Angående lynchmobbar

Låt mig börja dagen med ett allvarligt ämne. Lynchmobbar. Något som blir allt mer aktuellt känns det som. När förträffliga människor slår sig för sitt förträffliga bröst och säger förträffliga saker. På fejan så frodas den där mentaliteten mer än någonsin. Folk går med i grupper som heter "häng ut pedofiler" och tänker inte längre än näsborrarna går.

Nä, jag har inte heller något som helst större medlidande med pedofiler, våldtäktsmän, rånare, mördare, och annat. Men det betyder inte att jag tänker vara stillatigande när man lyfter ut dem från resten av samhället och låter grottmänniskan i oss leva fritt.

Det finns en anledning till att vi har poliser och domstolar. För att de ska sköta straffen. Varje gång vi böjer på det där så är det säkert att någon kommer att råka illa ut. PÅ riktigt. Någon som är oskyldig men som får leva med ett epitet resten av livet. Vart ska vi dra gränsen? Pedofili är ett avskyvärt brott. Jag kan inte förstå det. Alls. Men återigen, det är inte Facebooks plikt att sköta straffen. Det är inte vår plikt. Det är domstolarna som ska sköta det där.

För vad händer den dagen någon blir riktigt sur på någon annan? Kanske din make? Att tända den där tändstickan är så lätt. Så lätt. Men att släcka branden är totalt omöjligt i dessa tider. För bara några månader sedan var Quick skyldig till allt, nu är han helt plötsligt inte skyldig till något. När inte ens rättsväsendet kan veta allt, hur fan ska vi då kunna bedöma sanningen i rykten?

För bara några veckor sedan var två unga kvinnor kända som lögnare och luder på facebook. Nu böjer alla sina huvuden i skam för att vinden har vänt. Samma samma liksom.

Nä, jag betackar mig för att "hänga ut" någon. Alls. Oavsett vad de gjort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback