Mb från helvetet

Nu börjar jag bli trött på att vänta på den nya datorn. Den skulle levereras under november och det är november nu. Ju mer jag längtar efter den nya burken ju mer krånglar den gamla. Precis som om den känner att husse skall byta ut den mot en nyare. Helt plötsligt, medan man sitter framför den gamle trontjänaren kan den bestämma sig för att det är dags att boota om. Sagt och gjort, datorn stänger bryskt av sig själv och startar sedan lika självständigt om igen. Varje gång får man ett glatt meddelande att "datorn har återställts efter ett allvarligt fel".  Tack tack. Det enda som datorn gjorde fel var just att starta om, precis innan jag sparat mitt arbete.

Saker försvinner, filer flyttas, skärmen flimmrar, skrivaren vägrar starta, burken seeeeegar, fan det känns som om man sitter med en gasoldriven dator från 1800-talet. För att itne tala om att nätverket brakar ihop var 5e minut så att man får "reparera nätverket" gång på gång. För det kan den minsann inte göra själv inte.

Och jag som tycktre den var så snabb, så elegant, så "på" när den levererades för 3 år sedan. Den var blixtsnabb och löd min minsta vink. Nu lyder den ingenting.  Men när den nya burken kommer skall jag kärleksfullt formattera om den gamla, installera bara det nödvändigaste och sedan får våra döttrar in den på sitt rum. Blir som ett "datorernas seniorboende". Tjejerna spelar mest SIMs och chattar så detr krävs inte så mycket kräm då. Så då får datorn stå bå ständigt grönbete därinne medan den nya får slita hund ute i vardagsrummet.

OM den bara kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback