Sammansvärjning?

Jag tror mig var en hemlighet på spåret. En sak som om man släpper nyhtetn i etermedia skulle brisera likt en atombomb.

Det slog mig alldeles nyss när jag var i affären. Till saken hör ju att jag är sjukskriven eftersom jag är sjuk i huvudet. Detta gör ju att jag är fri att vandra världen som jag vill, även på dagtid, när alla jobbar.

Alltså, det är där hemligheten ligger. Jag har ju under alla år föreställt mig att de flesta människorna jobbar för fulla muggar dagarna i ända, för sin egen försörjning och höga nöjes skull. Därför har jag fått en bild av att affärerna under dagen står ekande tomma, endast befolkade av rollatorgenerationen. För pensionärer är ju lediga hela dagen och nått måste de ju ha att göra, så varför inte handla. Men, till min fasa och oerhörda förvåning har jag under de många månader jag varit sjukskriven gått och ruvat på en sak och det har sakta gått up för mig. Jag har nämligen förstått att allt detta är en livslögn. Människor jobbar inte. Det är endast falsk propaganda från regeringen, kungahuset eller vem det nu är som spridit ut detta.

Alltså, stan kryllar av folk på arbetstid. Det är människor precis överallt, i varje vrå och hörna finner man människor gåendes, springandes, köpandes, pratandes. Om sanningen var den att folk arbetade under dagarna skulle ju såklart affärerna och våra torg vara just tomma under dessa tider. Men det är de ju inte. Tomma alltså. Affärerna och torgen. De är proppfyllda av stressade människor. Man får intryck av att inte en kotte arbetar förutom då personalen i affärerna.

Vad gör allt folk där på den tiden. Jobbar de inte? Är alla sjukskrivna eller arbetslösa. För alla kan väl inte ha smitit iväg från sin arbetsplats en stund för att storhandla lite. Eller?

Är allt en bluff? Har jag blivit lurad alla de år jag plikttroget arbetade under dagarna? Är det bara en liten klick som behöver arbeta och alla andra bara driver omkring dag ut ochdag in? Har jag blivit invald i den exklusiva skaran dagdrönare? I så fall vill jag bara säga till er som arbeter: keep up the good work.

Jag misstänker att allt är en lögn från Göran Persson, för att dölja arbetslöshetssiffrorna har man spridit ut att det är helt som det skall vara, att gå till jobbet på morgonen och komma hem trött på eftermiddagen. Eller. För jag kan för mitt liv inte förstå vart alla människor kommer från.

Eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback