Funderingar och dito ting

Oj vad jag skulle behöva tvätta. Det samlar på sig minsan. Men det vågar ingen börja med att tvätta så här under rofyllda påsken inte. Då står det säkert en granne där med högaffel och slägga och klagar på att det stör. Så jag får ge mig till tåls några dagar till.

Tur man har gott om kläder. Det är bara att knöka ner i tvättkorgen det som är smutsigt och starta om med nya frächa kläder. Men det blir några svettiga timmar i tvättstugan misstänker jag. Det står ju en påse hemma hos tant mamma med med smutskläder och dylikt.

Men, nu under påsken så är det bara att glömma slika tankar och koncentrerar sig på att påska så gott man kan här i sin ensamhet. Tant mamma ville ha det lugnt under påsken så inte ens till henne kan jag åka och fira med någon, utan jag får sitta här ute i buskarna och ha det lite lagom tråkigt medan hela världen, känns det som i alla fall, firar och har det gott tillsammans. Jag kan inte komma på en enda påsk jag firat i ensamhet. Inte för att jag brukar fira påsk så mycket, det blir mest lite extra ägg och en farlig massa godis, men ändå. Det känns lite lurigt det hela.

Jag funderar på att ta fram en tjock, bra bok och lägga mig för att läsa. Kanske det tar mig ur letargin lite. Man blir lätt passiv när inget händer och inget sker. I mitt fall så är det lätt att jag tar till lite folköl för att ha det lite roligare, så att sorgen i bröstet försvinner en stund. Men det ska jag hålla mig ifrån hade jag tänkt mig. Det var tillräckligt roligt i torsdags, fredags och inte alls roligt i går.

Nä, det där med att tvaga sig lite, borsta tänderna, raka sig kanske vore nått. Nu är det väl inte för tidigt att kicka igång duschen hoppas jag. På med lite nya, fräscha kläder och sen får jag se vad som händer. En liten promenad vore nog inte fel för vare sig kroppen eller intellektet och själen. Tja. Som jag så sorglustigt upprepar, "det blir som det blir med det hela". Kort och gott, jag märker vad som händer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback