Ett ögonblick av vansinne

Ibland slår man sig själv med häpnad. Kanske bara för att liva upp tristessen i en decemberlördag, vad vet jag? Så var i alla fall fallet när jag till min egna stora förvåning lade in en snus på fel sida läppen. Hur det gick till vet jag inte. Kanske var jag förvirrad och dement eller nått. Men faktum är att jag fann mig själv med en snus under vänstra sidan av överläppen.

Så där bara.

Det tog nog en millisekund innan jag fattade att något i livet hade gått vansinnigt snett. Under den följande millisekunden undrade jag febrilt vad tusan som var fel. Sen slog det mig. En snus på vänstra sidan! Vad tänkte jag egentligen?

Där ser man vanans goda makt över människosjälen. Alla gånger jag lägger in en snus och det sker ofta, så hamnar den på höger sida. Höger som i hälsahanden. Där ligger den gott i sin lilla vilohåla tills jag medelst tungspetsen puffar över den på vänster sida för att sedan återpuffa den till originalläget.

Men nu satt jag där. Men en ny snus på vänster sida och det kändes lite som om det skulle växt ut en tredje arm. I ansiktet.

Men nu har jag skuffat över den på sin rätta plats och jag låtsas att den alltid varit där. Om ett tag kan den gott få komma över till vänster sida. Ungefär som när man vänder kudden för att få vila på den svala sidan. Men inte än. Inte med en gång.

Sånt kan jag klara mig utan. Mitt liv är tillräckligt komplicerat ändå.

*Vänster sida. Hrmph!*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback