En faslig massa pladder bara

Fasen. Jag känner mig märkligt passiv till och med för att var mig liksom. Känner egentligne inte för att göra nått. Jag är vrålhungrig men jag orkar inte ta mig i kragen och göra nått att äta. Inte för att det finns så mycket att välja på heller för den delen. Vita bönor eller Rösti. Inget av det lockar mig. Kanske skulle man frångå sina principer och köpa en pizza mitt i veckan? Nä, det låter för krångligt. Men jag borde verkligen komma in i duschen innan mitt flottiga hår rymmer ifrån mig.

Det började bli dunkelt här inne i min lilla borg men då, vips, så tände lampan i vardagsrumsförnstret. Så praktiskt med timer på lamporna. Inget springande hit och dit för att tända lampor och glömmer jag att släcka så fixar det sig med. Men jag måste erkänna att jag så smått börjar längta efter att sätta upp adventsljusstakarna. Det blir enna som så mysigt då och ärligt talat så är det ju inte så förbaskat långt till första advent. Inte alls.

Men, var sak har sin tid liksom. Eller kanske ska jag göra som tant mamma gör. Hon har en adventsljustake på en hylla i köket som hon aldrig tar bort. Hennes kommentar till det hela är "men det blir ju snart jul igen". Så den får vara kvar där, tillsammans med en liten tomte som heller inte får vila upp sig under den varma sommaren.

Nä, jag är nog för pedantisk för att reda ut en sån sak. Jag skulle bli tokig. Däremot på tal om inredning så har jag bestämt mig för att köpa gardinstång och gardiner till köket. Som det är nu så har jag inga gardiner vare sig i vardagsrum eller kök. I sovrummet behöver jag inte tänka på det eftersom där bara finns ett takfönster och ett litet ca 60x60 cm stort fönster. I vardagsrummet struntar jag att ha gardiner. Det funkar härinne eftersom utsikten mot vägen och Viskan blir snyggare då. Men i köket ser det lite kalt ut måste jag erkänna. Men det får bli en senare fråga i vilket fall som helst. Först och främst så får jag lägga pengarna på mina söner och min dotter denna månad. Min dotter fyllde ju år i augusti men har inte fått någon present än, min yngsta som fyller nu i oktober och min äldsta son fyller ju 18 i november.

Sen är det dags att börja köpa julklappar. Jag har ingen som helst aning, som vanligt, vad jag ska köpa till mina nära och kära. Jag är totalt värdelös på att köpa presenter. Som exempel på det kan jag nämna när jag köpte brandvarnare till min dåvarande kvinna som jag träffat under hösten. Själv fick jag en dyr parfym men jag kom dragandes med en brandvarnare. Men jag är i alla fall den förste att erkänna att jag inte kan det där med att köpa presenter och låtsar inte heller om att jag kan det. En del tycker det är så roligt så roligt så att köpa present och har tusen idéer om vad de ska köpa. Själv blir jag alldeles blank i tanken när det kommer till det där. Hua!

Jaja, som sagt, var sak har sin tid som jag säger både titt som tätt nu för tiden. Först är det födelsedagspresenter som ska inköpas. Julen tar vi när den ramlar in.

Men, nu börjar det brinna i krnutarna för att åka till affären. Den stänger 20.00 och jag tänkte jag skulle hinna med att duscha innan jag åker. Så jag går väl iväg och gör det nu då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback