Kattpiss

Vi har två katter. Båda två är mycket vackra djur och oftast är de en källa till stolthet eftersom de uppför sig på ett mycket civiliserat sätt. Den ena katten är en hanne som är kastrerad, så han ligger mestadels och sover (fasen, nu gick det upp ett ljus. Det är därför jag är så trött jämt. Någon har kastrerat mig i smyg).

 

Men den andra katten är en okastrerad hona. Och det är det inga problem med för det mesta. Fast varje gång hon löper säger jag och Hulda Hustrun till varandra att nu måste vi kastrera henne, eller åtminstone köpa p-piller till stackaren. Detta är vi rörande överens om under hela löpperioden. Men sen glöms det lätt bort. ja menar 800-900 spänn vill man ju lägga på något bra och roligt. En kastrering är inte rolig (och där tror jag min teori om min egen möjliga kastrering föll. Det är nog allt för svårt att utföra en sådan i hemlighet. Fasen också, det som lät så bra. Då kunde jag bara peka lite försiktigt åt grenen till när min Hulda Hustru ville att jag skulle gå ut med soporna. "Sorry, orkar inte. Kastrerad du vet". Nog om det)

 

Nu har den lilla rackaren (katten alltså) börjat med en ny ovana. När hon löper pinkar hon på allt som ens liknar tyg och ligger på golvet. Enda fördelen med detta är att barnen lärt sig att plocka upp sina kläder från golvet för annars är risken stor att de blir indränkta i kattpink. Kattpink luktar inge vidare. Alls. Jag har varit ute på diverse hemsidor och snokat lite på vad man kan göra åt sånt här. Tydligen beror ett sådant beteende på antingen att katten löper och då slutar pinkeriet då man kastrerat katten. Eller också beror pinkandet på att kattstackarn är olycklig eller att den varit med om något dåligt.

 

I vilket fall som helst så är kattpinkande ett tecken på dåligt hussande och mattande. Fan katter är som barn. Man får bara dåligt samvete hela tiden. Aldirg kan man få göra rätt.

Förövrigt har Hulda Hustrun som oftast är mild som en sommarbris till sinnet lovat att nacka katten om hon fortsätter. Det är ju även det ett sätt att få slut på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback