När du sov

Jag tänkte inte ta ett steg utan dig. Jag var 14 och alla slog på mig. Jag var lovligt byte men du kysste mig med tungan och kramade min ande. Du gav mig en chans att leva, att andas. Du kom klockan 16 och lade dig bredvid mig i min pojkrumssäng. Lade en arm om min rygg och viskade löften i mitt öra. Jag smekte dina bröst, kysste din hals. Din hand rörde det som var jag. Ingen kunde nå mig. Det lovliga bytet var bortom alla ord och alla nävar.

Dina långa ben runt mina höfter. Dina långa naglar på min rygg. Din hungriga mun. 200 hjärtslag från mig, i mig, på mig, över mig, under mig. Snabba andetag. Snabba rörelser. Ett allt för snabbt slut. Snö utanför mitt fönster men din värme nära, nära mig. Ditt namn var de vilda djurens och jaktens gudinna.

Men så klart, som all ung kärlek tog vår slut. I fylla och vrede skildes vi åt. Som torra blomster smulades vi sönder och samman, försvann i tidens vatten och nu finns bara ett minne av mjuka läppar och långa ben kvar. 200000 hjärtslag från varandra. I samma stad men långt, långt bort. Egna barn, egna drömmar.

Men jag kommer aldrig att glömma dina andetag mot min hals när du sov.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback