Jävla datorhelvete

Katastrof på gång. En av datorerna håller på att lägga av. Den bara piper när man startar den och sen händer ingenting. Jag har varit inne på diverse hemsidor som berättar hur man skall tolka pipen. Det är olika beroende på hur många långa och korta pip man får höra. Jag har nu uttytt att pipen från våran dator betyder att "något är sönder". Bra hjälp. Jag har skruvat isär burken in till minsta lilla minneschip, tagit ur det lilla käcka batteriet och låtit burken stå strömlös en bra stund. Kort sagt har jag gjort allt för att finna felet. Som den uppmärksamma läsaren redan räknat ut funkar ingenting.

Slutligen hostade burken igång igen, efter säkert en million omstartsförsök. Så nu vågar ingen stänga av den igen. Då vet vi inte vad som händer. Och mina söner är djupt bekymrade eftersom det är "deras" dator som krånglar. Blir svårt för 15-åringen att ladda ner porr om inte burken funkar. Min yngre son bekymrar sig föga för den detaljen, men hans möjligheter att spela dygnet runt inskränks ju kraftigt vid ett datorheveri. Och hur ska vi klara oss på bara två datorer. Bäva månde vi.

Och är det nu någon som reagerar på våra datatrubbel med att tycka att det är ett rent lyxproblem när det finns människor som svälter i vår värld kan jag bara hålla med. Men även ett lyxproblem är likt förbannat ett problem. Lyxigt eller ej.

Så det så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback