Man stormtackar och deppar på samma gång

Tänk vad folk är snälla ändå. Jag fattar inte varför det finns männiksor som överhuvudtaget vill hjälpa mig men idag fick jag en stor överraskning när AK hjälpte mig med att kopiera mina papper som ska in till AFA. Sådär bara tog hon sig tid att göra det efter jobbet. Helt otroligt. Ett stort TACK från mig!!! Att jag sedan fick en bit tårta gjorde ju inte det hela sämre.

Det är sånt som gör att man har hopp om mänskligheten. Vi satt och snattrade en stund och drack en kopp kaffe och jag passade på att öppna de senaste breven från Kronofogden. I det första brevet så stod det att jag inte hade några utmätningbara tillgångar. Väl så, tänkte jag. Men i det andra så fick jag reda på att de ska dra 1300 spänn varje månad från min usla pension. Där fick man på näsan så det räckte. Mitt humör drog raskt ner i skosulorna där jag satt. Jag är rädd för att jag inte var något trevligt sällskap den sista stunden vi satt där.

Jaja, det är väl så att har man en gång väl ramlat ur vagnen så lär man inte kunna kravla upp i den igen på många år. Frågan är om jag någonsin blir skuldfri igen. Allt bara för att jag inte någonsin trodde att jag skulle råka ut för någon så snöpligt som att bli sjukskriven och därmed tappa 25% av min inkomst. Jaja, det löser sig väl. Jag får vänja mig vid den nya situationen helt enkelt. Rätta mun efter matsäck som de säger. Det kunde vara värre kan jag tro.

Det bästa vore ju om man fick skuldsanering men det är ju lång kö till det. Så jag får vackert vänta på min tur. Det värsta är ju att skulden hela tiden växer med eftersom jag inte har råd att betala CNS eller underhållen. Jag har valt att inte betala dessa två eftersom jag vet att mödrarna får ju sina pengar från Försäkringskassan och därmed blir inte de lidande och CSN, tja jag har helt enkelt inte råd. Men banklånet betalar jag 3000 i månaden på. Men jag måster erkänna att lusten att betala banklånet avtar allt med tiden. Som det är nu så har jag 2000 över när alla räkningar är betalda och då har jag som sagt inte betalt CSN eller underhållen.

Den enda lyxen jag unnar mig är Internet, dagstidning och en prenumeration på Café och en på Allt om pc. Ja, det och rökandet då förstås. Alkohol i mån av att jag har råd med det, annars har det fått styka på foten med. Fast det är ju bara bra så det ska jag inte gnöla över.

Asch. Man blir lite nere när det liksom aldrig kommer ikapp utan bara rullar iväg helt utan att man har någon kontroll. En Trissvinst på en halv mille hade suttit bra så att man kunde betala alla räkningar och skulder och dessutom köpa en lägenhet i mina gamla trakter. Men men. Först och främst ska man ju ha råd med den där Trisslotten.

Jaja. Det blir nog väl. Idag har jag i alla fall upplevt omvärldens snällhet genom AK och det är banne mig inte så illa. Det är helt klart värt ett ruttet besked från Fogden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback