Snön faller... inte...

Nä, nu är jag trött på att vänta. Suttit här och tittat ut genom fönstret i vad som käns som en evighet och väntat på snön. Alltså, om det nu skall vara kallt och mörkt ute, för det verkar ju inte ändra på sig påett tag nu, så kan det väl lika gärna snöa lite. För säga vad man vill om snö, men det är ju fasligt vackert när det är sådär bländande vitt ute. Men här sitter man och väntar och det har redan hunnit bli mitten av november och inte ens ett endaste litet spåra av en flinga har fallit. vad jag vet. Det kanske har singlat ner nån liten snöbit utan att jag sett, jag kan ju inte vakta förnsteret hela tiden, men för det mesta är det jättesnölöst.

Litet snö vore liksom som grädde på moset (förresten, vem vill ha grädde på sitt mos? Bostongurka ok, men grädde? Verkar knepigt). Och så blir det ju sådana där roliga kaos varje år. Snökaos, trafikkaos osv. Som om snön kommer som en överraskning varje år. "Nämen jag trodde de hade snöat nog redan förra året" liksom. Och alla glada reportage från däckfirmorna som helt plötsligt får långa köer utanför sina dörrar. Samma där, "va, snö? Igen?".

Nä, ett rejält snöfall, det är vad som fattas nu. Lite extra arbete för ortopederna, men de kan de gott få, de har så lite att göra resten av året så, vem har hört talas om blixthalka i juli? Men det verkar som om jag får sitta här och glo ut genom mitt fönster som en löpande katt. För här kommer det då ingen snö. Annat var det ju för tio år sedan när snön vräkte ner och lamslog hela västsverige. Då kommer jag ihåg att man inte kom ut från källardörren i det hyreshus jag då bodde i, för det var 2 meter höga snördrivor utanför dörren. jag slapp gå till jobbet den dagen, för det var ändå ingen som kunde ta sig dit. Så nattperonalen, som inte kom därifrån å sin sida, fick stanna kvar och arbeta. Sånt är kul. Och jag fick hjälpa en gammal tant i min trappuppgång med att gå och köpa ciggaretter. Hon är död nu. Där ser man vad rökning gör.

Nä, nu får det faktiskt börja snöa lite.

Jag är trött på att vänta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback