mig så mycket mer än du tror. Att retas. Att vara i förvandling hela tiden. Du ser mig men hör någon annan. En cigg till. I en tid när bara dumma röker. De fattiga och svåra. De som inte springer för springandets skull. Som njuter av alla de saker du inte kan njuta av.

Mitt missbruksjag blommar ut i full blom. Färgsprakande. Utan att skämmas. Äta för att det är gott och sova för att det vederkvickar. Jag kan inte leva utan den där människan som jag inte kan hitta. Ja letar och letar men ingen bjuder mig motstånd nog att andas. Att bli hånad är att leva. Att märkas trots att man inte verkar. Inget jag gör spelar egentligen någon som hels roll för någon. Alls. Så jag fortsätter göra.

Det bara är så.

På min parkett vilar livet

Människorna byter kläder. De har tagit fram sina höstjackor, letat upp halsdukarna och vet vart vantarna ligger. En del vägrar. De år i shorts fast benen fryser och huden blir knottrig. De vill inte se att sommaren är borta och över, att nästa ledighet inte är förräns jul och att de inte heller det här året blev lyckliga av värmen.

Jag har gått i min jacka i veckor. Saker är som de är och sommaren är över, även om den kämpar så hårt med att försöka komma tillbaka. Små glimtar av sol och värme och glädje. Hösten är mysig. Säger de som vet. I min värld är hösten kall och mörk och glädjelös. En transportsträcka till advent. Meningen med att ge världen höst övergår mitt klena förstånd. Gud måste ha varit på ett djävulskt humör den dagen han lät mörkret sänka sig över universum. Uppe, ovanför oss, svävar Fugelsang och tror att han spelar någon som helst roll i våra liv. Låt han tro det. Över honom svävar Gud och han är på ett rasande humör. Han låter sitt temperament bryta loss när han dödar allt hopp för oss.

Men en del vägrar. De vill inte se saker som de är. Så låt dem. Sommaren bär man med sig och det är något vackert att klä sig som man vore på en söderhavsö. Pippis pappa bo där. På en sådan ö. En vit man bland hottentotter. En ledare som övergav sin dotter, gav henne en kista med guld och försvann. Så lär vi barnen att livet ska levas. En fri kvinna är en rik kvinna. Vart bor Paris Hiltons pappa?

Allt detta sker medan jag söker efter kärleken. Den sanna och stora. På min mobil har jag en bild på en vacker kvinna. Jag vet inte vad hon heter eller hur hon låter på morgonen. Jag vet inte ens om hon lever. Men varje gång min telefon ringer ser jag henne och mår för en stund väldigt bra. I min värld är hon fri fast hon är fast i min mobil.

Kanske skulle jag raka mig. Eller äta. Eller... något. Men jag väljer att svälta och stinka. En fri man som lever sitt liv just för att han måste. För vems liv ska jag byta med?

Funderingar kring sakernas tillstånd

Livet bråkar med mig. Fast jag bråkar rätt så bra med det med, så det kanske är helt ok. Total sysslolöshet. Jag har inte en packat upp mina påsar och väskor än. De står där i hallen men jag har funnit att jag inte behöver något av det som är nedpackade. Så varför packa upp dem? Jag tänker rosa tankar och dricker kolsyrat vatten. Bubblor som mättar fast de är tomma. Hur fungerar det?

Det är nu jag skulle behöva prata till någon. Inte med. Till. Jag saknar min gitarr. Jag skulle behöva mina egna toner, mina egna ackord. Men jag får nöja mig med andras. Musik kostar inget nu för tiden. Den är gratis och vacker. Konsten skall vara fri i dessa ofria tider. Vi är alla fångar hos våra syner men det vi hör är fritt och sprudlar fram i mina högtalare. Katten spinner i takt med tiden och jag finner ro i det.

Igår grät jag på bussen. Tillbakahållna tårar som rann nedför min själ. Att gråta är förbjudet. Det är fult. Ett tecken på svaghet. Man får inte vara svag. Gud nåde den som låtsas om att det gör ont att falla. Så jag grät. Tyst. Torra matta tårar. Kent sjöng om att det är saker man ser. Utanför fönstret darrade världen i väntan på att jag skulle resa mig upp och gå ut ur bussen. Så jag satt kvar. För jag hade inte gråtit färdigt.

Kanske blir allt bra, i den där otydliga framtiden som obevekligen väntar där framme. Just nu är det gårdagens framtid och jag har överlevt några sekunder till. Mina väggar är gula och blå, himlen är blyertsgrå. Som siffrorna var i mina skolböcker. De siffror som gång på gång blev fel. För att jag var tvungen att göra rätt. Så rätt.

Kanske kommer jag att vandra in under det varma vattnet i duschen. Spola bort vinterkyla och minnen. Doften av rök i mitt hår. Kanske kommer mina muskler slappna av, bli mjuka och medgörliga. Kanske ska jag somna i kväll lyckligt omedveten om döden som hela tiden vill vara min allra bästa vän. Eller så blir det en kvalfylld natt, full av blixtrande tankar och medvetande.

Jag tänkte jag skulle tänka om att tänka. Men jag tänker inget. Bäst så. Frid. Vila. Dånande brus som slocknar en stund. Musik är gratis men livet kostar mer än jag har att betala. Min bror alkoholen lockar mig med löften om allt det där som saknas. En vän att aldrig lita på. Som varje seknd är beredd att hugga kniven, den så vassa kniven, i ryggen på mig. Det gör ont att falla. Även om man låstas att det inte känns. Att inte bli en pajas. En som är svag och utan virilitet. Själslig impotens. Det finns inga små blå piller mot det. Bara kapslar med små korn inuti. De ska göra mig stark och lyckad. De ger mig mest dålig ekonomi och ännu en sak att hålla ordning på i ett liv där det inte finns någon som helst ordning eller rimm eller reson. Bara gratis musik.

Starkt kaffe och ännu en cigarett får bli min medicin. Emapti som försäljningsargument. Jag ska sätta mig på stolen vi spisen och fundera ut hur jag ska göra med alla mina lustar. Hur jag ska stävja driften att dricka mig berusad och äta mig trött.

Under tiden regnar det.

Medan färgen torkar

Sol. Vart tog solen vägen? Den måste ju lysa eftersom det är ljust ute men av själva källan ser man inte ett spår. Förutom det där disiga smutsiga ljuset som faller in genom fönstren. Själv är jag totalt ljus och vacker. Mitt inre är damm, grått och lortigt. Men ändå lyser jag. Av livet. Just nu. Ändå vill jag bara sova. Drömma, glömma. Komma på en massa viktiga saker och förstå ännu mer. Av det blir det intet. Damm.

Igår var jag på flykt. Inne och ute i stan. Från gata till gata, på våta skor. Regnet föll konstant, som ett matematikproblem för mig att lösa. Jag är totalt oförstående inför matematik. Det går mig förbi. Men ändå så gick jag där. Sakta och funderande. Tog bussen till min äldsta son och spelade gitarr med honom. Något jag borde gjort för så länge sedan. Något jag hoppas få göra igen.

På vägen hem gick något totalt fel. Jag missade rätt buss och blev sittande vid en busskur och åt pizza. Som om det vore det naturligaste man kan göra en fredagskväll. När jag kom hem lade jag mig i sängen och somnade med jackan på. Trött så in i döden trött.

Nu vet jag inte alls vart jag ska leva. Magen full med med keso och fisk. Har rökt en cigarett och druckit en mugg med kallt kaffe. Funderar på hur jag ska överleva tills det är dags att sova igen. Livet är bäst så, när man sover. Ännu en natt full med mardrömmar. Som man kan vakna ur. Det är fördelen med att drömma svart, man vaknar. Allt leva svart är värre. Man måste ta sig upp och ur allt fast man inte ser vägen. En jakt som aldrig tar slut.

Nä. Jag slutar låtsas att jag vill vara vaken. Just nu vill jag bara sova och vara. Det räcker så bra för mig. Ingen saknar mig ändå. Inte ens jag själv. Katten har fått mat och ren låda och Ella Fitzgerald sjunger om pappersmånar. Så jag avgår. Säger upp mig från den här eftermiddagen. Tidningen, en snus och nedbäddad under mitt täcke ska jag styra världen på avstånd. Så får det bli.

Att måta sin rädsla

Vad är jag så rädd för? Att känna stolthet? Troligen. Det bär mig emot på alla sätt. Jag trivs bäst när det stormar och viner runt mina mentala knutar. I mitt inre så finns ett ständigt rop på hjälp men jag är för svag för att våga ta emot den. Det hela ligger troligen i grunden i min barndom, då när man formas utefter sina egna förutsättningar i den aktuella miljö man finns. Gener och anlag och allt som man andas förgar resten av livet.

Mina första dagar var fulla av slagsmål och bråk och underbar trygghet. En total motsättning som har gett mig den där rädslan för att slappna av. Min far och jag på underbara promenader runt om i den vida världen där han berättade saker som var gamla och glömda. Att sitta hos farbröderna och få tillgång till deras visdom och sorg.En femåring bland reliker. Totalt mot vad socialstyrelsen säger att vi ska växa upp med. Men det var så vackert att leva. Så fantastiskt att första gången få gå på egen hand de hundra metrarna till busshållplatsen och möta min mor som kom med bussen efter jobbet.

Jag levde bland fantasier, ljög omedvetet som en häst travar eftersom det jag sade var sant för mig. Jag visste ine ens om att det fanns andra i min ålder, lika små som jag. När jag började skolan så blev det mer eller mindre en chock att behöva sänka sina krav på en konversation. Prata om saker på det sätt som barn pratar. En ensam liten figur som redan läste böcker gjorda för så mycket äldre varelser. Som gick till biblioteket varje dag och skrattade åt Woodhouse tokigheter. När de andra läste... vad de nu läste.

SÅ klart blev jag udda. Så klart var jag udda. När jag sedan fann meningen med att vara udda så uppmuntrade jag bilden av mig själv som udda. Dum. Att alltid veta att man var dum. Korkad. Att aldrig våga ens försöka läsa en läxa, eftersom jag visste att jag skulle misslyckas. För det sade ju de andra att jag skulle göra. Att kallas "kråkan" eftersom jag inte fattade meningen med att slå bollen med ett smalt bollträ när man kunde använda ett racket på brännbollen som man var tvungne att genomlida varje vecka eftersom socialstyrelsen sade att man behövde röra på sig.

Så jag gick min egna väg. Promenader runt skolområdet på rasterna där jag kunde drömma fritt och på egna villkor. Att fuska till sig en feber så att man kunde få vara hemma och läsa Tintin och låtsas att sängen var en ubåt. Den fula, den feta, den dumma. Korkad. Fel. Han utan vänner.

Jag som ville så mycket gjorde inget. Alls. Överhuvudtaget. Jag bara genomled skoldagarna och väntade på kvällen då jag kunde gå hem och sjunga med Elvis. Elvis. Denna ickefigur i en värld full av Gyllene tider och Noice. En fet gubbe i pyjamas som sjöng om kärlek. Så fel. Så fult. Så dumt. Så korkat.

En drömmare. En lat en. Udda och som stilla tog emot alla glåpord och slag. Som vande sig vid att möta sina plågoandar på morgonen och sedan behöva vandra hem med dem. Som inte kunde gråta fast han så gärna ville. Som grät ändå. Som aldrig vågade vara stolt över något eftersom han visste att i samma sekund han kände ens en gnutta stolthet skulle det slås ner och smutsas ner.

Allt det där har gjort mig till den jag är. En sån massa vrede som färgar hela mitt sätt att leva på. En som inte orkar med tanken på att människor sätter sig till doms över varanda bara för att de måste. En som inte ser saker på samma sätt som många andra. Jag ser ingen mening med att samla pengar eller titlar. Men jag ser all mening med att vara stolt över det man är. Något annat finns inte som jag ser det.

Precis just nu, i denna sekund, sitter det en massa barn som trycks ner, som skalas av, som hatas bara för att de är annorlunda. Det sitter en massa människor som fått en stämpel som fula bara för att de är födda i ett annat land, är av fel kön eller råkar bli kära i fel kön. Samtidigt sitter det så många som lever sina liv utefter ritning 1 och som inte ens förstår att de är så förannat elaka när de säger sig vara så mycket bättre än någon annan. Människor som inte kommer att skapa ett enda vettigt minne i sina liv men som självgott slår sig för bröstet och säger att de där i Rosengård är djur.

Men jag tror att jag själv har kommit ikapp mig själv. Jag hoppas det. Även om nacken och ryggen värker för att jag hela tiden spänner mig i väntan på nästa slag i ryggen. Kanske kan jag hitta ett sätt att spela någon som helst roll för någon. Jag hoppas det.


Vem är WoB?

Varifrån kommer han, WoB? Varför är jag honom och varför är han jag? Mest för att jag vill ha det så. Ett alternativt liv, en tillvaro som inte är så krånglig. Han är den som är stark och kvick och orkar med att vara varje sekund i livet. Själv är jag inte alls sådan. Fast jag är ju WoB.

Namnet är en ihopsättning av Dr. Winston O´Boogie. Något som John Lennon kallade sig under ett tag när han var som mest förvirrad och söndrig. Hans person har alltid talat till mig. Att predika kärlek och fred och samtidigt vara så gnistrande arg och ansvarslös och trasig. Motpolerna mellan att ropa Hjälp och le. Att åka jorden runt och berätta djupt från själen och mötas av skrik.

Just because har alltid varit en sådan där låt som jag återkommer till. Texten är väl kanske talande för hur jag lever mitt liv. Att hela tiden vägra. Att kasta sig ut fast det gör så satans ont.

Så. Dr. Winston O´Boogie talar i mitt ställe. En ytterst banal rocklåt som säger allt. Om man bara lyssnar.


Strax efter drömmen

Har sovit och sovit. En sömn full av mardrömmar. Jag har varit i USA minsan. Jodå. På ett hotell som aldrig tog slut. Jag letade och letade efter mitt rum. Ändlösa korridorer som aldrig tog slut. Känslan av att inget fungerade vad total. När jag väl vaknade var jag helt slut i både kropp och själ. Det tar på krafterna att leta.

Gårkvällen rullade på. Något annat kan jag inte påstå. Mitt i livet och lika arg som vanligt. Det suger att vara arg. Det ger ingentig förutom orolig sömn och trötthet. Så jag får väl försöka vara lite mindre arg då. Hur nu det ska gå till när det finns så mycket att vara arg på? Jag är inte mannen att svara på den frågan. Alls.

Men min trogna kompanjon Chips, katten, har legat bredvid mig när jag letat. En bit ifrån eftersom jag fäktar och viftar så förbenat när jag sover. Men hela tiden på plats. Hon har försökt väcka mig under morgonen, men gav upp när jag bara vände på mig. Även en katt kan inse det totalt meningslösa i att försöka väcka en husse som är på jakt.

Idag ska jag väl försöka fylla tiden med något som jag kan stå för. Städa ligger nära till hands. Det brukar bli just städa jag gör när jag inte vet vad jag ska göra. Det är sällan man finner mitt bo lortigt. Mig finner man dock ständigt med en lortig själ. Kanske är det fruktlösa försök att rengöra just den där själen som ligger bakom mitt städande av omgivningen? Återigen, jag vet inte.

Men först ska jag mala lite kaffe och sitta och vänta på att det bryggs färdigt i perkulatorn. Dricka och njuta. Försöka stå ut med tystnaden. Lära mig något viktigt under tiden. Kaffe som medicin. Jag undrar vad de gör just nu, där borta på det vita huset? I vilket fall så inbegriper det inte mig så jag får släppa tanken, den leder ingenstans.

En tripp till staden blir det väl med. Det njutningsfulla med att gå och stå på stensättningen börjar sakta falna. Jag som lever med naturen bakom knuten får kanske hitta platser i staden att färga blå. Det är dags att finna en tillvaro. En som betyder något. Men jag har märkt att de flesta sekunder betyder något. Men ibland ser man inte det förrän efteråt. De åren jag satt och låg i min egna lilla värld tycktes mig meningslösa när jag var i dem, men nu inser jag att de gav mer än de tog. Kanske är det precis så just nu? Jag hoppas det i alla fall.

Lika feg och ensam och söndrig som alltid finner jag nu ett hopp som jag inte känt tidigare. Jag har lyssnat till mig själv och funnit att jag inte är så genomkorkad och lat som jag trodde att jag trodde jag var. Att leva med en kärna omspunnen av lögner är sällan ett recept på ett gott liv. Så jag försöker kasta av mig alla dessa lögner, hitta tillbaka till kärnan och dess mysterium. Bygga nytt, bygga rent.

Det är som det är med livet just nu.

Kaffe var det.

En helt ny karriär

Jag vet inte, men jag vet allt. Gud, de som inte finns. Jag längtar efter er. Hicka i själen. Varför använder jag hela tiden detta ord? Själen? jag menar ju egentligen mig själv.

Snart. Precis just snart.

Händer det.

Vad är problemet med att fatta din granne?

Vad fan är problemet? Man läser tidningarna och finner att en massa människor kommer att utförsäkras från allt, allt och återigen allt snart eller nu. Man ska låta dessa stackare söka jobb. För undemeningen är att de är kverulanter, att de låtsas. Helt enkelt att de är så förbannat lata att de knappt orkar andas. De sitter i sina lägenheter och äter kaviar varje dag och skrattar åt alla stackare som jobbar och sliter. För så är det ju. Så klart.

De solbrända, lyckade, tycker sig ha rätt att håna, spotta på dem som inte pallar trycket. Fel, återigen fel. De HAR rätten att spotta på dem. De sitter över sina fikamuggar med en rolig bild på, var och en på sin egen plats som de vägrar flytta sig från, och pratar om alla fuskare. Men ärligt talat. Är det inte så att tanken på att alla fuskar väcks i det egna fusket? En onsdag när man fuskar fram en feber. En måndag när barnet så lägligt har fått en gnutta hosta? Munnen pratar om det sinnet är fullt av.

Vi andra. Vi som är sjuka men som har haft "turen" att vara så sjuka att till och med Försäkringskassans läkare som inte ens träffat oss kan hålla med om att vi är en smula krassliga, kan bara böja våra huvuden och gråta en smula för dem som inte fått samma välsignelse.

För det är det ju. Att vara född i ett land där man har möjlighet att läka sina sår. Själv är jag full av sår. Men jag är även fullt övertygad om att jag kommer att kunna täcka över dem länge nog för att de ska läka. Alla har inte den turen. Vi lever i ett samhälle där kaffekoppskulturen tagit över. Alla är övertygade om att de är osårbara och att just de, precis just dem, är starkare, jobbar hårdare, är duktigare än alla andra. Alla är arier och de andra... Tja... judar?

Så nästa gång ni sitter vid det där bordet. Nästa gång du lyfter den rykande koppen till din mun, strax innan du håller med den bredvid dig som talar om att den är nöjd med att de sjuka låtsas, att de invandrade har kommit för att stjäla dina pengar och din dotter, att ni alla är offer för de svaga. Kom då ihåg att i dens ögon är även du värdelös.

Hur känns det?

Vägra veta

Jag vet inte om det bara är meningen eller om det råkar infalla. Men det regnar utanför mina fönster och här inne i det som borde vara värmen är det kallt och eländigt. Kanske ska det vara såhär just idag, när jag kommit hem. För att jag ska kura ihop mig i sängen med en bra bok och bara njuta av att vara hemma.

Jag är fånigt glad. Varför vet jag banne mig inte riktigt. Kanske är det bara doften av frihet under ansvar som berusar mig. Eller så är det kanske tanken på att jag är en smula visare nu än jag var innan? Känslan av framgång och tanken på att förändring är möjligt. Det vore nog korkat av mig att fundera närmare på saken. Just nu vill jag bara njuta av det liv som är mitt, den tillvaro som jag kan måla upp framför mig. Alldeles på egen hand.

Men först ska jag in till stan för att handla. Kylen skriker på sällskap där den står tom och ensam. Vad som händer sedan vet jag inte. Troligen blir det just den där boken och sängen och katten och värmen och allt det underbara som man kan fylla en torsdagskväll med när man känner sig stark och oövervinnlig.

Allt jag vet är egentligen saker jag bara tror. Men det ska vara så. Har jag kommit på. För varje gång man tror sig veta stelnar man en smula. Nöjer sig med sakers tillstånd. Jag nöjer mig inte med det. Jag vägrar veta liksom. Att veta skrämmer mig och människor som säger sig veta skrämmer mig ännu mer. Alla är överrens med att jorden är rund fast nästan ingen har sett det med egna ögon. Nu säger jag inte att jorden är platt, men att för 500 år sedan "visste" alla att jorden var just det. Platt.

Jag väljer att tro att jorden är rund. Mest eftersom jag inte på något sätt kan bevisa mosatsen men att en massa andra människor säger sig kunna bevisa saken. Men det finns en massa andra saker som är mer osäkra, som jag väljer att bara tro på men samtidigt utmana min tro hela tiden.

Det är nog en del av det svåra puzzel som är mitt liv. Att våga erkänna att jag bara tror och egentligen inte vet något alls. Om något.

Så nu tror jag att jag ska ut i regnet. Ja jag tror detta så hårt att jag till och med gör det.

Rapport från basstation

Hemma. Återigen. Lennon sjunger att a working class heroe is something to be. Vad jag är vet jag inte. Knappast någon hjälte, även fast jag kan känna igen mig i varje boktsav och ton i låten. Här hemma luktar det just hemma. Mina saker står i hallen och väntar på att jag ska packa upp dem och lägga dem på plats. En fluga surrar envist runt runt i vardagsrummet och jag är en smula isblå i mitt inre.

Jag försöker finna rätt känsla. Den jag alltid lyckas få fram när jag sitter i tv-rummet på Motivationsenheten och surrar med människorna där. Den vill inte infinna sig. Men det beror nog mest på att jag är så förbannat ensam. Isolering. Så jag letar och känner efter en sanning i mig. Den finns någonstans där djupt under allt kött och blod och  ben. Djupt där inne bor den. Isolering.

Det gäller att fylla livet med mening. Att våga somna på kvällen utan att jagas av onda aningar och bittra fantasier. Min livskamrat, Chips, katten, sitter på mattan bredvid mig. Hon släpper mig inte med blicken. Hon vet bättre än de flesta hur jag på en bråkdel av en sekund kan ställa till det för halva världen.

Den där tiden, den som redan är gången och borta, på Motiviationsenheten har väckt så mycket i mig att jag inte visste att det var möjligt. Det kanske det inte ens är det. Men likt förbannat är jag full av nytt. Varje por och cell spritter av liv. Alla dessa människor jag mött. Jag kan höra deras röster och nästan känna doften av det rostade brödet på frukosten. Jag kommer att sakna varenda en bittert. Eller vänta. Det blev fel. Inte bittert. Ljuvt. De har var och en lärt mig så otroligt mycket. Engagerad personal som verkligen gör allt de kan för att man ska må tillräckligt bra för att orka försöka må bra. Inskrivna som alla har sådan otrolig kraft och potential men som på olika sätt trillat en smula i livet.

De där mötena är de allra viktigaste mötena i mitt liv tror jag. I alla fall än så länge. Att förstå att man inte är ensam i världen om sina problem. Att kunna känna att man kan vara stolt över sig själv trots att man inte är en perfekt människa. Att lära sig att den perfekta människan inte finns.

Man kan ibland känna att man översvämmas av känslor och det är nog lite så nu. Jag får försöka traska vidare och hela tiden vara på min vakt så att jag inte halkar tillbaka, gör alla dessa tankar och känslor menlösa genom att strunta i dem. Jag är inte på toppen av berget än. Långt ifrån. Men skillnaden mellan nu och då är att jag nu har utrustningen jag behöver för att klättra.

Plus det allra viktigaste.

Jag tror på min egen förmåga att klättra.

Inför hemfärden

Nu börjar det likna något. Jomen. Här har det varit full fart. Eller i alla fall något som på håll kan liknas vid full fart. Jag har packat ned mina ägodelar i väskor och påsar och nu är rummet tomt på det mesta av min närvaro. Det enda som behövs nu är lite dammsugning och så men det gör jag ju fort och lätt när andan faller på.

Själv är jag på gott humör. Jag sov som en stock i natt och alla mina farhågor om en orolig sömn kom på skam. Så jag känner mig helt ok faktiskt. Det ska bli gott att komma hem och börja leva som jag borde ha gjort i alla dessa år. Jag hoppas verkligen att jag kan ta med mig alla goda känslor härifrån och landa i verkligheten utan att åka av landningsbanan.

Egentligen skulle jag vilja ta en duch men kom genast på att jag redan har packat ned allt som har med dusch att göra. Så det får helt enkelt vänta tills i eftermiddag när jag kan hoppa in i min egna dusch där hemma. Det känns inte så vansinnigt illa att gå här och vara lite smålortig. Värre kunde det vara liksom.

Så. Nu ska jag troppa av ner och röka en av mina sista cigg här på den här platsen i livet.

Min egen religion. En repris

Jag tror jag skall bli religiös. Har inte bestämt mig för religion än, eller ens inriktning men det löser sig säkert. Det verkar vara så bekvämt att vara religiös. Man kan liksom tycka lite vad som helst utan att man behöver argumentera eller diskutera det. Man kan tycka att homosexualitet är en styggelse och när folk frågar varför kan man bara peka på att "det är så skrivet". Knepigt. Man kan lätt, utan vidare argument mena att kvinnan är underordnad mannen. Så praktiskt. Man kunde på den tiden det var poulärt lätt påstå att jorden är platt och att det bara är så.

Sen inte att föglömma, flera stora religioner erbjuder ju möjligheten att som man bära klänning. Om man blir präst eller dylikt alltså. Snygga klänningar oxå. Inga billiga, utan påkostade saker. I vissa religioner kan man bära en lustig mössa av varierande modell och utförande. Så ni ser. Bara fördelar för en heterosexuell man i 30 års åldern. Förresten. En del av de religiojner vi har erbjuder ju den homosexuelle mannen en hel del möjligheter. Tänk "korgosse". Så länge man håller sig till att vara man är det mesta grönt. Om man är kvinna blir det genast lite snärjigare. Mycket regler att hålla ordning på bli det. Men även för kvinnor erbjuds ju en färgsprakande kavalkad av olika kläder beroende påaktuell religion. Allt från den allt mer populära Burkan till huvudklut. Allt i olika färger från vit till smutsbrunt svart.

Som sagt, bara fördelar och inga nackdelar. Fast nu får man ju erkänna att i dagens läga är det ju inte riktigt lika lätt. Man kan råka ut för mothugg både från här som där. Folk som pratar om vetenskap och beprövad teori. Men då kan man återigen peka på den för religionen man valt aktuella skriftsamlingen. Där brukar det som av en händelse stå, i de allra flesta religioners böcker, att vetenskap är av ondo och skall fördrivas med, tja, lite vad som helst.

Fast jag tror det får va. För när man lyssnar till tillexemple den rådande debatten om äktenskapet och homosexualitet verkar ju till och medf en så vördad instutition som Svenska Kyrkan vackla. En del tycker si, en del tycker så. En del pekar på att den i det fallet aktuella guden skall vara en förlåtande jeppe, andra pekar på bibeln. Då säger de andra, i andra laget, att skriften skall läsas utifrån sin tid. Fast då tappar den väl sin betydelse? Om det som står där bara är sant ibland, men inte alltid? Eller har jag missat något igen.

Nä, jag tror jag startar en egen, mondän religion. Ska börja snärja ihop vederbörliga skrifter med en gång.

"PÅ första dagen var det lättöl...."

Medan skärmen kastar ljus

Kvällen har kommit. Mörkret har sänkt sig med löften om kall vinter och svarta dagar. Fast det spelar inte så mycket roll än. Just nu så sitter jag i värme, med magen full av mat och det är inte helt otänkbart att jag till och med mår en smula bra. Fast jag vet inte riktigt. Att må bra är en ny och ovan känsla. Så jag känner in den, vänjer mig sakta. Det är nästan så att jag blir rädd för att må bra. Jag vet ju vad jag har men inte vad jag får.

Men det hela ger livet en passande inraming. Jag kom hit till motivationsenheten en varm vårdag och lämnar den en kyligare höstdag. Samma kropp, samma själ. Bara en massa andra tankar. Jag har mött så många fantastiska människor, så många känslor och är säker på att jag kommer att tänka på den här tiden med oerhörd saknad. Men precis som när man går ur skolan måste jag nu ta steget ut i verkligheten.

Hemma väntar katten och sedan är det upp till mig. Att välja hur jag ser på mig själv och verkligheten. Jag tror att jag aldrig mer kommer förfalla i letargi och samma förakt inför mig själv som jag levt i de senaste 5 åren. Jag tror detta. Jag kan ju inte veta, så jag väljer att tro på det. Mina demoner lever kvar i mig oförändrade. Men jag har äntligen fått kraften till att stävja dem. Återigen tror jag bara, men just nu känns det så.

Så på det hela stora är livet något som jag trivs med. I morgon kommer jag att somna i min egen säng och katten kryper tätt intill mig. Kanske kommer regnet slå mot mitt takfönster, kanske kommer vinden vina utanför. Kanske kommer jag att somna gott. Kanske blir sömnen en välsignelse. Jag ser redan fram mot att vakna på morgonen och vara i det som är mitt. Att mala kaffebönor till morgonkaffet, doften av en färsk tidning. Känslan av att rå sig själv. Det där är mer värt än man vågar förstå.

Men samtidigt är jag rädd för ensamheten eftersom jag vet hur den sliter sönder själen, bit för bit. Så jag får återuppsöka mina vänner, lappa och laga alla trasiga relationer. Kanske finna nya vänner. Kanske finna kärleken. Inget är omöjligt och jag kan inte se att sakers tillstånd är statiska. Varje minut, sekund, stund och vecka innebär en ny chans. Livet är gott på det sättet. Det är förlåtande. Det är bara vi människor som vägrar förlåta. Men jag har förlåtit mig själv och är oerhört tacksam för att jag fått tillfälle till det.

Det räcker gott för mig just nu.

I tiden som inte finns

I mitt rum finns inte tiden. Visserligen så ser jag hur natt bryts till dag för att återigen återkomma. Jag kan känna hur vinden ändrar riktning när jag andas. Men inget händer, allt står gudbenådat still. Hunger driver mig att ramla ut i världen men den mättnad jag finner är tom. Så jag stannar kvar innanför fyra väggar. Där kan jag vända och vrida på livets mysterium utan att behöva leva med dem.

Men det är ju så att livet levs i det fria. Jag önskar så hårt att jag kunde tro på något utanför mig själv. Att finna ro i att någon, något, ser mig och vill mig väl. Men när jag vänder mina oseende ögon mot blå himmel ser jag inget. I mig bor inget förutom den som är jag. Obotligt ensam och en smula rädd. Jag vill så gärna tro på att livet bara är en station på vägen. Men jag finner tanken på döden outhärdlig. Vad är det för mening med att leva och sedan försvinna? Allt jag samlat ihop försvinner, går upp i stilla rök.

Så. Jag finner ingen ro. Knappt för den allra minsta sekund. Jag fördriver tiden med att prata i det oändliga, att kräva uppmärkamhet, att bli sedd. Under de åren när jag isolerade mig fanns jag inte. Jag ville ha det så på den tiden. Nu vill jag leva. Så jag gör väl det då. Hur det ska gå till har jag ingen som helst aning om. Så jag återvänder till min längtan efter en högre makt, för att allt skulle bli en lite lättare. Men jag finner bara mig själv. Går jag vilsen finns ingen att fråga, men har jag tur så har jag själv svaret inom mig.

I en tid när alla skall vara individuella finner jag ingen som är sig själv. Originalen har dött eller blivit medicinerade lugna. Den enda tröst jag hittar i den tanken är att saker och ting kommer att ändra sig. Såklart. Ingen tid är för evigt. Om 200 år är idag länge sedan. Man kommer småle åt våra fåfänga försök att fånga ett värdigt liv fullt av mening.

På tv kan man se reklam för en roll on som torkar supersnabbt. Vi lever alltså i ett samhälle där man inte ens anser sig ha tid att låta deoderanten torka. Sen undrar man varför vi är stressade? Lås i ett djur i en bur och mata den med intryck och saker som händer hela tiden och djuret blir galet. Så klart. En hund som hetsas blir farlig. Det samma borde gälla människan. Vår drift att söka krig måste komma från helvetet. Tror jag.

Nä. Jag tycker mig ha tid att se gräset växa. Att göra allt kommer jag ändå inte ha tid med. Om jag springer vill jag se ett tydligt mål att springa mot. Inte runt, runt för att man förväntas tycka att man mår bra av det. Människan är gjord för att röra sig. Men är vi gjorda för att springa till ingenstans? Bli det inte väldigt tomt att springa så fort att man inte ser blommorna växa upp?

Alla tankar trängs i mig. Jag är nära nu. Väldigt nära. Känslan börjar bli till tankar som blir till ord. Men jag är på intet sätt framme. Inte än. Troligen aldrig.

Min rygg värker, som min rygg alltid gör. En smärta jag är van vid och inte tänker på så ofta som jag borde. Jag har fullt upp med smärtan i min kringirrande ande. Den uppslukar hela mig, tar över mitt liv, har min tillvaro i gisslan. Allt jag gör färgas av det jag känner när jag är vaken. Det är som att ständigt vänta sig att bli kastad in under isen.

Tankar måste brytas då och då. Så jag gör det nu.

Kaffe.

När tankarna bryts itu

Timmarna, minuterna och ögonblicken rasar förbi som i ursinne. Men jag sitter stilla och tittar på. Klockan går vare sig jag gör något åt det eller inte, så jag låter den gå. Vart den ska ta vägen, all den där tiden, har jag ingen aning om. Men jag är nöjd och mätt och bara en smula sugen på att försvinna.

Tanken har hela dagen varit att ta mig ut i världen. Av det har det blivit ett enda stort intet. Lugnet kallar på mig. I morgon skrivs jag ut härifrån. Ett nytt steg i livet. Klart jag är rädd. Så klart. Men det är ett steg som måste tas. Så jag tar det väl då. Men det är i morgon det. Nu tar jag inga steg, inte ens i fantasin.

Allt jag sett, och levt med de senaste 5 månaderna ligger bakom mig nu. Jag darrar, har ledsnat på att inte kunna gråta eller sova eller leva. Frågan är bara: håller jag? Jag vet inte. Jag vet vad jag vill, men är osäker på hur jag ska ta mig dit. Fast så är det ju alltid i livet. Som den mästare på improvisation som jag är så får jag känna mig fram. Kanske blir det en smula trevande men dock en väg frammåt.

Tomheten i mitt liv skrämmer mig. Tysta dagar och skri i natten. Leva på luft och tankar och fruktan. Men så kommer jag på. Att jag, är någon som är värd min uppmärksamhet. På riktigt. Jag är alkoholist. Men det är inte kärnan i det som är jag. Det finns så mycket mer och jag är trött på, så vansinnigt trött på, att behöva försvara mig hela tiden.

Den som bryter ett ben anses inte som lat eller svag eller feg om den säger att det gör ont. Men när själen gått sönder måste man hela tiden finna nya sätt att ducka för den offentliga stenkastning som kommer på det. Att förklara hur ont det gör går inte. Det finns inget sätt. Du måste leva med det för att förstå. Så jag begär inte att människor ska förstå mig. Men jag vill ha respekt, precis som alla andra.

Fast det är väl bara något att drömma om. Jag har redan hört alla argument för att man ska få cart blanche att förakta mig. Att jag är fel, elak, dum, fet, ful, kostar pengar och allt vad det är. Så jag förstår att det är dumt att tro att de starka ska kunna hålla sig från att trampa på mig om den får chansen.

Så. Jag väljer en annan väg. En väg där jag inte behöver bli trodd på, eller att människor ska visa lite empati. Jag är jag och inget annat. Väl värd att leva mitt liv. Precis som alla de som sitter i min situation. Alla de som inte vågar gå ut från lägenheten av fruktan för fruktan. Som inte kan äta bland andra. Som inte varit på bio på många många år. Som inte kan gå på stan. Som inte kan åka buss. Som inte kan åka på semester. Som drömmer mardrömmar i vaket tillstånd. Alla de som anses vara kverulanter och svaga.

Jag har tagit mig ur mycket av det där. Inte för att jag på något sätt har tagit mig i kragen som de starka säger att man ska. Utanför att min sjukdom sakta håller på att brinna ur. Jag reser mig för att jag nu orkar. Jag har försökt så många gånger förut men inte orkat. Nu har jag kraften så nu kan jag.

Kanske kommer allt tillbaka. Inte vet jag. Men just nu är jag och mina tankar vänner.

Inte så illa eller?

Mitt inne i drömmen

Det är visst en såndär dag där man vaknar och sedan fortsätter saker liksom bara. Steget från sömn till vakenhet tar man inte fullt ut. Tankarna dröjer sig kvar och fastnar som ett klibbigt spindelnät som man har oturen att traska rakt in i. Men det ska nog vara så vissa stunder i livet. Man orkar inte, kan inte, hela tiden vara fullt i och med stunden. Driften att andas tar över. När man sprungit ett helt liv måste man då och då drömma sig igenom en hel dag.

Därutanför fönstret jagar molnen fram över en blekblå himmel. Grått, vitt, silver och små aningar om guld blandar sig, leker tafatt och lämnar mig andlös. Det är gott så. Kaffet smakar bra förutom att jag ständigt finner små klumpar av mjölk i botten. I munnen andas tungan i hopp om den kärva torvsmaken av en välbehandlad whiskey. Jag berättar tyst, för mig själv, att de dagarna är över. En lust är bara just det. En lust. Inget man dör av om man inte möter och mättar.

Så. Jag sitter och längtar efter att finna mig själv vara ett geni. Det enda jag finner är en högst ordinär tankefömåga och den darrande känslan av att trampa på krossat glas med grova kängor. Men jag är inte besviken. Inte bitter. Jag nöjer mig att det är som det är och att jag troligen inte kommer att sätta några stora fotspår i världen. Jag har slutat växa.

Som sagt. Allt är helt ok. Jag är en gnutta rädd för att åka hem och möta mig själv i de där rummen där så mycket gått fel. De enorma salar som min lilla lägenhet förvandlas till när jag vaknar upp från trygg, djup sömn. Golv som vittnar om alla vägar jag vandrat mellan rum på rum. Men jag måste möta livet. Så är det ordnat i tillvaron.

Jakten på att bli älskad måste börja i mig själv. Jag är en bra bit på väg. Kanske kommer jag en dag fria till mig själv. Kanske säger jag då ja. Än så länge vet jag inte. Men hoppet är starkt. Dagar och nätter i billig sex är över. Det vet jag. Köttets lust är stark. Det ska den vara. Men vissa saker måste man finna för att finna något annat. Som en labyrint. Rätt väg finns där. Men att hitta den är knappast någon barnlek.

Så jag letar väl vidare. Sekund efter sekund en uns närmare svaret.

Men idag drömmer jag.

Rosa fläckar

Min hand har rosa fläckar. De kliar. Min själ har svarta, fula, fläckar som gör ont . Jag är kär i livet men det älskar inte mig. Olycklig kärlek är den värsta känslan man kan uppleva. Ständigt på drift. Mot något jag inte kan se, inte ens känn. På jakt efter en plats där jag kan finna de band till universum jag söker.

Det är inte så att jag är olycklig. Snarare är jag läns på allt som ger någon som helst mening med att gå upp ur sängen. En smygande känsla av brist på känsla. Så mitt hjärta fladdrar oroligt från plats till plats och från människa till människa. En stunds lycka som förvandlas till tristess och grå doft.

All den luft jag andas blir torr och i halsen stiger ett hest skri upp. Över himlen rusar molnen, ständigt i förvandling. Kanske är jag ett moln. Svävar mellan blått och grönt. Aldrig på samma plats, inte ens för en sekund. Mina tankar är rök och jag är eld.

Fast. När stunden av eftertanke byts i kaffedrickande och läsande glömmer jag allt jag inte känner. Fångas, fastnar i livets hopp om trygghet och kärlek och mjuka armar runt ryggen. Ännu en cigarett, ännu ett bloss. Döden i ett paket. Att vara jag.

Nä jag är inte sjuk

Inget, precis inget händer. Alls. Tiden rullar på. Man sover, äter, röker, dricker kaffe. Inte mycket mer än så. Visserligen har jag tagit tag i att stryka en skjorta. Men det är liksom det enda. Förutom det, intet.

Världen är lika galen som vanligt. Den nya influensan har skördat ytterligare ett dödoffer och det är djupt tragiskt. Det är alltid djupt tragiskt när någon dör. Men det betyder inte att landets befolkning kommer att halveras på några få veckor. Men det säljs en väldig massa vaccin, lösnummer och en hel del handsprit och munskydd. Så en massa företag är mer än nöjda med tillståndet i landet.

Själv är jag betydligt räddare för att korsa gatan i rusningstrafik. Där snackar vi om risk för att dö. Men det är svårt att sälja vaccin mot det så det är väl ingen idé att prata om det där.

Nä. Det är väl så det är för oss inbillningssjuka. När det verkligen kommer något som alla blir rädda för så slappnar vi av. Jag som alltid blir förkyld minst två gånger i veckan kommer säkerligen känna mig friskare än på många år under den kommande vintern.

Jaja. Nog om det. Nu ska jag dricka kaffe. Utan att sprita händerna före jag plockar till mig kaffekannan.

eXTReMe Tracker