Vad jag ska skaffa till nästa påsk

Att det ska vara så svårt att få ändan ur vagnen. Visst, jag har gjort de basic sakerna, druckit mitt morgonkaffe, läst lokalblaksan från första sidan till sista. Duschat och rakat mig. Ställt in den rena disken i skåpen. Gått till affären och tillbaka och köpt kattmat och snus.

Men jag får liksom ingen snurr på det hela. Men så kommer jag på. Det är helt ok att inte göra nått. Det är helg för tusan. Påskdagen. Då får man sitta på arslet och inte göra nått på hela dagen. Ska man vara noga så har jag redan gjort för mycket rent av.

Gott så. Då kan jag ju med gott samvete ligga på sängen hela dagen och glo i taket och tänka snälla tankar om min omvärld. Skulle fan flyga i mig så kanske jag slänger med en elak eller två tankar med. Men det känns lite som att man ska vara snäll idag. Så jag ska försöka hålla mig till att vara det.

Katten har redan fattat det där från början. Hon har legat utslagen lite här och där i lägenheten hela dagen, ända sedan hon väckte mig tidigt i morse genom att enträget och tämligen påträngande kräva uppmärksamhet genom att krafsa mig på handen tills jag klappade henne. Slutade jag klappa så var tassen där med en gång. Jag vet inte om hon tyckte att jag negligerat henne under natten elller vad det var men det var rätt jobbigt klockan halv 6 på morgonen.

Men för tillfället ligger hon på lammullstäckte i sovrummet och sover den oskyldige kattens sömn helt utan att visa ett livstecken. Eftersom jag försöker banta ner det lilla pälsmonstret lite så får hon bara lite mat varje dag istället för att ha tillgång till torrfoder hela tiden. Det kanske är det som tröttar ut henne? Inte vet jag. Men hon har fattat grejen med helg i alla fall.

Själv ska jag nog göra likandant jag med. Alltså inte banta ner mig, det vore ju livsfarligt att gå ner ett kilo eller trettio. Nä, lägga mig på sängen och trivas med min egen lyckliga exxistens ett tag innan jag knatar till köket och tillagar någon utsäkt mat att äta. Värma ett paket lasagne i ugnen låter lämpligt så här på påskdagen. Det är ju inte riktigt lax och lamm, men vad tusan. Det är gott och då spelar resten ingen roll.

Till nästa påsk tänkte jag skaffa en såndär Rysk "mailorderbride" som kan stå i köket och fixa mat åt mig i French maid kläder och staypus med höga skor till. Sen ska jag sätta mig i soffan och titta på när hon städar golven med moppen, hur hon sakta vrider moppen så att allt vatten rinner av och sedan sveper golven med sensuella rörelser. Jajamen. Så ska jag ha det nästa påsk tänkte jag mig.

Men i år får det bli lasagne och ett varv med dammsugaren på egen hand. Man kan ju inte få allt på en gång, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback