Hur jag blir en gubbe i skogen

Värmen och solen ska komma tillbaka enligt A-bladet. Så härligt. Då känns det med en gång bättre när man stirrar ut genom fönstret på det eviga regnet. Det vore skönt med lite fint väder igen. Det gäller att ladda kroppen med sol inför det hemska mörker som snart möter oss i form av helvetesmånaden november. Jag har ju väldigt svårt för mörkret på vintern. Kylan gör inte så mycket, man kan ju alltid klä sig varmt. Snö älskar jag. Men mörkret. Hua. Fram till september är det ok sen brukar jag sakta ramla ner i ett hål av eländes elände. Det är först i december när julen står för dörren som jag blir lite upplivad för att sedan ramla ner igen och ligga och kräla fram till mars ungefär.

Men, det verkar ju skallskadat att sitta i augusti och gnälla över vintern. lite mindre än 1/3 av sommaren är ju kvar så än är inte hoppet ute. Blir det fint väder till helgen ska jag bjuda mig själv på en kräfskiva. Det blir väl jag och katten som sitter med lustiga hattar och smaskar kräftor, men det är inte så illa det heller.

Jag har kommit på att jag är som en sorgsnare variant av Mr Bean, mannen som också är ensam hela tiden, fast jag har katten istället för Mr Beans nalle. Men jag går ensam mest hela tiden. Inga gäster, inga besök. En särling kanske jag kan kallas. Men det är bara ibland jag längar efter sällskap. Det är klart att jag skulle vilja ha en livskamrat, men jag är ytterst osäker på om jag skulle vilja flytta ihop med någon. Särbo passar nog mig rätt så bära. Inga konflikter över vilka gardiner som ska vara uppe eller vem som städade sist. Man umgås och sedan går var och en hem till sig. Det klart att man kanske skulle sova över lite titt som tätt, men jag vill nog gärna ha min lägenhet i fred, så mycket som jag fick kämpa för att få den.

Men jag vet inte. Det hela är så krångligt och jag är så osäker på vad jag vill och vad jag söker. Just nu känns det bra att ha ett "låtsasförhållande" med K. Vi messat lite titt som tätt, pussas virtiullet och det räcker med det. Klart att det inte är fel att träffas heller, men eftersom hon bor i Varberg så blir ju kontakten sporadisk. Men det klart att det känns bra att ha någon kvinna i livet även om det bara är på ytterst fria boliner.

Nä, som sagt. JAg kommer nog bli en gubbe i skogen, skägget har jag ju redan.

 

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Är det en pendelklocka du har där bakom dig? Älskar pendelklockor, ljudet tick-tack-tick-tack av pendeln.



Ja herregud, jag läste detta att sommaren ska komma tillbaka, knappt jag tror det är sant :)

Hoppas som har rätt nu oxå för lite mer sol behöver vi allt få om vi ska klara vintern!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback