Det finns inga dumma frågor. Skitsnack

Det finns inga dumma frågor brukar man höra. Skitsnack! Jag har genom livet hört ett antal så dumma frågot att öronen vid tillfälle krullat ihop sig. Ibland har jag själv varit upphovsman till frågan. Men visst tusan finns det summa, dumma frågor, PÅ den tiden jag lästa till sjuksköteska skulle vi bland annat undervisas i vad som händer om man sticker sig själv på en nål. Väl så. Det var vissa steg som skulle gås igenom. Det skulle amnälas hit och dit och prover skulle tas. Då räckte en av de riktigt dumma i klassen upp handen och frågar "vad gör man om man sticker sig på nålen innan man sticker patienten?"

Ja, vad gör man om man sticker sig på den totalt sterila nålen? Sätter på ett plåster, svär lite över sin egen dumhet och smärtan. Kasserar nålen och sätter på en ny, okontaminerad nål kanske? Dum, dum fråga.

Det finns säkerligen ett helt hav att ösa ur när det gäller detta. För dumma frågor tenderar att surra kring som flugor. Så, nästa gång nån käckskit klämmer ur sig det slitna "det finns..." så hälsa från mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback